Politic

Politic

Dan-DiaconescuMarţi, 15 mai, Dan Diaconescu vine într-o vizită electorală în comunele din Prahova.
El va sta câte 30 de minute la Gorgota, Bărcăneşti, Brazi, Şirna, Cocorăştii Colţ.
Iată programul liderului PP-DD:
Comuna Gorgota: ora 16:00
Comuna Bărcăneşti: ora 16:30
Comuna Brazi: ora 17:15
Comuna Şirna: ora 17:45
Comuna Cocorăştii-Colţ: ora 18:20
Politic

alegeri_locale_prahovaÎn ziua de 11 mai 2012, Dispeceratul Secţiei 4 Poliţie Ploieşti a fost anunţat telefonic prin 112, că persoane necunoscute au sustras un banner electoral montat pe peretele exterior al unui imobil din municipiul Ploieşti.
La faţa locului s-a deplasat o echipă de poliţişti care a demarat cercetările, reclamantul declarând că bannerul respectiv, cu dimensiunile aproximative de 2x1 m, fusese montat cu acceptul lui pe peretele exterior al terasei locuinţei, la o distanţă de aproximativ 20 cm de gardul imobilului.
Poliţia anunţă, prin intermediul unui comunicat trimis presei, că cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, în vederea clarificării situaţiei, depistării suspecţilor, şi luării măsurilor legale care se impun.

 
Politic

ppddÎntr-un sondaj IMAS efectuat în aprilie la cererea ziarului “Adevărul”, PP-DD se clasează înaintea PDL în opţiunea de vot a românilor. Sondajul arată astfel:

USL – 48,7%

PP-DD – 18, 7%

PDL – 18%

UDMR – 4,6%

PRM – 4,3%

Altul – 2,8%

UNPR – 1,5%

PNG – 1,5%


CITEŞTE MAI MULT pe adevarul.roPolitic

eugen_cristescuEugen Cristescu este jurnalist, fost coleg de redacţie şi amic cu subsemnatul. Anul ăsta, Eugen, fiind mai nervos de fel, s-a pus cu răul pe politicieni. Nu cu vreun articol de presă incendiar, ci lucrând mult mai ştiinţific: omul candidează, ca independent, la Primăria Municipiului Ploieşti. Fiind amic cu el, prima dată l-am sunat să îl întreb dacă îi e rău. A început să râdă, mi-a povestit de proiectul său realizat împreună cu membri ai societăţii civile şi m-a pus pe gânduri. Adică ăsta dacă iese primar îi mai anvelopează blocul maică-mii, sau anulează proiectul lui Volosevici de mă lasă cu polistirenul nepus? În orice caz, Eugen candidează, are susţinerea PNŢCD, şi vrea să demonstreze că politicienii, cu toţi lipitorii lor de afişe la un loc, nu fac cât mesajul lui pentru ploieşteni. Eugene, ai legătura!

Reporter: Candidezi la funcţia de primar al municipiului Ploieşti. Te-ai tâmpit?

Eugen Cristescu: Nu cred, dar voi afla cu siguranță după 10 iunie. Pot spune, doar, că m-am săturat să văd toate mizeriile și să nu iau atitudine. Până anul trecut spunem ce aveam de spus prin emisiunea "Incomod" dar, probabil, am atins vreun nerv pe undeva, că acum e cam... interzisă. Dacă societatea civilă nu s-a tâmpit încă, nu m-am tâmpit nici eu. Și reciproca e valabilă.

Reporter: Eşti ploieştean get-beget. Acum ai şi stadion nou, de ce vrei să îl dai jos pe săracu' Volosevici?

Eugen Cristescu: Înainte de a raspunde la această întrebare aș avea o remarcă. Oare faptul că primarul nu are un nume tocmai românesc l-a determinat să nu depună personal coroanele cu ocazia zilei de 9 mai, care marchează independența României înainte de a fi Ziua Europei? De fapt, nu e o noutate, așa a procedat în ultimii patru ani. Na, c-am zis-o.
Ar fi multe pe care aș putea să i le reproșez domnului Andrei Volosevici, dar mă rezum, deocamdată, la sfidarea, aroganța și lipsa de preocupare față de majoritatea ploieștenilor, în favoarea electoratului său fidel.

Reporter: Fiind jurnalist, îţi mai bat obrazul odată: da' cu Iulică Bădescu ce ai, că a fost şi el din breasla noastră, înainte de a deveni senator?

Eugen Cristescu: Pui întrebările astea de parcă aș sta cu arma la cingătoare. Și Volosevici și Bădescu sunt doar doi contracandidați pentru mine. Cei drept cu o armată bine instruită și plătită, dar și cu șanse mai multe. Ce am cu Iulică? Aproape nimic, doar pasivitatea sau indiferența de care a dat dovadă atunci cand oamenii care astăzi îl promovează mi-au îngrădit dreptul la liberă exprimare. Era un coleg de breaslă, înainte de a fi senator. N-a luat atitudine! Nu îmi plac jocurile murdare și mă dezic de ele cu toată ființa mea. Se poate și altfel și sper să am prilejul să o demonstrez. În rest le urez succes amândorura.

Reporter: Cum te vei descurca în campania asta fără bani? Contracandidaţii tăi aruncă cu euro ca la lăutari în această perioadă. Au susţinerea diverselor grupuri de interese. Cum reuşeşti să îi baţi fără să ai în spate un asemenea sistem?

Eugen Cristescu: Mizez pe inteligența ploieștenilor. Mă refer, în primul rând, la cei peste 100.000 de oameni care nu au mai ieșit la vot, fie de scârbă, fie din resemnare, fie din teamă sau orice alt motiv ar avea. Vorbim, totuși, de alegeri locale și ploieștenii trebuie să înțeleagă că dacă mă vor vota pe mine pentru funcția de primar și lista PNȚ-CD pentru Consiliul Local, vom putea pune în practică ce ne-am propus. Și crede-mă că nu e foarte complicat, pentru că la PNȚ-CD am găsit deschidere pentru societatea civilă. Practic, prin programul „Ploiești, te iubesc!" arătăm împreună că cetățeanul contează, nu interesele de partid, cum a fost în ultimii 12 ani. Chiar dacă ar ieși Bădescu sau Volosevici, lumea trebuie să știe că deasupra lor există Mircea Cosma și Roberta Anastase în fața cărora nu vor sufla niciodată, iar interesele grupurilor lor trebuie satisfacute, că altfel....
Grupul civic "INCOMOD", pe care îl conduc a semnat un Protocol cu PNȚ-CD. Este vorba de un acord ce trebuie respectat, pentru ca oamenii să își recapete încrederea atît în societatea civilă cât și în PNȚ-CD, care de 12 ani este în afara jocurilor politice. Ne vom descurca folosind toate mijloacele non-convenționale pe care le avem la dispoziție.

Reporter: Ce crezi despre actuala situaţie din Ploieşti? Care e pe primul loc, Volosevici sau Bădescu?

Eugen Cristescu: Întreabă-i pe ei. Cred că ar fi mult mai amuzant să le afli părerea și să vezi cum se umflă fiecare în parte. Pentru mine cetăţeanul e mai mult decât un vot. E un partener pe care mizez, mai ales, după alegeri ca să putem aduce starea de normalitatea la care cu toții visăm.

Reporter: Ce proiecte ai pentru comunitate?

Eugen Cristescu: Proiectul meu e simplu şi, o spun cu toată tăria, eficient. Trebuie ca societatea civilă curată, compusă din organizații conduse de lideri onești, să fie organizată pe departamente de acțiune sub aceeași "umbrelă". Astfel vor fi acoperite toate problemele comunității din două părți. Una administrativă și cealaltă civică. Proiectul meu vizează parteneriatul între aceste două entități și atragerea de fonduri europene pentru îmbunătățirea serviciilor, pentru crearea de noi locuri de muncă ș.a.m.d. În cadrul proiectelor de finanțare europeană autoritatea publică locală participă cu maxim 15% din suma totală și astfel susține societatea civilă parteneră, dezvoltând-o pe toate palierele. Ca și consecință este faptul că, în aceste condiții, cheltuielile din bugetul local sunt mai mici, astfel putându-se dezvolta alte departamente în cadrul primăriei pentru a servi interesele cât mai multor cetățeni.

Reporter: De ce ar trebui să te voteze ploieşteanul pe tine, în locul candidaţilor cu partide politice puternice în spate?

Eugen Cristescu: Pentru că de ani de zile, prin emisiunea INCOMOD am arătat că se poate și am luptat pentru fiecare dintre ploieștenii care ajungeau la mine, chiar dacă îi vedeam pentru prima oară. Până acum am dus o bătălie de unul singur. De-acum trebuie să înțeleagă că e momentul să se implice și asta nu necesită vreun efort deosebit din partea lor. Le cer să iasă în față și să arate că există, iar eu le ofer toate condițiile ca să fie mulțumiți de viața pe care o vor duce în Ploiești.

Mecanismele societății civile sunt atât de simple, dar atât de puternice. Trebuie doar cunoscute, să nu trecem pe lângă ele nepăsători. Adică...întreabă-te ce poti face tu pentru societatea civilă, nu te întreba ce poate face ea pentru tine. De aici se pot pune bazele unui Ploiești modern și prosper. Nu trebuie decât să iasă la vot și să ne dea șansa de a aduce normalitatea.

Reporter: Ţi-ai făcut un calcul de furat? Dacă ieşi primar, cam cât pui deoparte în patru ani?

Eugen Cristescu: Te asigur că nu am mai multe găuri în gât decât disperații aștia cărora puterea le-a luat mințile și văd numai bani în jurul lor. Am ajuns la un prag al maturității, în care libertatea este la fel de importantă ca sănătatea și nu m-am întins niciodată mai mult decât îmi este plapuma. Ca să fac o aroganță aș spune că dacă nici eu nu sunt cel mai onest candidat pentru funcția de primar, atunci nu mai e nimeni. Nu de alta, dar n-am intrat niciodată în șmecheriile pe care le văd și le arăt de atâția ani și n-am de gând să o fac nici de acum încolo. Nu rămâne decât ca ploieștenii să ne dea votul lor și să se convingă în următorii patru ani.
Ca să îți răspund la întrebare, să nu zici că evit, îți pot spune că în sistemul pe care îl propun societatea civilă mă va întreține și pe mine și oamenii din administrația locală în cadrul parteneriatului cu societatea civilă organizată pe departamente de acțiune în structuri asociative. Acest parteneriat dezvoltă un sistem alternativ celui administrativ și va îmbunătății atât serviciile, cât și veniturile persoanelor desemnate să se ocupe de proiectele de finanțare. Nu există hoție și corupție în mandatul meu, iar oamenii bine pregătiți vor primi șansa pe care o așteaptă de mulți ani.
Politic

vot_parlamentDeputaţii au adoptat, marţi, legea amnistiei fiscale, cu 234 voturi "pentru" şi 3 abţineri. Drept urmare, 300.000 funcţionari din administraţia publică locală nu mai trebuie să returneze sporurile încasate ilegal în 2008-2010.
CITEŞTE MAI mult pe realitatea.net
Politic

primar_gorgotaPrimarul comunei Gorgota, Veronica Diaconu a depus o cerere la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 31prin care solicită ca, la toate secţiile de votare ale localităţii, să fie montate camere de luat vederi pentru data de 10 iunie, când vor avea loc alegerile.

Politic

Sava_Andrei_1Deputatul de Prahova, Andrei Sava, a dat publicităţii un comunicat de presă în care spune că prin discursul rostit în cadrul evenimentului de lansare a candidaţilor PDL, premierul demis, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a descalificat ca promotor al unui nou mod de a face politică în România. Prin intermediul aceluiaşi comunicat, Sava crede că „mesianismul" indus de discursul fostului premier este un produs politic revoltător şi expirat în întreaga Uniune Europeană, iar astfel de derapaje verbale nu fac decât să demonstreze "raţionalitatea" demersului USL de a-l demite pe Mihai Răzvan Ungureanu din funcţia de şef al Guvernului, prin trecerea moţiunii de cenzură în Parlament. Andrei Sava este deputat de Prahova, fiind ales în colegiul ploieştean Nord, din partea Partidului Democrat Liberal. Sava a ales să părăsească PDL acum două săptămâni, intrând în rândurile PSD.

Read more: Primul comunicat de presă al USL-istului Andrei SAVA: MRU atinge o nouă cotă a penibilului prin...
Politic

vlad_oprea_sinaiaCampania electorală a început şi în oraşul prahovean Sinaia, unde executivul local, în frunte cu primarul liberal Vlad Oprea, este acuzat, prin intermediul unui comunicat de presă al PDL Sinaia, de „greşeli grave" în actul administrativ, pedeliştii sinăieni spunând că primarul încearcă să îşi treacă la realizări unele măsuri care nu sunt implementate de executivul pe care îl conduce. Documentul aminteşte şi de scandalul telegondolei din localitate, în care primarul Vlad Oprea este acuzat de „prostie şi superficialitate" în relaţia cu firma de leasing care a contractat creditul pentru finanţarea acestui obiectiv.
Iată comunicatul de presă al pedeliştilor:

„În ultima perioadă puterea locală face eforturi disperate în încercarea de a transfera unele greşeli grave în actul administrativ local către cei care s-au aflat în opoziţie în Consiliul Local Sinaia. Dimpotrivă, atunci când a fost vorba despre unele măsuri cu impact pozitiv asupra populaţiei încearcă să le prezinte ca şi cum ele ar fi meritul exclusiv al actualului primar.
Considerăm absolut necesar ca cetăţenii oraşului Sinaia să aibă explicaţia corectă în fiecare din aceste situaţii.

Este deja de notorietate cazul telegondolei, investiţie realizată cu multe milioane de euro din bugetul local. Oportunitatea realizării unui astfel de obiectiv a fost aprobată de către Consiliul Local în mandatul 2004-2008. Responsabilitatea ducerii la îndeplinire a deciziei Consiliului Local prin selectarea firmei de leasing, ce urma să finanţeze investiţia şi a firmei de asigurare, a revenit executivului local. Chiar dacă au existat unele suspiciuni în legătură cu acestea se părea că, în final, pentru Sinaia, aceasta a reprezentat o decizie bună ce a creat locuri de muncă, facilităţi pentru activitatea turistică şi premizele amortizării în timp a cheltuielilor de realizare.
Numai că la un moment dat, doar cu câteva luni înainte de achitarea integrală a leasingului, Consiliul Local, la iniţiativa primarului, hotărăşte să nu achite ultimele rate invocând unele defecţiuni apărute la instalaţie. Evident se ştia că în contractul de leasing exista o clauză potrivit căreia neachitarea ratelor într-un anumit interval de timp conduce, în mod inevitabil, la trecerea investiţiei în proprietatea firmei de leasing. Eventualele defecţiuni apărute trebuiau remediate pe cheltuiala firmei de asigurare.
Mulţi dintre cetăţenii oraşului nostru şi-au achiziţionat maşini sau alte bunuri prin procedura de leasing aşa că înţeleg foarte bine acest mecanism. De neînţeles pentru noi toţi a fost atitudinea primarului şi a consilierilor puterii care au hotărât să nu mai achite ultimele rate. Nu sunt decât două posibile explicaţii: fie au făcut-o cu rea credinţă, fie din prostie şi superficialitate. În oricare dintre variante responsabilitatea pierderii telegondolei le aparţine în totalitate şi instituţiile abilitate vor recupera valoarea investiţiei de la cei ce vor fi găsiţi vinovaţi. Încercarea disperată a celor aflaţi la putere de a insinua că există persoane, evident din rândul opoziţiei locale, de a pune mâna pe telegondolă este hilară. Nu este nici adevărat şi nici posibil. Procesul, aflat pe rol în faza sa finală la Judecătoria Sinaia, a fost strămutat la solicitarea actualului executiv, la Târgu Mureş. Uşor de înţeles de ce: pe de o parte pentru a amâna pronunţarea hotărârii până după alegerile locale iar pe de altă parte pentru ca cetăţenii oraşului nostru să nu poată să acceadă în sala de judecată şi să afle adevărul.

Referitor la cealaltă formă a manipulării deşănţate, îndeosebi adresată persoanelor în vârstă, pentru care actuala putere se laudă că asigură transportul local gratuit, facem următoarele precizări:
Decizia înfiinţării societăţii de transport local şi a achiziţionării mijloacelor auto a aparţinut Consiliului Local în mandatul 2004-2008. De asemenea tot Consiliul Local a promovat şi hotărârea prin care se asigură gratuitatea pentru anumite categorii de populaţie. Evident, primarul şi executivul local nu se puteau opune acestui proiect.
Mai mult, este bine de ştiut că subvenţia pentru acest serviciu este suportată de către bugetul local prin transferarea banilor către societatea de transport local al cărei acţionar unic este Consiliul Local (condusă de junele Fălcescu!).
Indiferent cine va câştiga alegerile locale această facilitate va fi păstrată. Mai mult, în Programul de administrare locală pentru 2012-2016 al candidatului independent Eduard Papadopol, program susţinut de PDL şi alte formaţiuni politice şi civice locale, se propune chiar îmbunătăţirea condiţiilor în sensul că pentru tichetele de călătorie neutilizate, la sfârşitul fiecărei luni va fi returnată către beneficiari suma corespunzătoare. Cheltuiala bugetară rămâne aceeaşi iar subvenţia către societatea de transport local nu mai este umflată artificial, în beneficiul direct şi indirect al celor care o conduc.

Considerăm că este bine şi corect ca populaţia oraşului să primească informaţiile reale pentru ca pe 10 Iunie 2012 opţiunea pentru un om sau altul, pentru o formaţiune politică sau alta, să fie luată în deplină cunoştinţă de cauză.

Biroul de presă al PDL Sinaia"
Joomla SEF URLs by Artio