Politic

Politic

Continuă atacurile politice pe tema majorării tarifului la termoficare din Ploieşti. Într-o conferinţă organizată astăzi, primarul Adrian Dobre i-a criticat dur pe reprezentanţii PSD, în special pe preşedintele organizaţiei Prahova şi al Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, acuzat că nu s-a ocupat de menţinerea în stare optimă a centralei termice de la Brazi şi reţelei primare de distribuţie, pe care CJ Prahova le are în proprietate. Primaurl a făcut o paralelă cu industria auto, spunând că în 2004, la semnarea contractului, toată lumea spunea că sistemul de termoficare din Ploieşti este cel mai performant din ţară, comparat cu un Mercedes, iar acum a ajuns la stadiul de... Trabant.

Read more: Adrian Dobre: Consiliul Judeţean nu şi-a respectat obligaţiile contractuale vizând sistemul de...
Politic

Parlamentarul PMP de Prahova Cătălina Bozianu, fost viceprimar al Ploieștiului, a lansat, marți, un mesaj adresat guvernanților, în care atrage atenția asupra impactului uriaș pe care amânarea dezbaterii și adoptării proiectului de lege privind bugetul pe stat pe 2019 îl are asupra administrațiilor locale.

Read more: Cum este afectat Ploieștiul de întârzierea adoptării bugetului de stat. Cătălina Bozianu, deputat...
Politic

Parlamentarul USR de Prahova Dan Rădulescu a lansat o invitație, pentru prahoveni, să formuleze propuneri privind obiectivele din județ care ar trebui să beneficieze, cu prioritate, de finanțare de la bugetul de stat, în anul 2019.

Read more: Deputatul Dan Rădulescu, înaintea dezbaterilor privind bugetul pe 2019: "Care sunt prioritățile...
Politic

Inițiativa privind introducerea, la nivel național, a unor autobuze destinate în exclusivitate transportului elevilor a primit primele avize pozitive și încheie, astfel, o etapă în cadrul procesului legislativ. Proiectul va fi supus, acum, dezbaterii și în comisiile de specialitate.

Read more: Avize pozitive pentru proiectul "Autobuzele elevilor", propus de deputatul Roberta Anastase....
Politic

A fost scandal mare, joi, în Consiliul Local Ploieşti, când majoritatea PSD-ALDE a aprobat mai multe majorări de tarife şi salarii care vor afecta atât locuitorii oraşului, cât şi bugetul local. Acuzat de rivalii politici de faptul că ar încerca să arunce vina pe alţii pentru a-şi masca "inactivitatea", primarul Adrian Dobre le răspunde reprezentanţilor coaliţiei majoritare, spunând că aceştia nu apără interesele ploieştenilor şi că au lăsat administraţia locală fără fonduri de investiţii în 2019.

Read more: Adrian Dobre, după scandalul din Consiliul Local Ploieşti: "Consilierii PSD-ALDE au votat...
Politic

După scandalul din şedinţa de joi a Consiliului Local Ploieşti, în care a fost aprobat noul tarif pentru gigacalorie, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Prahova, Bogdan Toader, îl critică pe primarul Adrian Dobre, spunând că acesta a avut în timpul dezbaterilor ieşiri "complet necontrolate" şi că edilul încearcă să arunce vina pe guvernanţi sau pe consilierii din coaliţia majoritară în încercarea de a se justifica pentru "inactivitatea" sa.

Read more: Bogdan Toader (PSD Prahova): "Istericalele primarului Dobre pun la îndoială capacitatea acestuia...
Politic

Continuă contrele politice după ce, joi, Consiliul Local Ploieşti a aprobat o majorare a tarifului pentru gigacalorie. Viceprimarul George Pană, preşedintele ALDE Ploieşti, îl acuză pe primarul Adrian Dobre că s-a opus propunerii de acordare a unei subvenţii de la bugetul local pentru ploieşteni, spunând că acesta a adus campania electorală în şedinţa forului legislativ şi că a avut ""manifestări care cu siguranţă nu îşi au locul într-o şedinţă a Consiliului Local".

Read more: Viceprimarul George Pană: Primarul Ploieştiului, în permanenta campanie în care se află, a uitat...
Politic

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, şi primarul sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, au avut o altercaţie la primăria Capitalei, potrivit relatărilor martorilor, Bădulescu jignindu-l pe Mutu, după care edilul sectorului 6 i-a dat acestuia un pumn. PSD Bucureşti a decis, miercuri seară, retragerea sprijinului politic lui Aurelian Bădulescu pentru funcţia de viceprimar al Capitalei pe motivă că vorbeşte urât cu colegii din PSD. Noul lider al filialei, Gabriel Mutu, renunţă, astfel, la oamenii primarului Gabriela Firea, la Primăria Capitalei.

Read more: Bătaie în Primăria Capitalei. Viceprimarul Bădulescu, lovit cu pumnul de primarul sectorului 6....
Politic

Deputatul PSD de Prahova Laura Moagher a efectuat, în această săptămână, o vizită de lucru la Uzina Mecanică Plopeni unde, din toamnă, s-ar putea produce o armă Beretta de ultimă generație.

Read more: Deputatul Laura Moagher a vizitat fabrica din Plopeni, în pregătirea dezvoltării gamei prin...
Politic

Parlamentarul USR de Prahova Dan Rădulescu a prezentat bilanțul sesiunii trecute și a anunțat domeniile pe care se va axa în următoarea perioadă, în activitatea derulată în Legislativ. Acesta are pregătite, deja, două proiecte privind unitățile de învățământ private și modificări ale legislației de mediu.

Read more: Problemele de mediu și din învățământ, prioritățile enunțate de deputatul USR Dan Rădulescu,...