Politic

Politic

adrian-nastaseDeputatul de Prahova Adrian Năstase, ales în colegiul uninominal Mizil, este decis să candideze pentru un nou mandat în acelaşi colegiu în care a câştigat alegerile parlamentare în urmă cu trei ani. Năstase, care ocupă una dintre cele mai importante funcţii politice în PSD, aceea de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului, este unul dintre puţinii parlamentari de Prahova care, în cei trei ani de la alegerile generale, au trecut în mod constant prin colegiul în care au fost aleşi.

Cea mai recentă vizită a lui Năstase în colegiul pe care îl reprezintă în Parlament a avut loc duminică. Adrian Năstase a fost prezent la zilele comunei Baba Ana, unde a participat la recepţia mai multor investiţii, respectiv "Modernizare drumuri în comuna Baba-Ana, satele Baba-Ana, Conduratu şi Cireşanu", "Extindere canalizare în comuna Baba-Ana, satele Baba-Ana, Conduratu şi Cireşanu", "Extindere sisteme de alimentare cu apa în comuna Baba-Ana, satele Baba-Ana si Conduratu " si "Reabilitare si extindere Centru Cultural sat Baba-Ana."

Valoarea totală a celor patru investiţii, realizate din fonduri europene, este de 10.746.321 lei.

Politic

cosma_roberta_copyParlamentarii PDL Prahova au depus o serie de interpelări către ministrul administraţiei şi internelor, precum şi ministrului dezvoltării regionale şi turismului cu privire la o serie de presupuse abuzuri şi ilegalităţi de la nivelul Consiliului Judeţean Prahova, de care preşedintele Mircea Cosma şi apropiaţii acestuia s-ar face vinovaţi. Deputaţii Roberta Anastase, George Ionescu, Florin Anghel, Cristian Burlacu, Mihai Apostolache, Andrei Sava şi Sever Voinescu au sesizat o serie de acţiuni care, potrivit acestora, scot în evidenţă „dispreţul legii şi al cheltuirii banului public, dar şi transformarea CJ Prahova, în mandatul lui Mircea Cosma, într-o afacere de interes privat”. Aflat la Bruxelles, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, respinge toate acuzaţiile democrat-liberalilor şi aduce argumente în favoarea sa.

Asfaltarea de o zi

Prima dintre acţiunile presupuse ca fiind ilegale reclamate de către Roberta Anastase şi colegii acesteia de la PDL Prahova se referă la semnarea unui contract de asfaltare de 60.000 de metri pătraţi, unde preşedintele CJ Prahova a recepţionat lucrarea şi a plătit 500.000 de euro în aceeaşi zi.

„Mircea Cosma, preşedinte C.J. Prahova, încheie în data de 11 noiembrie 2008 contractul cu nr. 17712, pentru Lucrări şi servicii privind întreţinerea curentă a drumurilor publice, covoare bituminoase pe DJ 101 A Şirna – Perşunari, în valoare estimată de 2.136.180 lei, inclusiv TVA, cu SC CAST SRL Băneşti. Suprafaţa acestor lucrări este estimată la 60.000 de metri pătraţi”.

Pedeliştii reclamă că, în nici 24 de ore de la data încheierii contractului, Consiliul Judeţean Prahova face recepţia lucrărilor prin procesul verbal nr. 279/12.11.2008. Mai mult, instantaneu este emisă factura 873/12.11.2008 prin care se plăteşte integral suma facturată pentru respectiva lucrare publică.

În comunicatul remis presei, pedeliştii spun că este imposibil ca această lucrare să fie executată într-o singură zi, cantitatea de asfalt turnat depăşind cu mult producţia de asfalt a întregului judeţ Prahova, precum şi capacitatea de lucru a firmei respective. „Atât în data de 11 noiembrie 2008, cât şi a doua zi, în 12 noiembrie 2008, condiţiile meteo nu permiteau turnarea asfaltului, în ambele zile temperaturile fiind, conform Centrului Meteorologic Muntenia, cuprinse între 1 şi 4 grade, şi nu de peste 10 grade, aşa cum este specificat în caietul de sarcini pentru această lucrare”.

În replică, şeful CJ Prahova spune că recepţia lucrării la care face referire PDL a fost făcută de către o comisie de recepţie, aşa cum se întâmplă în cazul oricărei lucrări. „Nu preşedintele Consiliului Judeţean Prahova recepţionează lucrări”, a spus Cosma.

Despăgubiri de la CJ pentru familia Cosma

O altă acuză gravă a organizaţiei PDL Prahova împotriva lui Cosma se referă la o acţiune de despăgubire votată în plenul consiliului judeţean, prin care membrii familiei preşedintelui, care a şi votat respectiva hotărâre, au primit sume importante de la instituţia condusă de Mircea Cosma. Comunicatul de presă al PDL Prahova sesizează faptul că familia Cosma ar fi primit 400 de milioane lei vechi de la CJ, acţiune prin care, conform acuzatorilor, se poate periclita accesarea unor fonduri europene.

„Preşedintele CJ Prahova este protagonistul despăgubirii din banii judeţului a propriilor copii cu suma de 40.296 lei. Prin Hotărârea 55/2009, CJ Prahova a declanşat procedurile de expropiere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării drumului judeţean de centură DJ 236, judeţul Prahova. Printre proprietarii despăgubiţi în urma acestor expropieri se numără şi cei doi copii ai preşedintelui CJ Prahova, şi anume Cosma Andreea Oana şi Cosma Vlad Alexandru. Menţionăm că Mircea Cosma nu numai că a luat parte la deliberările privind adoptarea acestei hotărâri (55/2009 CJ Prahova), dar a şi votat pentru, deşi era într-un evident conflict de interese. Ceea ce este şi mai grav este că finanţarea reabilitării DJ 236 Prahova este din bani europeni ceea ce poate afecta credibilitatea României în ceea ce priveşte accesarea acestor fonduri”.

În faţa acestei acuzaţii, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a amintit că hotărârea CJ prin care este stabilit traseul autostrăzii a fost adoptată în anul 2007, pe vremea când la şefia CJ se afla actualul deputat PDL Florin Anghel. În plus, Cosma a anunţat că hotărârea prin care fiul şi fiica sa au fost expropriaţi de o suprafaţă de teren pentru construirea DJ  236 a fost atacată în contencios administrativ de către Prefectura Prahova, iar săptămâna aceasta instanţa de judecată a decis că nu există nicio ilegalitate în această hotărâre.

Plimbare la Roma pe bani publici

PDL Prahova mai acuză că, pe timp de criză, 180 de oameni din CJ Prahova şi instituţii subordonate din punct de vedere administrativ sau politic s-au deplasat la Roma pe bani publici. Pedeliştii spun că nota de plată pentru această deplasare plătită din fonduri publice se ridică la valoarea de 800.000 lei. Mai mult, acuzaţiile fac referire şi la o agenţie de turism clientă preşedintelui CJ, care a facturat supraevaluat serviciile turistice plătite din banii consiliului judeţean.

„Consiliul Judeţean Prahova a dispus cheltuirea unor sume exorbitante pentru deplasarea la Roma a unei delegaţi de peste 180 de persoane din cadrul CJ Prahova şi a instituţiilor din subordine la o aşa-zisă acţiune de promovare a judeţului. Suma de peste 800.000 de lei nu poate fi justificată în niciun fel, mai ales într-o perioadă de criză. Trecem peste faptul că printre persoanele participante s-au numărat şi secretara preşedintelui CJ, consilieri personali şi alte persoane din cadrul instituţiei consiliului care nu aveau nicio legătură cu evenimentul respectiv şi ne întrebăm de ce s-au cheltuit o asemenea sumă în condiţiile în care această acţiune a fost stabilită încă de anul trecut, iar costurile în mod normal trebuiau să fie la cel puţin jumătate faţă decât s-a facturat şi plătit. Nu trebuie neglijat nici faptul că atât Consiliul Judeţean, cât şi celelalte instituţii participante aflate în relaţie directă cu Consiliul Judeţean Prahova au contractat serviciile aceleiaşi agenţii de turism, care în mod firesc nu trebuia să “umfle” facturile, ci trebuia să facă reduceri semnificative pentru aceste servicii.

Ne-am interesat şi noi cât costă o deplasare de 7 zile la Roma care include cazare şi transport cu avionul şi a reieşit faptul că o astfel de deplasare pentru o persoană nu trebuia să depăşească 600 euro. Ori dacă analizăm una din facturile emise pentru această deplasare pentru unul din parcurile industriale solicitate pentru a participa la această acţiune, vom constata că pentru 2 persoane respectivul parc industrial a plătit 12.000 lei, deşi iniţial factura fusese de 18.000 lei, adică 1500 euro de persoană, aspect care, din punctul nostru de vedere, trebuie verificat pentru toate facturile primite şi plătite de instituţiile participante. Este evidentă risipa de bani publici, aşa-zisa promovare a judeţului fiind, de fapt, paravanul sub care s-a ascuns o adevărată afacere şi prin care s-au mulţumit şi anumite persoane pentru serviciile prestate în slujba “conducătorului iubit”.

În ceea ce priveşte aceste acuzaţii, Mircea Cosma le-a reamintit celor de la PDL că organizarea expoziţiei de la Roma a fost aprobată în Consiliul Judeţean Prahova, la fel ca şi alocarea sumelor necesare evenimentului. „Niciunul dintre consilierii judeţeni ai PDL nu s-a opus, toţi ai votat pentru”, a spus Cosma.

Colectare de fonduri pentru partid în sediul Consiliului Judeţean

Ultima acuză a pedeliştilor face referire la campanie electorală de la Scorţeni, unde Roberta Anastase, împreună cu parlamentarii prahoveni ai PDl, spun că Rareş Enescu, consilierul personal al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, este reclamat în presă de mai mulţi dintre colegii de partid că le-a solicitat să cotizeze cu sume cuprinse între 1.000 lei şi 4.000 lei pentru “mielul de Paşte pentru campania electorală de la Scorţeni”.

Conform acuzaţiilor formulate de pedelişti, Rareş Enescu a confirmat această informaţie, privitoare la strângerea de fonduri, nu pentru “miel” ci pentru campania electorală de la Scorţeni.

„Ceea ce este mai grav este faptul că a transformat instituţia CJ Prahova în sediu de partid, colecta făcându-se chiar la sediul Consiliului Judeţean Prahova, în biroul consilierului personal al lui Mircea Cosma”.

Şeful lui Rareş Enescu spune că PSD nu face colectă în Consiliul Judeţean. „La sediul PSD există chitanţe pentru toţi banii, încasaţi legal, de la membrii noştri de partid. Iar încasările s-au făcut tot la sediul PSD, unde au fost tăiate şi chitanţele”, a spus Cosma.

(Sebastian Ignat, Daciana Ilie)

Politic

blagaDoi dintre candidaţii pentru funcţia de preşedinte al PDL s-au aflat marţi după amiază la Ploieşti, pentru a-şi prezenta moţiunile în faţa delegaţilor PDL Prahova care vor participa la alegerile interne din acest partid programate pentru data de 14 mai.

În faţa câtorva zeci de membri ai PDL Prahova, Theodor Paleologu a prezentat, în sala teatrului „Toma Caragiu”, moţiunea „Privind spre viitor”. Două ore mai târziu, Vasile Blaga a prezentat, aceleiaşi audienţe, moţiunea „O Românie dreaptă, o Românie europeană”.

Înainte de începerea discuţiilor dintre Theodor Paleologu şi democrat-liberalii prahoveni, preşedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, care şi-a anunţat susţinerea pentru candidatul Emil Boc, a afirmat că îşi menţine punctul de vedere conform căruia Boc ar trebui să fie în continuare preşedintele PDL. Anastase a explicat că echipa lui Boc nu este „una de conjunctură” şi că premierul nu este doar liderul echipei sale ci şi prietenul celor care îi sunt alături.

Roberta_AnastaseDupă ce şi-a prezentat moţiunea în faţa delegaţilor PDL Prahova, Theodor Paleologu a avut numai vorbe de laudă la adresa celor doi contracandidaţi ai săi şi a spus că el nu candidează împotriva lui Boc sau a lui Blaga, ci candidează pentru ideile sale.

Discuţiile dintre candidatul Vasile Blaga şi delegaţii care vor participa la alegerile de sâmbătă din partea PDL Prahova au durat aproape două ore. La finalul întâlnirii cu PDL Prahova, Blaga a declarat că le-a spus celor prezenţi că, indiferent de rezultatul alegerilor interne din 14 mai, la conducerea PDL va rămâne „aceeaşi echipă puternică”.

„Până la urmă, cel mai bun va câştiga. (…) Le-am explicat (participanţilor la întâlnirea de la Ploieşti – n.r.) foarte clar că vom rămâne aceeaşi echipă foarte puternică a partidului, indiferent care va fi scorul înregistrat la această Convenţie Naţională” a declarat Vasile Blaga. Secretarul general al PDL a mai spus că, în urma discuţiilor cu delegaţii PDL Prahova, speră să-i fi convins pe unii dintre aceştia să îl voteze şi că preşedinţii de organizaţii care îşi exprimă susţinerea pentru unul au altul dintre candidaţi exprimă punctele lor de vedere, în nume propriu, nu în numele organizaţiei.

paleologu„Mă bucur de decizia domnului preşedinte Boc de a se vota în ordine alfabetică, nu pe judeţe”, a mai spus Blaga.

Vasile Blaga nu a făcut alte afirmaţii referitoare la contracandidatul său Emil Boc, în schimb a spus despre cel de-al treilea candidat la şefia PDL, Teodor Paleologu, că este „un candidat extrem de curajos şi un om serios”. (Daciana Ilie)


Politic

ponta_victorVictor Ponta respinge acuzaţiile lansate de Elena Udrea, care l-a ironizat pe liderul PSD spunând că, probabil, faptul că şi-a petrecut concediile în Dubai şi la Monte Carlo cu omul de afaceri ploieştean Sebastian Ghiţă îl face pe Ponta expert în politica externă. Aflat vineri  la Ploieşti, Ponta a spus că îşi petrece concediile cu soţia şi cu copii săi.

„Eu îmi fac toate concediile şi o să le fac în continuare cu soţia mea şi cu copiii, pe care îi iubesc. Nu fac cu nimeni altcineva. Faptul că doamna Udrea nu are asemenea sentimente e o problemă pentru care o deplâng şi care explică incapacitatea ei de a fi până la urmă un om bun şi un om normal.

Şi sunt convins că înţelege mesajul meu. Eu chiar îmi iubesc şi soţia şi copiii şi mă bucur de ei şi merg cu ei în concediu de fiecare dată. O deplâng pe doamna Udrea că nu împărtăşeşte asemenea sentimente. Nici nu prea are faţă de cine”, a afirmat Victor Ponta vineri, la Ploieşti.

Prezentă la Ploieşti miercuri, Elena Udrea a afirmat, întrebată fiind cum comentează afirmaţiile lui Ponta, care a spus că România a ratat toate obiectivele în planul politicii externe, că ea nu este "un specialist" în politică externă, dar că "este evident că România în ultimul timp a avut ocazia să demonstreze că este un actor important in politica din Europa de sud est".

"Despre ce spune domnul Ponta despre politica externă, nu ştiu ce îl califică să vorbească despre acest subiect, poate faptul că vizitează Dubaiul, împreună cu domnul Sebastian Ghiţă, şi Monte Carlo. Dar cred nu este suficient pentru a avea opinii legate de politica externă a României", a declarat Elena Udrea.

(Daciana Ilie)


Politic

sigla-USLPreşedintele PSD Victor Ponta a anunţat vineri, la Ploieşti, că Uniunea Social Liberală susţine modificarea legilor privind alegerea parlamentarilor şi a autorităţilor locale, modificările urmând a viza în principal lista cu bunurile pe care candidaţii au voie să le ofere alegătorilor în campaniile electorale, retragerea drepturilor electorale ale acelor candidaţi care oferă mită electorală şi sancţiuni penale pentru funcţionarii publici, şefii instituţiilor deconcentrate şi prefecţii care se implică în campanie.

PSD, PNL şi PC susţin modificarea legii 35 din 2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi a legii 67 din 2004 privind alegerea autorităţilor publice locale, a anunţat vineri liderul social-democrat Victor Ponta. Principalele modificări ale celor două legi vizează capitolele care se referă la bunurile ce pot fi oferite alegătorilor în campania electorală şi vor avea în vedere trei aspecte.

În primul rând, legea ar urma să prevadă o „listă limitată” de bunuri care ar putea fi împărţite alegătorilor de către candidaţi, fiind vorba de „un pliant, eventual un pix” a spus Ponta.

Conform preşedintelui PSD, o altă modificare are în vedere retragerea imediată a drepturilor electorale acelor candidaţi care oferă alte bunuri decât cele prevăzute de lege în campania electorală, iar o a treia modificare se referă la sancţiuni penale „în procedură de urgenţă” funcţionarilor publici, şefilor de servicii deconcentrate şi prefecţilor care se implică în campania electorală.

„S-a ajuns mult prea departe cu cadourile electorale. Pentru PDL a devenit o practică să dea alegătorilor mâncare sau chiar haine” a afirmat Ponta.

Preşedintele PSD a acuzat că şefii unor instituţii deconcentrate şi prefecţi se implică în campaniile electorale pentru alegerile locale parţiale care au loc în mai multe localităţi.

„Dacă nu reuşim să punem o linie foarte clară de demarcaţie vom avea o denaturare pe termen lung a votului şi a voinţei electoratului”, a mai spus Ponta.

Întrebat cum crede că vor trece prin Parlament aceste modificări legislative, liderul PSD a spus că se bazează nu doar pe voturile parlamentarilor celor trei partide membre ale USL, dar şi pe susţinerea parlamentarilor de la UDMR, de la grupul minorităţilor naţionale şi pe votul unor parlamentari de la putere care vor să câştige „cinstit” încă un mandat de deputat sau senator. (Daciana Ilie)

Politic

Elena-UdreaRelaţia preşedintelui PSD Victor Ponta cu omul de afaceri ploieştean Sebastian Ghiţă se întoarce împotriva liderului social-democrat.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, l-a ironizat astăzi pe Ponta, care a afirmat că România şi-a ratat toate obiectivele în planul politicii externe. Întrebată cum comentează afirmaţiile lui Ponta, Elena Udrea a spus că nu este „un specialist” în politică externă, dar că „este evident că România în ultimul timp a avut ocazia să demonstreze că e un actor important în politica din Europa de sud-est”.

„Despre ce spune domnul Ponta despre politica externă, nu ştiu ce îl califică să vorbească despre acest subiect, poate faptul că vizitează Dubaiul, împreună cu domnul Sebastian Ghiţă, şi Monte Carlo. Dar cred că nu este suficient pentru a avea opinii legate de politica externă a României”, a declarat Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a fost prezentă marţi după amiază la Ploieşti, pentru a fi alături de Emil Boc, care şi-a prezentat în faţa PDL-iştilor prahoveni moţiunea cu care candidează pentru încă un mandat de preşedinte al PDL.

Politic

bocPreşedintele PDL Emil Boc, candidat pentru un nou mandat de şef al PDL, a participat marţi, la Ploieşti, la şedinţa Colegiului Director al PDL Prahova, reuniune în cadrul căreia şeful executivului şi-a prezentat moţiunea cu care candidează pentru încă un mandat de preşedinte al PDL. La întâlnirea care a avut loc la Hotelul Prahova şi la care au participat aproximativ 200 de membri PDL Prahova, Boc a venit însoţit de Elena Udrea şi Ioan Oltean.

Vizita lui Boc a fost una formală, având în vedere că preşedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, a anunţat deja că susţine candidatura primului ministru pentru încă un ,mandat de preşedinte al PDL.

La finalul întâlnirii candidatul Boc a explicat de ce vrea încă un mandat la şefia PDL: pentru a menţine şi consolida poziţia PDL la guvernare şi după alegerile de anul viitor, pentru a continua modernizarea partidului şi pentru a întări „profilul de dreapta” al PDL, pe care Boc îl consideră „singurul partid autentic de dreapta” de pe scena politică românească.

Principalul contracandidat al lui Emil Boc la şefia PDL este fostul ministru de interne Vasile Blaga. Pe data de 10 mai Blaga îşi va prezenta în faţa PDL Prahova moţiunea cu care candidează pentru funcţia de preşedinte. În cursa pentru şefia PDL s-a înscris de asemenea fostul ministru al culturii, Teodor Paleologu.

Politic

blaga_basescuPrezent într-o vizită în Covasna, preşedintele Traian Băsescu a lansat un atac de o duritate extremă la adresa secretarului general al PDL, Vasile Blaga - adversarul premierului Emil Boc în cursa pentru şefia partidului.

Gandul.info scrie că Băsescu şi-a reconfirmat susţinerea pentru Emil Boc în perspectiva alegerilor interne din PDL: „Nu mi-am schimbat opţiunea şi nu am motive să-mi schimb partenerul pe care-l am din 2004, Emil Boc!". Totodată, preşedintele a recunoscut că ideea creşterii de la 1400 la 4800 a numărului de delegaţi la congresul PDL îi aparţine, pentru o mai bună şi corectă reprezentare a delegaţilor.

Atac la adresa „speculaţiilor” publice făcute de Blaga

În continuare, preşedintele Băsescu a lansat un atac de o duritate fără precendent la adresa lui Vasile Blaga, contracandidatul lui Emil Boc la funcţia de preşedinte al PDL.

"Din păcate, unul din candidaţi, Blaga, a ţinut să facă public că a avut o întâlnire cu preşedintele şi pe urmă încă una. Mi se pare că, fiind vorba de PDL, nivelul de exigenţă în relaţiile cu mine este puţin mai ridicat din punct de vedere comportament, nu înţeleg ce avantaj a avut sau de ce consideră că dacă se află că a vorbit cu mine îi creează un avantaj. Nu mi-a plăcut deloc tipul acesta de speculaţie publică şi faptul că sunt folosit în campanie şi cu interpretări de schimbare de susţinere".

Băsescu l-a acuzat pe Blaga că „şi-a însuşit un atac provenit din televiziunile lui Vântu şi Voiculescu”, atunci când a declarat că vrea să-i fie şefului statului "un partener vertical, nu slugă".

Căprăria lui Blaga

"PDL nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte!", a spus Traian Băsescu, citat de Gândul. La o altă întrebare referitoare la motivele unei asemenea supărări pe cel care, potrivit propriilor afirmaţii, a condus şi câştigat toate campaniile electorale ale PDL, Băsescu a luat foc:

„Unii care pretind că m-au făcut pe mine să câştig n-au câştigat nici când au candidat ei”

"Mie niciodată nu mi-a condus nimeni campaniile! Punct! Cine crede că mie mi-a condus vreo campanie, să demonstreze că poate câştiga cu alt candidat. Unii care pretind că m-au făcut pe mine să câştig n-au câştigat nici când au candidat ei!". După toate acestea, a venit, în aceeaşi notă şi concluzia: "Hai s-o lăsăm pe asta cu miturile create pe bani, da?”, a concluzionat preşedintele.

Sursa: gandul.info

Politic

semcu_adrian1Se apropie campania electorală şi, după cum era de aşteptat, se ascute lupta politică. Oficial, unele partide guvernează, altele fac opoziţie. Realitatea este însă că, dincolo de declaraţii, moţiuni, decizii şi acte normative toate partidele se gândesc de pe acum la campania electorală.

Şi, cum primarii sunt extrem de importanţi atunci când vine vorba de campanie şi de voturi, între partide se duce o adevărată luptă în care fiecare încearcă să atragă primari de la ceilalţi. PNL spre exemplul acuză PDL că, în ultima perioadă, încearcă să-i convingă pe primarii liberali din Prahova să treacă la partidul de guvernământ.

„Pentru primarii liberali împărţirea de către Guvern a fondurilor destinate localităţilor după criterii preferenţiale nu a constituit o lecţie, aşa cum, probabil că şi-au închipuit cei de la PDL. După trei ani în care au dus greul ca primari aflaţi în opoziţie, fără sprijin de la autorităţile centrale, primarii liberali din Prahova nu pot decât să spere că vom scăpa cu toţii, cât mai curând de acest guvern şi de acest partid.

Cât despre promisiunile făcute în schimbul trecerii lor la PDL, nimeni nu mai crede de mult timp în ceea ce promit PDL-iştii. Încercările PDL de a racola primari de la PNL, oameni care se bucură de credibilitate şi de respectul comunităţilor locale, nu reprezintă altceva decât dovada disperării unui partid care în fiecare zi se prăbuşeşte în sondaje, acesta fiind efectul măsurilor dezastruoase pe care Guvernul le-a luat în ultimii ani şi care au dus la sărăcirea celor mai mulţi dintre români. Văzând cum se prăbuşeşte în sondaje, PDL încearcă să câştige capital electoral, racolând primari de la alte partide” a declarat preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu.

Politic

semcu_adrian3Numirea comisarului şef Bogdan Despescu de la Poliţia Buzău în fruntea inspectoratului de poliţie Prahova are ecouri în lumea politică. Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, consideră că aducerea unui poliţist din afară la şefia poliţiei Prahova i-ar putea nemulţumi pe angajaţii IPJ Prahova. În plus, şeful unui inspectorat judeţean de poliţie ar trebui să fie un om al locului, care să cunoască realităţile judeţului respectiv, susţine Semcu.

„Nu contest competenţa profesională a comisarului şef Despescu Bogdan, numit la conducerea Poliţiei Prahova pentru următoarele şase luni. Însă îmi este greu să cred că în judeţul Prahova nu există niciun poliţist care să îndeplinească toate condiţiile pentru a conduce Inspectoratul de Poliţie al acestui judeţ”, se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri de preşedintele PNL Prahova.

Adrian Semcu spune că în ultima perioadă a stat de vorbă cu oameni din sistemul poliţienesc, care i-au spus că rezultatele Inspectoratului de Poliţie Prahova sunt dintre cele mai bune la nivel naţional, iar munca unor poliţişti prahoveni este apreciată de către şefii de la Bucureşti. „Având în vedere acest lucru vreau ca, pe această cale, să îl întreb pe ministrul Administraţiei şi Internelor care sunt criteriile care au stat la baza numirii unui om din afara instituţiei la conducerea Poliţiei Prahova”, spune liderul PNL Prahova.

Politic

sorin_chivu1Senator prahovean Sorin Chivu a depus un amendament la Proiectul de lege privind modificările si completarile Legii 273/2004, referitoare la regimul juridic al adopţiei, în sensul în care orice cetăţean român, indiferent de domiciliu, fie acesta în ţară sau în străinătate, să beneficieze de posibilitatea adoptării unui copil din România.

Chivu crede că acest lucru este unul firesc, cetăţeanul român cu domiciliul în străinătate trebuind să aibă drepturi egale cu aceia ce îşi au reşedinţa în ţară, pe principiul egalităţii de şanse şi pe principiul constituţional conform căruia toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii.

„Nu se poate introduce un criteriu discriminatoriu, îngrădindu-se dreptul cetăţeanului român cu domiciliul în străinătate de a adopta un copil din România, la momentul actual neputând adopta decât persoanele care sunt rude până la gradul al treilea cu copilul pentru care a fost încuviinţată adopţia”, a declarat senatorul Sorin Chivu.

Iulian PREDA

Joomla SEF URLs by Artio