Politic

Politic

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, luni, pentru schimbarea miniştrilor de la cinci portofolii, au declarat pentru MEDIAFAX surse din partid. Potrivit sursei citate, CExN a votat pentru numirea următorilor miniştri: Muncă: deputatul Marius Budăi în locul Liei Olguţa Vasilescu, Economie: senatorul Niculae Bădălau în locul lui Dănuţ Andruşcă, Transporturi: deputatul Lia Olguţa Vasilescu în locul lui Lucian Şova, Apărare: senatorul Gabriel Leş, fost ministru al Apărării în Guvernul Grindeanu, în locul demisionarului Mihai Fifor, Cultură: senatorul Daniel Breaz în locul lui George Ivaşcu. Sursa: mediafax.ro

Politic

Deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu a depus, la Parlament, o declarație politică prin care critică vehement numirea Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației, prin prisma bilanțului celor trei mandate pe care aceasta le-a mai avut în funcția amintită.

Read more: Deputatul Cătălina Bozianu, despre noul ministru al Educației: "Prin numirea Ecaterinei...
Politic

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a dezvăluit, vineri, evoluția cazului de la Băicoi, acolo unde locuitorii au ajuns în pragul disperării, în lupta împotriva unui mare poluator. Potrivit parlamentarului, măsurile luate de autorități împotriva firmei respective au fost numai de fațadă, ele fiind anulate aproape imediat.

Read more: Deputatul Dan Rădulescu: APM a anulat decizia de suspendare a activității societății vinovate...
Politic

Deputatul PSD de Prahova Laura Moagher a avut, din nou, oaspeți, la Parlament. De această dată, la invitația demnitarului au răspuns liceeni din cadrul Colegiului Național "Jean Monnet" din Ploiești.

Read more: Liceeni de la C. N. "Jean Monnet" Ploiești au vizitat Palatul Parlamentului, la invitația...
Politic

Evenimentele derulate marți, la nivel european, care au vizat în mod direct România, nu vor rămâne fără urmări și afectează grav imaginea țării noastre, în perspectiva preluării președinției Consiliului UE. Avertismentul a fost lansat de deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase.

Read more: Deputatul Roberta Anastase: "Votul de blam dat în cadrul plenarei PE sporeşte rezerva exprimată de...
Politic

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, duminică, că nu există un plan de desființare a Primăriei Municipiului București. De la sectoare, viceprimarul Dan Cristian Popescu spune că nu ar fi o idee rea să devină "sectorian 2".

Codrin Ștefănescu a infirmat, duminică, existența unui plan de desființare a Primăriei Generale, intenție dezvăluită de Gabriela Firea, cu o seară în urmă (VEZI DETALII). „Nu s-a discutat niciodată în partid aşa ceva, nu există o astfel de idee, fiind o aberaţie. Pe scurt - interviul doamnei Gabriela Firea nu merită niciun comentariu”, a declarat secretarul general adjunct al partidului, citat de Mediafax.

"Ținând cont de faptul că doamna primar general a cheltuit 2 miliarde de euro, în 2 ani, fără să lase nimic concret în urmă, ar putea fi o soluţie să fiu «sectorian 2»!", a transmis, pe Facebook, viceprimarul PNL al Sectorului 2 al Capitalei, Dan Cristian Popescu.

Reacțiile vin după ce, vineri seară, Gabriela Firea a lansat acuzații grave, susținând că Liviu Dragnea, președintele PSD, intenționează să desființeze Primăria Municipiului București și să transforme sectoarele în unități administrativ-teritoriale.

Politic

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seara, că liderul PSD Liviu Dragnea vrea să o ”lichideze” şi că intenţionează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei, sectoarele urmând să fie transformate în unităţi administrativ-teritoriale.

Read more: Firea susține că Dragnea pregătește o OUG pentru DESFIINȚAREA Primăriei Capitalei
Politic

PSD a reuşit să crească patru procente de la o lună la alta, arată un sondaj realizat de IMAS la comanda USR şi obţinut de Adevărul. Partidul condus de Dragnea are aproape 32%. PNL, principalul partid de Opoziţie, a scăzut puţin, în timp ce USR are o creştere spectaculoasă - aproape 5 procente, depăşind partidul lui Dacian Cioloş. Explicaţia? Poziţionarea la referendumul pentru familia tradiţională din octombrie. 

Cifrele sondajului IMAS pe luna octombrie comandat de USR: PSD - 31,9% PNL - 26,1% USR - 14,3% ALDE - 11,6% MRI - 10,7% UDMR - 5,4%. Sursa: adevarul.ro

Politic

Incapacitatea dovedită, până acum, de guvernanți, de a derula într-un ritm firesc un proiect pentru construirea unei autostrăzi i-a inspirat pe unii dintre parlamentari. PMP propune, de exemplu, ca fiecare astfel de investiție să aibă o companie dedicată în exclusivitate.

Read more: PMP propune înființarea unei companii pentru fiecare proiect de autostradă. Inițiativă "inspirată"...
Politic

Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că se va opune unei inițiative pentru amnistie și grațiere. Recent implicat într-un nou scandal penal, politicianul motivează decizia spunând că a susține așa ceva ar putea crea senzaţia că o face pentru interesul propriu.

Read more: Tăriceanu spune că nu vrea amnistie și grațiere: Aș fi acuzat că fac politică în interes propriu