Politic

Politic

mircea-cosma-uslDacă la municipiul Ploieşti, la ora 22.54, părerile legate de câştigător sunt împărţite, la Consiliul Judeţean Prahova lucrurile se limpezesc. Atât sursele noastre din PDL, cât şi cele din USL îl dau pe Mircea Cosma drept câştigător pentru un nou mandat la şefia CJ Prahova. Diferenţa dintre Mircea Cosma şi contracandidatul său, democrat-liberalul Adrian Dobre, ar fi sub 10 procente. Revenim
Politic

badescu_volosevici_1Principalii competitori la funcţia de primar al municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu (USL) şi Andrei Volosevici (PDL) prezintă exit-polluri de partid care îi plasează pe fiecare drept câştigători la primărie. Astfel, PDL anunţă victoria candidatului său, primarul Andrei Volosevici, cu 49 de procente în faţa principalului său competitor, Iulian Bădescu, care ar deţine 41 la sută din voturile ploieştenilor. De cealaltă parte, USL anunţă victoria lui Iulian Bădescu, cu 48 de procente, iar Andrei Volosevici este cotat ca fiind pierzător cu un scor de 42 la sută. Revenim cu informaţii.
Politic

cristian-burlacuDeputatul Cristian Burlacu critică, prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii poliţiei, spunând că acţiunile reprezentanţilor Ministerului de Interne de combatere a mitei şi a votului ilegal există doar pe hârtie.

Read more: Deputatul Cristian Burlacu: „La Breaza şi Comarnic, mită electorală, pe faţă, fără frică. Poliţia...
Politic

tirifon_gura_vitioareiPDL Prahova a trimis un comunicat de presă în care îl acuză pe primarul liberal al comunei Gura Vitioarei de abuz de putere. Edilul este acuzat de pedelişti că ar fi obstrucţionat activităţile de campanie electorală ale PDL, prin "ameninţări şi manifestări brutale". În contrapartidă, primarul comunei Gura Vitioarei, Gheorghe Tirifon (foto), a declarat pentru Actualitatea Prahoveană că acuzele reprezentanţilor PDL sunt nefondate. Primarul spune că i-a observat pe membrii PDL împărţind obiecte promoţionale în timpul slujbei de Înălţare, desfăşurată la biserica din localitate, şi nu a făcut decât să îi roage pe aceştia să îşi continue activitatea de campanie electorală după terminarea slujbei.

Iată comunicatul de presă al PDL Prahova

Partidul Democrat Liberal, filiala Prahova, face cunoscut faptul ca in comuna Gura Vitioarei sunt obstrucţionate activităţile de campanie electorală desfăşurate de către reprezentanţii Partidului Democrat Liberal.

Astfel, primarul comunei, Gheorghe Tirifon, candidat din partea USL pentru un nou mandat de primar, alături de reprezentanţi ai poliţiei locale, au împiedicat – prin ameninţări si manifestări brutale - membrii PDL din comuna să distribuie materiale electorale de promovare a candidaţilor, făcând în acest fel abuz de putere.

Partidul Democrat Liberal va depune în cursul zilei de astăzi sesizare la Biroul Electoral de Circumscripţie Locală - Gura Vitioarei în temeiul Legii 67/2004 actualizată".

Gheorghe Tirifon: „Nu am făcut decât să îi rog să împartă materiale promoţionale după terminarea slujbei"

Contactat de reporterii APH, primarul Gheorghe Tirifon a făcut următoarea declaraţie: „Acuzaţiile dumnealor (reprezentanţilor PDL – n.r.) sunt nefondate şi nerealiste. Nu au fost nici un fel de ameninţări. Dânşii împărţeau materiale promoţionale, cred că erau căni inscripţionate, în timpul slujbei de la biserică, ocazionate de sărbătoarea înălţării. Dânşii au continuat activitatea şi în timpul ceremoniei de depunere de flori, pentru că a fost şi Ziua Eroilor. Nu i-am rugat decât să înceteze activităţile pe perioada slujbei. Mi se pare o chestiune de bun simţ. În rest nu a fost vorba de nici un fel de ameninţare", a declarat primarul comunei Gura Vitioarei, Gheorghe Tirifon.
Politic

eugen_cristescuEugen Cristescu, candidatul PNŢCD pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti, a adresat o invitaţie către Iulian Bădescu şi Andrei Volosevici – cei doi candidaţi cu şanse mari la fotoliul de primar, de a participa la dezbateri televizate în trei, pentru ca ploieştenii să aibă acces la proiectele fiecăruia şi, în acest fel, „să aleagă cine este cel mai bun". Iată mesajul integral:

Read more: Eugen Cristescu către Iulian Bădescu şi Andrei Volosevici: „Dacă aveţi sânge în instalaţie, vă...
Politic

trupa_alesisJoi, 24 mai 2012, începând cu ora 18.00, pe Stadionul de Fotbal Negoiești – comuna Brazi va avea loc lansarea candidaților UNPR la funcția de primar pentru Colegiul 9 Prahova, respectiv:
- Gorgota - Dinu Nicolae
- Bărcănești - Moldoveanu Vasilica Daniela
- Poienarii Burchii - Ioniță Vasile
- Cocorăștii Colț - Mușuroia Eugen Marian
- Brazi - Drăghici Aurel
- Mănești - Avram Niculae
- Filipeștii de Târg - Manolache Ciprian
- Târgșoru Vechi - Anghel Adrian
- Șirna - Sandu Marian
La eveniment vor fi prezenți şi senatorul Sorin Serioja Chivu alături de președintele UNPR Prahova - Daniel Niculae, candidat la Președinția Consiliului Județean Prahova, președinții organizațiilor UNPR locale din Colegiul 9, precum și membri ai BPPJ Prahova.
Festivitatea se va încheia cu un spectacol în aer liber susținut de trupele Autentic și Alesis (foto). Gazda spectacolului va fi actorul ploieștean George Liviu Frîncu.
Politic

badescuCandidatul USL la primăria Ploieşti a dat publicităţii un comunicat de presă în care acuză presiuni politice desfăşurate de instituţiile de control împotriva taximetriştilor care au anunţat că îl susţin pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti.

Read more: Iulian Bădescu: "Presiune politică din partea pedeliştilor împotriva taximetriştilor care mă susţin"
Politic

pensia_municipalaCandidaţii USL pentru Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Ploieşti, respectiv Mircea Cosma şi Iulian Bădescu, împart prin Ploieşti taloane prin care îi îndeamnă pe ploieştenii în vârstă să se înscrie pe listele "primăriei" pentru acordarea unui ajutor lunar de 200 de lei, pe care cei doi l-au botezat "pensie municipală".

Read more: FĂRĂ NUMĂR DIN BANI PUBLICI: Candidaţii USL Mircea Cosma şi Iulian Bădescu promit "pensii...
Politic

MONICA-MACOVEI_1"A trecut mai bine de o săptămână şi Victor Ponta nu a luat nicio decizie în cazul ministrului Ioan Mang, acuzat de plagiat. Lipsa de reacţie a premierului în cazul unor acuzaţii grave aduse chiar ministrului Educaţiei, care are de pregătit în aceste zile evaluarea naţională şi examenul de bacalaureat, nu poate decât să agraveze situaţia şi să crească neîncrederea elevilor şi părinţilor în sistemul de învăţământ. Nu poţi tolera un ministru al Educaţiei asupra căruia există suspiciuni că fură texte scrise de alţii şi se semnează pe ele pentru a obţine grade didactice şi, în acelaşi timp, să le ceri elevilor şi părinţilor să aibă încredere în şcoală şi în calitatea educaţiei", a scris Monica Macovei pe blogul personal.

Potrivit lui Macovei, cererea trimisă la Academia Română este doar o amânare "inutilă" a deciziei de demitere a ministrului Mang, pe care Ponta refuză să şi-o asume, şi mai mult chiar, este "o jignire adusă profesorilor corecţi şi electoratului".
"Victor Ponta trebuie sa plece si el, caci a dovedit ca minte atunci cand a scris in programul de guvernare ca va respecta legile “fara exceptii, fara derogari sau scuze”, a declarat Monica Macovei 


Joomla SEF URLs by Artio