Politic

Politic

semcu_adrian1Consiliul Local Ploieşti, adică acel for care adoptă, la nivel local hotărâri cu valoare de lege în acest oraş, a reuşit performanţa să adopte o astfel de hotărâre… ilegală. Cel puţin aşa susţin liberalii ploieşteni. Această hotărâre, care a fost adoptată anul trecut, dă operatorului de apă şi canal Apa Nova, care deţine monopol în Ploieşti pentru aceste servicii, posibilitatea de a factura servicii de canalizare inclusiv ploieştenilor care nu sunt branşaţi la sistemul de canalizare al oraşului, sistem administrat de Apa Nova.

Având această bază „legală”, Apa Nova a început să trimită către ploieştenii care nu sunt branşaţi la canalizare notificări prin care îi anunţă că, dacă nu se branşează în trei luni la sistemul de canalizare, vor plăti, oricum, acest serviciu.

george_botezDezvăluirea a fost făcută astăzi, într-o conferinţă de presă, de către avocatul Sorin George Botez, membru PNL. Acesta a arătat că hotărârea Consiliului Local Ploieşti numărul 90 din 2010 este ilegală şi vrea ca acest act să fie modificat.

Liberalii propun ca ploieştenii care locuiesc pe străzi branşate la sistemul de canalizare dar care nu au locuinţele racordate la canalizare să beneficieze nu de trei luni, ci de jumătate de an pentru a realiza astfel de branşamente, având în vedere că o lucrare de acest gen poate costa câteva zeci de milioane de lei vechi. O altă propunere a PNL Ploieşti este aceea ca familiile cu venituri reduse să nu fie nevoite să se supună acestei hotărâri, având în vedere că nu poţi obliga un om cu dificultăţi financiare să facă o investiţie pe care nu şi-o permite şi de pe urma căreia câştigă un operator privat.

Avocatul Sorin George Botez a notificat deja Apa Nova, anunţându-i pe reprezentanţii acestei firme că nu au dreptul de a-i obliga pe ploieşteni să plătească un serviciu de care nu beneficiază. Până acum, Apa Nova nu a răspuns notificării lui Botez şi nici nu a avut o reacţie oficială la dezvăluirile făcute de liberalii ploieşteni. (Daciana Ilie)

Sursa foto 2 (George Botez): altphel.ro

Politic

sava_andreiDeputatul PDL Andrei Sava a anunţat că susţine reducerea TVA de la 24% la 5 % pentru alimentele de bază. În plus, deputatul ploieştean va depune un amendament prin care comercianţii vor fi obligaţi să afişeze preţul cu TVA de 5% şi pe cel cu TVA de 24%, pentru a se evita astfel situaţia în care magazinele profită de reducerea TVA pentru a câştiga mai mult.

Andrei Sava, ales deputat într-un colegiu uninominal din Ploieşti salută adoptarea de către Senat a propunerii legislative privind reducerea TVA de la 24% la 5% pentru alimentele de bază. În plus, Andrei Sava a anunţat astăzi că va depune, în Camera Deputaţilor, un amendament prin care comercianţii vor fi obligaţi să afişeze, pentru alimente, atât preţul cu TVA de 5 % cât şi pe cel cu TVA de 24%.

Scopul declarat al acestui amendament este  „asigurarea echilibrului între interesele consumatorilor şi eventualele pretenţii la un profit mai mare al comercianţilor”. Cu alte cuvinte, Sava vrea ca, prin lege, comercianţii să fie opriţi de la a-şi spori veniturile pe seama reducerii taxei pe valoarea adăugată la alimentele de bază.

Această măsură ar urma să fie pusă în aplicare timp de doi ani, potrivit iniţiatorului ei.

„Comercianţii vor fi astfel obligaţi să afişeze două preţuri pe fiecare produs, astfel încât consumatorii să poată evalua dacă noile preţuri ţin seama de măsura de reducere a TVA-ului sau comercianţii au menţinut, de fapt, aceleaşi preţuri, crescându-şi peste noapte profitul. Reducerea TVA la alimentele de bază nu are niciun efect dacă nu ne asigurăm că duce în final la diminuarea preţurilor. Sunt convins că această măsură nu îi va afecta pe comercianţii de bună credinţă, dar îi va ajuta, în schimb, pe românii care ar trebui să beneficieze de această reducere de TVA. Statul nu poate restricţiona creşterea preţurilor de către comercianţi, dar îi poate ajuta pe oameni să fie mai bine informaţi atunci când aleg ce produse de strictă necesitate cumpără, în funcţie de preţurile afişate. Consumul de alimente de bază nu ar trebui să fie  un lux în România”, spune deputatul Andrei Sava.

Astăzi, senatul a respins cererea de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază, textul legislativ iniţial fiind, astfel, menţinut. Propunerea iniţiată de PSD şi PNL a fost adoptată de Camera Deputaţilor pe 19 octombrie 2010, când deputaţii PDL au invocat o eroare de comunicare la votul lor favorabil. (Daciana Ilie)

Politic

saniuta_marianDeputatul prahovean Marian Săniuţă denunţă schimbarea din funcţie a şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, chestorul Sorin Oprea, Săniuţă spunând că Oprea este schimbat din funcţia de şef al poliţiei Prahova pentru că a deranjat diverse cercuri de interese, care vor să aibă controlul total în judeţ.

În ultima vreme, tot mai multe voci din interiorul IPj Prahova susţin că Sorin Oprea va fi schimbat de la şefia poliţiei Prahova, el urmând a fi „promovat” la Bucureşti, la Agenţia Naţională Antidrog. La nivel oficial, poliţia Prahova nu a făcut nicio comunicare în acest sens.

Marian Săniuţă, fost ministru al administraţiei şi internelor şi actual vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, a dat publicităţii un comunicat în care arată că „mulţi din interlopii locului, cu conexiuni prin lumea politică, şi-au dat mâna pentru a scăpa de primul poliţist al judeţului nostru”.

Săniuţă susţine că chestorul Sorin Oprea este unul dintre cei mai buni şefi pe care Poliţia Prahova i-a avut şi că, sub conducerea lui Sorin Oprea, arestul poliţiei s-a umplut cu infractori, iar bilanţul acestei instituţii este unul foarte bun.

„Legea privind Statutul Poliţistului prevede clar condiţiile în care au loc promovările sau sancţionările, iar despre eventualele rezultate ale unui control de la nivel central, care să reliefeze neajunsuri la nivel managerial, nu a fost vorba.

Un timp m-am gândit că domnul chestor SORIN OPREA doreşte să părăsească conducerea IJP PRAHOVA întrucât nu doreşte să-şi lege numele de restructurarea efectivului din subordine, o premieră după 1989. M-am gândit că experienţa sa în domeniul combaterii traficului de droguri este necesară la nivel central dar,din păcate, AGENŢIA NAŢIONALĂ ANTIDROG nu a fost încă reînfiinţată, iar procesul de operaţionalizare va dura un timp. Se pare că nici aceasta nu este cauza plecării acestui bun ofiţer”, arată Marian Săniuţă în comunicatul dat publicităţii astăzi.

Fără a o spune direct, Marian Săniuţă sugerează că prin aşa-zisa promovare a chestorului Oprea, cercurile de interese scapă de un şef de poliţie incomod, din cauza căruia mafia dintr-un domeniu sau altul nu poate controla judeţul.

„De ce pleacă domnul Sorin Oprea de la conducerea poliţiei prahovene? Simplu: pentru că a deranjat un cerc de păpuşi MATRIOŞKA. Iar acestea îl vor cât mai departe de ele şi de interesele lor, pentru că aceste personaje nocive nu concep să nu aibă controlul total în judeţ, cu pretenţia de a împărţi solomonic dreptatea”, arată fostul ministru de interne în comunicatul pe care l-a dat astăzi publicităţii.

Acesta susţine că schimbarea din funcţie a lui Sorin Oprea, făcută sub pretextul unei avansări pe plan profesional, seamănă izbitor cu schimbarea din funcţia de şef al poliţiei Prahova a lui Damian Miclea, care a condus IPJ până în anul 2003 şi care, de asemenea, a plecat la Bucureşti pentru că a fost promovat.

Marian Săniuţă acuză, de asemenea, ceea ce numeşte „politizarea excesivă a structurii poliţieneşti”, spunând că această politizare „este una din marile pierderi pe care le înregistrăm în urma demilitarizării acestei instituţii, iar oameni competenţi, imparţiali, oneşti, sunt împinşi la o parte sau chiar afară din sistem, pentru simplul motiv că îşi fac datoria respectând legea, jurământul făcut şi deontologia profesională”.

Sursa foto: adevarul.ro

Politic

vosganianVarujan Vosganian despre Adrian Severin: orice om trebuie să pună onoarea ţării sale mai presus de propria sa onoare.

Senatorul PNL Varujan Vosganian a afirmat, referindu-se la situaţia europarlamentarului român Adrian Severin, că acesta ar trebui să pună onoarea României înaintea onoarei sale şi că, după aceea, dacă este nevinovat, să-şi repare "în tihnă" propria onoare.

Prezent miercuri după amiază la Ploieşti, liderul liberal Varujan Vosganian şi-a amintit situaţia sa din anul 2006, când a fost desemnat comisar european din partea României, însă a preferat să renunţe la acest post în urma unor materiale apărute în presă. Concret, la acel moment o televiziune a afirmat că Vosganian a fost spion pe vremea comuniştilor, iar după apariţia acestui material Varujan Vosganian a renunţat la postul de comisar european, pentru a nu aduce atingere numelui României, chiar dacă acuzaţiile la adresa sa erau nefondate.

"În momentul în care o televiziune a făcut aiuritoarea acuză că eu aş fi fost spion în timpul regimului comunist şi că România ar fi vrut să pună un spion acoperit în Guvernul Europei, în acel moment am avut o discuţie cu Manuel Barosso şi am convenit să mă retrag, pentru că orice tergiversare ar fi atins onoarea României.

Orice om care a depus jurământul militar pentru România, orice om care a căpătat buletin de cetăţenie română trebuie să pună onoarea ţării sale mai presus de propria sa onoare. Orice om în astfel de situaţie trebuie să facă în aşa fel încât onoarea ţării să rămână neştirbită, având după aceea timp în tihnă să repare şi propria onoare" a declarat Varujan Vosganian miercuri seară, la Ploieşti.

Varujan
Vosganian a lansat, miercuri, la Ploieşti romanul "Cartea şoaptelor", la lansarea care a avut loc la Muzeulde Artă  participând câteva zeci de persoane. (Daciana Ilie)

Politic

chivu_sorin2Printr-un comunicat de presă de astăzi, senatorul Sorin Serioja Chivu, vicepreşedinte UNPR, îşi arată satisfacţia faţă de decizia Curţii Constituţionale de a declara noul Cod al Muncii ca fiind în concordanţă cu prevederile legii fundamentale.

„Prin demersurile sale, UNPR a contribuit la noul Cod al Muncii, contractele individuale pe perioadă nedeterminată rămânând regulă în domeniul angajării, iar contractele pe perioadă determinată constituind o excepţie, chiar dacă s-a prelungit, de la 24 de luni la 36 de luni, perioada în interiorul căreia acestea pot fi încheiate”, declară senatorul prahovean.

Chivu crede că instituirea unui termen de 45 de zile în care salariaţii disponibilizaţi colectiv au prioritate la reangajare, fără perioada de probă, concurs sau examen, are menirea de a evita eventualele abuzuri ale patronilor.

În comunicat, UNPR lansează organizaţiilor sindicale şi patronale o invitaţie la dezbateri cu privire, mai ales, la oportunitatea reglementării unor prevederi care să faciliteze încheierea de contracte colective între parteneri reprezentativi. 

Politic

gratiela_gavrilescuParlamentarul liberal Graţiela Gavrilescu a susţinut, astăzi, o declaraţie politică, în care acuză Guvernul de înrobire programată a populaţiei prin sărăcire şi frică. Deputatul prahovean crede că România sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii din data de şapte aprilie într-un moment în care sistemul sanitar naţional este dat peste cap în urma măsurilor promovate de actualul executiv.

„Nu ne mai despart prea multe zile de data de 7 aprilie, când, alături de țările civilizate ale lumii, vom sărbători și noi Ziua Mondială a Sănătății. Guvernul a pregătit intens această festivitate: a dat peste cap lista medicamentelor compensate, închide spitale- că tot este perioada epidemiilor de gripă-, falimentează farmacii,  reduce pensii și salarii, pentru ca oamenii să nu își mai permită să își facă tratamente, introduce coplata, cardul de sănătate și sisteme complicate de evidență a... nimicului și, ce e mai trist, urmărește mai ceva ca Sfântul Petru ieșirile naturale din sistem ale românilor de vârsta a treia, care nu au avut bunul- simț... sau norocul?! să scape de toți și de toate încă de la vârsta a doua, ca să dăm bine în statisticile domnului Boc”, a declarat Gavrilescu.

Totodată, parlamentarul liberal spune că, într-un dispreț total al legii și al semenilor, miniștrii Cabientului Boc rămân impasibili și în cele mai fierbinți momente ale existenței noastre, dând exemplu conflictul din Libia şi norul radioactiv emanat în urma catastroferi nucleare din Japonia, care ameninţă să ajungă şi în România.

„Ați văzut, cumva, comunicate oficiale, apariții la Televiziunea  Națională sau alte forme de comunicare publică pe tema poziției noastre, ca țară membră NATO, în privința conflictului din Libia?

A ieșit, cumva, Ministrul Sănătății sau cel al Administrației să ne liniștească în legătură cu traseul pe care l-ar putea avea norul radioactiv din Japonia? Sau Ministrul Agriculturi să ne lămurească ce se întâmplă cu alimentele contaminate? Știm, din vreo sursă oficială, dacă avem  sau nu medicamentele necesare în situația extremă a unui accident nuclear? Sau ce s-ar întâmpla în cazul unui cutremur major?

Nu știm nimic. Nu ni se spune nimic. Sau ni se transmit, ”pe surse”, informații cât mai înspăimântătoare, poate și pentru că este mult mai convenabil ca poporul să vorbească despre radiații și cutremure decât despre șomaj, pensii și salarii tăiate, prețuri crescânde și falimente!”, a completat Gavrilescu declaraţia sa politică.
Graţiela Leocadia Gavrilescu este deputat (PNL) în Colegiul 3 Prahova

Politic

chivu_sorin1Sub titulatura „Învrăjbirea românilor contra românilor”, senatorul prahovean Sorin Chivu a lansat un atac dur la adresa opoziţiei din Parlamentul României, declarând, printre altele, că atacurile parlamentarilor liberali şi pesedişti la adresa minorităţilor naţionale exprimate în timpului votului pe moţiunea de cenzură dezbătută în Parlament săptămâna trecută reprezintă un pericol la adresa integrităţii statale, dar şi un joc ce poate duce la deteriorarea ireversibilă a relaţiilor dintre statul român şi cel ungar.

Citiţi, în rândurile ce urmează, comunicatul de presă.


21.03.2011.

Unii reprezentanti ai romanilor in Parlament se pare ca sunt din ce in ce mai straini de acest lucru si, pe langa faptul ca nu mai tin deloc cont de atributiile si de responsabilitatile lor, au uitat sau ignora total rolul diplomatiei si al relatiilor internationale.

Miercurea trecuta a fost rezervata pentru votul pe motiunea de cenzura introdusa de catre Opozitie si, ca de obicei, parlamentarii Opozitiei au transformat lucrarile plenului reunit al Camerei Deputatilor si al Senatului intr-un adevarat circ. Numai ca, de data aceasta, consecintele acestui comportament total deplasat nu au atacat numai imaginea si credibilitatea institutiei Parlamentului, ci si relatiile tarii noastre cu alte State, fiind pe punctul de a genera un adevarat conflict interstatal.

Miercuri, in Parlamentul Romaniei, jignirile, cat si “epitetele” ce nu-si au locul in vocabularul unui parlamentar si al unui om politic au fost la ordinea zilei, fiind folosite cu “generozitate”.

Si pentru ca nu a fost, pare-se, de ajuns faptul ca asa-zisii lideri ai Opozitiei au facut parada de jigniri la adresa reprezentantilor statului roman, oferind un trist contraexemplu, parlamentari cu state vechi au preferat jocurile politice ieftine, atacand fara fundament si fara o stricta verificare prealabila cetateni romani. Aceiasi cetateni romani, reprezentanti ai minoritatilor, cu care Romania a cladit si isi cladeste istoria si destinul. Iar asta in ciuda faptului ca cel care a initiat cu vehementa atacul, senatorul PNL Puiu Hasotti, are origini aromane si s-ar fi crezut ca respecta mai mult minoritatile tarii.

Iar daca un astfel de incident poate fi creat de un reprezentant al Parlamentului si de un bun cunoscator al istoriei, nu ma pot abtine sa nu imi ridic serioase semne de intrebare vis-à-vis de pana unde poate merge lupta politica murdara si pana unde interesul personal sau de grup poate merge in detrimentul interesului national.

Discutiile de miercuri din plen au creat o grava premisa de periclitare a interesului national si au reprezentat o mostra nefericita a nepasarii unora ce ce numesc Opozitia de azi, cea care isi declara pretentia salvarii Romaniei.

Ceea ce este cel mai grav si arata stadiul de degradare al unora care au jurat cu mana pe Biblie in Parlament este modul in care nimic nu este suficient de important sau sfant. Astfel, pentru ei, totul este bun pentru a fi parte in strategiile politice de preluare a puterii.

Dupa ce au blocat activitatea parlamentara cu inca o motiune de cenzura cu nimic noua fata de sirul celorlaltor motiuni scrise pe genunchi, cei care au aratat ca au o adevarata vocatie a calcarii in picioare a interesului national, s-au gandit ca cea mai buna cale este aceea de a semana discordie, dupa principiul “divide et impera”.

Uitand de elogiile, rugamintile si curtea asidua facute UDMR-ului, tanarul Ponta, “istoricul de budoar” Antonescu si trupa lor de “showman-i” la comanda, au decis ca un nou scandal este numai bun pentru a ataca coalitia si a-i invrajbi reprezentantii.

Rezultatul a fost unul trist si extrem de periculos. Foamea de putere a primejduit interesul national, aratand ca Opozitia nu acorda nicio importanta diplomatiei. Mai conta ca, de la interpretari eronate si intentionat rauvoitoare, se putea ajunge la un conflict interstatal? Pentru acesti mercenari politici, nicidecum. Ca si cum exemplul a ceea ce se intampla acum in lume si ca si cum conflictele interetnice de-a lungul istoriei nu ar fi oferit suficiente exemple dramatice.

O declaratie politica a romanilor impotriva romanilor nu ar fi facut decat sa slabeasca si mai tare statul roman, contribuind semnificativ la lipsa de unitate. In loc de a se face apel la unitate si la solidaritate, elemente cheie pentru depasirea oricarei probleme, cu atat mai mult o criza de genul celei pe care o traversam, Opozitia invita la disensiuni, lupte intestine si la razboiul romanilor impotriva romanilor.

Observ cu parere de rau cum dorinta de a recapata puterea creeaza monstri, schimband din radacini comportamente si atitudini.

De curand, liderul liberal, un partid campion la aliante si incalcari de aliante, declara, referitor la protocolul semnat de partidele aflate astazi la guvernare: "Acest protocol, semnat de componentele actualei majoritati, nu a adus nimic nou. Pur si simplu a formalizat o stare de lucruri si nu cred ca in hartia pe care au semnat-o se impiedica cei de la UDMR, daca iau decizia politica de a-si asigura viitorul".”

Istoricul liberal a uitat pesemne ca, la randul sau, a semnat un protocol si a confundat cu bunastiinta UDMR cu PNL-ul obisnuit sa mearga pe calea interesului personal si de grup, nicidecum al celui national.

Iar neconfundarea UDMR-ului cu PNL, s-a putut vedea miercuri cand UDMR a fost sanctionat pentru verticalitatea lui si pentru alegerea binelui poporului, in detrimentul jocurilor politice si de putere in care s-a vrut a fi tarat.

In culmea ipocriziei sale, Antonescu a uitat ca traim intr-o epoca in care declaratiile se pot pastra si, mai ales, se pot regasi cu usurinta. Fara a fi nevoie sa caut prea mult, iata o dovada a unui cameleonism de neegalat al celui care se vede presedinte al TUTROR romanilor, desi miercuri a ales calea instigarii nationaliste, a romanilor contra romanilor.

„Mi-ar plăcea să credem că suntem în situaţia în care România poate să aibă şi un preşedinte de etnie maghiară, ţigan sau ce vreţi dumneavoastră. Asta înseamnă o perfecţiune a democraţiei”(…) „Mie mi-ar plăcea să putem ajunge la etapa în care, indiferent de etnie, măcar Varujan Vosganian, armean fiind, să aibă şanse la Preşedinţia României. Ar fi un semn de maturitate democratică.” (Declaratie Crin Antonescu la Sfantu Gheorghe- 31 august 2009)

Orice comentariu consider a fi de prisos. “Geniul” si ipocrizia antonesciana sunt mai puternice decat orice vorba.

Si pesedistul Ponta isi arata pe 26 februarie 2011 “altruismul politic” ce a fost uitat cu prima ocazie: "Nu am venit aici pentru a vă face oferte sau pentru a vă peţi, ci pentru că e normal să existe dialog. (...) Dacă vom merge împreună sau separat, dumneavoastră veţi decide.(...) Vreau să să spun ce nu vom face indiferent dacă vom fi împreună sau nu. Vom respecta toate regulile democratice, sunt jurist şi ştiu că drepturile câştigate nu se iau niciodată înapoi". S-a vazut acum ce respect are fata de regulile democratice, de drepturile castigate si cat de bun jurist este, ca de om politic ne-am convins cu totii demult.

A cataloga atitudinea Opozitiei la adevarata-i nonvaloare, ar insemna sa ma cobor si eu la nivelul acesteia. Consider ca reprezentatia de miercuri vorbeste de la sine si descalifica aceste copii nereusite ce se vor a fi oameni politici.

Singurul lor atribut si singura valoare rezida intr-un politicianism ieftin, dar care, din nefericire, se dovedeste pe zi ce trece mai periculos si mai daunator sigurantei si interesului national.

Senator (UNPR) Sorin Serioja Chivu

Politic

savu_chivu1Scandal fără precedent în istoria politicii prahovene. Senatorul de Prahova Sorin Chivu, vicepreşedinte al UNPR, a solicitat revocarea senatorului de Prahova Daniel Savu din funcţia de membru al comisiei de control a activităţii SRI, acuzând că numele acestuia e legat de fapte de corupţie. În replică, grupul senatorilor PSD îşi reafirmă susţinerea faţă de Savu, iar senatorul acuzat cataloghează drept „o prostie” solicitarea lui Chivu.

Vicepreşedintele UNPR, senatorul de Prahova Sorin Chivu, fost membru al PSD, a transmis Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, o solicitare oficială prin care cere revocarea senatorului PSD Daniel Savu din Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. În această solicitare Sorin Chivu acuză că “de-a lungul mandatului său, domnul senator (Daniel Savu – n.r.) a făcut obiectul mai multor articole din presa locală şi naţională prin care i s-au adus acuze în privinţa legăturii acestuia cu o mulţime de fapte de corupţie”.

unpr5Acuzaţii dure la adresa lui Daniel Savu

Senatorul Sorin Chivu, care este vicepreşedintele Grupului Parlamentar Independent, arată, în sesizarea trimisă Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, că numele senatorului Daniel Savu, care din februarie 2009 este membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, apare în mai multe articole de presă care au ca temă „afaceri dubioase” fapt care „aduce grave prejudicii imaginii de parlamentar, de membru al comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, activităţii comisiei comune din care face parte dl. senator Daniel Savu cât şi instituţiei naţionale a Serviciului Român de Informaţii”.

“Potrivit art. 5 din Hot. 30 din 23/06/1993 privind organizarea şi funcţionarea Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, una din atribuţiile membrilor acestei comisii este aceea de a analiza şi cerceta sesizările ce le sunt adresate în legătură cu încălcarea legii de către SRI. În această ordine de idei, nu putem omite faptul că presa a făcut vorbire şi despre posibila subiectivitate a domnului senator - fost lucrător al SRI - cu privire la modul în care analizează, verifică şi apreciază activitatea SRI”, se arată în sesizarea semnată de vicepreşedintele UNPR.

Senatorul Sorin Chivu a ataşat la solicitarea privind revocarea senatorului Daniel Savu articole din presă referitoare la acesta „extrase ce privesc activitatea, comportamentul, conduita şi moralitatea senatorului Daniel Savu, materiale ce m-au determinat să formulez prezenta sesizare”.

savu_danielDaniel Savu: am deranjat cu dezvăluirile privind mafia petrolului

În replică la acuzaţiile pe care i le aduce fostul său coleg de partid, senatorul Daniel Savu a catalogat drept „o prostie” solicitarea senatorului Sorin Chivu.

„Să vină acum cu o astfel de solicitare, de tipul delaţiunilor din anii 50, înseamnă să nu-ţi respecţi statutul de parlamentar. Nu am fost niciodată nici măcar citat ca martor într-un proces privind corupţia. Domnul Chivu a făcut referire la nişte articole din presă care conţin informaţii false, în care se fac confuzii de nume, care sunt doar calomnii”, a afirmat Daniel Savu.

Senatorul ploieştean a mai spus că solicitarea privind revocarea sa din funcţia de membru în comisia de control a activităţii SRI este legată de faptul că, în ultima vreme a făcut public foarte multe dezvăluiri legate de „mafia petrolului din România”.

„Toate acestea nu au apărut întâmplător, ci exact în momentul în care am început să vorbesc public despre mafia petrolului din România, Eu nu am aceste informaţii de la comisia de control a activităţii SRI. Comisia se ocupă de cu totul şi cu totul altceva. Comisia se ocupă cu respectarea legalităţii în activitatea exercitată de SRI” a spus senatorul Daniel Savu.

PSD face zid în jurul lui Daniel Savu

Ca reacţie la cererea înaintată de senatorul UNPR Sorin Chivu, grupul PSD din Senat a dat publicităţii un comunicat în care îşi reafirmă susţinerea faţă de Daniel Savu. Potrivit reprezentanţilor PSD din Senatul României, în care se arată că Biroul Permanent al camerei superioare a Parlamentului a respins această sesizare „ca nefiind de competenţa sa”.

Senatorul Daniel Savu a fost ofiţer SRI din 1992 până în anul 1999. Savu a declarat că în 1999 a plecat din SRI pentru că aşa a dorit, câteva luni mai târziu intrând în politică.

Daniel Savu şi Sorin Chivu au fost colegi de partid, în PSD, filiala Prahova, până în momentul înfiinţării grupului senatorilor independenţi, când Sorin Chivu şi-a dat demisia din PSD devenind, ulterior, vicepreşedinte la nivel naţional al UNPR. (Daciana Ilie)

Politic

raluca_anghelachePreşedintele UNPR Prahova, medicul Raluca Anghelache, va fi candidat din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul Românei (UNPR) pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti. Anunţul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către vicepreşedintele UNPR la nivel naţional, Sorin Chivu. Acesta s-a arătat convins că Ploieştiul are nevoie de un primar femeie, argumentând că, la primărie, la fel ca şi într-o familie, femeile sunt mai organizate, mai gospodine şi mult mai chibzuite când vine vorba de alocarea fondurilor.

Viitorul candidat la primărie admite că nu are experienţă în administraţie dar este decisă să înveţe totul despre administraţia locală.

Raluca Anghelache este de profesie medic şi este femeie de afaceri. Ea a intrat în politică odată cu înfiinţarea UNPR şi conduce filiala judeţeană Prahova a acestui partid.

UNPR este al treilea partid care îşi anunţă candidatul pentru postul de primar al municipiului Ploieşti la alegerile locale ce vor avea loc în vara anului viitor. Din partea PSD candidat va fi senatorul Iulian Bădescu, fost membru PDL, iar din PNL şi PC au anunţat că, pentru Primăria Ploieşti, îl susţin pe preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Politic

semcu_adrian1Liderul PNL Prahova, Adrian Semcu, critică dur felul în care Guvernul a alocat banii din sumele defalcate din cota TVA către localităţile din judeţul Prahova. Semcu acuză Guvernul de „şmecherie ieftină”, spunând că, după acuzaţiile legate de faptul că până acum dat bani multor primării cu primari PDL, de data aceasta executivul a împărţit sume mici mai multor comune cu primari de la opoziţie şi a dat sume „colosale” primăriilor conduse de oamenii PDL.

Semcu susţine că cel mai relevant exemplu în acest sens este situaţia comunei Secăria, care a primit de la guvern aproape 20 de miliarde de lei vechi, de şase, şapte sau chiar 20 de ori mai mult decât au primit alte localităţi din Prahova.

„Profit de această ocazie pentru a o ruga pe doamna Anastase să transmită premierului Emil Boc nemulţumirea liberalilor prahoveni faţă de modul în care guvernul condus de domnia sa înţelege să facă, din bani publici, calcule”, a spus Adrian Semcu.

Politic

semcu_adrian1Preşedintele Filialei Prahova a Partidului Naţional Liberal, Adrian Semcu, critică, într-un comunicat de presă, declaraţiile oficialilor ungari cu privire la organizarea teritorială a României.

Liderul prahovean al PNL crede că luările de poziţie ale reprezentanţilor parlamentului maghiar sunt inacceptabile şi împotriva prevederilor Constituţiei României. Totodată, Semcu protestează împotriva lipsei de reacţie a autorităţilor statului român privitoare la această temă care, în ultimele zile, a încins spiritele în rândul clasei politice româneşti.

„Partidul Naţional Liberal protestează faţă de modul în care preşedintele Parlamentului ungar a vorbit, pe teritoriul României, de lucruri care încalcă Constituţia României. Le reamintim oficialilor ungari că, potrivit Constituţiei, România este stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil, motiv pentru care considerăm că declaraţiile preşedintelui Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, sunt inacceptabile”, a declarat Adrian Semcu.

Potrivit liderului liberal, inacceptabilă este, în egală măsură, şi lipsa unei poziţii oficiale a autorităţilor statului român şi a preşedintelui Traian Băsescu pe această temă.

„Apreciem că orice partid politic care tolerează un astfel de comportament sau care instigă la lucruri care aduc atingere integrităţii naţionale teritoriale a României se situează în afara Constituţiei. Remarcăm, de asemenea, cu stupoare, poziţia nefirească şi inacceptabilă de subordonare a şefului statului român faţă de premierul Ungariei, Viktor Orban, de altfel singurul lider european care îl mai ia în seamă pe Traian Băsescu”, a mai spus Adrian Semcu, precizând că Biroul Politic Central al PNL urmează să adopte un document de poziţie pe această temă.

Joomla SEF URLs by Artio