Politic

Politic

Un grup opt parlamentari, din care face parte și deputatul PSD de Prahova Laura Moagher, a înaintat un proiect de lege prin care propune, din 2025, transportul de persoane, dar și parte din transportul de mărfuri să se facă utilizând "autovehicule verzi".

Read more: O inițiativă legislativă semnată și de Laura Moagher, deputat de Prahova, propune ca transportul...
Politic

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a prezentat un grafic în care compară datele privind poluarea cu PM 10 și benzen, în ultimle patru luni, cu cele din aceeași perioadă a anului trecut. Parlamentarul remarcă, în zona Ploieștiului, un fenomen bizar. În timp ce, în acest interval, mai peste tot poluarea s-a redus simțitor, aici valorile au crescut (VEZI DETALII)!

Read more: Poluarea din zona Brazi, în atenția unui deputat de Prahova. Dan Rădulescu: "În perioada 15 martie...
Politic

Comitetul Executiv al PSD Ploiești l-a desemnat, luni 20 iulie 2020, pe senatorul Radu Oprea în funcția de președinte interimar al organizației municipale a partidului. Decizia social-democraților ploieșteni survine după demisia din PSD a fostului președinte al organizației Ploiești, viceprimarul Cristian Ganea, care s-a înscris în Pro România. Tot în ședința de luni, consilierul municipal George Botez a fost desemnat președinte executiv în cadrul organizației politice. Radu Oprea este candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Ploiești.

 

Politic

În primele zile ale apariției trupelor sovietice în București, după 30 august 1944, când au reușit să ajungă și ei după insurecția din 23 august 1944, au început să mișune pe la diverse instituții ale statului român și ofițeri NKVD care tot se interesau de diverse documente. Deși nu eram stat ocupat, sovieticii se comportau ca și cum ar fi fost stăpâni pe moșie. Prin intimidări și amenințări rușii intrau în diverse birouri și cereau să vadă tot felul de documente, hârtii. Ca fapt divers, potrivit unor martori bucureșteni, ofițerii rușii, NKVD sau de stat major se deplasau prin București cu Jeep-uri americane primite prin programul Land-Lease.

Read more: De ce căutau sovieticii Telegrama Marelui Duce Nicolae adresată Prințului Carol al României în 1877?
Politic

Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova şi al Consiliului Judeţean, a anunţat oficial, vineri, că primarul comunei Bărcăneşti s-a alăturat echipei social-democrate. După un mandat de viceprimar şi unul de primar, din partea PNL, edilul va candida la alegerile locale din acest an din partea PSD.

Read more: Bogdan Toader: "Echipa PSD Prahova devine mai puternică!". S-a alăturat şi primarul din Bărcăneşti
Politic

Cu mai puţin de două luni şi jumătate înainte de data anunţată pentru alegerile locale, în Prahova continuă trecerile de la un partid la altul. Echipa PNL s-a întărit, prin aducerea primarului din Băneşti, George Stoica. Acesta a confirmat pe profilul său de Facebook faptul că a demisionat din PSD; după mai bine de 12 ani petrecuţi aici, notând şi că, la scurt timp de la anunţ, au apărut pe numele său mai multe atacuri neasumate oficial.

Read more: Primarul din Băneşti a demisionat din PSD după mai bine de 12 ani şi va candida din partea PNL
Politic

Senatorul Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova, a analizat hotărârea adoptată de Guvern pentru reparaţii în urma inundaţiilor din luna iunie, observând că aproape o cincime din suma alocată la nivel naţional este repartizată judeţului Prahova. Parlamentarul a prezentat o listă detaliată a lucrărilor care urmează să fie efectuate din cele peste 63 de milioane de lei.

Read more: Candidatul PNL la şefia CJ Prahova anunță că vin bani de la Guvern pentru reparaţii după calamităţi
Politic

PNL Prahova a anunțat că aleșii locali ai partidului vor propune, în următoarele ședințe de Consiliu Local din localitățile lor, două proiecte de hotărâri care privesc scutirea de la plata taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase situate pe domeniul public.

Read more: Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că aleşii locali liberali vor promova hotărâri...
Joomla SEF URLs by Artio