Politic

Politic

Deputatul de Prahova Dan Rădulescu, fost preşedinte al organizaţiei judeţene USR, reclamă "execuţii politice" la nivelul formaţiunii, făcute pentru îndepărtarea unor membri incomozi pentru actuala conducere. Parlamentarul a semnat o scrisoare deschisă, alături de peste 350 de colegi, în care solicită "acțiuni concrete, care să întoarcă partidul din drumul răfuielilor politice spre nevoile cetățenilor".

Read more: Deputatul Dan Rădulescu reclamă excluderi abuzive din USR: "Un partid care își propune să salveze...
Politic

Deputatul de Prahova Roberta Anastase se numără prin semnatarii proiectului de lege privind modificarea unor acte normative în domeniul justiţiei, respectiv a ordonanței de urgență privind unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, formarea profesională iniţială a judecătorilor şi procurorilor, examenul de absolvire a Institutul Naţional al Magistraturii, stagiul şi examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari. De asemenea, inițiativa legislativă semnată și de parlamentarul de Prahova propune modificări la statutul judecătorilor şi procurorilor, legea privind organizarea judiciară şi legea privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Read more: Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase, co-inițiator al unor proiecte pentru modificarea unor...
Politic

Deputatul de Prahova Roberta Anastase îi cere primarului municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, să aloce, din lotul de opt autobuze noi achiziţionate recent, cel puţin unul pentru transportul exclusiv al elevilor. Propunerea vine în contextul în care parlamentarul a iniţiat un proiect legislativ pentru introducerea unor autobuze care să îi transporte pe copii spre şi dinspre unităţile de învăţământ, pe modele implementate deja cu succes în mai multe oraşe mari din România.

Read more: Roberta Anastase, către primarul Ploieștiului: Odată cu primirea noilor autobuze, poate reușiți să...
Politic

Cea mai nouă formațiune de pe scena politică prahoveană, partidul "Prahova în Acțiune", are, de miercuri, peste 300 de membri noi, inclusiv pe conf. univ. dr. Mihai Apostolache, cel care, cu aproximativ doi ani în urmă, înființa asociația cu același nume, un proiect ambițios și cu un impact uriaș în comunitatea din Ploiești și nu numai.

Read more: Mihai Apostolache și peste 300 de prahoveni s-au înscris în partidul Prahova în Acțiune
Politic

Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a participat la audierea europarlamentarului Adina Vălean, în cadrul Comisiilor reunite pentru afaceri europene, prilej cu care a atras atenția a două subiecte de maximă importanță din domeniul transporturilor și infrastructurii.

Read more: Subiectul autostrăzii Comarnic - Brașov, abordat de deputatul de Prahova Roberta Anastase în...
Politic

Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase s-a aflat alături de președintele Klaus Iohannis, în vizita efectuată de acesta la Ploiești înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale, prilej cu care parlamentarul liberal a adus în atenția șefului statului problema poluării grave cu care se confruntă municipiul prahovean.

Read more: Deputatul de Prahova Roberta Anastase a adus în atenția președintelui Klaus Iohannis problema...
Politic

Deputatul PSD de Prahova Laura Moagher consideră că sunt motive întemeiate pentru care Florin Cîțu trebuie să-și dea demisia din funcția de ministru de Finanțe, cu atât mai mult cu cât Senatul a și adoptat o moțiune simplă împotriva acestuia.

Read more: Deputatul PSD de Prahova Laura Moagher, după moțiunea împotriva ministrului de Finanțe:...
Politic

Grațiela Gavrilescu, deputat de Prahova, i-a cerut demisia lui Florin Cîțu din funcția de ministru de Finanțe, după ce Senatul a adoptat, luni, cu 59 de voturi pentru, o moțiune simplă împotriva acestuia.

Read more: Moțiunea împotriva ministrului de Finanțe, adoptată la limită. Reacția deputatului de Prahova...
Politic

PSD Ploieşti a transmis luni seară un comunicat de presă în care explică refuzul consilierilor social-democraţi de a aproba, în şedinţa derulată ceva mai devreme, proiectele pentru construirea a două grădiniţe, finanţabile parţial de la Uniunea Europeană. Aşa cum o făcuseră şi în timpul şedinţei, consilierii PSD au reclamat costurile totale foarte mari propuse pentru cele două obiective de investiţii, notând în comunicatul de presă că nici aleşii locali din partidul primarului nu şi-au asumat să aprobe proiectele în cauză.

Read more: Reacţia PSD Ploieşti, după votul nefavorabil din Consiliul Local: "Vrem grădiniţe noi, dar nu...
Politic

Parlamentarul Cătălina Bozianu, preşedintele PMP Prahova, le-a solicitat tuturor primarilor din judeţ sugestii pentru bugetul de stat pe anul viitor, argumentând că politicienii trebuie să lase "partizanatul politic" şi să îşi unească forţele pentru "a realiza, împreună, proiectele menite să dezvolte judeţul".

Read more: Deputatul Cătălina Bozianu le-a solicitat tuturor primarilor din Prahova sugestii pentru bugetul...
Joomla SEF URLs by Artio