Politic

Politic

Comisarul european Corina Creţu și-a exprimat dezamăgirea față de atacurile lansate la adresa sa, din interiorul PSD, și amenință că va da în judecată partidul, care va trebui să demonstreze cum a trădat ea interesele naționale.

Read more: Corina Crețu, dispusă să meargă în instanță: "Partidul să demonstreze cum trădez interesele...
Politic

În ședința de Guvern de miercuri, 31 octombrie, de la Palatul Victoria, prim-ministrul Viorica Dăncilă a ținut un discurs copiat în mare parte din discursul ținut cu o zi înainte, la o conferință despre politica de coeziune în Uniunea Europeană.

Vezi cele două discursuri, de la Parlament și apoi de la Guvern, ambele prezentate cu toată presa de față:

Read more: Viorica Copy-Paste! Dăncilă a citit în ședința de Guvern același discurs pe care-l citise cu o zi...
Politic

În declarația politică de zilele trecute, deputatul PSD de Prahova Laura Moagher s-a oprit asupra modificărilor recente aduse legislației care se referă la acordarea ajutorului social.

Read more: "România a ieşit din capcana ajutorului social!" Deputatul de Prahova Laura Moagher comentează...
Politic

Liderul PSD Liviu Dragnea și-a pierdut cumpătul în fața jurnaliștilor acreditați la Parlament, supărat pe faptul că aceștia îi adresau întrebări incomode și îi făceau poze, acesta a răbufnit de mai multe ori în fața camerelor de filmat. „Hai în baie cu mine, puiule! Hai în baie, că îți ies poze ca lumea acolo. Ce dracu'!”, i s-a adresat Liviu Dragnea unui jurnalist care îl fotografia.

 

Read more: Liviu Dragnea, nervos în fața jurnaliștilor acreditați la Camera Deputaților: „Hai cu mine în...
Politic

Niciun reprezentant al Guvernului nu a anunţat că intenţionează să includă un omagiu în memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv în programul său de azi. Rovana Plumb s-a limitat în a spune că nu îşi doreşte ca o astfel de tragedie să se mai întâmple vreodată în România. De altfel, preşedintele Klaus Iohannis este singurul reprezentant al statului care a fost azi la locul tragediei, notează digi24.ro

 

Read more: Între indiferență și intoleranță. Ar face față România unui nou Colectiv? Răspunsul ministrului...
Politic

Salariul minim pe economie va fi majorat, cel târziu la începutul anului viitor, dar măsura, anunțată cu mare tam-tam de Guvern, le dă fiori agenților economici din mediul privat. Deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu consideră că aceasta este doar o "invenție populistă a guvernării incompetente Liviu Dragnea-PSD" care va reprezenta "lovitură grea dată celui mai dinamic segment al economiei românești".

Read more: Deputatul Cătălina Bozianu, președinte PMP Prahova: "Majorarea salariului minim pe economie, o...
Politic

Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor și fost ministru al Justiţiei, a declarat miercuri seara că şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va fi evaluat, "exact" cum s-a întâmplat cu procurorul general, Augustin Lazăr.

Read more: Florin Iordache: "Exact ca la Augustin Lazăr, fără îndoială şi domnul Toader va fi evaluat"
Politic

Legea offshore a fost adoptată, miercuri, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional. Actul reglementează condițiile de exploatare a rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră și a fost susținut de toate partidele, cu excepția USR.

Read more: Legea offshore, un pas important către independența energetică a României. Argumentele deputatului...
Politic

Este limpede că, de o vreme bună deja, o mare parte a dezbaterilor publice se duce în mediul on-line, rețelele de socializare fiind inclusiv platforma folosită de oamenii politici și instituțiile publice, pentru comunicarea unor informații oficiale sau opinii pe probleme de actualitate. Motivul este simplu, însă efectele nu sunt pe placul tuturor. Fenomenul a fost constatat de Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, care a abordat acest aspect într-o declarație politică depusă la Senat.

Read more: Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, acuză încercări de modificare, în funcție de...
Politic

Anunțul Executivului, potrivit căruia salariul minim pe economie ar putea fi majorat de la 1 noiembrie, adică săptămâna viitoare, a stârnit deja reacții negative. Graba guvernanților a fost criticată de secretarul general al TNL Prahova, Răzvan Constantin, care solicită renunțarea la această variantă, în opinia sa una cu efecte dezastruoase pentru mediul economic și în special pentru tinerii antreprenori.

Read more: TNL Prahova avertizează că majorarea salariului minim pe economie de la 1 noiembrie îi distruge pe...