Politic

Politic

roberta_anastaseRoberta Anastase atacă la CCR decizia de revocare din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Anastase a fost înlocuită, marţi, cu Valeriu Zgonea.
"Este datoria mea să ies şi să apăr instituţia preşedintelui Camerei Deputaţilor în continuare, în sensul de a ataca la Curtea Constituţională această hotărâre", spunea Roberta Anastase, marţi, după revocarea sa.


Politic

roberta-anastase-2Plenul reunit al Camerei Deputaţilor a votat, marţi, revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Decizia a fost luată cu 160 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Deputatul PSD Valeriu Zgonea a fost votat drept înlocuitor.

Politic

voloseviciDupă înfrângerea de la alegeri şi după renunţarea la funcţia de consilier local şi judeţean, Andrei Volosevici a demisionat şi din funcţia de preşedinte al PDL Ploieşti. Sursele spun că în locul său va veni interimar Adrian Dobre în prezent consilier judeţean.
Politic

Sava_Andrei_1Deputatul PSD, Andrei Sava, a depus un proiect de lege privind modificarea legii votului uninominal. Proiectul prevede ca însemnele electorale comunicate Biroului Electoral Central în vederea înregistrării lor de către alianţele politice sau electorale să conţină semnele electorale ale fiecărui partid sau formaţiune politică ce intră în componenţa respectivei alianţe politice ori electorale. De asemenea, orice material, tipărit sau audio-video, trebuie să conțină sigla partidului sau a formațiunii politice ori electorale din partea căreia se candidează.

Read more: PROIECT de modificare a uninominalului / Andrei Sava, deputat PSD: „Fără alianțe fantomă la...
Politic

mihai-razvan-ungureanuFostul premier Mihai Răzavan Ungureanu a anunțat, într-un interviu acordat Hotnews, că va candida la alegerile parlamentare din toamnă într-un colegiu din județul Iași, sub sigla unei alianțe electorale.
CITEŞTE AICI interviul.
Politic

nastaseFostul premier PSD Adrian Năstase, profesorul care a fost îndrumătorul de doctorat al premierului Victor Ponta, justifică asemănarea unor pasaje mari din teza de doctorat suspectă de plagiat, spunând că astfel de formulări seci din limbajul juridic nu pot fi schimbate. Totodată, în postarea de pe blogul său, sub titlul "Dottore!", Adrian Năstase spune că întreg scandalul a fost creat de preşedintele Traian Băsescu, pentru a acoperi eşecul PDL la alegerile locale.

"Mă aşteptam şi ca, în disperarea lui, Traian Băsescu să recurgă la orice, pentru a încerca să acopere scandalul falimentului PDL la recentele alegeri. Sunt convins însă că Victor Ponta nu va fi intimidat şi nu va ceda la acest gen de atacuri", scrie Adrian Năstase pe blogul său.

"Cei care activează în învăţământ, în domeniul juridic, ştiu foarte bine că în descrierea unor instituţii apar adesea formulări seci, descriptive care, asemenea formulelor matematice, nu pot fi schimbate. A specula acest lucru şi a fabrica un astfel de subiect este de o josnicie fără margini!", mai scrie Adrian Năstase.
Politic

palatul_administrativ_ploiestiChiar dacă nu au fost încheiate validările pentru funcțiile de primar, așteptându-se ca rezultatele alegerilor să fie publicate în Monitorul Oficial, deja, la Prahova au început negocierile pentru calitatea de viceprimar. Și, spun anumite surse, vor fi cazuri în care, pentru o majoritate confortabilă, liderii PSD discută pe această temă și cu PP-DD, fapt care i-ar dezavantaja pe liberali, scrie jurnalista Roxana Tănase în observatorulph.ro

Potrivit sursei citate, liderii PP-DD infirmă că au fost contactați până acum pe această temă. Ba chiar susțin că, în cazul în care nu vor exista aceste discuții, sunt pregătiți să facă opoziție. „Nu m-a contactat până acum nimeni și Organizația Prahova își negociează aici posturile nu în altă parte, așa cum credeau unii. Îi aștept să ne invite la discuții, dar nici nu putem aștepta foarte mult. Avem deja aprobate două strategii, iar una dintre ele este să facem opoziție, susţine Radu Socoleanu, liderul PP-DD Prahova, citat de observatorulph.ro.
Politic

victor-ponta_1Jurnaliştii de la revista Nature informează că premierul Victor Ponta este acuzat că ar fi plagiat mai mult de jumătate din lucrarea de doctorat intitulată "Curtea Penală Internaţională", pe care a susţinut-o în 2003.

"Premierul Victor Ponta a fost acuzat că a copiat largi secţiuni ale tezei de doctorat în drept din 2003, fără a cita sursele bibliografice corespunzătoare. Dacă acuzaţiile se vor dovedi întemeiate, ar putea apărea presiuni publice pentru demisia lui Ponta, conform unor surse politice. În plus, acuzaţiile ridică noi dubii în legătură cu capacitatea Guvernului de combatere a corupţiei în învăţământul superior", scrie revista Nature.

"Părţi substanţiale ale textelor din cele trei lucrări par să fie identice sau aproape identice cu materiale scrise în limba română de specialiştii în drept Dumitru Diaconu şi Vasile Creţu. De asemenea, textul se aseamănă cu traduceri în română ale unei lucrări în engleză publicată de specialistul Ion Diaconu", constată revista Nature.

"Indiciile privind plagiatul sunt mai mult decât evidente", afirmă, pentru Nature, Marius Andruh, profesor la Universitatea din Bucureşti şi preşedintele Consiliului român pentru recunoaşterea diplomelor universitare.

Dacă acuzaţiile se vor dovedi reale, "în România şi în străinătate vor trebui organizate dezbateri serioase pentru evitarea unor astfel de situaţii", consideră Andruh.

Conform Nature, Victor Ponta nu a răspuns solicitării revistei de a comenta acuzaţiile.


Joomla SEF URLs by Artio