Politic

Politic

Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputatul Ioan Munteanu au demisionat din PSD şi intenţionează să se alăture grupului independenţilor, condus de Gabriel Oprea. Cunoscut sub numele de “Micki Şpagă”, fostul parlamentar prahovean Şerban Mihăilescu consideră că "s-a încheiat o etapă din viaţa PSD" şi că în ultima vreme experienţa sa nu a mai fost folosită de partid. "S-a încheiat încă o etapă din viaţa Partidului Social Democrat  la care am participat din toată inima", a explicat Mihăilescu.

El le-a urat succes colegilor săi şi a anunţat că se alătură grupului lui Oprea. "L-am primit pe Gabi Oprea, în urmă cu mulţi ani, în PSD, am lucrat cu el, şi în Executiv şi în partid. Este un om care mă respectă şi pe care îl respect. Pentru mine, la vârsta mea, este o nouă provocare să particip la o nouă construcţie politică. Într-adevăr, acum interesul naţional presupune ieşirea din criză economică. Sunt un om care, cu bune, cu rele, îşi iubeşte ţara", a mai precizat Mihăilescu. Atât Şerban Mihăilescu cât şi celălalt dezertor, Ioan Munteanu, au subliniat faptul că demisia lor nu are legătură cu Congresul PSD, traseul politic neavând nicio legătură cu alegerea lui Victor Ponta în funcţia de preşedinte al PSD.

Politic

Jurnalistul Victor Ciutacu a publicat, pe blogul său, o înregistrare cu Marian Vanghelie în care acesta îi înjură pe "trădătorii" care părăsesc corabia lui Geoană. 
“Nişte lepre nenorocite. Tu crezi că-s îndrăgostit de Geoană? Ce-i gagică. Dă-l în p...mea, că are o grămadă de defecte! Da' e vorba de cum te uiţi tu în oglindă dimineaţa, înţelegi? Cum, mă, zici una şi pe urmă "aoleo, voi sunteţi mai tari, sunt mâine cu voi!" Cum dracu, mă, frate, mă, io am fost vagabond pe bulevard, ăştia au fost la facultate şi nu au învăţat nimic, dă-i dracu'! Dă-i dracu' de idioţi, pe cuvântul meu că nu au învăţat nici principiile elementare ale bunului simţ! Nişte lepre! Ăştia îşi vând nevestele, ascultă-mă ce spun, ca să le dai o funcţie, îţi dă nevestele", spune Vanghelie în înregistrarea postată pe blogul jurnalistului Victor Ciutacu.

 

Politic

Conform reporterilor cotididianul.ro, Ion Iliescu, peşedintele de onoare al PSD, a anunţat că se va retrage din toate funcţiile deţinute în Partidul Social Democrat, confirmându-şi, oficial, decizia, sâmbătă, la Congresul Naţional al PSD. Odată cu scandalul izbucnit cu ocazia telenovelei măsluirii alegerilor interne din PSD, tot mai multe persoane îşi anunţă decizia de a se retrage chiar din partid. Gurile rele spun că, în acest moment, este posibil ca partidul să se dezintegreze. O altă variantă susţinută de membri PSD este o nouă strategie a grupării anti-Geoană de a sabota candidatura actualului preşedinte, prin susţinerea, la Congresul PSD, a candidatului Victor Ponta. Revenim cu amănunte.

Politic

Adrian Năstase a anunţat, cu câteva minute în urmă, renunţarea sa la competiţia pentru candidatura la şefia PSD, motivându-şi decizia luată pe formula unei "regii politice proaste" a organizatorilor, care poate determina, înainte de alegeri, viitorul preşedinte.

"În ultima vreme, mie mi s-a părut că unii lideri ai partidului au fost mai preocupaţi de scrierea unor statuturi care să vină împotriva mea. Congresul PSD a fost făcut nu de comisia care trebuia să facă acest lucru, felul în care s-a redactat statutul, toate arată felul în care este gândit acest congres de alegere a unui nou preşedinte". Adrian Năstase a declarat că felul în care a fost gândit congresul PSD denotă o formulă organizatorică "de gaşcă". De asemenea, Năstase a spus că nu vrea să fie un figurant la Congres. "Norma de reprezentare nu s-a reevaluat, delegaţii să vină în ordine alfabetică, nu duşi la vot de către reprezentanţiui organizaţiilor. Pot să cred că această formulă de organizare a voturilor, felul în care se vine cu delegaţii din judeţe pentru vot, poate duce la un control al exerciţiului de alegere".
Năstase spune că toate lucrurile însumate care au dus la o organizare de natura celei a viitorului congres l-au determinat să ia decizia retragerii de la candidatura partidului. "Genul acesta de presiuni (selectarea delegaţiilor la Congresul PSD care vor decide prin vot preşedintele formaţiunii n.r.) au determinat o anumită selecţie pentru delegaţi", a mai completat Năstase.

Năstase a declarat că legitimitatea în partid la o alegere trebuie să se facă prin vot individual, "nu dacă eşti într-o căruţă cu câţiva colegi care vor decide".  

Politic

Imediat după anunţul retragerii lui Adrian Năstase din competiţia pentru preşedinţia PSD, sursele din partid dau ca sigură înscrierea lui Victor Ponta în cursa pentru şefia social-democraţilor. Alături de brazilianul Mazăre, se pare că şi Ponta va participa la războiul pentru preşedinţia PSD. În urma desfăşurărilor de forţe din prezent, se pare că Mircea Geoană şi-a asigurat un nou mandat la şefia PSD, prin jocurile de culise din spatele taberelor ce vor participa la procesul de alegere. Încă de sâmbătă, mai multe voci din PSD Prahova erau nemulţumite de distribuirea numărului de reprezentanţi la congresul din Bucureşti, spunând că Prahova nu era suficient reprezentată, conform algoritmului, pentru alegerea următorului preşedinte. Este ştiut faptul că fieful PSD Prahova a fost un susţinător fervent al lui Adrian Năstase, mai ales prin vocea preşedintelui organizaţie judeţene şi a Consiliului judeţean Prahova Mircea Cosma.

Joomla SEF URLs by Artio