Politic

Politic

Varujan VosganianVarujan Vosganian şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de ministru al Economiei. Vosganian a făcut acest anunţ după ce a ieşit din cabinetul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, titrează Mediafax.

Read more: Varujan Vosganian A DEMISIONAT din funcţia de ministru al Economiei
Politic

sebastian-ghitaDeputatul prahovean Sebastian Ghiţă face câteva declaraţii interesante într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei. Ghiţă afirmă că Victor Ponta poate fi un politician de calibrul fostului preşedinte Ion Iliescu sau a lui Traian Băsescu, însă "trebuie să treacă proba timpului".

Read more: Deputatul PSD, Sebastian Ghiţă, despre Ponta şi Antonescu: "Va candida la preşedinţie cel cu cele...
Politic

unprUNPR Ploieşti critică recenta campanie anunţată a liberalilor prahoveni care vor să strângă semnături pentru desemnarea Ploieştiului drept capitală a regiunii Muntenia, spunând că alianţa de centru-stânga din care UNPR şi PSD fac parte a iniţiat deja o acţiune în acest sens.

Read more: Conflict pe strângerile de semnături. UNPR ATACĂ PNL / „Erijându-se în unic susţinător al ideii,...
Politic

TejuDeputatul Sorin Teju este susţinut de preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca, pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al organizaţiei orăşeneşti Vălenii de Munte. Anunţul a fost făcut de către Roşca în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul PNL.

Read more: Sorin Teju, proaspăt preşedinte al PNL Vălenii de Munte / Replica mai tare decât ţuica de Văleni
Politic

rosca gavrilescu teju luchian„Ploieştiul trebuie să fie capitala regiunii" – astfel sună campania de strângere de semnături demarată oficial joi, 26 septembrie, de liberalii prahoveni, prin care reprezentanţii PNL susţin desemnarea municipiului Ploieşti drept capitală a viitoarei regiuni Muntenia.

Read more: Liberalii strâng semnături pentru desemnarea Ploieştiului drept capitală a Regiunii Muntenia /...
Politic

serseaDupă ce opinia publică a fost informată asupra revenirii primăriţei din Drajna în funcţie, în urma hotărârii definitive pronunţată de instanţa Curţii de Apel Alba Iulia, Prefectura Prahova a trimis un comunicat de presă în care încearcă să justifice demersul instituţiei care, în urmă cu mai bine de un an, a suspendat-o din funcţia de primar pe Violeta Gonţea, motivând o stare de incompatibilitate cel puţin bizară – noua primăriţă nu şi-ar fi dat demisia din funcţia de membru în cadrul consiliului de administaţie al şcolii din localitate, ca reprezentant al părinţilor, activitate din care nu primea nici un ban. Gonţea a dat Prefectura Prahova în judecată şi, după un an şi trei luni de procese, instanţa i-a dat dreptate, desfiinţând hotărârea Prefecturii Prahova. Remarcăm şi faptul că primăriţa îl învinsese în cadrul alegerilor locale pe fostul primar Mihai Gavrilă, membru al PNL, fiind suspendată de către Prefectura Prahova condusă de Gabriel Sersea, numit de acelaşi partid în fruntea acestei instituţii.

Read more: Cum explică Prefectura Prahova pierderea procesului cu primăriţa din Drajna / Violeta Gonţea...
Politic

valeriu zgonea la ploiestiPrezent la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti, la deschiderea noul an şcolar, alături de ministrul Educaţiei, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a comentat, după festivitate, declaraţiile lui Traian Băsescu despre neconstituţionalitatea proiectului de Lege privind Roşia Montana şi faptul că preşedintele consideră acest subiect „un joc politic".

Read more: VALERIU ZGONEA LA PLOIEŞTI, despre Legea privind ROŞIA MONTANĂ: „Rolul Parlamentului este să facă...
Politic

roberta serseaDupă acuzele aduse ieri prefectului Marius Sersea de către preşedintele PDL Prahova, Roberta Anstase, în care Prefectura era acuzată că s-a poziţionat în afara legii prin lipsa de comunicare legată de situaţia secretarului Primăriei Drajna, instituţia Prefectului a trimis azi un comunicat de presă în care specifică faptul că termenul de 30 de zile obligatoriu de a răspunde unei petiţii revine în obligaţia Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Iată comunicatul integral al Prefecturii. Ne cerem scuze pentru lipsa diacriticelor din comunicat, ştim că sunt obligatorii în exprimarea în Limba Română, dar ele lipsesc din comunicatele originale trimise de Prefectura Prahova.

 

Read more: Scandalul Anastase/Sersea: Prefectul pasează responsabilitatea către Agenţia Naţională a...
Politic

roberta anastasePDL Prahova anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că în data de 30 iulie 2013, organizaţia judeţeană a acestui partid a sesizat Instituţia Prefectului Judeţului Prahova asupra situaţiei în care se află secretarul localităţii Drajna şi anume că nu deţine calitatea de funcţionar public, aşa cum prevede în mod expres legea administraţiei publice locale.

Read more: Anastase VS Sersea / Preşedintele PDL Prahova: „Prefectul Marius Sersea încalcă legea"
Politic

mircea rosca parlament declaratieGrupul parlamentar al PNL Prahova va începe imediat demersurile pentru îmbunătățirea legislației privind protecția animalelor, în special prin adoptarea unor amendamente privind o regândire a problemei câinilor comunitari, se anunţă într-un comunicat de presă semnat de preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca (foto). Reacţia liberalilor prahoveni vine după incidentul de luni din zona Lacul Tei – Bucureşti, în care un băieţel de patru ani a fost ucis de câinii fără stăpân. Iată comunicatul integral al liberalilor.

Read more: Împotriva eutanasierii, dar pentru responsabilizare şi voluntariat / Liberalii prahoveni propun...