Politic

Politic

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat, pe pagina sa de Facebook, preocuparea manifestată, mai nou, de PSD, pentru repatrierea rezervei de aur a României, conform proiectului depus, joi, la Senat, de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae.

Read more: Traian Băsescu: "Ultima frământare a lui Dragnea şi a şoferului lui Voicu a devenit rezerva de aur...
Politic

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, Proiectul de Lege privind ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord.

Read more: Deputatul Laura Moagher: "Macedonia de Nord trebuie să fie un aliat de nădejde pentru România"
Politic

Deputatul USR de Prahova a întocmit un altfel de bilanț pentru anul 2018, unul al întrebărilor la care autoritățile au răspuns doar prin tăcere, în timp ce ploieștenii erau otrăviți, aproape în fiecare zi, cu benzen, 1.3 butadienă și particule în suspensie.

Read more: Ploieștiul, OTRĂVIT aproape zilnic. Deputatul Dan Rădulescu: "În 2018, ploieștenii au respirat aer...
Politic

"O victorie a USR în lupta împotriva infractorilor din PSD-ALDE!" este mesajul transmis de deputatul USR de Prahova, Dan Rădulescu, după adoptarea tacită, în camera inferioară a Parlamentului, a proiectului propus de formațiunea sa politică.

Read more: Dan Rădulescu, după ce Camera Deputaților a adoptat, tacit, desființarea Secției speciale de...
Politic

Preşedintele ALDE Prahova, Graţiela Gavrilescu, a vorbit luni despre o posibilă candidatură a lui Andrei Volosevici pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti în 2020, declarând că nu a fost luată o decizie oficială şi că, până atunci, oamenii din partid trebuie să se concentreze pe alegerile europarlamentare din luna mai şi pe cele prezidenţiale care vor avea loc la finalul acestui an. Declaraţiile vin în contextul în care ALDE Prahova a acceptat astăzi adeziunile a mai bine de zece oameni veniţi din PNL, iar aproape toţi au declarat că au făcut pasul pentru a-l sprijini pe Volosevici să recâştige anul viitor Primăria Ploieşti.

Read more: Ce spune Graţiela Gavrilescu despre o posibilă candidatură a lui Andrei Volosevici pentru Primăria...
Politic

ALDE Prahova şi-a prezentat luni cei mai noi membri, proaspăt veniţi de la PNL cu gânduri ambiţioase în privinţa alegerilor europarlamentare, prezidenţiale şi locale care urmează, iar cu ocazia prezentării acestora a fost "scăpată" şi o informaţie cu privire la lista de candidaţi a formaţiunii pentru alegerile din luna mari. Potrivit acestei informaţii, pe această listă se vor regăsi doi prahoveni.

Read more: Un fost primar al Ploieştiului are şanse să candideze la europarlamentare
Politic

În mijlocul unei şedinţe în care au validat mai bine de zece noi membri, veniţi din PNL, conducerea ALDE Prahova a anunţat astăzi că şi primarul comunei Podenii Noi, Mihai Alionte, s-a alăturat echipei. Deşi, oficial, pentru a nu risca pierderea mandatului, nu a semnat nicio adeziune, edilul a declarat că poate fi considerat al patrulea primar ALDE din judeţ şi a explicat că a luat decizia după un conflict cu actuala conducere a organizaţiei judeţene a PNL.

Read more: Un primar PNL din Prahova trage cu ALDE: "Sunt primul care are curajul s-o dea pe faţă"
Politic

Declarându-se nemulţumiţi de direcţia în care merge Partidul Naţional Liberal şi de modul în care e condusă filiala locală, mai mulţi membri importanţi ai formaţiunii au trecut la ALDE. Adeziunile au fost validate luni, într-o şedinţă a ALDE Prahova, urmată de o conferinţă de presă, ocazie cu care noii membri au explicat motivele acestei decizii. Aproape în unanimitate, toţi au declarat că au făcut acest pas atraşi în primul rând de perspectiva de a colabora cu fostul primar Andrei Volosevici pentru recâştigarea Primăriei Ploieşti la alegerile locale din 2020.

Read more: Mai mulţi membri PNL au trecut în bloc la ALDE Ploieşti, anunţând că vor să-l ajute pe Andrei...