Sâmbătă, 19 August 2017
 

Politic

Deputatul de Prahova Roberta Anastase a fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 06 July 2017 13:57  |  Category: Politic

Parlamentarul prahovean Roberta Anastase, șeful delegației parlamentului României la Adunarea Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (VEZI DETALII), a fost ales vicepreședinte al APCEM, cu prilejul lucrărilor Adunării Generale derulate la Istanbul, în perioada 4-6 iulie.

Deputatul Cătălina Bozianu şi-a prezentat raportul de activitate la finalul sesiunii parlamentare

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 05 July 2017 11:49  |  Category: Politic

Deputatul ploieştean Cătălina Bozianu, preşedintele PMP Prahova, şi-a prezentat raportul de activitate după încheierea primei sesiuni parlamentare, punând accentul pe dezvoltarea relaţiei cu autorităţile locale din judeţ şi cu alegătorii, care a dus la o serie de propuneri de modificare legislativă şi la transmiterea unor interpelări către ministerele de resort.

O delegaţie din partea Parlamentului României participă, până pe 6 iulie, la Adunarea Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Marii Negre.

Roberta Anastase: Liviu Dragnea îşi securizează poziţia în PSD jucându-se cu viitorul României

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 29 June 2017 18:28  |  Category: Politic

Deputatul de Prahova Roberta Anastase critică noua componenţă a Guvernului, afirmând că PSD şi ALDE au inclus în acest cabinet oameni cu "zero realizări" şi au păstrat din guvernul Grindeanu mai mulţi miniştri care au avut o prestaţie slabă. Parlamentarul liberal avertizează că măsurile din planul de guvernare vor duce la sugrumarea mediului de afaceri.

Guvernul Tudose se prezintă azi în faţa Parlamentului. A început audierea miniştrilor

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 29 June 2017 09:34  |  Category: Politic

mihai tudose premierCamera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în şedinţă comună joi, de la ora 15.00, pentru dezbaterea programului de guvernare şi votarea noului cabinet condus de Mihai Tudose. Votul din plen este precedat de audierea miniştrilor în comisiile de specialitate, începând cu ora 8.00. Fiecare ministru va avea la dispoziţie 30 de minute pentru prezentarea programului său şi pentru întrebări, potrivit programului decis de Birourile Permanente

În timp ce coaliția PSD-ALDE pregătește lista cu propunerile de miniștri din noul Guvern, din opoziție vin puncte de vedere menite să stârnească îngrijorare. Într-o declarație susținută marți în Parlament, deputatul de Prahova Cătălina Bozianu declară că se teme de un nou Cabinet care să continue politica de până acum, deloc preocupată de investițiile pe plan local.

Lista noilor miniştri din Guvernul Mihai Tudose - SURSE

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 27 June 2017 14:19  |  Category: Politic

Klaus Iohannis a anunţat că a acceptat propunerea pentru funcţia de premier avansată de reprezentanţii PSD şi ALDE, preşedintele nominalizându-l, astăzi, pe social-democratul Mihai Tudose pentru a fi noul prim-ministru. Reprezentanţii celor două formaţiuni au început şi negocierile pentru desemnarea miniştrilor, existând posibilitatea ca pe această listă să se regăsească mulţi dintre reprezentanţii cabinetului anterior.

Cătălina Bozianu, după vizita la Chişinău: "Este datoria noastră ca Unirea să devină realitate"

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 26 June 2017 11:35  |  Category: Politic

Preşedintele PMP Prahova, Cătălina Bozianu, a participat, la finalul săptămânii trecute, la Chişinău, la primul congres al nou-înfiinţatului Partid al Uniunii Naţionale, formaţiune care militează pentru calea europeană a Republicii Moldova şi pentru unirea cu România. Din delegaţia Partidului Mişcarea Populară la eveniment au făcut parte mai mulţi lideri ai formaţiunii, în frunte cu Traian Băsescu, fostul şef al statului bucurându-se în continuare de o imagine foarte bună peste Prut, Băsescu primind, de altfel, şi rolul de preşedinte onorific al PUN.

Preşedintele PMP Prahova, în vizită la Chişinău, la congresul Partiului Unității Naționale, alături de Băsescu

Written by Anca Visan  |  Created on Sunday, 25 June 2017 13:48  |  Category: Politic

basescu pmp sinaia boziLiderul Partidului Mişcarea Populară, senatorul Traian Băsescu, va pleca astăzi spre Chişinău, unde, potrivit unor informaţii prezentate de site-ul stiripesurse.ro, urmează să ia parte la primul congres al Partiului Unității Naționale (PUN), formaţiune care militează pentru calea europeană a Republicii Moldova. Alături de fostul şef al statului român, la Chişinău merge şi preşedintele PMP Prahova, deputatul ploieştean Cătălina Bozianu.

Schimbare de componenţă în Consiliul Local Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 23 June 2017 17:14  |  Category: Politic

valentin marcuDupă ce Partidul Naţional Liberal a decis, în urma unei analize a campaniei şi rezultatelor de la alegerile parlamentare din 2016, excluderea alesului municipal ploieştean Cristina Enache, aceasta urmează să fie înlocuită şi din Consiliul Local Ploieşti. Pe locul rămas vacant va veni Valentin Marcu, fost consilier local în administraţia Volosevici, din partea PDL, şi care între timp a mai fost văzut şi pe la PSD şi UNPR.

Bogdan Toader: "Consilierii PSD vor sprijini proiectul viitorului Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti"

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 23 June 2017 16:05  |  Category: Politic

bogdan toaderPreşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Prahova, Bogdan Toader, a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii Primăriei Ploieşti cu privire la proiectul pentru construirea unui viitor spital de urgenţă, promis de primarul Dobre din campania electorală şi care ar urma să reunească sub acelaşi acoperiş actualul Spital Municipal şi Spitalul de Pediatrie. Toader a discutat cu Bogdan Nica, noul consilier personal al primarului Ploieştiului, dând asigurări că aleşii social-democraţi, care, alături de ALDE şi PMP, deţin majoritatea în Consiliul Local Ploieşti, vor sprijini acest proiect.