Politic

Politic

placintaSenatorul PDL Sorina Plăcintă, fost ministru al Tineretului, şi-a anunţat, miercuri, demisia din grupul parlamentar democrat-liberal şi trecerea la grupul PNL din Senat.
"Vă anunţ că începând de astăzi încetez activitatea în grupul PDL şi voi activa în grupul PNL", a anunţat Sorina Plăcintă de la tribuna Senatului, la începutul şedinţei de plen.
Sorina Plăcintă a intrat în 1997 în PD (actualul PDL) şi este senator de Vrancea. Ea a fost pentru câteva luni ministru al Tineretului şi Sportului.
Politic

alegeri_locale_prahovaNumărătorile îl dau drept învins pe primarul comunei Plopu, Gheorghe Predoiu, în localitate fiind învingător candidatul PDL la fotoliul de primar. Dragoş Niţă, primarul oraşului Plopeni, este aproape de a obţine un nou mandat. La Tomşani, actualul primar, Ilie Potocea, ar fi învins de contracandidatul său. În Filipeştii de Pădure, actualul primar Costel Morărescu ar câştiga un nou mandat. Primarul din Vâlcăneşti, Adrian Manole, ar fi câştigător pentru un nou mandat. În Comarnic primele informaţii îl dau pe Vasile Dorian Botoacă învingător pentru un nou mandat de primar. Primarul oraşului Urlaţi, Marian Măchiţescu rămâne primar pentru încă un mandat. În acest moment, numărătorile paralele îl dau pe Iulian Bădescu în faţa actualului primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici, cu peste 2000 de voturi. Numărătoarea s-a realizat până acum pe 90 de secţii de votare.
Politic

vot1Adrian Dumitru, USL, a obţinut un nou mandat de primar în comuna Blejoi. Vasile Dacălu, USL, a obţinut încă un mandat la Primăria Balta Doamnei. Şi la Bucov primarul USL Ion Savu a obţinut un nou mandat. Daniel Alexandru, PDL, a câştigat încă patru ani în fruntea primăriei Cocorăştii Misli. Primarul PDL Ciprian Stătescu a fost creditat de către locuitorii din Băicoi cu încă un mandat la Primărie.
Politic

mircea-cosma-uslDacă la municipiul Ploieşti, la ora 22.54, părerile legate de câştigător sunt împărţite, la Consiliul Judeţean Prahova lucrurile se limpezesc. Atât sursele noastre din PDL, cât şi cele din USL îl dau pe Mircea Cosma drept câştigător pentru un nou mandat la şefia CJ Prahova. Diferenţa dintre Mircea Cosma şi contracandidatul său, democrat-liberalul Adrian Dobre, ar fi sub 10 procente. Revenim
Politic

badescu_volosevici_1Principalii competitori la funcţia de primar al municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu (USL) şi Andrei Volosevici (PDL) prezintă exit-polluri de partid care îi plasează pe fiecare drept câştigători la primărie. Astfel, PDL anunţă victoria candidatului său, primarul Andrei Volosevici, cu 49 de procente în faţa principalului său competitor, Iulian Bădescu, care ar deţine 41 la sută din voturile ploieştenilor. De cealaltă parte, USL anunţă victoria lui Iulian Bădescu, cu 48 de procente, iar Andrei Volosevici este cotat ca fiind pierzător cu un scor de 42 la sută. Revenim cu informaţii.
Politic

cristian-burlacuDeputatul Cristian Burlacu critică, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii poliţiei, spunând că acţiunile reprezentanţilor Ministerului de Interne de combatere a mitei şi a votului ilegal există doar pe hârtie.

Read more: Deputatul Cristian Burlacu: „La Breaza şi Comarnic, mită electorală, pe faţă, fără frică. Poliţia...
Politic

tirifon_gura_vitioareiPDL Prahova a trimis un comunicat de presă în care îl acuză pe primarul liberal al comunei Gura Vitioarei de abuz de putere. Edilul este acuzat de pedelişti că ar fi obstrucţionat activităţile de campanie electorală ale PDL, prin "ameninţări şi manifestări brutale". În contrapartidă, primarul comunei Gura Vitioarei, Gheorghe Tirifon (foto), a declarat pentru Actualitatea Prahoveană că acuzele reprezentanţilor PDL sunt nefondate. Primarul spune că i-a observat pe membrii PDL împărţind obiecte promoţionale în timpul slujbei de Înălţare, desfăşurată la biserica din localitate, şi nu a făcut decât să îi roage pe aceştia să îşi continue activitatea de campanie electorală după terminarea slujbei.

Iată comunicatul de presă al PDL Prahova

Partidul Democrat Liberal, filiala Prahova, face cunoscut faptul ca in comuna Gura Vitioarei sunt obstrucţionate activităţile de campanie electorală desfăşurate de către reprezentanţii Partidului Democrat Liberal.

Astfel, primarul comunei, Gheorghe Tirifon, candidat din partea USL pentru un nou mandat de primar, alături de reprezentanţi ai poliţiei locale, au împiedicat – prin ameninţări si manifestări brutale - membrii PDL din comuna să distribuie materiale electorale de promovare a candidaţilor, făcând în acest fel abuz de putere.

Partidul Democrat Liberal va depune în cursul zilei de astăzi sesizare la Biroul Electoral de Circumscripţie Locală - Gura Vitioarei în temeiul Legii 67/2004 actualizată".

Gheorghe Tirifon: „Nu am făcut decât să îi rog să împartă materiale promoţionale după terminarea slujbei"

Contactat de reporterii APH, primarul Gheorghe Tirifon a făcut următoarea declaraţie: „Acuzaţiile dumnealor (reprezentanţilor PDL – n.r.) sunt nefondate şi nerealiste. Nu au fost nici un fel de ameninţări. Dânşii împărţeau materiale promoţionale, cred că erau căni inscripţionate, în timpul slujbei de la biserică, ocazionate de sărbătoarea înălţării. Dânşii au continuat activitatea şi în timpul ceremoniei de depunere de flori, pentru că a fost şi Ziua Eroilor. Nu i-am rugat decât să înceteze activităţile pe perioada slujbei. Mi se pare o chestiune de bun simţ. În rest nu a fost vorba de nici un fel de ameninţare", a declarat primarul comunei Gura Vitioarei, Gheorghe Tirifon.
Politic

eugen_cristescuEugen Cristescu, candidatul PNŢCD pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti, a adresat o invitaţie către Iulian Bădescu şi Andrei Volosevici – cei doi candidaţi cu şanse mari la fotoliul de primar, de a participa la dezbateri televizate în trei, pentru ca ploieştenii să aibă acces la proiectele fiecăruia şi, în acest fel, „să aleagă cine este cel mai bun". Iată mesajul integral:

Read more: Eugen Cristescu către Iulian Bădescu şi Andrei Volosevici: „Dacă aveţi sânge în instalaţie, vă...
Joomla SEF URLs by Artio