Politic

Politic

cosma_anastaseIncidentul de la meciul Steaua – Petrolul a fost transferat în arena politică. Astăzi, PSD şi PDL şi-au arătat, reciproc, colţii, ambele organizaţii judeţene aruncând cu acuzaţii grave una asupra celeilalte.

Scandalul a pornit după ce portalul jurnalul.ro a publicat o declaraţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, care ar fi spus că firma care a asigurat paza pe stadionul Ilie Oană beneficiază de o mulţime de contracte cu autorităţile locale, în special pentru paza parcurilor industriale, fiind un client de partid important.

Declaraţia lui Mircea Cosma din jurnalul.ro este cel puţin ciudată, dacă luăm în considerare faptul că parcurile industriale sunt în administrarea CJ Prahova, adică chiar a instituţiei unde Mircea Cosma ocupă funcţia de şef suprem.

Portalul de ştiri ph-online.ro scrie că jurnalul.ro l-a citat în mod eronat pe Mircea Cosma, după ce preşedintele CJ Prahova a negat că ar fi dat o asemenea declaraţie.

Ştirea publicată pe respectivul site a fost suficientă pentru PDL Prahova ca să trimită presei un comunicat în care acuză PSD că singura politică pe care reprezentanţii acestui partid o practică în administraţia publică este aceea de a încredinţa contracte cu statul pe criterii de clientelism politic.

Textul din jurnalul.ro

Firma Galant, cea care a asigurat securitatea în timpul partidei de la Ploieşti, are spate politic

Potrivit preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, firma Galant are contracte pentru paza tuturor parcurilor industriale din zonă, ceea ce presupune un sprijin politic important.
Potrivit unor surse citate de cotidianul.ro, clubul a apelat la firma Galant Security pentru că aceasta este una agreată de primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, mâna dreaptă a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PDL). "Firma BGS a asigurat securitatea la meciul cu Dinamo, dar s-a renunţat la ea. Pentru un motiv foarte des întâlnit în ultimii trei ani în România. BGS are mai multe contracte în judeţ, dar nu a cotizat la partid. Adică la PDL. Pe de altă parte, firma Galant este o firmă de casă a primarului Volosevici. Mai mult, nu a existat un contract între clubul Petrolul şi Galant. Abia la ora 1 noaptea, când s-a întrunit la prefectură aşa-zisa celulă de criză, s-a semnat un contract, pentru că altfel erau probleme mari la clubul Petrolul şi mai departe la primărie, pentru că, se ştie, clubul este susţinut de primărie. Totuşi, dacă există cineva interesat să verifice contractele încheiate dintre Galant şi oamenii aduşi pe stadion, ar putea descoperi surprize mari", au declarat sursele citate.


Comunicatul PDL Prahova

Firma Galant Security are spatele politic asigurat de PSD

Organizaţia Prahova a Partidului Democrat Liberal a luat act de afirmaţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, prin care acesta recunoaşte că societăţile care au contract cu instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean au nevoie de “un sprijin politic important”.
Potrivit lui Mircea Cosma, firma Galant Security are contracte de pază cu parcurile industriale din judeţul Prahova, societăţi la care acţionar unic este Consiliul Judeţean Prahova pe care îl conduce. Singura concluzie pe care o putem trage este că susţinătorii politici ai firmei Galant Security sunt chiar Mircea Cosma şi partidul din care face parte (PSD).
Constatăm că, Mircea Cosma, are, după 20 de ani, un moment de sinceritate în care recunoaşte că singura politică pe care o practică PSD în administraţia publică este aceea de a încredinţa contractele cu statul pe criterii de clientelism politic.
Îi cerem domnului Mircea Cosma să renunţe la aceste practici cu care PSD ne-a obişnuit în mod constant şi să ne dezvăluie şi alte contracte pe care le-a atribuit prietenilor săi politici.

Comunicat PSD Prahova

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, dl. Mircea Cosma, a luat act cu indignare de comunicatul de presă al PDL Prahova din data de 1 noiembrie 2011, care este bazat în totalitate pe informaţii false.

Firma Galant Security nu are niciun contract de pază cu parcurile industriale la care Consiliul Judeţean Prahova este unic acţionar, iar preşedintele Mircea Cosma nu a făcut niciodată o declaraţie în acest sens.

“În lipsă de alte activităţi, constatăm că PDL Prahova practică dezinformări propagandistice în spiritul promovat de Goebbels. Cel mai bine ar fi ca PDL Prahova să recunoască faptul că s-a aliat cu huliganii, pregătindu-şi astfel echipa de şoc pentru alegeri, inclusiv prin antrenamente la galeria de fotbal”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, dl. Mircea Cosma.


Politic

ponta_cosma_badescu_severin_psd_70Dacă pedeliştii au anunţat începerea, de luni, a strângerii de semnături pentru susţinerea modificării legislaţiei privitoare la protecţia mediului şi dorinţa de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu pentru marii poluatori, nici opoziţia nu a stat cu mâinile în sân. Senatorul prahovean Iulian Bădescu a adresat o interpelare atât primului-ministru, Emil Boc, cât și ministrul Mediului, Laszlo Borbely, în care trage un semnal de alarmă privitor la poluarea oraşului Ploieşti de către marile societăţi care activează în domeniul industriei petroliere şi nu numai. Petiţia se numeşte “Vrem un oraş nepoluat! Vrem să respirăm sănătos!” şi este venită, conform senatorului, din partea a mii de cetăţeni care solicită „dreptul de a trăi într-un mediu sănătos”. În cadrul textului, senatorul Bădescu acuză autorităţile locale de lipsă de acţiune în luarea unor măsuri privitoare la protejarea mediului şi reducerea poluării.

Iată textul integral.

Stimate domnule prim-ministru,

Stimate domnule ministru,

La solicitarea a mii de ploieşteni afectaţi de poluarea agresivă a orașului lor,

vă înaintez PETIŢIA prin care aceștia cer să li se respecte dreptul de a trăi într-un mediu sănătos.

Cu acest prilej, vă reamintesc că, potrivit articolului 35 din Constituţie:

(1) statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu sănătos şi echilibrat ecologic;

(2) statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept;

(3) persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi ameliora mediu

Domnule prim-ministru,

 

Domnule ministru,

În Ploieşti, poluarea mediului şi, îndeosebi, poluarea atmosferică au atins cote alarmante.                       Principalii vinovaţi pentru această situaţie sunt MARII POLUATORI care îşi desfăşoară activitatea în oraş şi în aria periurbană a acestuia.

Totodată, alarmant este şi faptul că autorităţile locale acceptă tacit situaţia, cea mai bună dovadă în acest sens constituind-o lipsa de reacţie a acestora. Concret, autorităţile locale nu au luat nicio măsură prin care să-i determine pe poluatori să ţină sub control emisiile de noxe.

Vă rog analizaţi cu maximă atenţie PETIŢIA prin care ploieştenii cer să li se respecte dreptul de a respira sănătos şi să dispuneţi aplicarea cu celeritate a măsurilor care se impun, astfel încât în cel mai scurt timp  ploieştenii să poată trăi într-un oraş nepoluat! 

Solicit răspuns în scris (măsuri concrete, termene limită şi sancţiuni drastice).


Cu deosebită consideraţie,


Iulian Bădescu

Ploieşti, octombrie 2011

După finalizarea centralizării datelor, vă vom pune la dispoziţie listele cu semnături pentru susţinerea PETIŢIEI anexate prezentei.

 

PETIȚIE

Vrem un oraş nepoluat! Vrem să respirăm sănătos!

Domnului Emil Boc, prim-ministru al Guvernului României

Domnului Borbely Laszlo, ministrul Mediului şi Pădurilor

Răspunzând ințiativei civice a domnului senator Iulian Bădescu,

 

noi, subsemnații, locuitori ai municipiului Ploieşti, cerem implicarea activă a autorităţilor locale şi a operatorilor economici de pe raza orașului într-o acţiune comună de promovare a tehnologiilor curate, de conservare şi de protejare a naturii.

Vrem să trăim într-un oraș curat, nepoluat și aceasta este singura modalitate de realizare a acestui deziderat.

Creșterea continuă a nivelului de poluare atmosferică din Ploieşti impune o schimbare fundamentală de reacţie şi de strategie. Trebuie ca autorităţile locale să iasă din letargie, să renunţe la eternele justificări de tipul: “Nu putem face nimic ! Nu este de competenţa noastră !” şi să determine poluatorii să îşi asume consecinţele nocive ale activităţii lor. Nu mai putem rămâne nepăsători în faţa situaţiei actuale!

CONCRET:

Ploieştiul este înconjurat de rafinării. De mai bine de o sută de ani, atmosfera oraşului este viciată de noxele provenite din prelucrarea petrolului. Locuitorii municipiului Ploieşti se confruntă frecvent cu un fenomen accentuat de poluare a aerului, manifestat prin mirosuri persistente de gaze şi alte substanţe chimice din familia hidrocarburilor (mercaptani, compuşi eterici etc.). Totuşi, prin intensitatea mirosurilor degajate în atmosferă şi prin durata acestui fenomen, poluarea din ultimul an este o premieră. La presiunea opiniei publice, autorităţile de mediu au verificat activitatea a trei dintre agenţii economici poluatori: rafinăriile Petrotel Lukoil, Petrobrazi OMV-Petrom şi Vega Rompetrol. Cele trei rafinării au fost amendate pentru diverse nereguli, dar rafinăriile nu sunt singurii agenți economici poluatori din Ploiești. De aceea, credem că autoritățile competente trebuie să verifice și să monitorizeze sub aspectul impactului asupra mediului activitatea tuturor agenților economici din oraș. Considerăm că protecţia mediului trebuie să fie o prioritate pentru administraţia locală.

Considerăm că aplicarea normei POLUATORUL PLĂTEŞTE este singura soluţie pentru rezolvarea situaţiei actuale. Solicităm autorităţilor competente să revizuiască și să completeze autorizațiile integrate de mediu pentru toți agenții economici din Ploieşti. Totodată, solicităm elaborarea unei Hotărâri de Consiliu Local prin care agenţii economici poluatori care nu fac investiţiile de mediu necesare  pentru eliminarea definitivă a poluării să fie obligaţi la  plata anuală a unei taxe locale de 5 până 10% din cifra de afaceri, până când se vor conforma normelor de mediu impuse de lege. Sumele colectate prin aplicarea acestei taxe vor fi folosite pentru finanțarea proiectelor de conservare și protejare a mediului, prin diminuarea efectelor emisiilor nocive care afectează Ploieştiul și aria sa periurbană.

Având în vedere toate cele de mai sus, semnăm PETIȚIA:

Vrem un oraş nepoluat! Vrem să respirăm sănătos!

Ploieşti, 20 octombrie 2011

Politic

roberta_anastasePrezentă la o conferinţă de presă în Ploieşti, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că liderul PSD, Victor Ponta, a votat împotriva proiectului de lege privitor la interzicerea cămătăriei, pentru că partidul din care acesta face parte, cel puţin la nivelul judeţului Prahova, se foloseşte în campaniile electorale de membri ai lumii interlope.

Roberta Anastase a amintit de bătălia electorală din 2008, când, la nivelul judeţului Prahova, membrii mai multor partide, dintre care şi PDL, au fost agresaţi de clanuri interlope.

„Domnul Victor Ponta a votat pentru menţinerea cămătăriei. Noi, cei din Prahova, ştim de ce. Cu cine îşi face campanie PSD-ul în Prahova? Cu interlopi. Ştim cu toţii ce se vorbeşte în judeţul Prahova şi lucrul ăsta e cunoscut de toată lumea vizavi de coordonatorul lumii interlope din acest judeţ. Este fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, social-democratul Mircea Cosma”, a declarat Anastase.

„Avem înregistrări, avem oameni care au fost băgaţi în spital. (...) Aşa se justifică votul din Parlament, normal. Asta este camarila'', a mai spus Roberta Anastase.

În contrapartidă, fiul preşedintelui Cj a declarat pentru portalul de ştiri ph-online.ro următoarele:

„Ultima dată eram traficant de droguri. După ce le-am demonstrat că delirează, i-am trimis în judecată şi, prin acţiunile TSD am obţinut închiderea magazinelor de etnobotanice. Acum doreşte să mă transforme în cămătar. Dacă au dovezi, îi rog să le prezinte, dacă nu, vor ajunge la tribunal”, a declarat Vlad Cosma pentru www.ph-online.ro.

Politic

volosevici_anastasePreşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a criticat în termeni duri conducerea Gărzii de Mediu Prahova, afirmând că situaţia poluării produse de marile societăţi din jurul Ploieştiului nu mai poate fi tolerată fără luarea unor măsuri drastice, venite prin modificări legislative, dar şi prin hotărâre din partea organelor statului în aplicarea măsurilor coercitive împotriva factorilor poluatori.

Ştefan Popescu, şeful Gărzii de Mediu Prahova, a primit un avertisment direct din partea şefei Camerei Deputaţilor: „Situaţia de la Ploieşti este intolerabilă, iar autorităţile statului, în special Garda de Mediu, nu reuşesc să impună o conduită corectă din partea marilor poluatori. Eu cred că a venit timpul să spunem lucrurilor pe nume, iar cine nu e capabil să îşi facă datoria să plece”, a declarat Roberta Anastase.

Prezent împreună cu Roberta Anastase la întâlnirea cu presa, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a subliniat şi acesta gravitatea situaţiei create prin poluarea masivă care, din punctul său de vedere, se intensifică în perioada de weekend.

„Sunt sute de apeluri la numărul de urgenţă al primăriei, dar şi la 112, prin care ploieştenii reclamă, disperaţi, poluarea imensă din cartierele lor. Nu se mai poate sta în case. Este clar că nu trebuie să ai tehnică specializată de măsurare pentru a remarca mirosurile insuportabile din atmosferă. Trebuie făcut ceva, odată pentru totdeauna. Iar asta trebuie făcut acum, nu în 2014 sau 2015, când se apropie perioada de reautorizare a marilor poluatori. Nu ne putem juca cu sănătatea oamenilor, iar ceea ce se întâmplă acum este ieşit din comun”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Cei doi lideri PDL au anunţat demararea unei campanii pentru strângerea de semnături pentru sprijinul unui proiect ce vizează schimbarea legislaţiei de mediu la nivel naţional, prin care marii poluatori să fie mai constrânşi în a respecta normele europene de poluare.

Roberta Anastase recunoaşte că autorizaţiile integrate de mediu în baza cărora funcţionează rafinăriile prahovene sunt în vigoare, concluzionând că, singura soluţie pentru a scăpa cetăţenii Ploieştiului de poluarea abuzivă a marilor poluatori este modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte protecţia mediului.

Politic

logo-unprUNPR Prahova a anunţat, oficial, la sfârşitul acestei săptămâni, înscrierea în cadrul a acestei formaţiuni politice a doi primari prahoveni.

Cei doi aleşi locali au fost membri ai PSD Prahova, aceștia anunţându-şi, vineri, 30 septembrie 2011, decizia de a candida din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României la alegerile din 2012.

Este vorba despre primarul din Ștefești, Sorin Vasile Tăbăraș și primarul din Bertea, Ion Petcu.

Conform comunicatului de presă al UNPR Prahova, cei doi aleşi „şi-au exprimat dorinţa de a candida pentru un nou mandat alături de echipa care promovează proiecte dedicate românilor, condusă de politicieni care şi-au pus întreaga experienţă în slujba românilor şi a interesului naţional, precum Gabriel Oprea, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, Neculai Onțanu și Anghel Iordănescu”.

Mişcări importante şi la nivel naţional

Tot vineri, 30 septembrie 2011, deputatul Tudor Ciuhodaru a devenit membru al Grupului parlamentar progresist din Camera Deputaţilor, înscriindu-se în UNPR.

De profesie medic, Tudor Ciuhodaru a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 24 Iași, fiind membru al Comisiei pentru sănătate şi familie şi al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Sfârşitul de săptămână a marcat şi trecerea în rândul UNPR a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman. Acesta a deţinut funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei de Ilfov a PSD.

Politic

ParlamentInstitutul pentru Politici Publice (IPP) ia act de starea de degradare continuă din Parlamentul României, prin recenta constatare a existenţei conflictului de interese de către Agenţia Naţională de Integritate în cazul a cinci deputaţi care şi-au angajat rudele la cabinetele parlamentare: Oana Mizil (PSD), Mate Andras (UDMR), Stelică Strugaru (PDL), Sonia Drăghici (PSD) si Mihai Radan (Minorități).

Practica nu este una nouă, ea fiind sesizată de IPP încă din 2010, când Institutul dădea publicităţii un studiu în care indica o serie de coincidenţe între numele parlamentarilor şi cele ale angajaţilor din birourile acestora în cazul a nu mai puţin de 25 de parlamentari în mandatul 2004 – 2008[1]. Dintre aceştia, deputatul Mihai Radan continuă să îşi plătească fiul şi, mai nou, şi soţia din bani publici şi în acest mandat.

Vina pentru această situaţie aparţine în mod egal parlamentarilor, care au făcut tot posibilul pentru a menţine un registru ambiguu în ceea ce priveşte regimul incompatibilităţilor la angajarea în birourile parlamentare, dar şi conducerii Camerei Deputaţilor – în cazul de faţă, care cunoaşte aceste practici şi le tolerează.

În primul caz, aşa cum se întâmplă în toate ţările civilizate, Statutul deputaţilor şi senatorilor ar trebui să cuprindă un articol clar prin care acestora să le fie interzis să angajeze în orice structură parlamentară soţia/soţul sau rudele, aşa cum este prevăzut, de altfel, în Legea 161/2003 în definiţia dată conflictului de interese şi aplicabilitatea acestuia funcţiilor de autoritate publică şi administraţia centrală şi locală.

Conform aceluiaşi comunicat de presă remis de IPP, în ce priveşte conducerea Camerei, atât Preşedintele, cât şi Secretarul General respectiv Biroul Permanent ca structură de conducere colectivă, se fac răspunzători pentru situaţiile în care parlamentarii îşi angajează şi plătesc din bani publici rudele sau soţiile/soţii. Mai mult decât atât, Camera ascunde cu bună ştiinţă aceste informaţii, semnează în continuare contracte de muncă cu rude ale parlamentarilor şi nu face publice aceste informaţii. 

Informaţii privind numele angajaţilor din birourile parlamentare au fost obţinute de IPP în urma unui proces care a durat aproximativ 2 ani împotriva Camerei Deputaţilor. IPP cere, în mod public, conducerii Camerei Deputaţilor să aplice de urgenţă legea în ceea ce priveşte regimul incompatibilităţilor/conflictelor de interese aplicabil relaţiilor de muncă dintre parlamentari şi rudele/afinii acestora. În egală măsură, IPP cere Camerei Deputaţilor să facă publice de urgenţă din oficiu numele tuturor angajaţilor birourilor parlamentare, respectiv ale angajaţilor din staff-ul comisiilor parlamentare, indiferent de forma contractuală.

Foto: Agerpres

Politic

semcu_adrian3Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, critică în termeni duri atitudinea Poliţiei Prahova în ceea ce priveşte cazul fetiţei violate în cartierul ploieştean Malu Roşu.

Semcu cataloghează drept „şocant” faptul că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova ştia de mai bine de o lună că un pedofil deosebit de periculos se plimbă liber prin Ploieşti şi nu a anunţat opinia publică aspra acestui lucru.

“Ce a făcut poliţia Prahova pentru a preveni drama copilei violate săptămâna trecută? Nimic. Mai marii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au ales să ascundă gunoiul sub preş, aşa cum au făcut-o şi alte dăţi atunci când a fost vorba despre cazuri greu de rezolvat. Se pare că, pentru poliţia Prahova, un caz cu autor necunoscut este un caz care nu există.

Nu cred că în poliţia Prahova a auzit cineva despre activităţi de prevenire. Cel puţin acţiunile întreprinse la nivelul acestei instituţii atunci când vine vorba despre lucruri cu adevărat importante asta dovedesc.

Imediat după ce au aflat că un violator este liber şi atacă fetiţe prin Ploieşti, poliţiştii ar fi trebuit să informeze opinia publică, ar fi trebuit să aibă discuţii cu învăţătorii şi diriginţii, în şcoli. Poate dacă părinţii ar fi ştiut că a-şi lăsa copiii pe stradă singuri e un mare risc, drama fetiţei din Malu Roşu nu s-ar fi produs.

În opinia mea, şefii poliţiei Prahova, cei care iau deciziile în cadrul acestei instituţii, ar fi fost obligaţi să ia acele decizii care să îi ajute pe părinţi să-şi protejeze copiii. Nu au făcut-o. Asta îi face pe şefii poliţiei Prahova în mare măsură responsabili pentru drama fetiţei violate.

Sau poate că şeful poliţiei Prahova, recent paraşutat aici din alt judeţ, nu ştie ce fac subalternii săi, iar în acest caz ar trebui să se implice mai mult şi să îşi ia rolul în serios”, spune liderul PNL Prahova.

Politic

volosevici_badescuFostul consilier al primarului Andrei Volosevici, senatorul Iulian Bădescu, îl atacă dur pe edilul ploieştean. Bădescu a sesizat Curtea de Conturi cu privire la organizarea „zilelor oraşului Ploieşti” şi la apariţia ziarului editat de Primăria Ploieşti, senatorul solicitând „declanşarea procedurilor legale” în cele două cazuri. În replică, primarul Andrei Volosevici spune că Bădescu îşi face campanie electorală şi îl acuză pe acesta că se interesează doar de modul cum sunt cheltuiţi banii la Primărie, închizând ochii atunci când vine vorba despre cheltuielile discutabile făcute la Consiliul Judeţean.

Atacurile lui Bădescu

Senatorul Iulian Bădescu, susţinut de PSD pentru funcţia de primar al Ploieştiului la alegerile de anul viitor, îl atacă dur pe actualul edil. După ce recent a trimis o sesizare procurorului general al României solicitând acestuia să ia măsuri în ceea ce priveşte serviciul de salubritate la Ploieşti,  Bădescu a depus astăzi o sesizare la Curtea de Conturi a României, reclamând modul în care sunt cheltuite fonduri publice la Primăria Ploieşti pentru organizarea „Zilelor oraşului Ploieşti”, eveniment care se va desfăşura în perioada 27 - 29 mai.

În sesizarea trimisă Curţii de Conturi, Bădescu acuză că primăria „nu a comunicat public sursele de finanţare şi nici procedurile legale de atribuire a contractelor încheiate cu acest prilej şi că „nu există nici un fel de informaţie legată de faptul că aceste proceduri ar fi avut loc, în conformitate cu legea”.

„Faţă de această situaţie, vă solicităm să analizaţi cu atenţie şi în timp real respectarea legalităţii, astfel încât să nu ajungem în situaţia în care fonduri publice să fie direcţionate către clientela de partid a PD-L”, se arată în sesizarea trimisă Curţii de Conturi de către Iulian Bădescu.

În acelaşi document Bădescu arată că Primăria Ploieşti editează o publicaţie lunară într-un tiraj de 60.000 de exemplare, publicaţie pe care se menţionează că nu este susţinută din bani publici, fără să precizeze sursa alternativă de finanţare.

„În acelaşi timp, în urma unor declaraţii publice ale primarului Andrei Volosevici, a fost consemnat inclusiv faptul că sponsorizarea pentru tipărirea primelor două numere ale publicaţiei nu a fost înscrisă în evidenţele contabile ale instituţiei, fapt ce contravine legislaţiei în vigoare”, se arată în sesizare.

Volosevici contraatacă

Replica primarului Andrei Volosevici este pe măsura acţiunilor fostului său consilier. Volosevici îl acuză pe Iulian Bădescu de faptul că îşi face campanie electorală, în condiţiile în care vrea să candideze pentru postul de primar al Ploieştiului.

„Îi amintesc domnului Bădescu că abia în vara anului viitor începe campania electorală. Şi aş vrea, de asemenea, să recomand domnului Bădescu să manifeste tot atâta atenţie în ceea ce priveşte cheltuirea banului public la Consiliul Judeţean Prahova, instituţie condusă de şeful său de partid, Mircea Cosma. Nu l-am văzut pe domnul senator Iulian Bădescu deloc deranjat de faptul că acum o lună peste 200 de angajaţi de la Consiliul Judeţean şi instituţiile subordonate au plecat la Roma, în Italia, în cadrul unei acţiuni de bani publici care a costat aproape 600 000 de lei.

Şi nu l–am văzut deranjat de faptul că pentru fiecare persoană s-au plătit din bani publici 1 800 de euro, cheltuieli de deplasare, în condiţiile în care costul unei astfel de călătorii este de 600 de euro.  Bineînţeles că nu mă aştept ca domnul Bădescu să facă o sesizare pe acest subiect, pentru că la şefia Consiliului Judeţean se află şeful său de partid”, a spus Volosevici.

Primarul municipiului Ploieşti a mai arătat că nu are „nicio problemă” în a pune la dispoziţia organelor de control toate documentele privind organizarea „Zilelor Ploieştiului” şi editarea publicaţiei primăriei.

Andrei Volosevici a arătat că, în urmă cu doi ani, când Primăria Ploieşti a organizat zilele oraşului, un alt senator PSD, Daniel Savu, a cerut public control de la Curtea de Conturi la Primăria Ploieşti, că un astfel de control a avut loc şi nu a fost găsită nicio ilegalitate.

(Daciana Ilie)

Politic

semcu_adrian3Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, candidatul susţinut de Alianţa de Centru-Dreapta pentru Primăria Municipiului Ploieşti, a lansat astăzi o campanie de consultare a ploieştenilor. Sub sloganul „Să creşti, Ploieşti!”, liderul liberalilor prahoveni a început o campanie prin care solicită ploieştenilor să îi spună care sunt propunerile lor pentru oraş. Semcu va împărţi prin oraş cărţi poştale prin intermediul cărora ploieştenii vor putea să spună ce propuneri au pentru Ploieşti.

La rândul său, candidatul susţinut de PNL pentru Primăria Ploieşti are trei propuneri pentru oraş: reabilitarea termică a o sută de blocuri pe an, construirea a 20 de parcări subterane şi supraterane în mai multe zone din oraş şi construirea unui parc industrial al municipalităţii.

La finalul campaniei, zece dintre ploieştenii care au oferit cele mai bune soluţii pentru ca Ploieştiul să crească economic vor fi numiţi „consilieri onorifici” ai lui Adrian Semcu, în cazul în care acesta va fi primarul Ploieştiului în mandatul 2012-2016. Campania PNL de consultare a ploieştenilor se va finaliza în prima săptămână a lunii iulie.
Ploieştenii sunt consultaţi prin intermediul cărţilor poştale „Să creşti, Ploieşti!” pe care, după completare, le pot depune la unul dintre sediile PNL din Ploieşti sau la unul dintre cele 24 de corturi special amenajate de PNL în Municipiul Ploieşti.
Politic

COSMA_DOBREScandalul dintre prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre şi preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, ia amploare. După ce l-a acuzat pe Cosma că şi-a expropriat fiii, în anul 2009, pentru construirea unui drum judeţean, şi a pierdut procesul prin care contesta în contencios administrativ hotărârea de expropriere, prefectul a făcut recurs. Şi asta nu e tot. Adrian Dobre a „informat” Agenţia Naţională de Integritate asupra acestei situaţii. Prefectul spune că aşteptă ca funcţionarii ANI să ia măsurile pe care le consideră de cuviinţă în acest caz.

Povestea unui proces deschis prea târziu

Povestea scandalului dintre prefectul Adrian Dobre şi şeful CJ, Mircea Cosma, a început în luna martie a acestui an, când prefectul a anunţat public că a atacat în contencios administrativ o hotărâre adoptată de Consiliul Judeţean în 2009, hotărâre prin care Vlad Cosma şi Andreea Cosma, fiii preşedintelui CJ Prahova, erau expropriaţi de o suprafaţă de teren de 529 de metri pătraţi, pe care o cumpăraseră cu trei ani înainte, în anul 2006 exproprierea fiind făcută pentru construirea, din fonduri europene, a unui drum judeţean care ar urma să facă legătura între DN 1 A şi DN 1, în zona de nord a municipiului Ploieşti. La acea dată, prefectul îl acuza pe Mircea Cosma că a votat hotărârea prin care fiii săi, alături de alte peste 60 de persoane, erau expropriaţi, spunând că „Mircea Cosma nu ar fi trebuit să voteze întrucât avea un interes patrimonial direct”. Prefectul a atacat în contencios administrativ hotărârea privind exproprierea, iar în 10 mai Tribunalul Prahova a decis să respingă acţiunea, pe motiv că aceasta a fost introdusă prea târziu, la aproximativ de doi ani de la adoptarea hotărârii.

Prefectul a făcut recurs

Nemulţumit de hotărârea instanţei de judecată, prefectul de Prahova a decis să facă recurs. Adrian Dobre spune că nu a văzut deocamdată motivarea instanţei şi că ştie doar că judecătorii au admis excepţia de tardivitate invocată de juriştii care au apărat Consiliul Judeţean în acest proces. Prefectul spune însă că instanţa a luat în calcul doar faptul că hotărârea a fost atacată prea târziu, fără a ţine cont de „fondul problemei”.

„Această hotărâre a Consiliului Judeţean este un act normativ care produce efecte. Instanţa a admis excepţia tardivităţii, fără a ţine cont de fondul problemei. Este posibil ca, dacă acel drum judeţean se construieşte pe bani europeni, în condiţiile în care preşedintele Consiliului Judeţean Prahova şi-a expropriat familia, să fim nevoiţi să returnăm banii”, a afirmat Adrian Dobre.

„Informare” către ANI

Prefectul nu s-a mulţumit doar cu recursul. Adrian Dobre a făcut o „informare” scrisă către Agenţia Naţională de Integritate, în care aduce la cunoştinţă cazul şefului CJ Prahova, Mircea Cosma. Prefectul spune că nu este vorba despre o reclamaţie sau o sesizare şi că aşteaptă ca angajaţii Agenţiei Naţionale de Integritate să ia măsurile pe care le consideră necesare în acest caz. Adrian Dobre spune că hotărârea privind exproprierea este „nulă de drept”  şi că, în cazul în care acel drum judeţean va fi construit din fonduri europene, autorităţile riscă să dea banii înapoi către Uniunea Europeană dacă hotărârea privind exproprierile rămâne în vigoare.

Cosma se aştepta să fie reclamat la ANI

Reporterii APH au încercat să-l contacteze pe preşedintele CJ, Mircea Cosma, însă nu au putut lua legătura cu acesta. Un lucru este cert: Mircea Cosma se aştepta să fie reclamat la ANI, el afirmând acest lucru într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o luni, 16 martie. Cu acea ocazie Comsa şi-a susţinut cauza, spunând că nu el a luat hotărârea de expropriere a celor 65 de proprietari şi că hotărârea prin care se aprobă traseul drumului judeţean a fost adoptată în anul 2007, moment în care funcţia de preşedinte al CJ Prahova era deţinută de actualul deputat PDL Florin Anghel. Iulian Bădescu (PSD): ANI e o unealtă folosită pentru a-i linişti pe parlamentari


Agenţia Naţională de Integritate este ţinta criticilor senatorului prahovean Iulian Bădescu (PSD). Bădescu acuză că ANI este folosită drept unealtă pentru a-i „linişti” pe parlamentarii care au gânduri de răzvrătire şi susţine că, înaintea alegerilor interne din PDL, zeci de senatori şi deputaţi care-l susţineau pe Vasile Blaga pentru şefia PDL au fost ameninţaţi că „vor avea de dat explicaţii la ANI”.
„ANI este folosită pentru a-i linişti pe parlamentari şi pentru a le anihila toate eventualele gânduri de răzvrătire. Această armă numită ANI va fi folosită în următoarele lupte politice”, a spus Iulian Bădescu.
Politic

Auras-DragomirPreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi-a exprimat public aprecierea pentru munca vicepreşedintelui instituţiei, Auraş Dragomir, care săptămâna trecută a fost exclus din PDL pentru mai multe motive, unul dintre acestea fiind lipsa de activitate la nivelul Consiliului Judeţean.

Întrebat ce părere are despre activitatea administrativă a secundului său de la CJ, preşedintele Mircea Cosma a mărturisit, într-o conferinţă de presă, că, după ce în anul 2009 a primit avertisment pentru că nu se implica în activitatea instituţiei, Auraş Dragomir şi-a luat cât de poate de în serios sarcinile de serviciu. Cosma a spus că Auraş Dragomir coordonează şedinţele de urbanism de la nivelul CJ, şedinţe care durează şi peste zece ore, se ocupă de activitatea centrelor de asistenţă socială şi reprezintă judeţul la diverse acţiuni externe. De altfel, zilele acestea Auraş Dragomir se află la Udine. în interes de serviciu.

Conducerea PDL a anunţat, săptămâna trecută, că l-a exclus din partid pe vicepreşedintele CJ Prahova, Auraş Dragomir, invocând lipsa de activitate a acestuia în cadrul Consiliului Judeţean, rezultatele politice slabe şi încălcarea unor hotărâri ale conducerii PDL Prahova. (Daciana Ilie)

Joomla SEF URLs by Artio