Politic

Politic

rosca gavrilescu teju luchian„Ploieştiul trebuie să fie capitala regiunii" – astfel sună campania de strângere de semnături demarată oficial joi, 26 septembrie, de liberalii prahoveni, prin care reprezentanţii PNL susţin desemnarea municipiului Ploieşti drept capitală a viitoarei regiuni Muntenia.

Read more: Liberalii strâng semnături pentru desemnarea Ploieştiului drept capitală a Regiunii Muntenia /...
Politic

serseaDupă ce opinia publică a fost informată asupra revenirii primăriţei din Drajna în funcţie, în urma hotărârii definitive pronunţată de instanţa Curţii de Apel Alba Iulia, Prefectura Prahova a trimis un comunicat de presă în care încearcă să justifice demersul instituţiei care, în urmă cu mai bine de un an, a suspendat-o din funcţia de primar pe Violeta Gonţea, motivând o stare de incompatibilitate cel puţin bizară – noua primăriţă nu şi-ar fi dat demisia din funcţia de membru în cadrul consiliului de administaţie al şcolii din localitate, ca reprezentant al părinţilor, activitate din care nu primea nici un ban. Gonţea a dat Prefectura Prahova în judecată şi, după un an şi trei luni de procese, instanţa i-a dat dreptate, desfiinţând hotărârea Prefecturii Prahova. Remarcăm şi faptul că primăriţa îl învinsese în cadrul alegerilor locale pe fostul primar Mihai Gavrilă, membru al PNL, fiind suspendată de către Prefectura Prahova condusă de Gabriel Sersea, numit de acelaşi partid în fruntea acestei instituţii.

Read more: Cum explică Prefectura Prahova pierderea procesului cu primăriţa din Drajna / Violeta Gonţea...
Politic

valeriu zgonea la ploiestiPrezent la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti, la deschiderea noul an şcolar, alături de ministrul Educaţiei, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a comentat, după festivitate, declaraţiile lui Traian Băsescu despre neconstituţionalitatea proiectului de Lege privind Roşia Montana şi faptul că preşedintele consideră acest subiect „un joc politic".

Read more: VALERIU ZGONEA LA PLOIEŞTI, despre Legea privind ROŞIA MONTANĂ: „Rolul Parlamentului este să facă...
Politic

roberta serseaDupă acuzele aduse ieri prefectului Marius Sersea de către preşedintele PDL Prahova, Roberta Anstase, în care Prefectura era acuzată că s-a poziţionat în afara legii prin lipsa de comunicare legată de situaţia secretarului Primăriei Drajna, instituţia Prefectului a trimis azi un comunicat de presă în care specifică faptul că termenul de 30 de zile obligatoriu de a răspunde unei petiţii revine în obligaţia Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Iată comunicatul integral al Prefecturii. Ne cerem scuze pentru lipsa diacriticelor din comunicat, ştim că sunt obligatorii în exprimarea în Limba Română, dar ele lipsesc din comunicatele originale trimise de Prefectura Prahova.

 

Read more: Scandalul Anastase/Sersea: Prefectul pasează responsabilitatea către Agenţia Naţională a...
Politic

roberta anastasePDL Prahova anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că în data de 30 iulie 2013, organizaţia judeţeană a acestui partid a sesizat Instituţia Prefectului Judeţului Prahova asupra situaţiei în care se află secretarul localităţii Drajna şi anume că nu deţine calitatea de funcţionar public, aşa cum prevede în mod expres legea administraţiei publice locale.

Read more: Anastase VS Sersea / Preşedintele PDL Prahova: „Prefectul Marius Sersea încalcă legea"
Politic

mircea rosca parlament declaratieGrupul parlamentar al PNL Prahova va începe imediat demersurile pentru îmbunătățirea legislației privind protecția animalelor, în special prin adoptarea unor amendamente privind o regândire a problemei câinilor comunitari, se anunţă într-un comunicat de presă semnat de preşedintele PNL Prahova, Mircea Roşca (foto). Reacţia liberalilor prahoveni vine după incidentul de luni din zona Lacul Tei – Bucureşti, în care un băieţel de patru ani a fost ucis de câinii fără stăpân. Iată comunicatul integral al liberalilor.

Read more: Împotriva eutanasierii, dar pentru responsabilizare şi voluntariat / Liberalii prahoveni propun...
Politic

roberta anastase2Preşedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, care ocupă şi funcţia de vicepreşedinte PDL la nivel naţional, a declarat, vineri, la Şcoala de vară a TDL, că liderul PNL Crin Antonescu este un "analfabet politic".

"România nu poate să aibă, la 23 de ani de la Revoluţie, un preşedinte precum Crin Antonescu. Nu se poate. Crin Antonescu nu are minimum necesar de educaţie pentru a ocupa funcţia de preşedinte. Adesea despre Ceauşescu se vorbea că era analfabet. Crin Antonescu este un analfabet politic. Este un om care, în mod evident pentru toată lumea, nu are datele minime de educaţie să înţeleagă ce înseamnă să fii european", a opinat deputatul democrat-liberal.

Politic

adrian dobrePDL Ploieşti a anunţat, prin vocea preşedintelui Adrian Dobre, că va propune un proiect de hotărâre în cadrul Consiliului Local Ploieşti legat de majorarea plafonului până la care ploieştenii pot beneficia de subvenţia pentru încălzire până la suma de 1800 de lei – venit net calculat pe membru de familie. Proiectul va fi susţinut şi într-o dezbatere publică organizată în data de 3 septembrie, reprezentanţii PDL demarând, în paralel o acţiune de strângere de semnături în rândul cetăţenilor.

Read more: PDL propune majorarea plafonului pentru ajutorul de încălzire până la venitul de 1800 de lei pe...
Politic

paul dumbravanu tnl prahovaDeputatul PNL Prahova Paul Dumbrăvanu a dat startul Campaniei de susţinere a IMM-urilor din Colegiul 11 Ploieşti. Potrivit unui comunicat de presă, campania va fi desfăşurată pe perioada următoarelor luni în cadrul Biroului Parlamentar şi are ca scop sprijinirea dezvoltării întreprinzătorilor mici şi mijlocii din colegiul reprezentat de Paul Dumbrăvanu în Parlamentul României.

Read more: Deputatul PNL Paul Dumbrăvanu - Campanie de susţinere a IMM-urilor / Ce reprezintă CLUB IMM
Politic

roberta anastasePDL va discuta în Biroul Permanent al partidului despre propunerea făcută de premierul Victor Ponta de a discuta cu PDL pe tema măsurilor economice propuse de această formaţiune politică, a declarat Roberta Anastase într-o conferinţă de presă organizată miercuri la Ploieşti.

Read more: Roberta Anastase: "Ponta nu are soluţii la problemele economice ale ţării. Nu vrem să facem poze...