Politic

Politic

nastase_adrianFostul premier al României a declarat în faţa camerelor de luat vederi că şi-ar dori ca sala din DNA unde a fost cercetat ani de zile să poarte numele său.

„Mi-aş dori ca, după ce se termină totul (procesele în care fostul premier este acuzat de fapte de corupţie) sala unde am fost chemat de atâtea ori să se numească Adrian Năstase”, a declarat fostul premier, la ieşirea de la ultimele audieri, în care este cercetat în dosarul „Mătuşa Tamara”.

În dosarul Mătuşa Tamara sunt peste 1500 de zile de când fostul premier al României, Adrian Năstase, a fost trimis în judecată.

Urmărirea penală în acest dosar a început pe 24 mai 2006, iar Adrian Năstase a fost trimis în judecată pe 31 mai 2007, sub acuzaţia de dare de mită. Dosarul s-a întors la DNA în primăvara lui 2008, pentru refacerea urmăririi penale, ca urmare a unei decizii a Înaltei Curţi, iar în 31 iulie 2008 procurorul general al României a cerut avizul Camerei Deputaţilor pentru începerea urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase.

După ce au respins, iniţial, în septembrie 2008 începerea urmăririi penale, deputaţii (în noua configuraţie de după alegerile din noiembrie 2008) au admis cererea procurorilor pe 4 martie 2009. Adrian Năstase a fost retrimis în judecată pe 21 octombrie 2009, sub aceeaşi acuzaţie (dare de mita), scrie portalul www.hotnews.ro .

Potrivit procurorilor DNA, Melinescu si Nastase s-au întâlnit în noiembrie 2000, primul (pe atunci membru al conducerii ONPCSB) informându-l pe politician (pe atunci deputat) că în cadrul ONPCSB există în lucru un dosar privind depunerea de către Dana Năstase a sumei de 400.000 de dolari într-un cont deschis la banca Creditanstalt (devenită mai târziu HVB Bank). Melinescu i-ar fi promis lui Năstase că va bloca dosarul până după alegeri, iar după numirea în funcţia de preşedinte al ONPCSB ar fi sustras lucrarea respectivă, pe care i-ar fi înmânat-o lui Ristea Priboi, la acea dată consilier al lui Adrian Năstase.

„Resping în mod categoric acuzaţiile mincinoase formulate împotriva mea, în cadrul dosarului Melinescu. Este un dosar început în anul 2006, pe baza unor delaţiuni făcute de un om aflat în arest (Genică Boerică), şi care nu are nici un fel de dovadă în ceea ce priveşte acuzaţiile împotriva mea”, a declarat Adrian Năstase, citat de www.hotnews.ro

Politic

deputat_cristian_burlacuDeputatul Cristian Burlacu (PDL) critică membrii opoziţiei pentru lipsă de „optimism” în ceea ce priveşte evoluţia economică a României. Deputatul prahovean vorbeşte despre al patrulea trimestru de creştere economică continuă a ţării bazată pe evoluţiile pieţei în agricultură, industrie şi servicii. Optimismul deputatului vine şi din analiza datoriei publice din PIB-ul României, într-un procent de 31 la sută, faţă de media europeană de 80,2 la sută din PIB. Burlacu consideră că starea de bine generală este direct proporţională şi cu „grija şi cumpătarea” cu care se vor cheltui fondurile publice disponibile în bugetul de stat.

Iată declaraţia politică, în întregime

Tema: În pofida crizei și a prognozelor ”avizate”, economia României TRĂIEȘTE

Am cititit, recent, o sinteză a evoluției economice din care doresc să spicuiesc câteva informații, prin care sper să pot ”resuscita”  optimismul colegilor din opoziție, al căror scepticism – deseori contaminant- veți vedea că nu se justifică:

Suntem în al patrulea trimestru consecutiv de creştere economică. În primele 9 luni ale lui 2011, aceasta a ajuns la 2,6%, ca rezultat al unei creșteri de 24 de procente a agriculturii și de 6,8 a industriei, domeniu în care avem o creștere a cifrei de afaceri cu 17,6% și a comenzilor noi- cu 17,2%.

Fiind constructor, m-am bucurat să aflu că acest sector, în fine, și-a stopat căderea, dând chiar semne destul de consistente de revigorare: o creștere cu 17,1% în septembrie față de august, România înregistrând cea de-a patra cea mai mare creștere din UE în sectorul costrucțiilor în trimestrul trei 2011 față de trimestrul doi și raportat la trimestrul trei din anul trecut.

Cum și exporturile au înregistrat o creștere de 25 de procente, iată, în proiectul de buget pentru anul viitor, Guvernul ne propune o creștere a alocărilor pentru investițiile publice, respectiv 37,8 miliarde, față de 35,4- nivelul acestora în anul curent.

România se află pe locul doi în UE din perspectiva ponderii investițiilor totale în PIB în 2011 (23,2%), la doar 1,6 procente față de Cehia, care ocupă primul loc. Aș aminti și situația în care ne aflăm privind atingerea țintei de deficit bugetar, de 4,4% din PIB: în primele 9 luni din anul 2011, deficitul bugetar a fost de 13,68 mld. lei (2,52% PIB), în scădere cu 41,3% (9,6 mld. lei) comparativ cu primele 9 luni din anul 2010.

Consider că este bine să știm și că avem a patra cea mai mică datorie publică în PIB, de numai 31% din PIB, faţă de media europeană de 80,2% din PIB! Ocupăm, astfel, o poziție... confortabilă în comparație cu alte multe țări: Grecia (144,9%), Italia (118,4%), Belgia (96,2%), Irlanda (94,9%), Portugalia (93,3%), Germania (83,2%), Franţa (82,3%), Ungaria (81,3%),  UK (79,9%), Austria (71,8%), Malta (69%), Olanda (62,9%), Cipru (61,5%), Spania (61%), Polonia (54,9%), Finlanda (48,3%), Letonia (44,7%), Danemarca (43,7%), Slovacia (41%), Suedia (39,7%), Slovenia (38,8%), Lituania (38%), sau Cehia (37,6%).

Inflaţia anuală, de 3,6%, ne poziţionează pe locul 12 în UE ( luna octombrie din anul 2011 faţă de luna octombrie 2010), după UK (5%), Estonia (4.7%), Slovacia (4.6%), Letonia (4.3%), Lituania (4.2%), Portugalia (4%), Austria (3.8%), Italia (3.8%), Luxemburg (3.8%), Polonia (3.8%), Ungaria (3.8%) și stăm destul de bine și ca rată a șomajului, România înregistrând, în luna septembrie, o rată cu 2,2 puncte procentuale sub media europeană.

Între proiectele importante de investiţii susținute prin acordarea deajutoare de stat, m-am bucurat, în calitate de deputat de Valea Prahovei, să îl găsesc și pe cel al Palace Sinaia. Desigur, mai ales în perspectiva Festivalului F.O.T.E 2013, mi-aș fi dorit mult mai mult, dar... cel puțin există un semnal că se poate, că susținerea guvernamentală nu este doar la nivel declarativ, ci... funcționează și sper ca exemplul PALACE să se multiplice, în beneficiul prahovenilor, cât mai curând.

Sinteza la care fac referire conține mult mai multe date statistice relevante, care, sunt convins, vor fi aduse la cunoștința cetățenilor, prin mass media.

Sper ca, odată informați, românii să înțeleagă că sacrificiile care li s-au cerut în aceste ultime luni nu au fost zadarnice. Și dacă eforturile de până acum vor fi dublate de grija, de cumpătarea cu care vor fi cheltuite fondurile disponibile și de înțelepciunea de a le aloca unde, cât și când trebuie, avem, cu adevărat, șansa să trăim bine!

Cristian - Ion Burlacu,

Deputat  Colegiul 1 Prahova

Politic

vlad_oprea_sinaiaPrimarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Prahova,  că a depus la Parchetul de pe lângă Înalta curte de Casaţie şi Justiţie o plângere penală împotriva prefectului de Prahova, pentru abuz în serviciu, în scandalul telegondolei din staţiune. În replică, prefectul Adrian Dobre îl acuză pe edilul sinăian că, din cauza neachitării ratelor pentru telegondolă, obligativitate aflată în sarcina administraţiei orăşeneşti, Sinaia riscă să rămână fără acest obiectiv turistic important, în urma executării silite declanşate de către firma de leasing.

„Îl acuz pe prefectul Adrian Dobre de abuz în serviciu pentru modul în care s-a comportat în cazul telegondolei. Dânsul a trimis peste 25 de controale la firma Consiliului Local Sinaia, care administrează telegondola şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca staţiunea să piardă o investiţie de aproape 8 milioane de euro. Prefectul Dobre a fost mai degrabă avocatul firmelor cu care se judecă Primăria Sinaia pentru a împiedica executarea silită”, a declarat primarul Vlad Oprea.

Săptămâna trecută, în cadrul emisiunii „Direct la subiect” difuzată pe postul Alpha TV, prefectul Adrian Dobre l-a acuzat pe edil că telegondola nu funcţionează din cauza incompetenţei angajaţilor firmei care administrează instalaţia. „Din cauza dumneavoastră, domnule primar, pentru că nu aţi plătit două rate de leasing în valoare totală de 700.000 de euro, Sinaia riscă să rămână fără această investiţie de peste 6 milioane de euro!”.

În replică, primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că administraţia locală nu a plătit ratele pentru că nu au fost încasări, după ce telegondola nu a mai funcţionat.

Actualitatea Prahoveană a anunțat, în exclusivitate, declanșarea procedurii de executare silită, după ce instanțele au respins recursurile Primăriei Sinaia în acest caz. În urma refuzului de a mai plăti ratele de leasing pentru telegondolă, aceasta ar putea fi luată din Sinaia de către creditor şi mutată în altă locaţie.

Primăria Sinaia, prin casa de avocatură care o reprezintă, a făcut recurs la executarea silită, însă instanţa a respins apelul administraţiei locale. Judecătorul a considerat cererea de suspendare provizorie a executării silite ca fiind neîntemeiată, încheierea instanţei nefiind supusă căilor de atac.

Sursa: www.observatorulph.ro

Politic

sigla_cslCluburile Studenţeşti Liberale au marcat Ziua Internaţională a Studenţilor, joi, 17 noiembrie 2011, prin demararea proiectului„Daţi-ne educaţia înapoi!”, ocazie prin care şi-au exprimat dezamăgirea faţă de actualul sistem de Învăţământ şi a încercărilor eşuate de a îl reforma ale actualilor guvernanţi. În acest sens, în mai multe centre universitare din ţară, au fost lansate sute de lampioane albe (felinare din hârtie creponată ce se ridică la cer utilizând curentul de aer cald) pentru a marca regretul faţă de elevii, studenţii şi profesorii care au părăsit România pentru a beneficia de un sistem de învăţământ mai bun, dar şi o viaţă mai bună în altă ţară europeană.

„Simboluri ale aducerii luminii în întuneric şi ale speranţei acolo unde aceasta nu mai există, lampioanele liberale reprezintă un semnal de alarmă pentru factorii decizionali actuali care asistă cu nepăsare la declinul învăţământului românesc”, afirmă, într-un comunicat remis presei, Organizaţia Cluburilor Studenţeşti Liberale.

Studenţii liberali consideră schimbările impuse de ultima lege a învăţământului, mai mult sau mai puţin aplicabile, mai mult de formă şi nu de fond, care au avut ca efect imediat bulversarea elevilor şi profesorilor deopotrivă.

Totodată, CSL România consideră actualul sistem de învăţământ românesc ca fiind unul „politizat, putred şi corupt”, în care nu există competiţie si interes pentru schimbare, un sistem în care tocmai interesele celui care îi justifică existenţa (elevul/studentul) sunt complet ignorate.

“Situaţia dificilă a învăţământului românesc este cauza dorinţei politicienilor din arcul guvernamental de a conduce peste un popor mai puţin educat şi mai slab pregătit, pentru că acesta e mai uşor de manipulat şi convins. Noi, toţi studenţii, trebuie să fim un electorat educat, bine pregătit, exigent, pretenţios şi dificil”, afirmă Radu Surugiu, preşedinte al CSL România.

Potrivit comunicatului de presă, toate aceste acţiuni al CSL se doresc a fi, înainte de orice, un apel la trezirea conştiinţei întregii clase politice, datǎ fiind importanţa uriaşă pe care educaţia o are pentru viitorul României.

În concluzie, studenţii liberali cer, în numele tuturor elevilor şi profesorilor, dreptul la educaţie şi la libertatea intelectuală, pentru că o Românie competitivǎ într-un sistem european nu poate fi concepută fără un învăţământ modern.

Politic

ParlamentCoaliţia de guvernământ a decis, în această dimineaţă, comasarea alegerilor locale şi parlamentare şi reducerea numărului de parlamentari, cu menţinerea a două camere parlamentare. Totodată, la presiunea UDMR, PDL a acceptat varianta unor alegeri uninominale schimbate, în sensul că două treimi dintre parlamentari vor fi aleşi în mod direct, iar o treime vor proveni de pe liste de partid, în spiritul unei „compensări” negociate cu UDMR.

Reprezentanţii PDL au renunţat, în urma negocierilor cu UDMR, la ideea parlamentului unicameral, susţinând, totuşi, reducerea numărului de senatori la aproximativ 90 de persoane, Camera Deputaţilor urmând să aibă, în mandatul viitor, 300 de membri, titrează portalul gandul.info.

Cât priveşte concretizarea acestui plan, democrat-liberalii iau în calcul chiar asumarea răspunderii guvernului pe modificarea legii electorale, însă acest lucru nu s-a discutat în şedinţa Coaliţii din această dimineaţă. Liderii UDMR nu au exclus însă această variantă.

Premierul Emil Boc a declarat că în coaliţie s-au făcut progrese importante pe tema comasării alegerilor şi a reducerii numărului de parlamentari.

„Astăzi am făcut progrese importante pe două teme - comasarea alegerilor şi reducerea numărului de parlamentari. Când vom avea proiecte într-o formă concretă, vom discuta mai multe detalii", a spus premierul Emil Boc.

Sursa: gandul.info

Politic

PoluareCampania anti-poluare demarată, acum trei săptămâni, de către organizaţia judeţeană a PDL Prahova este considerată un „succes”, la primul bilanţ.

Printr-un comunicat remis presei, PDL Prahova se laudă, printre altele, că lupta antipoluare a portocaliilor a dus la demiterea lui Ştefan Popescu, directorul Gărzii de Mediu Prahova, dar şi la plantarea a cinci mii de pomi. Odată cu aceste rezultate, organizaţia judeţeană a PDL îşi atribuie, la capitolul rezultate ale luptei anti-poluare şi decizia de intrare în revizie generală a instalaţiilor aflate în curtea unor mari poluatori din jurul Ploieştiului.

Peste 36 de mii de ploieşteni au semnat scrisoarea deschisă adresată premierului Emil Boc, ministrului mediului, preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, preşedintelui Gărzii Naţionale de Mediu, document în care se trăgea un semnal de alarmă privitor la poluarea din Ploieşti şi din jurul Ploieştiului.

Această campanie este un semnal serios pe care îl dăm tuturor autorităţilor cu competenţă în domeniul combaterii poluării că nu se pot juca cu sănătatea ploieştenilor”, a precizat Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova.

Alături de primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, şi de prefectul Adrian Dobre, am tras nenumărate semnale de alarmă cu privire la gravitatea poluării din oraş. Cei care au gestionat această situaţie până acum au făcut-o cu rezultate modeste. Avem nevoie de oameni care să stopeze această poluare sau să plece acasă. Mă bucur că ploieştenii au venit în număr foarte mare alături de noi şi sunt convinsă că, împreună, vom reuşi să stopăm poluarea din oraş.

Scrisoarea deschisă şi tabelele cu cele 36.000 de semnături vor fi depuse la Guvern, în cursul zilei de luni, 14 noiembrie.

Sterilizarea animalelor cu sau fără stăpân devine obligatorie / Actul normativ este supus la vot marți, în Parlament

Tot astăzi s-a finalizat şi Campania de susţinere a proiectului de Lege privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. 35.000 de ploieşteni au semnat în favoarea acestui proiect de Lege, care va fi votat marţi, 15 noiembrie, în Camera Deputaţilor.

roberta_anastaseDupă ce am explicat exact care sunt prevederile acestui proiect de lege am simţit că există o puternică susţinere din partea oamenilor”, a declarat Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova.

Sper ca marţi, în Cameră, să reuşim să trecem acest act normativ, pentru că el ne permite să rezolvăm o problemă care este dincolo de interesele de partid şi de lupta politică. Am convingerea că, în cele din urmă, opoziţia va înţelege acest lucru şi va vota alături de noi .

Dacă această lege va fi votată, sterilizarea cânilor cu sau fără stăpân, aparţinând rasei comune va deveni obligatorie, iar persoanele care cresc sau adoptă câini vor fi direct răspunzătoare de respectarea legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare. Nerespectarea acestor prevederi va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 5000 şi 10.000 de lei.

Sursa foto: www.telegrafuldeprahova.ro

Politic

semcu_pnlPNL Prahova critică lipsa adoptării unor măsuri de relansare economică din partea guvernanţilor, acuzând că, din punct de vedere social, coaliţia aflată la putere le pregăteşte românilor, pentru 2012, austeritate şi perspective zero pentru un trai mai bun.

Printr-un comunicat de presă semnat de preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu (foto),  reprezentanţii acestui partid susţin că toate discuţiile dintre Guvern şi FMI nu au atins problema principală - locurile de muncă.

„Prin măsurile preconizate în 2012, nu se creează nici un loc de muncă, ba dimpotrivă vor fi restructurări şi în zona bugetară şi în cadrul companiilor de stat, ceea ce înseamnă un şomaj mai mare.

În plus, toate promisiunile pe care puterea le-a făcut – privind indexarea pensiilor, recuperarea tăierilor salariale – au fost încălcate şi vor fi în continuare încălcate. Temerea noastră este că, din cauza incompetenţei şi lipsei de seriozitate a guvernului, tot ceea ce se promite şi pentru anul viitor în buget nu va fi respectat”, se afirmă în comunicatul de presă.

Comunicatul conţine zece măsuri de relansare economică propuse de USL, care, dacă nu vor fi luate în considerare de actualul guvern,  PNL ameninţă cu un vot negativ, în Parlament, asupra propunerii de buget pentru anul viitor.

Iată măsurile propuse de reprezentanţii Opoziţiei, pentru relansarea economică:

  1. Reducerea contribuţiilor la asigurările sociale
  2. Reducerea TVA (începerea reducerii eşalonate a TVA, pentru a se reveni spre 19%).
  3. Introducerea unei scheme speciale de TVA pentru agricultură, care să determine scăderea acesteia pentru produse agricole - 9% către bugetul de stat şi 15% să se întoarcă la producător
  4. Respectarea legii actuale în ceea ce priveste indexarea pensiilor cu rata inflaţiei + 50% din creşterea salariului mediu pe economie.
  5. Menţinerea cotei de cofinanţare de la buget pentru proiectele derulate cu fonduri europene.
Măsuri care vor aduce venituri suplimentare la buget:
  1. Reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, pentru oprirea risipei actuale.
  1. Blocarea cheltuielilor de partid – suspendarea programului naţional de dezvoltare a infrastructurii şi a altor cheltuieli similare, care nu se fac decât prin clientela de partid.
  2. Obligarea primului-ministru de a nu mai folosi fondul de rezerva al guvernului decât pentru situaţii de urgenţă (catastrofe naturale), în locul alocării de fonduri primarilor puterii.
  3. Menţinerea actualei contribuiţii la pilonul 2 de pensii (pensiile administrate privat).
  4. Stimularea de atragere de fonduri europene, care sa completeze     fondurile interne şi care să ajungă în economie pentru crearea de noi locuri de muncă
Politic

Cosma_MirceaPreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu (foto 2) a dat, duminică, tonul la referendum împotriva proiectului de reorganizare administrativ-teritorială în opt regiuni propus de reprezentanţii puterii. Urmărind directivele de la centru, Constantinescu a transpus în practică un proiect din vară elaborat de conducerea USL – consultarea cetăţenilor din judeţele conduse de preşedinţi CJ ai Opoziţiei, cum e şi cazul Județului Prahova – pentru respingerea sau aprobarea proiectului Puterii în ceea ce priveşte transformarea celor 41 de judeţe ale ţării în opt regiuni administrative.

Fără a mai aştepta proiectul concret al lui Traian Băsescu privind reorganizarea administrativ-teritorială a ţării prin desfiinţarea actualelor judeţe şi apariţia unor megastructuri regionale, şefii de consilii judeţene ai USL au trecut la contraatac, organizând pe bani de la bugetele locale referendumuri pentru păstrarea judeţelor, scrie gandul.info

nicusor-constantinescuReferendumurile reprezintă şi o bună sursă de testare a capacităţii de mobilizare la vot, înainte cu mai puţin de un an de alegeri. Pentru a fi validată, la consultare trebuie să participe jumătate plus unu dintre alegătorii înscrişi în listele electorale permanente.

Rugăciunea lui Mazăre

„Să dea Dumnezeu să iasă exact aşa cum vor oamenii!”, a spus Mazăre, citat de Mediafax, înainte de a introduce buletinul în urnă, după care a completat: "Este important referendumul, să vedem ce vor spune oamenii. Eu cred că nu este bine să se desfiinţeze judeţul".

Referendumul Prahovean al USL – tot pe bani publici

În vara aceasta, conducerea PSD şi cea a PNL din Prahova îşi uniseră, iniţial, eforturile, pentru organizarea unui referendum pe tema reîmpărţirii teritoriale, după modelul pus în practică, duminica trecută, de Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa.

Mircea Cosma, președintele CJ Prahova, declarase atunci, pentru ziarul Prahova, că toate costurile legate de un eventual referendum vor fi suportate din bani publici, respectiv din bugetul Consiliului Judeţean Prahova.

Referendumul urma să aibă o singură întrebare, la care să se răspundă cu „Da” sau „Nu”: „Sunteţi de acord cu propunerea lui Traian Băsescu de a desfiinţa judeţele actuale?”.

Proiectul de hotărâre inițiat de conducerea PSD Prahova în cadrul ședinței de consiliu județean a fost retras, în vară, de pe ordinea de zi, urmând să se aștepte indicațiile de la centru. În acest moment, este posibil ca liderii USL de la Prahova să reîncălzească subiectul, după modelul inițiat de conducerea CJ Constanța.

Politic

victor-pontaPortalul de ştiri realitatea.net publică o declaraţie – replică a liderului PSD, Victor Ponta, după acuzele formulate ieri, împotriva sa, de către Roberta Anastase, legate de nominalizarea lui Adrian Năstase, în locul său, pentru postul de premier într-un viitor guvern USL.

Declaraţia liderului PSD vine doar să confirme împărţirea candidaturilor pe partide în USL – preşedinte PNL, premier PSD – fără a nominaliza, în dreptul candidaturii pentru postul de premier care îi revine PSD, numele său sau a altcuiva din partid.

„Vreau să lămuresc, poate pentru Anastase e un dubiu. Nu-mi propun s-o lămuresc pe ea. Problema cu candidatura la prezidenţiale... Dacă vom câştiga, vom avea premierul, candidatul la prezidenţiale e al PNL”, a spus Victor Ponta, la Realitatea TV.

Roberta_anastase1Anastase, declarații vânătorești

Aflată ieri la conferinţa judeţeană a UNPR Prahova, în calitate de invitat, Roberta Anastase a declarat că, în viitorul apropiat, se va confirma candidatura lui Adrian Năstase pentru postul de prim-ministru.

„Nu Victor Ponta este candidatul USL la funcţia de prim-ministru. Ponta e gonacul lui Adrian Năstase. El merge în faţă, face gălăgie, vânătorul este altul”, a declarat Anastase.

Politic

unpr_conferinta_judeteanaUniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), filiala Prahova, a organizat, în data de 4 noiembrie, Conferinţa judeţeană pentru alegerea structurilor de conducere ale partidului. UNPR Prahova a găzduit delegaţi din judeţ, dar şi reprezentanţi ai partidului din alte zone ale ţării.

La Conferința județeană a fost confirmată schema finală a structurii de conducere pentru filiala județeană a UNPR Prahova. Astfel, în prezenţa preşedinţilor UNPR Gabriel Oprea, Cristian Diaconescu, a vicepreşedintelui UNPR Sorin Serioja Chivu şi a delegaților prezenţi, au fost aleşi statutar preşedintele filialei judeţene, funcţie ocupată, interimar, de Daniel Niculae, vicepreşedinţi dar şi şefii diferitelor organizaţii locale UNPR din Judeţul Prahova.

Totodată, conferinţa a delegat statutar 12 vicepreşedinţi, care îşi vor împărţi activitatea în colegii judeţene, preşedintele organizaţiei UNPR Ploieşti, dar şi preşedinţi ale organizaţiilor de tineret şi a celei de femei din cadrul UNPR Prahova.

La conferinţa judeţeană a UNPR Prahova au fost prezenţi şi membrii altor formaţiuni politice. Au fost invitaţi să ia cuvântul Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova şi Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti. Alături de aceştia, lista de invitaţi a mai cuprins membri PDL, PNŢCD şi PRM.

Reprezentanţii UNPR au declarat că obiectivul principal al partidului este depăşirea procentului de 10 la sută în alegerile de anul viitor, dar şi continuitatea guvernării după 2012. Totodată, reprezentanţii UNPR şi PDL şi-au declarat sprijinul comun pentru câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean Prahova în cadrul alegerilor locale de anul viitor.


UNPR Prahova – structura de conducere

daniel_niculae_unprPreşedinte UNPR Prahova

DANIEL NICULAE (foto)

Secretar General UNPR Prahova:

Lucian Lixandru

Vicepreşedinţi UNPR Prahova

Colegiul 1: Drăgan Ion

Colegiul 2: Stoica Nicolae

Colegiul 3: Ciprian Murariu

Colegiul 4: George Niţu

Colegiul 5: Stănescu Constantin

Colegiul 6: Viorel Cismaru

Colegiul 7: Liviu Stan

Colegiul 8: Dan Iacob

Colegiul 9: Radu Nelu

Colegiul 10: Răzvan Tănăsescu

Colegiul 11: Ciprian Manolache

Colegiul 12: Ilie Toader


Preşedinte Organizaţia de Femei UNPR Prahova:

Oana Dancu

Preşedinte Organizaţia de Tineret UNPR Prahova

Răzvan Tănăsescu

Preşedinte organizaţia UNPR Ploieşti

Ionescu Cristian

Preşedinte UNPR Câmpina:

Chivu Auraş

Politic

roberta_anastaseInvitată să ia cuvântul la conferinţa judeţeană a UNPR Prahova, Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor a lansat o serie de critici dure împotriva liderilor opoziţiei, în special asupra lui Victor Ponta, care a fost catalogat nici mai mult nici mai puţin decât „gonacul” lui Adrian Năstase.

„Nu Victor Ponta este candidatul USL pentru postul de premier, ci Adrian Năstase, iar Victor Ponta nu este decât gonacul lui Adrian Năstase. Acesta merge înainte, face gălăgie, însă vânătorul este altul”, a declarat Anastase, precizând că s-a exprimat în termeni vânătoreşti, făcând aluzie astfel la hobby-ul fostului premier al României, Adrian Năstase, actual deputat de Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio