Politic

Politic

USR şi PLUS pot candida împreună la alegerile europarlamentare, după ce ICCJ a admis vineri seară contestaţia celor două partide la decizia BEC care interzicea participarea alianţei la scrutin.

Read more: Decizie oficială în privinţa candidaturii alianţei USR-PLUS la alegerile europarlamentare
Politic

Ales senator în 2008 şi primar în 2012, Iulian Bădescu ar putea să candideze din nou pentru Primăria Ploieşti, în 2020, din partea Pro România, potrivit unor informaţii neoficiale din mediul politic. Conducerea organizaţiei judeţene de partid spune că politicianul "a venit alături de Pro România", fără să fi semnat o adeziune, şi adaugă că pentru moment nu s-a pus în discuţie problema candidaturilor pentru alegerile locale de anul viitor.

Read more: Ce spune conducerea Pro România despre o posibilă candidatură a lui Iulian Bădescu pentru Primăria...
Politic

Dacă nu v-aţi săturat de contre politice în administraţia ploieşteană, aveţi un noroc fantastic: tocmai a mai apărut un scandal. Primarul Ploieştiului acuză coaliţia PSD-ALDE că blochează, prin reprezentanţii săi din Consiliul Local, avizarea solicitărilor unor partide politice de amplasare a unor corturi pentru strângerea de semnături în vederea alegerilor europarlamentare. Primarul spune că membrii Comisiei 2, de patrimoniu, a CL Ploieşti "tergiversează aprobarea" şi discută inclusiv despre un posibil abuz şi despre un "atac la democraţie".

Read more: Scandal pe tema corturilor electorale. Primarul Ploieştiului acuză consilierii PSD-ALDE de "atac...
Politic

Fostul premier Mihai Tudose a participat, joi, la Ploieşti, la o conferinţă de presă la sediul partidului Pro România, alături de europarlamentarul prahovean Laurenţiu Rebega şi de colegii de partid Nicolae Bănicioiu şi Mihai Neacşu, conferinţă în care politicianul a vorbit despre planurile pentru alegerile europarlamentare, întârzierea bugetului pe 2019, ordonanţele pe tema justiţiei, activitatea actualei guvernări şi, nu în ultimul rând, autostrada Ploieşti-Braşov. Mihai Tudose a reclamat că actualul Executiv e caracterizat de lipsă de profesionalism şi de coerenţă, e mânat de o "agendă ascunsă" şi a sacrificat în acest an investiţiile publice pentru a avea bani de pensii şi salarii. Referitor la situaţia ministrului Justiţiei, pe numele căruia a fost depusă o moţiune de cenzură, fostul prim-ministru PSD spune că Tudorel Toader e prins într-un joc politic în care i se solicită să iniţieze modificări legislative ca să-şi poată păstra funcţia şi speră că acesta va da dovadă de decenţă şi nu va veni cu alte ordonanţe.

Read more: Mihai Tudose, la Ploieşti: Lumea a acuzat PSD de toate relele, dar măcar făcea treabă la...
Politic

Nemulţumit că Ministerul Mediului a refuzat cererea Primăriei Ploieşti pentru 11 autobuze electrice, primarul municipiului, Adrian Dobre, a declarat joi că ministrul Graţiela Gavrilescu ar fi blocat din raţiuni politice proiectul, dând de înţeles că aceasta ar dori să candideze în 2020 pentru postul de primar în Ploieşti şi că, până atunci, îi blochează lui proiectele, ca să se poată prezenta ulterior ca o salvatoare. Declaraţiile, făcute într-o conferinţă de presă organizată la sediul Primăriei Ploieşti, vin după ce ministrul Mediului acuzase că finanţarea s-a pierdut din cauza primarului Dobre.

Read more: Adrian Dobre, despre scandalul autobuzelor de la Ministerul Mediului: "Graţiela Gavrilescu devine...
Politic

Decizia președintelui Klaus Iohannis, de a retrimite în Parlament proiectul Legii bugetului, declarat constituțional de CCR, este considerată de deputatul PSD de Prahova Laura Moagher drept o "sfidare la cote alarmante".

Read more: Deputatul de Prahova Laura Moagher condamnă decizia președintelui României, de a retrimite Legea...
Politic

În loc de paradis natural, Delta Dunării ar putea fi transformată într-un paradis fiscal, avertizează Opoziţia. Asta după ce un proiect de lege care prevede desfășurarea unor activități economice privind jocurile de noroc pe insule a primit undă verde de la deputaţi. Opoziţia contestă iniţiativa şi aduce aminte inclusiv de scandalul privind insula Belina, spunând că proiectul, iniţiat de un cunoscut parlamentar PSD, este unul "cu dedicaţie pentru băieţii deştepţi".

Read more: Insulele din România ar putea deveni paradisuri fiscale. "O lege cu dedicaţie", reclamă Opoziţia
Politic

La nivel parlamentar, în luna februarie, activitatea parlamentară deputatului PNL de Prahova Roberta Anastase s-a concentrat, în mare parte, pe dezbaterile organizate în cadrul comisiilor de specialitate şi în cadrul şedinţelor plenare dedicate Legii bugetului de stat pe 2019.

Read more: Bugetul MAE și dificultățile întâmpinate de beneficiarii de fonduri europene, în atenția...
Politic

Activitatea deputatului PNL de Prahova Roberta Anastase s-a concentrat, și în luna februarie, în plan local și județean, pe aspecte care țin de problema poluării în Prahova și în special în Ploiești.

Read more: Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase somează autoritățile competente să ia măsuri reale...