Politic

Politic

catalina_bozianuA avea sau a nu avea viceprimar la Ploieşti? Asta e întrebarea, zilele acestea, la PNL Prahova. Protocolul Alianţei de Centru Dreapta obligă PNL şi PC să desfacă toate alianţele pe care cele două formaţiuni politice le au la nivel local. E drept, alianţa dintre PNL şi PDL la nivelul Consiliului Local Ploieşti e nescrisă. Însă această alianţă o ţine în funcţie pe viceprimăriţa Cătălina Bozianu. Dacă alianţa cutumiară pică, o să pice şi Bozianu de pe scaunul de viceprimar. Asta o confirmă primarul Andrei Volosevici care a declarat ieri că, dacă PNL va vota împotriva proiectelor PDL doar de dragul opoziţiei, PDL e pregătit să ia „măsuri administrative”, cum ar fi schimbarea Cătălinei Bozianu din funcţia de viceprimar.

Despre calcule

Pentru cei care ştiu mai puţine despre culisele politicii şi subtilităţile administraţiei locale, vom explica faptul că, la nivelul Consiliului Local Ploieşti, ca de altfel la nivelul tuturor structurilor de genul CL Ploieşti, s-a format o majoritate pe criterii strict politice. Această majoritate i-a ales, în urmă cu doi ani şi jumătate, viceprimari pe Cătălina Bozianu de la PNL şi pe Cristian Dumitru de la PNG-CD.Aceeaşi majoritate trece prin consiliu toate proiectele propuse de PDL. Pentru unele proiecte sunt suficiente cele 14 voturi din 27. Pentru proiectele cu adevărat foarte importante, care se transformă în hotărâri de consiliu cu două treimi din voturi, este nevoie, evident, de voturile PNL sau ale PSD. Iar PSD face opoziţie.

Despre ce spune PNL

În Consiliul Local Ploieşti PNL face opoziţie doar la nivelul declaraţiilor preşedintelui PNL Prahova, Adrian Semcu. Public, acesta susţine că cele 14 voturi ale PDL şi PNG fac majoritatea şi că PNL votează după cum îi dictează conştiinţa şi, nu-i aşa, interesul ploieştenilor. Lui Adrian Semcu îi este însă infinit mai greu să explice de ce majoritatea PDL şi PNG din consiliul local o susţine în funcţia de viceprimar pe liberala Cătălia Bozianu. E drept, Cătălina e tânără şi poate fi chiar simpatică atunci când vrea ea, dar în politică şi în special atunci când vine vorba despre funcţiile publice, asta nu e de ajuns, mai ales dacă eşti de la alt partid.

Despre protocolul ACD

Protocolul Alianţei de Centru Dreapta (ACD) pune în mare dificultate PNL Prahova. Documentul prevede ca PNL şi PC, ca părţi ale alianţei, trebuie să desfacă celelalte alianţe pe care le au la nivel local cu alte partide şi să facă opoziţie serioasă, ca la carte. Nu de alta, dar trebuie să dea bine la electoratul, că mai e doar un an şi un pic până la alegerile locale. Ce o să facă PNL Prahova care până acum a stat confortabil în opoziţie votând cu puterea la Ploieşti? Păi noi suntem în opoziţie, continuă să spună liderul liberalilor prahoveni…

Despre ce spune Volosevici

Întrebat astăzi cum stă treaba cu majoritatea, cu puterea şi cu opoziţia la nivelul Consiliului Local Ploieşti primarul Andrei Volosevici a mărturisit că nici lui nu îi e foarte clar cum e cu PNL. Volosevici a invocat şi el interesul ploieştenilor, proiecte bla, bla…

În cele din urmă, întrebat frontal ce va face în privinţa viceprimăriţei Bozianu dacă PNL va începe să  facă opoziţie serioasă în Consiliul Local Ploieşti, Andrei Volosevici a spus că, dacă PNL va bloca unele proiecte doar de dragul de a le bloca şi fără un motiv bine întemeiat, PDL va lua „măsuri administrative” care includ schimbarea din funcţie a viceprimarului liberal de la Ploieşti.

De aici înainte, e liber la bursa pariurilor. Personal, mă bazez pe capacitatea dlui Adrian Semcu de a menţine echilibrul perfect între cele două luntrii în care a aşezat acum doi ani şi jumătate fundul PNL Prahova. Şi mă bazez pe faptul că PDL ar fi mai mult decât fericit ca lucrurile în Consiliul Local Ploieşti să se deruleze în continuare  la fel ca şi până acum, mai ales că Primăria tocmai a făcut, pe banii noştri, un credit de 40 de milioane de euro şi ar fi păcat să nu-i poată cheltui pentru motive insignifiante, cum ar fi doctrina sau un banal protocol între un partid şi altul…
D.I.

Politic

pcUltramediatizatul subiect legat de comercializarea şi consumul de etnobotanice atrage ca un miraj pe cei care simt nevoia să se facă cât mai vizibili în ochii publicului. Se vorbeşte de mai bine de un an despre tineri ajunşi în delir la spitale după ce au fumat diverse ierburi cumpărate legal de la spice shop. Între timp, mai multe consilii locale din toată ţara, printre care şi cel de la Ploieşti, au interzis funcţionarea magazinelor de vise.

Astăzi, s-au trezit şi cei de filiala Prahova a Partidului Conservator să demareze o campanie împotriva etnobotanicelor.

Proiectul PC Prahova se intitulează, inspirat, nu-i aşa? „O adolescenţă fără etnobotanice”.

În cadrul acestui proiect PC Prahova vor iniţia o serie de  activităţi,  cu preponderenţă  educative, constând în: atragerea în acest proiect  a O.N.G – urilor  din judeţ al căror obiect de activitate este conex obiectivului urmărit; crearea unei pagini de internet şi a unui forum  care să dea posibilitatea tinerilor  interesaţi de a-şi exprima opiniile cu privire la acest fenomen; campanii stradale desfăşurate în zone de intensă circulaţie prin  distribuirea de pliante, flyere; monitorizarea fenomenului  cu sprijinul Spitalului de Urgenţă Ploieşti, în vederea elaborării celor mai adecvate strategii de combatere a acestuia; transmiterea de comunicate de presă cu privire la intenţiile şi acţiunile ce vor fi efectuate.
Tot proiectul ăsta nouă ne pare mai mult a campanie de imagine. Nu de alta, dar nu credem că va avea vreun efect, altul decât cel scontat de PC: vom avea subiecte de conferinţe de presă şi com avea ceva de scris pe flyere-le şi pliantele cu sigla şi sloganul PC pe care le vom distribui la greu prin oraş înainte de campania electorală. D.I.

Politic

ponta_cosma_badescu_severin_psd_48Victor Ponta a fost prezent sâmbătă la Ploieşti, la Liga Aleşilor Locali ai PSD Prahova. Preşedintele social-democrat le-a cerut celor câteva zeci de primari, viceprimari şi consilieri veniţi la Ploieştidin toate localităţile judeţului să reziste încă un an, aşa cum au rezistat în ultimii şase. Liderul PSD le-a promis acestora că PSD nu îşi va mai „abandona” oamenii şi a dat ca exemplu de susţinere de la partid cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş.  

Preşedintele PSD a venit sâmbătă la Ploieşti pentru a le explica aleşilor locali ai partidului cum e cu alianţa dintre PSD şi ACD. Ponta nu s-a referit nicio secundă la Partidul Conservator, tot timpul vorbind despre alianţa social-democraţilor cu liberalii.

În acest context, şeful PSD a avut câteva sfaturi pentru cei care vor ţine prima linie în campania pentru alegerile locale. „Recomandarea mea să vă înţelegeţi cu PNL, pentru că împreună o să fim mai puternici. Dacă nu vă înţelegeţi, veniţi la centru, la mediere”. Ponta le-a explicat primarilor şi consilierilor locali din Prahova că au înfiinţat USL cu un an înainte pentru ca membrii celor două partide să aibă timp să se „împrietenească”. Liderul PSD s-a arătat convins că USL e o alianţă care o să reziste, pentru că e o alianţă care nu-l include în nici un fel pe Traian Băsescu.

ponta_bun1Rezistaţi, noi nu vă mai lăsăm

Poate cel mai important mesaj politic transmis de Victor Ponta subalternilor de la Prahova este acela că PSD nu-şi mai abandonează oamenii, aşa cum a făcut-o prin 2005 - 2006, pe vremea când Mircea Geoană conducea partidul. Ponta a reamintit că „mulţi din PSD s-au bucurat” prin 2005 – 2006, atunci când unii membri marcanţi ai partidului au fost urmăriţi de anchetatori sub diverse acuzaţii, iar partidul a stat deoparte.

„Nu ne mai abandonăm oamenii. Reacţia noastră în cazul Nicolescu (Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş –n.r.) a demonstrat că am trecut de acea perioadă.

Ponta a precizat că, desigur, cei care încalcă legea trebuie să răspundă. „Dar persecuţia politică, cu dosare fabricate, asta nu o să o lăsăm nesancţionată”, a spus şeful PSD oamenilor lui. Ponta i-a încurajat, spunându-le că, dacă au rezistat în ultimii şase ani, trebuie să mai reziste încă unul.


Camera Deputaţilor pentru Năstase

Victor Ponta le-a spus delegaţilor prezenţi la Liga Aleşilor Locali că se bazează pe faptul că funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va rămâne în Prahova, dar va pleca de la Ploieştila Mizil. Aluzie clară la faptul că Adrian Năstase va candida pentru încă un mandat de deputat, tot în colegiul Mizil. Şi semnal cât se poate de clar că Ponta vrea postul de şef al Camerei pentru Năstase. De altfel, preşedintele PSD a recunoscut public că îl apreciază şi-l susţine pe Năstase, care l-a susţinut la rândul său. Ponta a mai spus că  PSD i-a făcut lui Năstase nişte nedreptăţi, pe care ar fi cazul să le îndrepte.

Daciana ILIE

Politic

pnl_femei_bunOrganizaţia Femeilor Liberale din Ploieşti şi-a ales sâmbătă, 12 februarie, preşedinta. Singura candidată pentru post a fost Adina Chiţu, de profesie avocat în Baroul Prahova, membră PNL din anul 2006.

La conferinţa de alegeri care a avut loc în sala teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti au participat 186 de delegate, pentru unele dintre acestea reuniunea de sâmbătă dimineaţă fiind un bun motiv de etalare a celor mai elegante ţinute de zi.


„Cred cu tărie că vocea unei femei se poate face auzită acolo unde duritatea şi asprimea bărbaţilor nu au sorţi de izbândă”, a spus Adina Chiţu înainte de desfăşurarea scrutinului.pnl_femei_bun1
Politic

dan_diaconescu_6Senzaţional, doamnelor şi domnilor, Dan Diaconescu a venit astăzi după amiaza direct la Ploieşti, unde s-a întâlnit cu fanii, membrii şi simpatizanţii la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar fanii membrii şi simpatizanţii au intrat în delir când l-au văzut pe patronul OTV şi au început să strige frenetic „Diaconescu preşedinte”. Totul a fost senzaţional, aşa cum vă spuneam...

Bani la toată lumea, fără număr!

Vizita lui Diaconescu la Ploieştiface parte dintr-un turneu în cadrul căruia patronul OTV vizitează toată ţara, Prahova fiind al 15-lea judeţ în care a ajuns până acum. Câteva sute de oameni s-au adunat cu o oră înainte de sosirea lui Diaconescu în sala mare a Casei de cultură a Sindicatelor. Câţiva  indivizi plini de iniţiativă i-au ordonat frumos în bănci dând indicaţii: să se aşeze mai spre centru, că vine multă lume şi e nevoie de locuri. Patronul OTV a descins la Ploieşti dintr-un Bentley, iar „fanii” pur şi simplu au luat-o razna în timpul discursului său.

„O să cumpărăm toate companiile de stat privatizate în ultimii 21 de ani, o să cumpărăm cele 5 milioane de hectare de teren arabil nelucrate, dăm pe ele preţul pieţei, profitul firmelor de stat pe care le vom înfiinţa va fi împărţit între toţi românii, în prima lună de guvernare fiecăruia dintre voi îi va reveni suma de opt euro, apoi, în timp, o să primiţi de la stat câte 20 de euro fiecare, ce vă spun nu e o glumă, în Norvegia se face aşa de mult timp iar fiecare norvegian a primit 380 de euro luna trecută. Cam aşa au sunat promisiunile care au băgat mulţimea în delir”. Atmosfera amintea de isteria pe care o provoca Traian Băsescu prin 2004, dar şi Ion Iliescu, prin 1991, între minerii plantatori de panseluţe la Universitate.

Bagă o treime din avere în campanie

După întâlnirea cu fanii, Diaconescu a ţinut o conferinţă de presă. A uitat să-l prezinte pe şeful de la PP Prahova, un tip Răzvan nu mai ştiu cum, care stătea la dreapta lui. Şi a ignorat-o total pe doamna încruntată care tot timpul conferinţei l-a flancat pe stânga.
Strategia lui Diaconescu şi a partidului său pentru primele campanii electorale pare a fi axată pe ideea: „noi avem bani, nu avem nevoie să ne îmbogăţim”.

În conferinţa de presă organizată după întâlnirea cu ploieştenii patronul de la OTV a adus în discuţie de mai multe ori iachtul său care se leagănă în valurile Mediteranei şi pe care l-a botezat cu numele televiziunii pe care o are, OTV.

Diaconescu a mai spus că s-a îmbogăţit o dată, nu are nevoie să se îmbogăţească şi a doua oară. Şi a spus că este dispus să bage o treime din averea sa în următoarele campanii electorale pentru alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale. Altă treime o păstrează pentru copil, iar o treime pentru sine.

Cât de mare e averea lui Diaconescu? Poate 200, poate 100, poate 30 şi ceva de milioane, cum au apreciat cei de la DNA
Patronul OTV spune că nu ştie sigur ce avere are, că asta depinde de valoarea acţiunilor pe care le deţine. DD s-a arătat însă dispus să vândă o parte din proprietăţile pe care le deţine pentru a „investi” în viitorul politic al său şi al PP.

Mafia de la Ploieşti

„Suntem interesaţi să preluăm puterea în Prahova, unde sunt concentrate toate căpeteniile mafiei” a spus Diaconescu la Ploieşti. Întrebat care sunt căpeteniile mafiei, DD a nominalizat: familia Anastase, familia Năstase, primarul Ploieştiului, tânărul om de afaceri de la Asesoft care a preluat de curând postul Realitatea.

Diaconescu a mai spus că fără apariţiile la OTV-ul lui, Traian Băsescu nu ar fi fost astăzi preşedinte. Şi nici Gigi Becali, CV Tudor sau Silviu Prigoană nu ar fi fost ce sunt azi. Adică oameni mari, ca domnul Dan, nu?
Politic

daniel_constantinPreşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, ar fi onorat să-l primească pe deputatul Marian Săniuţă în partidul pe care îl conduce, dar spune că nu are de gând să-i facă acestuia curte.

“Noi nu mergem să facem oferte, nici dânsul nu cred că ar accepta oferta. Ar fi o onoare pentru PC şi pentru mine să vină la noi. NU am avut discuţii cu domnul Marian Săniuţă despre eventuala sa intrare în partidul Consevator” a afirmat azi la Ploieşti Daniel Constantin.

Liderul PC nu este la fel de încântat de idea de a-l primi în partid pe deputatul prahovean William Brânză, ales în diaspora. Motivul pentru care Constantin nu-l vrea pe Brânză este proiectul de lege prin care deputatul PDL a propus taxarea suplimentară cu 1% a sumelor pe care românii care muncesc în străinătate le trimit rudelor din România.

D.I.
Politic

semcu_danielconstantinPNL Prahova şi PC Prahova au semnat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul PNL Prahova din Ploieşti, protocolul care stabileşte principiile în baza cărora cele două partide vor colabora la nivelul Judeţului Prahova. La semnarea documentului a fost prezent preşedintele PC Prahova, Daniel Constantin. Pentru ca şeful conservatorilor să nu se simtă pe teren străin, probabil, doi amploaiaţi de la PC au dat buzna în sala unde se organizase conferinţa de presă şi, cu doar câteva minute înainte de începerea conferinţei, au făcut o demonstraţie de forţă şi de dotări, întinzând peste peretele branduit cu PNL două bannere cu sigla şi sloganul PC.

Acestea fiind zise, preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu şi cel al PC Prahova, Laurenţiu Rebega, au intrat în sală şi, unul la stânga, celălalt la dreapta lui Daniel Constantin, au semnat protocolul.

Cum se va împărţi ciolanul

Protocolul semnat astăzi între PNL şi PC Praova nu este unul standard, valabil pentru toate judeţele, ci este “personalizat”, în funcţie de specificul fiecărui judeţ. Documentul prevede că, la nivel judeţean, se constituie Consiliul Judeţean de Conducere, format din câte trei membri de la fiecare partid şi condus de preşedinţii filialelor judeţene ale celor două partide, în speţă Adrian Semcu şi Laurenţiu Rebega.

Conform protocolului, consiliul judeţean de conducere are un rol activ în împărţirea ciolanului … scuzaţi, a funcţiilor, în sensul că “negociază poziţiile în structurile deconcentrate şi face propuneri pentru numiri”. Nu în ultimul rând, protocolul are prevederi cât se poate de clare în ceea ce proveşte negocierile de după alegeri, pentru împărţirea funcţiilor de viceprimari şi vicepreşedinţi de consilii judeţene. Ideea de bază ar fi că, dacă unul dintre partidele alianţei are primarul sau preşedintele de CJ, celălalt partid are prioritate la obţinerea postului de vice.

Pentru Prahova, protocolul prevede că cele două partide membre ale Alianţei vor participa la alegerile locale cu candidaţi proprii, însă există posibilitatea ca structura de conducere la nivel judeţean să propună Consiliului Naţional de Conducere candidaţi pe liste comune în unele circumscripţii electorale.

Semcu pentru Ploieşti, de voie, de nevoie

Reprezentanţii PC Prahova au confirmat astăzi că PC susţine candidatura preşedintelui PNL Prahova, Adrian Semcu, pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti. Realitatea este că, la faza asta, conservatorii au fost oarecum constrânşi să accepte susţinerea acestei candidaturi, în condiţiile în care PNL anunţase în urmă cu mai bine de o săptămână cine va fi candidatul pentru Ploieşti. Care ar fi fost alternative pentru PC Prahova dacă nu ar fi fost de acord cu această candidatură? Scandalul. Nu s-ar fi permis asta. Bine lucrat, Semcu!

Dacă tot a primit susţinerea PC, Adrian Semcu nu a ratat momentul pentru un scurt discurs politicianist, de genul: vom face o politică a ploieştenilor, indiferent de culoarea politică cu care sunt coloraţi.

Dincolo de discursul politicianisto-elecoral, Adrian Semcu are o problemă. Adevărată. Potrivit protocolului Alianţei de Centru-Dreapta la nivel naţional, în termen de 30 de zile partidele care au diverse alianţe la nivel local trebuie să le desfacă şi să facă alianţe cu noii parteneri din ACD. La nivel declarativ, Adrian Semcu nu ar recunoaşte în ruptul capului că PNL susţine PDL în Consiliul Local Ploieşti şi spune că majoritatea în CL PLoieşti e asigurată de PDL şi PNG-CD. Realitatea este că de mai bine de doi ani viceprimarul PNL Cătălina Bozianu stă în funcţie cu susţinerea PDL; care nu face acte de caritate, ci primeşte voturi de la PNL atunci când e nevoie. Rămâne de văzut cât de mult ţine Adrian la funcţia Cătălinei şi cum va împăca şi capra şi varza. Alegeţi voi cine e cine în cazul ăsta.

Daciana ILIE
sursa foto: www.ph-online.ro
Politic

adrian_nastase_crop
Deputatul Adrian Năstase, reprezentant al alegătorilor din colegiul prahovean arondat zonei Mizil regretă, ironic, pe blogul personal, că nu a angajat-o pe Elena Udrea ca avocat în dosarele Zambaccian, având în vedere că aceasta s-a descurcat de minune în dosarul casei de pe Strada Mihăileanu, deschis împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

Read more: Bombo ar fi vrut-o pe Nuţi ca avocat pentru Dosarul Zambaccian
Politic

victor_ponta
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că între PSD şi Traian Băsescu şi PDL nu va mai fi nici o cale de împăcare, precizând că PSD este deschis unei colaborări cu PNL. Păi cum să te împaci pe burta goală, conturile vraişte, şi cu ciolanul din ce în ce mai mic? Altminteri cu totul altfel ar fi fost acum treburile naţiunii, dacă flacăra violetă nu ar fi pârlit aripile unui ţopăitor muţunache acum un an!

Politic

„Ne interesează, în acest moment, soluţiile ieşirii din criză” – Deputatul prahovean Cristian Burlacu, reprezentantul alegătorilor arondaţi colegiului electoral de pe Valea Prahovei, salută, într-o declaraţie politică recentă, decizia remanierii guvernului, dar atrage, totodată, atenţia că, nu schimbarea unor persoane reprezintă soluţia ieşirii din criză, ci un set de măsuri economice concrete care trebuiesc implementate de urgenţă. În opinia deputatului prahovean, găsirea soluţiilor de redresare economică trebuie să reprezinte principala preocupare a cabinetului proaspăt remaniat.„Niciodată nu am fost adeptul schimbărilor de dragul schimbării şi, cu atât mai puţin, acum, când consider că nu persoanele, ci soluţiile ieşirii din criză şi rezultatele ar trebui să ne intereseze cu precădere! Cu toate acestea, salut decizia Premierului de a opera acele remanieri pe care le-a considerat necesare, precum şi decizia miniştrilor care au dorit să îşi depună mandatul din raţiuni politice”, declară deputatul prahovean Cristian Burlacu.

Deputatul prahovean consideră că, odată cu remanierea cabinetului, se conturează şanse reale ca, în noua sa formulă, Executivul să depăşească barierele care, anterior, păreau blocate pe poziţia „închis”. În acest context, parlamentarul prahovean aminteşte de blocajele privitoare la accesarea fondurilor europene şi comunicarea cu cetăţenii, dar şi cu reprezentanţii acestora.

„Consider că iniţiativa de la finalul sesiunii trecute a Grupului PD-L, de monitorizare şi sprijin a activităţii membrilor Guvernului, trebuie să continue, în primul rând pentru că este unul dintre atributele noastre constituţionale, apoi pentru că avem un guvern majoritar democrat-liberal şi, nu în ultimul rând, pentru că felul în care unii dintre miniştri au înţeles să răspundă solicitărilor noastre ne-a nemulţumit”.

Comunicarea transparentă cu cetăţenii României

„Subliniez că este obligatoriu ca, în această perioadă, în care ne-am asumat politic măsuri extrem de dure pentru viaţa românilor, să fim oneşti cu ei, să îi informăm, să îi tratăm cu respect şi să le spunem adevărul, din timp”, îşi continuă deputatul Cristian Burlacu declaraţia sa politică.

Parlamentarul prahovean subliniază că o condiţie obligatorie pentru o comunicare corectă atât cu publicul, cât şi cu parlamentarii care îi reprezintă pe cetăţenii alegători este ca Executivul să informeze, în timp util, asupra proiectelor referitoare la stimularea economiei, cum intenţionează să protejeze, în această iarnă, categoriile defavorizate, cum decurg lucrurile, în teritoriu, după aplicarea unor măsuri cu impact major, cum este, de exemplu, trecerea unor spitale în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale şi judeţene sau reducerea numărului de salariaţi bugetari.

 

Politic

 


După ce au anunţat că formaţiunea politică pe care o reprezintă este deschisă oricărui „fiu rătăcitor”, liderii PSD se văd puşi în situaţia de a rezolva, mai întâi, problemele legate orgoliile unora dintre şefii de filiale. În vreme ce unii dintre dezertori sunt primiţi cu braţele deschise, alţii par să aibă uşile definitiv închise.PSD va primi înapoi o parte din parlamentarii care au migrat în trecut la UNPR, dar care au votat pentru moţiunea sa de cenzură cu riscul excluderii lor din formaţiunea condusă Marian Sârbu şi Gabriel Oprea. Trei deputaţi se află în tratative pentru revenirea în rândurile social-democrate: Adrian Mocanu, Gheorghe Zoicaş şi Ioan Munteanu. Dacă în cazul primilor doi, lucrurile par a fi bătute deja în cuie, negocierile cu Munteanu sunt îngreunate de conflictul deschis pe care acesta îl are cu senatorul PSD de Neamţ, Ioan Chelaru. Un al patrulea parlamentar ex-UNPR care a votat pro-moţiunea, Tudor Ciohodaru a exclus revenirea în PSD acuzând anchilozitatea acestui partid, după ce liderul PSD de Iaşi, Gheorghe Nechita a anunţat că nu are să-l primească în formaţiune. Situaţia tuturor celor patru parlamentari va fi analizată zilele acestea în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD.

Doborâţi de orgolii

Deputatul Adrian Mocanu nu are nici un fel de dificultate în a reveni în rândurile PSD Buzău, după ce rivalul său, senatorul Ion Vasile a fost debarcat din fruntea acestei filiale, iar tatăl lui Mocanu, împreună cu primarul municipiului, Constantin Boşcodeală, fac acum jocurile în rândurile organizaţiei. Surse social-democrate susţin că revenirea lui Mocanu ar putea avea loc la începutul săptămânii acesteia, odată cu cea a deputatului Gheorghe Zoicaş, a cărui cerere de întoarcere a fost deja negociată. În cazul unui alt deputat, Ioan Munteanu, sursele social-democrate susţin că ultimul cuvânt în materie îl va avea senatorul PSD de Neamţ, Ioan Chelaru vechi adversar al acestuia şi rival la un moment dat la şefia acestei organizaţii. Chelaru ar fi ameninţat, deja, conducerea centrală cu retragerea din funcţiile deţinute în cazul în care Munteanu va fi reprimit în partid, iar social-democraţii de la centru nu-şi permit în prezent luxul unor dispute interne din cauza unor migratori politici. Recent, Munteanu şi-a turnat cenuşă în cap pentru naivitatea de care a dat dovadă prin plecarea la UNR. "Am dat dovadă de naivitate atunci când am intrat în UNPR şi este nevoie să fac următorii paşi cu mai multă chibzuinţă", afirma, zilele trecute, deputatul.

Unii nu mai vor

Deputatul Tudor Ciuhodaru exclude din calculele sale posibilitatea revenirii sale în PSD, după ce a fost dat afară din UNPR pentru că a votat moţiunea de cenzură. Şi asta nu pentru că nu şi-ar dori asigurarea unui viitor politic alături de PSD. Liderul PSD de Iaşi, Gheorghe Nichita, organizaţie din care Ciuhodaru făcea partea înainte de dezertarea la UNPR, i-a închis uşa în nas. "La noi, la Iaşi, în clipa de faţă, colegii mei au spus că nu doresc să reprimească pe nimeni în partid. Toţi cei care au plecat sunt bun plecaţi", a anunţat Nichita. În replică, Ciuhodaru a calificat filiala ieşeană drept "anchilozată şi nereformată" de zece ani de zile, el explicând că plecarea sa din acest partid, la începutul acestui an, s-a datorat proastei comunicări cu Nichita.

Joomla SEF URLs by Artio