Politic

Politic

Deputatul de Ploieşti, Sever Voinescu, este de părere că un avantaj al crizei economice este acela că se prăbuşeşte iluzia că statul este cel care dă în permanenţă, fără ca nimeni să se gândească dacă mai există şi resurse financiare. În opinia lui Voinescu, vinovăţia pentru "injectarea" iluziei că “statul dă în permanenţă” o poartă întreaga generaţie politică din ultimii 20 de ani."Criza are şi câteva avantaje: se prăbuşeşte marea iluzie, în care toţi ne-am complăcut, că statul dă, dă, dă. Această iluzie, care a fost injectată în ultimii 20 de ani, ne-a dus la faliment. Românul a fost învăţat să stea cuminte, să voteze cu cine trebuie, pentru că statul oricum îi dă, puţin, dar o face. Această vinovăţie este a unei generaţii politice întregi, care se vede a fi una falită în momentul de faţă.

 

Nu s-a înţeles fapul că statul nu este un bancomat din care tot scoţi, fără să te gândeşti ce-i de partea cealaltă, dacă mai există reurse. Toţi ne-am complăcut în această iluzie, care acum se prăbuşeşte", a precizat Sever Voinescu. Deputatul democrat-liberal consideră că prăbuşirea iluziei trăite în ultimii 20 de ani, că statul este cel care oferă în permanenţă, presupune, automat, o mare deziluzie, care va fi traversată foarte greu de populaţie, în mai multe etape.

 

"Am avut o iluzie, iar acum avem o deziluzie, greu de suportat, care presupune trei faze. Prima este cea de negare, în care nu vrei să crezi, şi atunci de gândeşti să dai jos guvernul, gândindu-te că aşa mâine o să se găsească bani de pensie. A doua fază este cea de revoltă, care se simte deja, şi este alimentată şi de tulburarea psihologică creată de opoziţie. În final, este cea de-a treia fază, cea de acceptare, în care vii cu picioarele pe pământ şi-ţi dai seama că trebuie să te apuce de treabă, căci altfel nu mai merge", a încheiat Sever Voinescu.

Politic

Senatorul Iulian Bădescu a demisionat din Partidul Democrat Liberal, declarându-se împotriva măsurilor de austeritate implementate de Guvernul condus de Emil Boc. Bădescu spune că nu poate sprijini un guvern care, după părerea sa, nu poate scoate ţara din criză. Demisia acestuia a provocat reacţii dure din partea Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor şi şefa organizaţiei PDL Prahova. Anastase a declarat astăzi că adevăratul motiv al demisiei lui Bădescu este acela că senatorul prahovean nu a putut să beneficieze, din partea PDL, de avantajele materiale la care acesta ar fi sperat.Motivul oficial

Printr-un comunicat de presă, Iulian Bădescu spune că a luat decizia de a părăsi Partidul Democrat Liberal după ce şi-a dat seama că actualul guvern nu poate scoate ţara din criză. De asemenea, Bădescu s-a declarat, în repetate rânduri, a fi împotriva măsurilor de a usteritate aplicate de Executiv. "Am declarat în repetate rânduri că nu susţin programul anticriză anunţat de guvern şi îmi menţin poziţia. Nu cred că pachetul de măsuri pe care executivul intenţionează să îl aplice pentru  reformarea sectorului bugetar  - bazat pe reducerea drastică a salariilor şi a pensiilor -  constituie o soluţie pentru însănătoşirea economiei. Nu cred că putem construi binele general, cerându-le sacrificii numai celor care sunt oricum săraci. Nu pot sprijini în parlament un guvern care  - în opinia mea -  nu are capacitatea de a scoate România din criză. În consecinţă, demisionez din Partidul Democrat Liberal şi mă alătur grupului Partidului Social Democrat din Senat".

Roberta Anastase: „Iulian Bădescu s-a scos pe sine la licitaţie. A câştigat cine i-a dat mai mult!”

Preşedintele PDL Prahova, Roberta Anastase, s-a declarat mulţumită de decizia luată de Bădescu, declarând că senatorul este omul interesului personal iar plecarea sa reprezintă o notă bună pentru PDL.

"Iulian Bădescu este un om al interesului personal. Dupa ce a fost ales şi s-a văzut cu sacii în căruţă mi-a spus că pe el îl interesează doar să-i fie lui bine şi familiei lui. Această alegere a fost făcută tocmai în acest sens. Plecarea lui din partid este o notă bună pentru PDL care nu i-a oferit avantajele materiale la care acesta a sperat. Iulian Bădescu s-a scos pe sine la licitaţie. A câştigat cine i-a dat mai mult. Nu vreau să comentez mai mult, pe moment"

Politic

Cristian Diaconescu a confirmat, oficial, hotărârea de a-şi da demisia din Partidul Social Democrat şi a se alătura grupului independenţilor condus de Gabriel Oprea. Demisia lui Diaconescu vine după un megascandal mediatic în care, conform dezvăluirilor unor jurnalişti bucureşteni, omul politic a fost monitorizat, la ordinul unor colegi de partid, în mod repetat, chiar cu câteva zile înainte de Congresul PSD. Vă amintim că Diaconescu a figurat, iniţial, pe lista candidaţilor pentru preşedinţia PSD, retrăgându-se, în mod ciudat, în ultimul moment din cursa pentru ocuparea fotoliului de lider al PSD. Cristian Diaconescu a declarat, ieri, că, dacă se confirmă zvonul legat de faptul că a fost urmărit din ordinul unor colegi de partid, îşi va da demisia din PSD. Astăzi, fără să dea explicaţii, omul politic a făcut pasul următor: trecerea la independenţii conduşi de Gabriel Oprea. 

Politic

Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputatul Ioan Munteanu au demisionat din PSD şi intenţionează să se alăture grupului independenţilor, condus de Gabriel Oprea. Cunoscut sub numele de “Micki Şpagă”, fostul parlamentar prahovean Şerban Mihăilescu consideră că "s-a încheiat o etapă din viaţa PSD" şi că în ultima vreme experienţa sa nu a mai fost folosită de partid. "S-a încheiat încă o etapă din viaţa Partidului Social Democrat  la care am participat din toată inima", a explicat Mihăilescu.

El le-a urat succes colegilor săi şi a anunţat că se alătură grupului lui Oprea. "L-am primit pe Gabi Oprea, în urmă cu mulţi ani, în PSD, am lucrat cu el, şi în Executiv şi în partid. Este un om care mă respectă şi pe care îl respect. Pentru mine, la vârsta mea, este o nouă provocare să particip la o nouă construcţie politică. Într-adevăr, acum interesul naţional presupune ieşirea din criză economică. Sunt un om care, cu bune, cu rele, îşi iubeşte ţara", a mai precizat Mihăilescu. Atât Şerban Mihăilescu cât şi celălalt dezertor, Ioan Munteanu, au subliniat faptul că demisia lor nu are legătură cu Congresul PSD, traseul politic neavând nicio legătură cu alegerea lui Victor Ponta în funcţia de preşedinte al PSD.

Politic

Jurnalistul Victor Ciutacu a publicat, pe blogul său, o înregistrare cu Marian Vanghelie în care acesta îi înjură pe "trădătorii" care părăsesc corabia lui Geoană. 
“Nişte lepre nenorocite. Tu crezi că-s îndrăgostit de Geoană? Ce-i gagică. Dă-l în p...mea, că are o grămadă de defecte! Da' e vorba de cum te uiţi tu în oglindă dimineaţa, înţelegi? Cum, mă, zici una şi pe urmă "aoleo, voi sunteţi mai tari, sunt mâine cu voi!" Cum dracu, mă, frate, mă, io am fost vagabond pe bulevard, ăştia au fost la facultate şi nu au învăţat nimic, dă-i dracu'! Dă-i dracu' de idioţi, pe cuvântul meu că nu au învăţat nici principiile elementare ale bunului simţ! Nişte lepre! Ăştia îşi vând nevestele, ascultă-mă ce spun, ca să le dai o funcţie, îţi dă nevestele", spune Vanghelie în înregistrarea postată pe blogul jurnalistului Victor Ciutacu.

 

Politic

Conform reporterilor cotididianul.ro, Ion Iliescu, peşedintele de onoare al PSD, a anunţat că se va retrage din toate funcţiile deţinute în Partidul Social Democrat, confirmându-şi, oficial, decizia, sâmbătă, la Congresul Naţional al PSD. Odată cu scandalul izbucnit cu ocazia telenovelei măsluirii alegerilor interne din PSD, tot mai multe persoane îşi anunţă decizia de a se retrage chiar din partid. Gurile rele spun că, în acest moment, este posibil ca partidul să se dezintegreze. O altă variantă susţinută de membri PSD este o nouă strategie a grupării anti-Geoană de a sabota candidatura actualului preşedinte, prin susţinerea, la Congresul PSD, a candidatului Victor Ponta. Revenim cu amănunte.

Politic

Adrian Năstase a anunţat, cu câteva minute în urmă, renunţarea sa la competiţia pentru candidatura la şefia PSD, motivându-şi decizia luată pe formula unei "regii politice proaste" a organizatorilor, care poate determina, înainte de alegeri, viitorul preşedinte.

"În ultima vreme, mie mi s-a părut că unii lideri ai partidului au fost mai preocupaţi de scrierea unor statuturi care să vină împotriva mea. Congresul PSD a fost făcut nu de comisia care trebuia să facă acest lucru, felul în care s-a redactat statutul, toate arată felul în care este gândit acest congres de alegere a unui nou preşedinte". Adrian Năstase a declarat că felul în care a fost gândit congresul PSD denotă o formulă organizatorică "de gaşcă". De asemenea, Năstase a spus că nu vrea să fie un figurant la Congres. "Norma de reprezentare nu s-a reevaluat, delegaţii să vină în ordine alfabetică, nu duşi la vot de către reprezentanţiui organizaţiilor. Pot să cred că această formulă de organizare a voturilor, felul în care se vine cu delegaţii din judeţe pentru vot, poate duce la un control al exerciţiului de alegere".
Năstase spune că toate lucrurile însumate care au dus la o organizare de natura celei a viitorului congres l-au determinat să ia decizia retragerii de la candidatura partidului. "Genul acesta de presiuni (selectarea delegaţiilor la Congresul PSD care vor decide prin vot preşedintele formaţiunii n.r.) au determinat o anumită selecţie pentru delegaţi", a mai completat Năstase.

Năstase a declarat că legitimitatea în partid la o alegere trebuie să se facă prin vot individual, "nu dacă eşti într-o căruţă cu câţiva colegi care vor decide".  

Politic

Imediat după anunţul retragerii lui Adrian Năstase din competiţia pentru preşedinţia PSD, sursele din partid dau ca sigură înscrierea lui Victor Ponta în cursa pentru şefia social-democraţilor. Alături de brazilianul Mazăre, se pare că şi Ponta va participa la războiul pentru preşedinţia PSD. În urma desfăşurărilor de forţe din prezent, se pare că Mircea Geoană şi-a asigurat un nou mandat la şefia PSD, prin jocurile de culise din spatele taberelor ce vor participa la procesul de alegere. Încă de sâmbătă, mai multe voci din PSD Prahova erau nemulţumite de distribuirea numărului de reprezentanţi la congresul din Bucureşti, spunând că Prahova nu era suficient reprezentată, conform algoritmului, pentru alegerea următorului preşedinte. Este ştiut faptul că fieful PSD Prahova a fost un susţinător fervent al lui Adrian Năstase, mai ales prin vocea preşedintelui organizaţie judeţene şi a Consiliului judeţean Prahova Mircea Cosma.

Joomla SEF URLs by Artio