Politic

Politic

Dacă n-ar fi fost prelungite din cauza pandemiei de coronavirus, mandatele aleşilor locali din Ploieşti ar fi trebuit să se încheie oficial astăzi, când se împlinesc fix patru ani de la validarea lor.

Read more: Astăzi se împlinesc patru ani de când Consiliul Local Ploieşti a fost validat şi Adrian Dobre a...
Politic

Liderii PSD Prahova i-au transmis o invitaţie oficială premierului Ludovic Orban, ca răspuns la o declaraţie în care acesta spusese că oraşele conduse de social-democraţi arată ca în Evul Mediu. "Îl aşteptăm la Ploieşti, să vadă un municipiu condus de un PNL-ist", i-a transmis senatorul Radu Oprea, într-o conferinţă susţinută în această după-amiază, alături de preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, şi preşedintele PSD Ploieşti, Cristian Ganea. "Măcar aşa, poate se mai vopseşte ceva", a comentat ironic parlamentarul, cu trimitere la marmura de la Sindicate vopsită înainte de sosirea lui Iohannis. Deşi era aşteptat un anunţ oficial privind candidatura la Primăria Ploieşti, social-democraţii au evitat subiectul, invocând pandemia, şi au ales să discute despre alte aspecte administrative sau politice, inclusiv problema inundaţiilor din ultimele zile sau mult aşteptatul plan de redresare economică.

Read more: PSD îl invită pe premierul Orban la Ploieşti, să vadă "un oraş ţinut pe loc patru ani de un PNL-ist"
Politic

Parlamentarul PNL de Prahova Răzvan Prișcă face o evaluare a celor trei luni de la impunerea primelor restricții, la nivel național, în contextul pandemiei COVID-19, și apreciază că măsurile adoptate de Guvern până acum au fost cele corecte, drept dovadă stând chiar evoluția îmbolnăvirilor în perioada martie - iunie.

Read more: Deputatul de Prahova Răzvan Prișcă: "Bilanțul ultimelor trei luni subliniază că măsurile luate de...
Politic

Senatorul Radu Oprea, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, a fost propus de PSD Ploieşti pentru a candida la Primărie în această toamnă, după o competiţie internă în care mai rămăsese şi Cristian Ganea, fiind de aşteptat ca această candidatură să fie validată zilele viitoare de organizaţia judeţeană. Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a explicat motivele pentru care a fost ales Radu Oprea, spunând că sondajele comandate au arătat că are un potenţial de creştere mai mare decât actualul viceprimar, care a "decontat" blocajele administrative din ultimii ani.

Read more: Preşedintele PSD Prahova explică alegerea candidatului pentru Ploieşti: "Tot ce s-a întâmplat...
Politic

Plenul Legislativului s-a reunit, joi, în ședință, la vot urmând să fie supus proiectul privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Numai că, potrivit deputatului de Prahova Dan Rădulescu, inițiativa a dispărut de pe ordinea de zi.

Read more: Deputatul de Prahova Dan Rădulescu anunță că proiectul privind eliminarea pensiilor speciale ale...
Politic

Cursa internă pentru nominalizarea candidatului social-democrat pentru Primăria Ploieşti, în care mai rămăseseră senatorul Radu Oprea şi viceprimarul Cristian Ganea, a ajuns la final. Organizaţia PSD Ploieşti l-a propus oficial, marţi după-amiază, pe Oprea pentru a fi candidatul formaţiunii pentru postul de primar, la alegerile locale din acest an. Decizia trebuie validată şi de către organizaţia judeţeajă a Partidului Social Democrat.

Read more: PSD Ploieşti l-a propus pe senatorul Radu Oprea pentru candidatura la Primăria Ploieşti
Politic

Victor Ponta, președintele Pro România, este nemulțumit de modul în care a procedat Guvernul Orban în legătură cu prelungirea stării de alertă, cu 30 de zile, și anunță o moțiune de cenzură.

Read more: Victor Ponta a anunţat o moţiune împotriva Guvernului Orban, din cauza modului de prelugire a...
Politic

Camera Deputaților a adoptat, cu peste 300 de voturi, în calitate de for decizional, proiectul cunoscut ca "Legea mirosurilor", conceput pentru a acoperi un gol legislativ din cauza căruia disconfortul olfactiv provocat de activități industriale nu putea fi sancționat. De altfel, Prahova, și în special în zona Ploiești, este una dintre zonele din țară care au avut cel mai mult de suferit în lipsa unor prevederi legale privind acest aspect.

Read more: Deputatul Dan Rădulescu: "Cu toții merităm aer curat! Legea Mirosurilor a trecut de Parlament"
Politic

Liderii PMP Prahova au lansat un apel către PNL Ploiești, acuzând "modul rușinos în care este exploatată electoral" situația din cartierul Mitică Apostol, cel mai "oropsit" cartier al orașului.

Read more: PMP Prahova: Opriți exploatarea electorală rușinoasă a situației din cartierul „Mitică Apostol”
Politic

Deputatul liberal de Prahova Roberta Anastase a publicat, pe pagina sa de Facebook, lista țărilor în cazul cărora, la intrarea în România, nu se mai impune intrarea în izolare sau carantină.

Read more: Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase: Lista țărilor exceptate de la carantină/izolare,...
Joomla SEF URLs by Artio