Politic

Politic

Deputatul PSD de Prahova Laura Moagher a avut, din nou, oaspeți, la Parlament. De această dată, la invitația demnitarului au răspuns liceeni din cadrul Colegiului Național "Jean Monnet" din Ploiești.

Read more: Liceeni de la C. N. "Jean Monnet" Ploiești au vizitat Palatul Parlamentului, la invitația...
Politic

Evenimentele derulate marți, la nivel european, care au vizat în mod direct România, nu vor rămâne fără urmări și afectează grav imaginea țării noastre, în perspectiva preluării președinției Consiliului UE. Avertismentul a fost lansat de deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase.

Read more: Deputatul Roberta Anastase: "Votul de blam dat în cadrul plenarei PE sporeşte rezerva exprimată de...
Politic

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, duminică, că nu există un plan de desființare a Primăriei Municipiului București. De la sectoare, viceprimarul Dan Cristian Popescu spune că nu ar fi o idee rea să devină "sectorian 2".

Codrin Ștefănescu a infirmat, duminică, existența unui plan de desființare a Primăriei Generale, intenție dezvăluită de Gabriela Firea, cu o seară în urmă (VEZI DETALII). „Nu s-a discutat niciodată în partid aşa ceva, nu există o astfel de idee, fiind o aberaţie. Pe scurt - interviul doamnei Gabriela Firea nu merită niciun comentariu”, a declarat secretarul general adjunct al partidului, citat de Mediafax.

"Ținând cont de faptul că doamna primar general a cheltuit 2 miliarde de euro, în 2 ani, fără să lase nimic concret în urmă, ar putea fi o soluţie să fiu «sectorian 2»!", a transmis, pe Facebook, viceprimarul PNL al Sectorului 2 al Capitalei, Dan Cristian Popescu.

Reacțiile vin după ce, vineri seară, Gabriela Firea a lansat acuzații grave, susținând că Liviu Dragnea, președintele PSD, intenționează să desființeze Primăria Municipiului București și să transforme sectoarele în unități administrativ-teritoriale.

Politic

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seara, că liderul PSD Liviu Dragnea vrea să o ”lichideze” şi că intenţionează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei, sectoarele urmând să fie transformate în unităţi administrativ-teritoriale.

Read more: Firea susține că Dragnea pregătește o OUG pentru DESFIINȚAREA Primăriei Capitalei
Politic

PSD a reuşit să crească patru procente de la o lună la alta, arată un sondaj realizat de IMAS la comanda USR şi obţinut de Adevărul. Partidul condus de Dragnea are aproape 32%. PNL, principalul partid de Opoziţie, a scăzut puţin, în timp ce USR are o creştere spectaculoasă - aproape 5 procente, depăşind partidul lui Dacian Cioloş. Explicaţia? Poziţionarea la referendumul pentru familia tradiţională din octombrie. 

Cifrele sondajului IMAS pe luna octombrie comandat de USR: PSD - 31,9% PNL - 26,1% USR - 14,3% ALDE - 11,6% MRI - 10,7% UDMR - 5,4%. Sursa: adevarul.ro

Politic

Incapacitatea dovedită, până acum, de guvernanți, de a derula într-un ritm firesc un proiect pentru construirea unei autostrăzi i-a inspirat pe unii dintre parlamentari. PMP propune, de exemplu, ca fiecare astfel de investiție să aibă o companie dedicată în exclusivitate.

Read more: PMP propune înființarea unei companii pentru fiecare proiect de autostradă. Inițiativă "inspirată"...
Politic

Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că se va opune unei inițiative pentru amnistie și grațiere. Recent implicat într-un nou scandal penal, politicianul motivează decizia spunând că a susține așa ceva ar putea crea senzaţia că o face pentru interesul propriu.

Read more: Tăriceanu spune că nu vrea amnistie și grațiere: Aș fi acuzat că fac politică în interes propriu
Politic

Reprezentanții partidelor populare și creștin-democrate din cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene s-au aflat, în aceste zile, la Helsinki, cu prilejul Congresul Partidului Popular European. Din delegația PMP, condusă de Eugen Tomac, a făcut parte și deputatul Cătălina Bozianu, președintele PMP Prahova.

Read more: Președintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, a reprezentat formațiunea politică la...
Politic

Parlamentarul PNL de Prahova Roberta Anastase a lansat recent, în consultare publică, proiectul "Autobuzele elevilor", o inițiativă care reglementează utilizarea autovehiculelor școlare destinate transportului public local al elevilor din ciclul învățământului primar/ gimnazial.

Read more: Parlamentari prahoveni din toate partidele susțin proiectul "Autobuzele elevilor", propus de...
Politic

Fostul președinte al României critică decizia premierului Viorica Dăncilă care face un turneu în țările arabe, Băsescu opinând că prioritățile premierului României ar trebui să fie altele în contextul în care țara noastră preia, în șapte săptămâni, președinția UE. În stilul caracteristic, Băsescu spune că „Viorica şi Meleşcanu i-au invitat pe şeici să vină cu banii lor în ţară şi să are pământul, să mulgă vaca, să tundă oaia lui Daea şi nu în ultimul rând să facă turism”.

 

Read more: „Mulge vaca, tunde oaia”. Băsescu, despre vizita lui Dăncilă în țările arabe: „Bietul premier...
Politic

Președintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, a comentat hotărârea CCR de marți, prin care proiectul de lege privind Codul administrativ a fost declarat neconstituțional (VEZI DETALII) în ansamblul său.

Read more: Deputatul Cătălina Bozianu, după ce proiectul Legii Codului administrativ a fost declarat...