Politic

Politic

usdLiderii din Prahova ai PSD, UNPR şi PC au semnat miercuri, 26 februarie 2014, la sediul PSD Prahova, protocolul privind înfiinţarea alianţei electorale "Uniunea Social Democrată", la nivel judeţean, se anunță într-un comunicat trimis presei.

Read more: S-a semnat protocolul de înființare a USD Prahova / Savu, Niculae și Rebega au semnat mariajul...
Politic

Laurentiu rebega„Investiţi în agricultură în 2014!" – acesta a fost mesajul dat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Laurenţiu Rebega, la Forumul Naţional de Agricultură, ediţia a IV-a, care a avut loc miercuri, 26 februarie 2014 la Bucureşti, informează PC Prahova într-un comunicat trimis presei.

Read more: Laurențiu Rebega, la Forumul Național de Agricultură: „Fermierii români trebuie să se asocieze,...
Politic

paul dumbravanu tnl prahovaÎn urma anunțului de marți seară în care liberalii au anunțat ruperea USL și, drept consecință, ieșirea de la guvernare, deputatul prahovean Paul Dumbrăvanu a avut o primă reacție pe pagina sa personală de Facebook. Parlamentarul PNL a citat din declarația liderului său de partid, Crin Antonescu, care consideră că premierul României, Victor Ponta, ar trebui să își prezinte demisia în urma ruperii alianței.

 

Read more: Viața după USL / Deputatul PNL Paul Dumbrăvanu: „Ponta, demisia"
Politic

crin antonescu si victor pontaConducerea PNL a adoptat, marți seara, rezoluția privind ieșirea liberalilor de la guvernare. Călin Popescu Tăriceanu a confirmat votul. Acesta a declarat, la finalul ședinței, că a votat împotriva ieșirii de la guvernare, dar a fost vorba despre "o ședinta lungă", cu "dezbateri nu foarte interesante", deoarece "s-a dorit o rezolvare expeditivă".

Read more: USL s-a rupt. Conducerea PNL a adoptat rezoluția privind ieșirea de la guvernare. Crin Antonescu:...
Politic

pontaLa aniversarea a patru ani în fruntea PSD, Victor Ponta a chemat la un hotel din Capitală toţi liderii din teritoriu ai partidului, dar şi partenerii de alianţă de la PC şi UNPR pentru a le transmite câteva mesaje clare în privinţa prezidenţialelor. Reuniunea a avut loc cu doar câteva zile înainte ca ruperea USL să fie oficializată, ceea ce va obliga USD să anunţe un candidat propriu la prezidenţiale.

Ponta a ţinut să-şi şi-a mobilizeze colegii de alianţă, avertizându-i că "dacă USD nu câştigă alegerile prezidenţiale, scapă cine poate. Se va repeta situaţia din 2005 şi 2010".
Integral, pe gandul.info

Politic

crin antonescu pnlMiercuri, în cadrul unei conferințe de presă, președintele PNL, Crin Antonescu a declarat că „Luni seara sau marți, România va avea fie un Guvern USL, fie un Guvern USD. Aceasta este decizia politică a domnului Victor Ponta și a PSD-ului. Noi am cam și fost dați afară de la guvernare, dar așteptăm până luni decizia".

Read more: Tensiunile în USL continuă / Crin Antonescu: Până luni, Ponta are de dat marele răspuns – dorește...
Politic

traian-basescuPreşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni, dacă se gândeşte să facă plângere penală împotriva premierului, pentru corupţie şi abuz în serviciu, el spunând că "nu este departe ziua" şi că a cerut deja unui grup de jurişti să vadă dacă şeful Guvernului poate răspunde în faţa legii.

Read more: Băsescu: Foarte posibil să fac plângere penală împotriva lui Ponta pentru corupţie şi pentru abuz...
Politic

crin antonescu 1Cele şapte zile de la prima încercare de refacere a guvernului USL, pornită cu demisia forţată în PNL a lui Daniel Chiţoiu, i-au adus pe liberali şi social-democraţi în pragul divorţului politic. După două runde de negocieri eşuate şi discuţii blocate după refuzul lui Crin Antonescu de a accepta oferta lui Victor Ponta de a aduce la masa Guvernului un al patrulea vicepremier în persoana preşedintelui PC, Daniel Constantin, tensiunea a atins cote maxime joi, scrie gandul.info

Read more: ANALIZĂ. Cristian Tudor Popescu: „Dacă USL se rupe, Crin Antonescu a terminat-o cu preşedinţia"
Politic

badescu iulian„Domnul Petrescu nu-și informează nici măcar colegii de partid cu privire la măsurile pe care Executivul le ia, mi se pare destul de grav pentru a cere această schimbare, am nevoie de un om activ alături de mine, nu de unul care să țină ascunse treburile primăriei, și mai ales proiectele importante, cum este cel cu privire la bugetul local. O să discutăm în cadrul Consiliului Local, vreau să fie un om care să înțeleagă necesitatea comunicării lucrurilor care se întâmplă la nivelul Executivului. Nu știu dacă acea persoană va fi din USL", a declarat primarul Iulian Bădescu, citat de phon.ro

Politic

robert-cazanciucRomânia TV, postul de televiziune fondat de actualul deputat PSD de Prahova, Sebastian Ghiță, anunță că, „în urma discuţiilor dintre premierul Victor Ponta, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma şi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, acesta din urmă a devenit coordonatorul filialei PSD Prahova. Propunerea a venit din partea lui Mircea Cosma, fiind acceptată de către Cazanciuc, în condiţiile în care acesta a devenit şi membru PSD".

Read more: Breaking news la RTV: Robert Cazanciuc va coordona filiala PSD Prahova