Politic

Politic

Sava_Andrei_1Deputatul de Prahova, Andrei Sava, a dat publicităţii un comunicat de presă în care spune că prin discursul rostit în cadrul evenimentului de lansare a candidaţilor PDL, premierul demis, Mihai Răzvan Ungureanu, s-a descalificat ca promotor al unui nou mod de a face politică în România. Prin intermediul aceluiaşi comunicat, Sava crede că „mesianismul" indus de discursul fostului premier este un produs politic revoltător şi expirat în întreaga Uniune Europeană, iar astfel de derapaje verbale nu fac decât să demonstreze "raţionalitatea" demersului USL de a-l demite pe Mihai Răzvan Ungureanu din funcţia de şef al Guvernului, prin trecerea moţiunii de cenzură în Parlament. Andrei Sava este deputat de Prahova, fiind ales în colegiul ploieştean Nord, din partea Partidului Democrat Liberal. Sava a ales să părăsească PDL acum două săptămâni, intrând în rândurile PSD.

Read more: Primul comunicat de presă al USL-istului Andrei SAVA: MRU atinge o nouă cotă a penibilului prin...
Politic

vlad_oprea_sinaiaCampania electorală a început şi în oraşul prahovean Sinaia, unde executivul local, în frunte cu primarul liberal Vlad Oprea, este acuzat, prin intermediul unui comunicat de presă al PDL Sinaia, de „greşeli grave" în actul administrativ, pedeliştii sinăieni spunând că primarul încearcă să îşi treacă la realizări unele măsuri care nu sunt implementate de executivul pe care îl conduce. Documentul aminteşte şi de scandalul telegondolei din localitate, în care primarul Vlad Oprea este acuzat de „prostie şi superficialitate" în relaţia cu firma de leasing care a contractat creditul pentru finanţarea acestui obiectiv.
Iată comunicatul de presă al pedeliştilor:

„În ultima perioadă puterea locală face eforturi disperate în încercarea de a transfera unele greşeli grave în actul administrativ local către cei care s-au aflat în opoziţie în Consiliul Local Sinaia. Dimpotrivă, atunci când a fost vorba despre unele măsuri cu impact pozitiv asupra populaţiei încearcă să le prezinte ca şi cum ele ar fi meritul exclusiv al actualului primar.
Considerăm absolut necesar ca cetăţenii oraşului Sinaia să aibă explicaţia corectă în fiecare din aceste situaţii.

Este deja de notorietate cazul telegondolei, investiţie realizată cu multe milioane de euro din bugetul local. Oportunitatea realizării unui astfel de obiectiv a fost aprobată de către Consiliul Local în mandatul 2004-2008. Responsabilitatea ducerii la îndeplinire a deciziei Consiliului Local prin selectarea firmei de leasing, ce urma să finanţeze investiţia şi a firmei de asigurare, a revenit executivului local. Chiar dacă au existat unele suspiciuni în legătură cu acestea se părea că, în final, pentru Sinaia, aceasta a reprezentat o decizie bună ce a creat locuri de muncă, facilităţi pentru activitatea turistică şi premizele amortizării în timp a cheltuielilor de realizare.
Numai că la un moment dat, doar cu câteva luni înainte de achitarea integrală a leasingului, Consiliul Local, la iniţiativa primarului, hotărăşte să nu achite ultimele rate invocând unele defecţiuni apărute la instalaţie. Evident se ştia că în contractul de leasing exista o clauză potrivit căreia neachitarea ratelor într-un anumit interval de timp conduce, în mod inevitabil, la trecerea investiţiei în proprietatea firmei de leasing. Eventualele defecţiuni apărute trebuiau remediate pe cheltuiala firmei de asigurare.
Mulţi dintre cetăţenii oraşului nostru şi-au achiziţionat maşini sau alte bunuri prin procedura de leasing aşa că înţeleg foarte bine acest mecanism. De neînţeles pentru noi toţi a fost atitudinea primarului şi a consilierilor puterii care au hotărât să nu mai achite ultimele rate. Nu sunt decât două posibile explicaţii: fie au făcut-o cu rea credinţă, fie din prostie şi superficialitate. În oricare dintre variante responsabilitatea pierderii telegondolei le aparţine în totalitate şi instituţiile abilitate vor recupera valoarea investiţiei de la cei ce vor fi găsiţi vinovaţi. Încercarea disperată a celor aflaţi la putere de a insinua că există persoane, evident din rândul opoziţiei locale, de a pune mâna pe telegondolă este hilară. Nu este nici adevărat şi nici posibil. Procesul, aflat pe rol în faza sa finală la Judecătoria Sinaia, a fost strămutat la solicitarea actualului executiv, la Târgu Mureş. Uşor de înţeles de ce: pe de o parte pentru a amâna pronunţarea hotărârii până după alegerile locale iar pe de altă parte pentru ca cetăţenii oraşului nostru să nu poată să acceadă în sala de judecată şi să afle adevărul.

Referitor la cealaltă formă a manipulării deşănţate, îndeosebi adresată persoanelor în vârstă, pentru care actuala putere se laudă că asigură transportul local gratuit, facem următoarele precizări:
Decizia înfiinţării societăţii de transport local şi a achiziţionării mijloacelor auto a aparţinut Consiliului Local în mandatul 2004-2008. De asemenea tot Consiliul Local a promovat şi hotărârea prin care se asigură gratuitatea pentru anumite categorii de populaţie. Evident, primarul şi executivul local nu se puteau opune acestui proiect.
Mai mult, este bine de ştiut că subvenţia pentru acest serviciu este suportată de către bugetul local prin transferarea banilor către societatea de transport local al cărei acţionar unic este Consiliul Local (condusă de junele Fălcescu!).
Indiferent cine va câştiga alegerile locale această facilitate va fi păstrată. Mai mult, în Programul de administrare locală pentru 2012-2016 al candidatului independent Eduard Papadopol, program susţinut de PDL şi alte formaţiuni politice şi civice locale, se propune chiar îmbunătăţirea condiţiilor în sensul că pentru tichetele de călătorie neutilizate, la sfârşitul fiecărei luni va fi returnată către beneficiari suma corespunzătoare. Cheltuiala bugetară rămâne aceeaşi iar subvenţia către societatea de transport local nu mai este umflată artificial, în beneficiul direct şi indirect al celor care o conduc.

Considerăm că este bine şi corect ca populaţia oraşului să primească informaţiile reale pentru ca pe 10 Iunie 2012 opţiunea pentru un om sau altul, pentru o formaţiune politică sau alta, să fie luată în deplină cunoştinţă de cauză.

Biroul de presă al PDL Sinaia"
Politic

alegeri_prahovaLa Ploieşti, pentru funcţia de primar se bat 9 candidaţi. Iată care sunt aceştia:

1. Marian Adam – Partidul Forţa Civică

2. Raluca Anghelache, UNPR

3. Eugen Cristescu - PNŢCD

4. Iulian Bădescu, senator PSD

5. Alecsandru Cojocaru – Partidul Totul pentru Ţară

6. Alexandru Neacşu – PRM

7. Nina Safta – PPPS

8. Diana Severin – PPDD

9. Simona Tănase, PNG-CD

10. Andrei Volosevici, actual primar Ploieşti


Politic

catalina_bozianu1PDL Ploieşti şi-a depus listele de candidaţi la Consiliul Local, iar pe listă se găsesc Cătălina Bozianu, fost membru PNL, Costel Horghidan, tot ex-liberal şi Gabriel Ionesc fost membru al PSD, precum şi mai mulţi membrii veniţi de la PNG-CD. Iată lista completă:

1. Andrei Volosevici – primar Ploiești

2. Cătălina Bozianu – viceprimar Ploiești (fost PNL)

3. Paulica Drăguşin

4. Gheorghe Sârbu – consilier local

5. Iulian Bolocan – consilier local (fost PNG-CD)

6. Silviu Sorin Constantin

7. Daniel Puiu Neagu - consilier local

8. Adrian Ilie

9. Costel Horghidan – consilier local (fost PNL)

10. Marilena Stanciu - consilier local

11. Gheoghe Popa - consilier local

12. Nicolae Şuga - consilier local

13. Gabriel Ionescu – consilier local (fost PSD)

14. Valentin Marcu – consilier local (PDL)

15. Marius Mateescu – consilier local (fost PNG-CD)

16. Radu Mateescu – consilier local (PDL)

17. Adina Elena Chiţu

18. Elena Trican – director adj SGU Ploiești

19. Alexandru Bartoş

20. Mirela Ciolpan

21. Andreea Ciobanu

22. Cristina Enache

23. Geta Şerban

24. Elisabeta Barbu

25. Marin Radu

26. Margareta Rădulescu

27. Cleopatra Georgescu

28. Elena Stanciu

29. Aurelia Guraliuci

30. Andreea Georgescu

31. Alina Puşcaşu

32. Dana Cristina Constantinescu

33. Răzvan Prisecariu

34. Andrei Silviu Benea


Politic

daniel_niculae_unpr1Ieri, 30 aprilie 2012, organizaţia municipală UNPR Ploiești și organizația județeană UNPR Prahova au depus dosarele cu candidații la Primăria Municipiului Ploiești, respectiv la Consiliul Județean Prahova. Liderul UNPR Prahova, Daniel Niculae, este candidatul acestei formaţiuni pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova.
Joomla SEF URLs by Artio