Politic

Politic

savu_chivu1Scandal fără precedent în istoria politicii prahovene. Senatorul de Prahova Sorin Chivu, vicepreşedinte al UNPR, a solicitat revocarea senatorului de Prahova Daniel Savu din funcţia de membru al comisiei de control a activităţii SRI, acuzând că numele acestuia e legat de fapte de corupţie. În replică, grupul senatorilor PSD îşi reafirmă susţinerea faţă de Savu, iar senatorul acuzat cataloghează drept „o prostie” solicitarea lui Chivu.

Vicepreşedintele UNPR, senatorul de Prahova Sorin Chivu, fost membru al PSD, a transmis Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, o solicitare oficială prin care cere revocarea senatorului PSD Daniel Savu din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. În această solicitare Sorin Chivu acuză că “de-a lungul mandatului său, domnul senator (Daniel Savu – n.r.) a făcut obiectul mai multor articole din presa locală şi naţională prin care i s-au adus acuze în privinţa legăturii acestuia cu o mulţime de fapte de corupţie”.

unpr5Acuzaţii dure la adresa lui Daniel Savu

Senatorul Sorin Chivu, care este vicepreşedintele Grupului Parlamentar Independent, arată, în sesizarea trimisă Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, că numele senatorului Daniel Savu, care din februarie 2009 este membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, apare în mai multe articole de presă care au ca temă „afaceri dubioase” fapt care „aduce grave prejudicii imaginii de parlamentar, de membru al comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, activităţii comisiei comune din care face parte dl. senator Daniel Savu cât şi instituţiei naţionale a Serviciului Român de Informaţii”.

“Potrivit art. 5 din Hot. 30 din 23/06/1993 privind organizarea şi funcţionarea Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, una din atribuţiile membrilor acestei comisii este aceea de a analiza şi cerceta sesizările ce le sunt adresate în legătură cu încălcarea legii de către SRI. În această ordine de idei, nu putem omite faptul că presa a făcut vorbire şi despre posibila subiectivitate a domnului senator - fost lucrător al SRI - cu privire la modul în care analizează, verifică şi apreciază activitatea SRI”, se arată în sesizarea semnată de vicepreşedintele UNPR.

Senatorul Sorin Chivu a ataşat la solicitarea privind revocarea senatorului Daniel Savu articole din presă referitoare la acesta „extrase ce privesc activitatea, comportamentul, conduita şi moralitatea senatorului Daniel Savu, materiale ce m-au determinat să formulez prezenta sesizare”.

savu_danielDaniel Savu: am deranjat cu dezvăluirile privind mafia petrolului

În replică la acuzaţiile pe care i le aduce fostul său coleg de partid, senatorul Daniel Savu a catalogat drept „o prostie” solicitarea senatorului Sorin Chivu.

„Să vină acum cu o astfel de solicitare, de tipul delaţiunilor din anii 50, înseamnă să nu-ţi respecţi statutul de parlamentar. Nu am fost niciodată nici măcar citat ca martor într-un proces privind corupţia. Domnul Chivu a făcut referire la nişte articole din presă care conţin informaţii false, în care se fac confuzii de nume, care sunt doar calomnii”, a afirmat Daniel Savu.

Senatorul ploieştean a mai spus că solicitarea privind revocarea sa din funcţia de membru în comisia de control a activităţii SRI este legată de faptul că, în ultima vreme a făcut public foarte multe dezvăluiri legate de „mafia petrolului din România”.

„Toate acestea nu au apărut întâmplător, ci exact în momentul în care am început să vorbesc public despre mafia petrolului din România, Eu nu am aceste informaţii de la comisia de control a activităţii SRI. Comisia se ocupă de cu totul şi cu totul altceva. Comisia se ocupă cu respectarea legalităţii în activitatea exercitată de SRI” a spus senatorul Daniel Savu.

PSD face zid în jurul lui Daniel Savu

Ca reacţie la cererea înaintată de senatorul UNPR Sorin Chivu, grupul PSD din Senat a dat publicităţii un comunicat în care îşi reafirmă susţinerea faţă de Daniel Savu. Potrivit reprezentanţilor PSD din Senatul României, în care se arată că Biroul Permanent al camerei superioare a Parlamentului a respins această sesizare „ca nefiind de competenţa sa”.

Senatorul Daniel Savu a fost ofiţer SRI din 1992 până în anul 1999. Savu a declarat că în 1999 a plecat din SRI pentru că aşa a dorit, câteva luni mai târziu intrând în politică.

Daniel Savu şi Sorin Chivu au fost colegi de partid, în PSD, filiala Prahova, până în momentul înfiinţării grupului senatorilor independenţi, când Sorin Chivu şi-a dat demisia din PSD devenind, ulterior, vicepreşedinte la nivel naţional al UNPR. (Daciana Ilie)

Politic

raluca_anghelachePreşedintele UNPR Prahova, medicul Raluca Anghelache, va fi candidat din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul Românei (UNPR) pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti. Anunţul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către vicepreşedintele UNPR la nivel naţional, Sorin Chivu. Acesta s-a arătat convins că Ploieştiul are nevoie de un primar femeie, argumentând că, la primărie, la fel ca şi într-o familie, femeile sunt mai organizate, mai gospodine şi mult mai chibzuite când vine vorba de alocarea fondurilor.

Viitorul candidat la primărie admite că nu are experienţă în administraţie dar este decisă să înveţe totul despre administraţia locală.

Raluca Anghelache este de profesie medic şi este femeie de afaceri. Ea a intrat în politică odată cu înfiinţarea UNPR şi conduce filiala judeţeană Prahova a acestui partid.

UNPR este al treilea partid care îşi anunţă candidatul pentru postul de primar al municipiului Ploieşti la alegerile locale ce vor avea loc în vara anului viitor. Din partea PSD candidat va fi senatorul Iulian Bădescu, fost membru PDL, iar din PNL şi PC au anunţat că, pentru Primăria Ploieşti, îl susţin pe preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Politic

semcu_adrian1Liderul PNL Prahova, Adrian Semcu, critică dur felul în care Guvernul a alocat banii din sumele defalcate din cota TVA către localităţile din judeţul Prahova. Semcu acuză Guvernul de „şmecherie ieftină”, spunând că, după acuzaţiile legate de faptul că până acum dat bani multor primării cu primari PDL, de data aceasta executivul a împărţit sume mici mai multor comune cu primari de la opoziţie şi a dat sume „colosale” primăriilor conduse de oamenii PDL.

Semcu susţine că cel mai relevant exemplu în acest sens este situaţia comunei Secăria, care a primit de la guvern aproape 20 de miliarde de lei vechi, de şase, şapte sau chiar 20 de ori mai mult decât au primit alte localităţi din Prahova.

„Profit de această ocazie pentru a o ruga pe doamna Anastase să transmită premierului Emil Boc nemulţumirea liberalilor prahoveni faţă de modul în care guvernul condus de domnia sa înţelege să facă, din bani publici, calcule”, a spus Adrian Semcu.

Politic

semcu_adrian1Preşedintele Filialei Prahova a Partidului Naţional Liberal, Adrian Semcu, critică, într-un comunicat de presă, declaraţiile oficialilor ungari cu privire la organizarea teritorială a României.

Liderul prahovean al PNL crede că luările de poziţie ale reprezentanţilor parlamentului maghiar sunt inacceptabile şi împotriva prevederilor Constituţiei României. Totodată, Semcu protestează împotriva lipsei de reacţie a autorităţilor statului român privitoare la această temă care, în ultimele zile, a încins spiritele în rândul clasei politice româneşti.

„Partidul Naţional Liberal protestează faţă de modul în care preşedintele Parlamentului ungar a vorbit, pe teritoriul României, de lucruri care încalcă Constituţia României. Le reamintim oficialilor ungari că, potrivit Constituţiei, România este stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil, motiv pentru care considerăm că declaraţiile preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, sunt inacceptabile”, a declarat Adrian Semcu.

Potrivit liderului liberal, inacceptabilă este, în egală măsură, şi lipsa unei poziţii oficiale a autorităţilor statului român şi a preşedintelui Traian Băsescu pe această temă.

„Apreciem că orice partid politic care tolerează un astfel de comportament sau care instigă la lucruri care aduc atingere integrităţii naţionale teritoriale a României se situează în afara Constituţiei. Remarcăm, de asemenea, cu stupoare, poziţia nefirească şi inacceptabilă de subordonare a şefului statului român faţă de premierul Ungariei, Viktor Orban, de altfel singurul lider european care îl mai ia în seamă pe Traian Băsescu”, a mai spus Adrian Semcu, precizând că Biroul Politic Central al PNL urmează să adopte un document de poziţie pe această temă.

Politic

sigla_USLPartidele care formează Uniunea Social Liberală au semnat, recent, protocolul la nivelul judeţului Prahova. Fără presă, fără tam tam, fără declaraţii despre planurile comune de viitor. Pentru cunoscătorii într-ale politicii, a fost semnul clar că nici social-democraţii şi nici liberalii nu sunt tocmai fericiţi cu uniunea. N-a apucat să se usuce cerneala pe documentul semnat de cei trei preşedinţi ai filialelor PSD, PNL şi PC la nivel de Prahova că începe scandalul.

Astăzi, PSD Ploieşti a dat publicităţii un document numit oficial „Apel la dialog” şi adresat PNL Ploieşti, în atenţia preşedintei filialei municipale, Cătălina Bozianu.


Vă prezentăm integral „apelul” transmis prin presă de PSD Ploieşti colegilor de la PNL Ploieşti:

Pe această cale, Organizaţia municipală a Partidului Social Democrat vă adresează un apel la dialog şi îşi afirmă disponibilitatea de a stabili, împreună cu Organizaţia municipală a Partidului Naţional Liberal, un plan de acţiune comun la nivelul Consiliului Local al municipiului Ploieşti.

În opinia noastră, acest plan trebuie să stea la baza elaborării unei strategii comune a celor două partide şi să constituie cadrul dialogului permanent dintre cele două organizaţii municipale.

Numai printr-un astfel de dialog putem identifica adevăratele probleme cu care se confruntă cetăţenii oraşului şi putem găsi cele mai adecvate soluţii de rezolvare a acestor probleme, şi numai printr-un astfel de dialog putem stabili care sunt priorităţile noastre comune la nivel local. Este nevoie de acţiunea concertată a reprezentanţilor noştri în Consiliul Local municipal pentru a bloca abuzurile actualei administraţii şi pentru a dezvălui manevrele şi practicile oneroase prin care primarul Andrei Volosevici serveşte exclusiv clientela politică a PDL, în dispreţul total al interesului public.

Pentru îndeplinirea acestor deziderate, este mai mult decât necesară armonizarea deciziilor de vot ale grupurilor politice PSD şi PNL din Consiliul Local Ploieşti.

Numai în acest fel putem dovedi că ne comportăm ca o adevărată Opoziţie!

Convinşi fiind de justeţea demersului nostru, vă reiterăm apelul Organizaţiei municipale a PSD la dialog şi colaborare.”

Replica PNL nu s-a lăsat aşteptată şi a venit tot prin intermediul presei.


Acesta este răspunsul liberalilor ploieşteni la apelul colegilor lor social-democraţi.


Partidul Naţional Liberal declanşează, împreună cu PSD, dialogul pentru o acţiune comună la nivelul Consiliului Local Ploieşti şi pentru identificarea celor mai bune solutii pentru Municipiul Ploieşti.

În opinia Partidului Naţional Liberal, orice plan comun pentru Municipiul Ploieşti trebuie să plece de la realitatea că soluţiile aşteptate de comunitatea noastră, pe timp de criză, sunt cele specifice liberalismului: investiţiile publice şi private pentru relansarea activităţii economice în Municipiul Ploieşti, de natură să creeze noi locuri de muncă.

În acelaşi timp, în planul acţiunii politice concrete, Partidul Naţional Liberal subliniază faptul că realitatea reprezentării politice în Consiliul Local al Municipiului Ploieşti nu permite celor două partide care formează Uniunea Social Liberală să constituie, împreună, majoritatea.

Partidul Naţional Liberal îi asigură pe ploieşteni că va sancţiona orice abuz şi ilegalitate ale actualului primar şi ale majorităţii formate de PD şi PNG”.

Dialogul purtat de cele două organizaţii municipale prin intermediul presei are loc în contextul în care, după alegerile locale din 2008, PNL susţine, tacit, prin vot, marea majoritate a proiectelor propuse de PDL. În schimb, la fel de tacit PDL o susţine în funcţia de viceprimar pe Cătălina Bozianu preşedintele PNL Ploieşti. (Daciana Ilie)

Politic

patriciu_saftoiu_antonescuEste oficial: s-a rupt lanţul de iubire dintre Antonescu şi Patriciu, acest fapt bine-cunoscut de mult timp în cercurile liberale a devenind public, odată cu atacurile directe din ultimele zile între reprezentanţii PNL. Regina balului este conservatorul Dan Voiculescu care, odată cu etichetarea sa juridică de colaborator al Securităţii comuniste, a declanşat o întreagă polemică între reprezentanţii la vârf ai Partidului Naţional Liberal.

Una dintre ţintele criticii lui Crin Antonescu din ultimele zile este deputatul prahovean liberal Adriana Săftoiu, titrează adevarul.ro.

Adriana Săftoiu este cunoscută ca fiind o opozantă extrem de vocală a alianţei parafate între PNL şi PC. Mai mult, deputata prahoveană i-a transmis lui Antonescu că ar trebui să aibă în cazul Voiculescu aceeaşi atitudine pe care a avut-o în 2006 când a pledat pentru excluderea din partid a Monei Muscă, pe motiv că a semnat un angajament cu Securitatea. În replică, Crin Antonescu a atacat-o, virulent, pe Adriana Săftoiu, într-o conferinţă de presă, spunând că Săftoiu nu este altceva decât o femeie pedistă, actualmente în PNL şi o moralistă second-hand achiziţionată pe vremea lui Dinu Patriciu şi a lui Călin Popescu Tăriceanu.

„Interesul ţărişoarei” lui Antonescu şi scuza pentru alianţa cu Felix

Antonescu continuă să găsească scuze pentru decizia de a uni PNL cu PC-ul lui Voiculescu, recunoscând că, deşi era convins că fondatorul Partidului Conservator ar fi colaborat cu Securitatea, nu a urmărit, prin parafarea înţelegerii dintre PNL şi PC decât interese strict politice, în scopul formării unei majorităţi a Opoziţiei în Parlamentul României.

„Eu cu domnul Voiculescu - dacă vreţi să spuneţi aşa, pentru că nu-i personal cu domnul Voiculescu, e cu PC - am încheiat o înţelegere politică, din motive politice, foarte clare, cu obiective politice foarte clare şi am încheiat-o ştiind că asupra lui Dan Voiculescu planează suspiciuni cât se poate de serioase şi am avut eu însumi convingerea că Dan Voiculescu, lucrând în comerţul exterior, unde a lucrat înainte de 1989, a avut o relaţie cu Securitatea", şi-a argumentat Antonescu decizia cooptării conservatorilor în alianţa cu PNL.

Adriana Săftoiu: „Antonescu, omul dublei măsuri în ceea ce priveşte colaboarea cu Securitatea”

În contrapartidă, deputatul prahovean Adriana Săftoiu a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul (publicaţie deţinută şi editată de holdingul patronat de Dinu Patriciu), că Antonescu este omul dublei măsuri când vine vorba de relaţia cu Securitatea a colaboratorilor săi.

„Legea lustraţiei a fost propusă de PNL. Când am votat-o, în urmă cu aproximativ un an, în Parlament, am făcut acest lucru pentru că aşa am crezut de cuviinţă. Cum aş putea eu să înţeleg reacţia colegilor mei, care pe de o parte au semnat pentru Legea Lustraţiei, iar, pe de altă parte, vin şi-ţi spun că nu contează trecutul. Eu cred în continuare că trecutul contează pentru toată lumea", spune Adriana Săftoiu citată de adevarul.ro

Dinu Patriciu: „O să-i trimit lui Antonescu câteva cărţi pentru aprofundarea”

În conferinţa de presă de vineri, Crin Antonescu nu s-a limitat doar la atacarea deputatei prahovene Adriana Săftoiu, răspunzând, astfel, la acuzele din interior legate de poziţia de stânga în ceea ce priveşte Codul Muncii adoptată de partidul pe care acesta îl conduce, preşedintele PNL îndeptându-şi armele spre Dinu Patriciu.

„În ceea ce priveşte Codul Muncii, avem necazuri. S-a format un cvartet foarte recent Boc-Patriciu-Botiş-Grigore Cartianu, care revoluţionează practica şi teoria liberalismului", declară Antonescu, cu trimitere explicită către omul de afaceri liberal Dinu Patriciu.

Ironia lui Antonescu nu a rămas fără răspuns din partea lui Patriciu, omul de afaceri declarând pentru Adevărul că se simte dator să-i trimită lui Antonescu câteva cărţi la birou pentru aprofundarea liberalismului.

„Sunt silit să-i atrag atenţia domnului preşedinte că sintagma „teoria şi practica” vine dintr-o lecţie mai veche de filosofie instrumentalistă. Nu se poate referi la liberalism. Între timp, o să-mi permit să-i trimit la birou câteva cărţi esenţiale. În acest fel, ne putem revedea după ce le parcurge", a declarat Dinu Patriciu.

Politic

mihai-apostolacheDeputatul PDL Mihai Apostolache acuză că parlamentarii PSD şi PNL sunt „împotriva administraţiilor locale şi, implicit, a cetăţenilor”, pe motiv că au blocat în legislativ două proiecte de acte normative extrem de importante. Primul proiect dădea posibilitatea autorităţilor locale să hotărască singure cum rezolvă problema câinilor comunitari.

Al doilea proiect dădea posibilitatea instituţiei prefectului să verifice legalitatea dispoziţiilor date de preşedinţii Consiliilor Judeţene, dispoziţii care, la ora actuală, nu pot fi atacate în contencios de către prefecţi, întrucât nu sunt considerate acte administrative.

În ceea ce priveşte proiectul de lege care ar fi dat posibilitatea autorităţilor locale să hotărască asupra sorţii maidanezilor, legea a primit aviz favorabil în Comisia de administraţie a Camerei Deputaţilor, din care face parte Mihai Apostolache, însă în plen, deputaţii au decis retrimiterea proiectului la comisie.

Cel de-al doilea proiect de lege, care ar fi dat prefecţilor posibilitatea să verifice legalitatea dispoziţiilor consiliilor judeţene, acesta este un subiect cât se poate de sensibil pentru actuala opoziţie. Adoptarea unui astfel de proiect ar putea duce la un adevărat război politic în teritoriu, iar stabilitatea poziţiei preşedinţilor de consilii judeţene ai PSD şi PNL în teritoriu ar fi serios afectată în cazul adoptării unui astfel de act normativ.

Politic

chivu_sorin1Senatorul prahovean Sorin Chivu (UNPR) atacă în termeni duri opoziţia care a depus ieri, în Parlamentul României, o moţiune de cenzură pe tema noului cod al muncii asumat de către Guvern. Parlamentarul prahovean crede că moţiunea nu aduce nimic nou în afara veşnicelor acuze la adresa premierului Boc. Chivu spune că noua moţiune de cenzură depusă în plenul reunit al Parlamentului României, de către membrii opoziţiei, se remarcă doar printr-un titlu similar unei reclame la bere – „Codul Boc- salarii mici, somaj mare, firme falimentare”.

„În timp ce azi, pe ordinea de zi, aşteptau 40 de puncte, unele dintre ele proiecte şi iniţiative legislative importante pentru ţară şi cetăţeni, s-a creat un adevărat spectacol din pierderea vremii în Parlament, audiind textele scrise cu emfază de către Opoziţia transformată în “fabrică de moţiuni”, pierzându-se din vedere principala noastră atribuţie şi responsabilitate - aceea de legiuitori. Unii dintre colegii mei - cei care acuză, fără a oferi însă şi soluţii - consideră că a fi în Parlamentul României înseamnă a scrie şi recita moţiuni”, adaugă Chivu într-un comunicat trimis presei.

Senatorul prahovean spune că opinia publica ar trebui să cunoască ce se întâmplă dincolo de spectacolul mediatic şi să afle, astfel, că numeroase proiecte trec de Parlament prin aprobare tacită, timp în care Opoziţia, care ar putea fi şi aici vocală şi ar putea veni cu soluţii, doarme, asteptând vremea moţiunilor, cu atât mai mult cu cât acestea nu fac altceva decât să repete cu obstinaţie aceleaşi şi aceleaşi lucruri.

„Dar nu întâmplător, Opoziţia de azi lasă anumite proiecte să treacă prin adoptare tacită. Cum altfel, ar putea să găsească apoi subiecte de critică şi moţiune? Nu trebuie uitat faptul că, la Senat, numai în cursul anului trecut s-au depus opt moţiuni simple şi de cenzură şi numai în sesiunea septembrie - decembrie 2010, au fost adoptate tacit de către cele două Camere ale Parlamentului 216 proiecte legislative”, declară Sorin Chivu.

Senatorul UNPR încheie adăugând că opoziţia nu încearcă prin aceste demersuri decât destabilizarea şi decredibilizarea Parlamentului României.

Politic

burlacu_cristian1Deputatul prahovean Cristian Burlacu îşi declară susţinerea pentru adoptarea noului Cod al Muncii, adăugând, totodată că Guvernul va trebui să ia în calcul câteva completări în ceea ce priveşte protecţia socială reală a forţei de muncă. Cristian Burlacu crede că, prin noul Cod al Muncii, IMM-urile vor fi ajutate, iar patronii vor avea mai mult curaj să facă angajări.

În mesajul său, deputatul prahovean şi-a motivat decizia de a da un vot pozitiv noului cod printr-o serie de argumente, dintre care aminteşte creearea de locuri de muncă, lupta împotriva muncii la negru şi susţinerea IMM-urilor.

„Susţin noul cod al muncii pentru că sunt un om de dreapta, care militează pentru susținerea imm-urilor, și noul Cod, care permite angajări pe durată determinată, le va da curaj angajatorilor să creeze locuri de muncă, să facă angajări când, unde și pentru cât timp au nevoie și pentru că știu că niciodată un angajator nu va renunța, abuziv, la un angajat care știe meserie și își vede de treabă!

De asemenea, noul proiect legislativ vorbește despre obiective de performanță individuală și  despre criterii de evaluare. Cred că noul cod va da o lovitură aproape mortală muncii la negru, spre beneficiul angajaților, care vor avea asigurările plătite, dar și al nostru, al tuturor, întrucât vor crește veniturile la buget”, a declarat Burlacu.

Deputatul prahovean crede că noul cod al muncii pune legislaţia românească în acord cu legislația europeană în materie.
„Este un Cod favorabil muncii cinstite, competenței, performanței și onestității, care limitează imixtiunile- directe ori mediate - ale  politicului pe piața corectă a muncii”, a adăugat Cristian Burlacu.

Codul trebuie să aducă, în paralel, şi măsuri de protecţie socială

Burlacu a mai adăugat că, în completarea legii, Guvernul va trebui să adopte și unele măsuri prin care să asigure o protecție socială reală a forței de muncă.

„Desigur, vorbim despre forţa de muncă de bună-credinţă: românii care pot și vor să lucreze.
Acesteia, de exemplu, în situația angajării cu contract pe durată determinată, trebuie să i se asigure accesul, în continuare, la contractarea creditelor bancare!”, a subliniat deputatul prahovean.

Burlacu crede că ar trebui stimulate firmele care angajează persoane în vârstă de peste 50 de ani, aflate în situația încetării, la termen, a contractului individual de muncă pe durată determinată.

„Ar putea fi adoptate și alte măsuri prin care statul să stimuleze munca și să îi sprijine pe cei care doresc să muncească, pentru că, nu-i așa,  despre Codul Muncii vorbim, nu despre vreun Cod al protecției sociale nemeritate”, a declarat, în încheiere, Cristian Burlacu.

Politic

paul_palasPreşedintele Comisiei de Buget - Finanţe din Consiliul Local Ploieşti, democrat-liberalul Paul Palaş, a demisionat din C.L. Ploieşti. Palaş spune că i s-a cerut să renunţe la mandatul de consilier, fără să i se precizeze motivele acestei solicitări.

O demisie aşteptată


Paul Palaş a declarat că şi-a depus demisia din funcţia de consilier după ce, săptămâna trecută, prim-vicepreşedintele PDL Ploieşti, Gheorghe Sîrbu, la rândul său consilier local, i-a cerut să facă acest gest. Întrebat dacă şeful său pe linie de partid, Gheorghe Sârbu, i-a spus de ce îi solicită demisia, Paul Palaş a spus că nu i s-au adus la cunoştinţă motivele pentru care partidul vrea ca el să demisioneze.

„Cred că a fost vorba despre o sumă de întâmplări care i-a determinat pe cei de la PDL să-mi solicite demisia. A fost vorba despre atitudinile mele de-a lungul timpului, în care nu m-am sfiit să mă opun unor decizii ale partidului şi chiar m-am manifestat prin vot împotriva acestor decizii” a declarat Paul Palaş.

Întrebat care crede că au fost motivele care i-au determinat pe cei de la PDl să-i ceară demisia, fostul consilier PDL, aflat la al doilea mandat în Consiliul Local, a spus că este posibil ca decizia colegilor săi de partid de a-i cere demisia să fi fost determinată de faptul că votul său ar fi putut fi decisiv în Consiliul Local Ploieşti, în condiţiile în care PDL şi PNG-CD constituie majoritatea, cu 14 consilieri din totalul de 27, iar PSD şi PNL au, împreună, 13 voturi.

Paul Palaş rămâne, deocamdată, membru PDL. Fostul consilier, care în mandatul trecut a fost una dintre cele mai puternice voci ale opoziţiei din Consiliul Local, în condiţiile în care majoritatea era formată de PSD, spune că nu a decis încă dacă va rămâne sau nu membru în PDL. Palaş a mărturisit că nu a primit propunerea de a se înscrie în vreun alt partid politic.

Volosevici: nu făcea echipă cu colegii săi din Consiliu


Preşedintele PDL Ploieşti, Andrei Volosevici, a declarat azi că propunerea privind solicitarea demisiei consilierului Paul Palaş din Consiliul Local Ploieşti a venit de la ceilalţi consilieri ai PDL, care sunt nemulţumiţi de faptul că Palaş nu participa întotdeauna la discuţiile referitoare la deciziile din Consiliul Local Ploieşti. Volosevici a mai spus că democrat-liberalii din CL Ploieşti erau de asemenea nemulţumiţi de faptul că, în ultima perioadă, Paul Palaş nu făcea „echipă” cu ei şi avea „cu totul alte opinii”.

„Funcţia de consilier local este o funcţie politică. Domnul Palaş a fost ales pe o listă, sub sigla PDL şi, din punctul nostru de vedere, ar trebui să se supună majorităţii”, a spus Andrei Volosevici.

Preşedintele PDL Ploieşti a menţionat că Biroul Permanent Local al PDL Ploieşti ar fi retras sprijinul politic acordat lui Paul Palaş dacă acesta nu ar fi demisionat.

Politic

sever_voinescuIdeile reformatoare ale deputatului ploieştean Sever Voinescu nu au cine ştie ce trecere în faţa greilor şi a majorităţii din PDL. Propunerile lui Voinescu şi ale colegilor săi Monica Macovei şi Cristian Preda referitoare la introducerea în statutul partidului a unor principii de integritate au fost respinse, astăzi, de delegaţii la Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al PDL.

Ulterior şedinţei, Sever Voinescu a spus că decizia ca propunerile sale şi ale colegilor săi să fie respinse nu reprezintă o înfrângere, ci mai degrabă o lecţie. Deputatul ploieştean a mărturisit de asemenea că îşi reproşează că nu a reuşit să-i convingă pe mai mulţi dintre colegii său despre necesitatea adoptării principiilor de integritate.

Voinescu acceptă că voinţa majorităţii este cea care se impune  într-o democraţie şi spune că îşi păstrează optimismul.

„Astăzi a fost majoritate, dincolo de orice discuţie. Pe de altă parte, ştiu foarte bine că s-a întâmplat de foarte multe ori în istorie ca minoritatea să aibă dreptate şi lucrul acesta să se dovedească ceva mai târziu” a spus Sever Voinescu după şedinţa CNC a DL, care a avut loc sâmbătă la Palatul Parlamentului. (Daciana Ilie)

Joomla SEF URLs by Artio