Politic

Politic

Apostolache_MihaiDeputatul PDL Mihai Apostolache a anunţat, miercuri, că a depus o iniţiativă legislativă ce propune ca persoanele care candidează la alegerile locale să fie obligate să îşi plătească dările către stat.

Este vorba despre modificarea Legii 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, în sensul instituirii obligativităţii pentru cetăţenii care candidează pentru funcţiile de consilieri, primari sau preşedinţi ai consiliilor judeţene de a-şi achita obligaţiile legale faţă de bugetele locale.
"Până la urmă, în momentul în care ajungi ales local, primar, de exemplu, ai obligaţia ca tu să colectezi aceste taxe şi impozite de la cetăţeni şi este normal să dai exemplu că tu îţi respecţi obligaţiile constituţionale în primul rând", a explicat Mihai Apostolache, dându-l ca exemplu pe primarul din Drajna, Mihai Gavrilă, membru al PNL.

Deputatul a declarat că nu ştie vreun caz asemănător în PDL, precizând că, personal, este la zi cu plata dărilor.


Politic

DW_logoUn liberal aflat în opoziţie cu conducerea propriului partid, Ludovic Orban, a prevestit că USL se va rupe după alegeri. Deocamdată, în ciuda unor dispute locale, USL se dovedeşte suprinzător de rezistentă, dar după alegeri întrebarea are sens, comentează ediţia online a DEUTSCHE WELLE. Textul integral, AICI
Politic

inaugurare_judetean_cosma_semcuPrezent la inaugurarea Corpului de clădire administrativă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Prahova, prefectul Adrian Semcu nu a ezitat să critice investiţia chiar în discursul oficial rostit la inaugurare:
Read more: ATAC la Cosma / Prefectul Adrian Semcu: „Pe viitor, ar fi bine ca investiţiile să fie orientate...
Politic

sebastian-ghitaPDL Prahova debordează de optimism în ceea ce priveşte şansele actualului primar, Andrei Volosevici, de a câştiga un nou mandat în fruntea municipalităţii ploieştene. PDL publică rezultatele unui sondaj al Centrului pentru Studii al Opiniei Publice realizat pe un eşantion de 700 de persoane, în care se arată, la capitolul „intenţie de vot", că Volosevici se află cu 29 de procente înaintea contracandidatului său, senatorul Iulian Bădescu (USL). Actualul primar îl devansează, la capitolul „încredere în politicieni", tot cu 29 de procente şi pe Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. Comunicatul arată că 90 la sută dintre ploieşteni apreciază realizările actualului primar, în timp ce 82 la sută dintre aceştia susţin că Mircea Cosma nu are nicio realizare.

Read more: Optimismul pedeliştilor şi intoxicările de la Boccacio / "Locotenenţii" lui Sebastian Ghiţă
Politic

badescuSenatorul prahovean Iulian Bădescu (PSD) a afirmat, prin intermediul unui comunicat de presă, că declarațiile lui Mihai Răzvan Ungureanu despre dezastrul pe care l-a găsit la ANRP și nevoia de reconstrucție a ANAF semnifică o recunoaștere a proastei guvernări pe care a întreprins-o Emil Boc.
Read more: Iulian Bădescu: Mihai Răzvan Ungureanu desființează guvernarea Boc, dar îi continuă politicile
Politic

semcu_pnlExecutivul a publicat pe siteul Guvernului un comnunicat prin care se precizează hotărârile prin care se înlocuiesc mau multe persoane din funcţia de prefect. Iată un fragment din comunicat:
"Executivul a adoptat astăzi o serie de hotărări privind înlocuirea mai multor persoane care exercitau, cu caracter temporar sau definitiv, funcţiile publice de prefect sau subprefect. Încetarea exercitării funcţiilor publice de prefect sau subprefect s-a decis la cerere, ca urmare a faptului că persoanele care exercitau aceste funcţii vor candida la alegerile locale din 10 iunie 2012.
Încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice de prefect al judeţului Prahova de către domnul Dobre Adrian-Florin.
Exercită, cu caracter temporar, funcţia publică de prefect al judeţului Prahova domnul Semcu Adrian Emanuil. Domnul Semcu este doctor în Apărare şi Securitate Naţională, a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova în perioada 2008-2012 şi deputat în perioada 2003-2008".
Politic

roberta_anastase2Parlamentarii USL au decis să părăsească sala de plen a Camerei Deputaţilor, după ce preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean (PDL), a anunţat că solicitarea opoziţiei privind revocarea din funcţie a Robertei Anastase va fi trimisă Biroului Permanent al Camerei.
"Aţi venit cu o temă totalmente nepregătită, deşi aţi avut la dispoziţie atât timp. Eu regret amarnic dacă decizia dumneavoastră de a părăsi sala de şedinţe este una neserioasă, eu cred că nu aveţi temei juridic", le-a spus Oltean, citat de Mediafax, reprezentanţilor opoziţiei. Democrat-liberalul a explicat că solicitarea USL încalcă prevederile regulamentare, potrivit căreia revocarea preşedintelui Camerei poate fi cerută de grupul care l-a propus.
În urma deciziei, liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că USL îşi continuă protestul parlamentar.
citeşte mai mult pe rtv.net
Politic

semcu_pnlMircea Roşca, preşedintele PNL Prahova a confirmat că Adrian Semcu şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean. De asemenea acesta a trimis un memoriu la PNL Bucureşti prin care se autosuspendă din partid. Adrian Semcu va deveni, de mâine, prefectul Prahovei, funcţie deţinută până de curând de Adrian Dobre care a demisionat pentru a candida din partea PDL la şefia Consiliului Judeţean Prahova.
"Adrian Semcu a demonstrat că este un om fără cuvânt atunci când a acceptat să fie numit prefect de către cei de la PDL”, a declarat Mircea Roșca. Potrivit lui Nicolae Alexandri, secretarul organizaţiei PNL, autosuspendarea nu este suficientă, Adrian Semcu fiind obligat să-şi dea demisia din PNL.
Politic

veronica_ionitaVeronica Ioniţă, primarul PDL din Gorgota a trecut în rândurile Partidului Naţional Liberal. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută la filiala judeţeană a aprtidului. Veronica Ioniţă a precizat că a făcut această alegere la cererea oamenilor din comună. Vă reamintim că acum o lună, Veronica Ioniţă a fost prezentată de deputatul PDL George Ionescu, ca fiind candidatul PDL la primăria Gorgota. "Oamenii din comună mi-au cerut să schimb partidul după ce, înaintea mea a fost pe la casele lor contracandidatul meu care le-a cerut să voteze cu USL. Am ales PNL pentru că sunt o persoană de dreapta", a declarat Veronica Ioniţă.
Politic

stampila_de_votSenatul a adoptat tacit, marţi, o propunere legislativă care introduce votul obligatoriu pentru cetăţenii români. Proiectul, iniţiat de deputaţii Tudor Ciuhodaru şi Mircia Giurgiu, prevede sancţiuni drastice pentru absenteism, de la o amendă de 1000 lei până la suspendarea dreptului de a vota. Propunerea va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Proiectul prevede şi o serie de sancţiuni pentru absenţa de la vot: o amendă de 1000 lei pentru prima neprezentare, o amendă de 1000 lei şi restricţionarea posibilităţii de a obţine orice fel de fecilităţi fiscale, ajutoare, indemnizaţii de la bugetul de stat la a doua neprezentare, şi  o amendă de 1000 lei plus suspendarea dreptului la vot pentru mai mult de două neprezentări.


Politic

nastaseDeputatul Adrian Năstase a anunţat, în cadrul unei întâlniri a reprezentanţilor USL din zona Mizil, că va mai candida pentru un nou mandat în zona Mizil - Prahova, "din respect" pentru cei care l-au votat.

Adrian Năstase nu a uitat să amintească, făcând referire la acuzele şi dosarele de corupţie în care a fost implicat în ultimii ani, că acţiunile în justiţie nu reprezintă decât hărţuire politică.
Joomla SEF URLs by Artio