Politic

Politic

Românii din străinătate se pot înregistra de duminică pentru votul prin corespondență sau pentru votul în secții mai aproape de domiciliul sau reședința lor, la alegerile prezidențiale, anunță AEP. Înscrierile încep la 12.00, ora României, și vor dura până pe 11 septembrie.

Read more: Românii din străinătate se pot înscrie de astăzi pentru votul în secții și votul prin corespondență
Politic

Absent până acum din viața politică, socială și administrativă a județului, USR Prahova s-a dezmeticit, subit, simțind mirosul apropierii alegerilor. Oamenii lasă impresia că vor să miște ceva, orice. Din lipsă de exercițiu comunicațional, după ani în șir în care a dormit în papuci, filiala județeană a acestei organizații politice se cocoață pe un subiect de actualitate și încearcă să-l exploateze în favoarea șefului filialei, George Marussi, senator de Prahova.

Read more: DELIR! USR Prahova s-a înarmat cu un pliant, ca să lupte cu pesta porcină africană
Politic

Zilele acestea s-a predat ștafeta la conducerea Ministerului român al Afacerilor Externe, iar noul șef al diplomației române, Ramona Mănescu, își ia în primire mandatul într-un context regional, așa cum chiar oficialii instituției recunoșteau, recent, în precizările transmise la solicitarea deputatului PNL de Prahova Roberta Anastase.

Read more: Cum privește MAE român contextul politic regional tensionat inclusiv de exercițiile derulate de...
Politic

Forurile de conducere ale ALDE au stabilit, miercuri, ca liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale din luna noiembrie. Discursul acestuia s-a concentrat pe motivele pentru care Klaus Iohannis nu merită încă un mandat la Cotroceni, dar și pe critic aduse modului în care PSD, cu care ALDE este partener de guvernare, abordează scrutinul de la finalul acestui an.Organizația județeană a partidului și-a anunțat susținerea pentru Călin Popescu Tăriceanu, în cursa pentru funcția de președinte al României.

Read more: Reacții din cadrul ALDE Prahova, după validarea lui Călin Popescu Tăriceanu drept candidat la...
Politic

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, în emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24, despre perioada în care spune că a fost izolată la Guvern din cauza lui Liviu Dragnea, despre candidatura la Cotroceni, dar și despre protestul anti-PSD din 10 august anul trecut, miting pe care premierul Viorica Dăncilă îl consideră a avea ingredientele unei tentative de lovitură de stat.

Principalele declarații:

Read more: Viorica Dăncilă la Digi24: Eu nu am avut niciodată în PE un discurs anti-Europa. Eu am lărgit...
Politic

Deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu, președintele organizației județene a PMP, se declară uimită de decizia Guvernului, de a renunța la varianta construirii autostrăzii Comarnic - Brașov în parteneriat public-privat, în favoarea realizării proiectului din fonduri guvernamentale. Aceasta avertizează că, până la urmă, cetățenii vor fi cei care vor plăti factura, iar prin decizia anunțată Viorica Dăncilă "autostrada Comarnic-Brașov din lac în puț..."

Read more: Avertismentul lansat de parlamentarul de Prahova Cătălina Bozianu, după anunțul premierului...
Politic

Viorica Dăncilă a fost aleasă, marți, în Biroul Permanent al PSD, cu doar două voturi împotrivă, candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale. Împotrivă au votat Paul Stănescu, liderul PSD Olt și Vasile Buzatu, PSD Vaslui. Digi24 a publicat stenograma discuțiilor din CEx, care arată cum Viorica Dăncilă s-a plâns că a fost prizoniera lui Liviu Dragnea în Palatul Victoria:

Read more: Stenograme Viorica Dăncilă: „În momentul în care spui că comanda partidului e în altă parte, îmi...
Politic

Ministerul Apărării Naționale a explicat, la solicitarea deputatului PNL de Prahova, Răzvan Prișcă, procentul de 1,92% alocat Armatei, în 2018, cifră care se regăsește într-un raport al NATO. Reprezentanții MApN susține că diferența dintre această cifră și cei 2% reprezentând cifra asumată rezultă din calculul făcut în funcție de totaluri diferite.

Read more: Guvernul explică, la solicitarea deputatului de Prahova Răzvan Prișcă, alocarea din PIB pentru...
Politic

Deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, critică decizia luată la nivelul Ministerului Culturii, de a înființa Muzeul Holocaustului în curtea Muzeului Antipa, mai ales în lipsa unor consultări pe marginea acestui subiect. Acesta îl acuză pe ministrul de resort că a mințit, anterior, negând că obiectivul va fi plasat acolo, dar și că, prin acest demers, va distruge identitatea celorlalte muzee cu unul nou, condamnat de la început la a fi lipsit de identitate.

Read more: Ministerul Culturii a anunțat că va pune Muzeul Holocaustului în curtea Muzeului Antipa. Deputatul...
Politic

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea legii referendumului, în contextul în care CCR a constatat că la referendumul organizat pe 26 mai electoratul nu a fost informat corect privind cele două întrebări.

Read more: Constituționalitatea întrebărilor de la referendum, verificată de CCR, conform unui proiect depus...
Politic

Curtea Constituțională a României a respins, joi, cu unanimitate de voturi, inițiativele legislative ale PNL-USR și PSD de revizuire a Constituției, judecătorii apreciind că interzicerea amnistiei și grațierii faptelor de corupție depășește limitele de revizuire a Constituției. Printre cei care au reacționat față de această hotărâre s-a numărat și deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, parlamentarul făcând o paralelă între speța dezbătută ieri și cea privind interzicerea ordonanțelor de urgență din domeniul justiției.

Read more: CCR a respins inițiativele de revizuire a Constituției cu privire la interzicerea amnistiei și...
Joomla SEF URLs by Artio