Politic

Politic

Prefectura Prahova a transmis joi ciferele oficiale în urma numărării voturilor de la alegerile locale din 27 septembrie. Pentru Consiliul Judeţean au votat, fie că a fost vorba de funcţia de preşedinte sau de listele de consilieri, aproape 315.000 de prahoveni. Iulian Dumitrescu a fost ales preşedinte cu 137.286 de voturi, la o diferenţă substanţială faţă de social-democratul Bogdan Toader.

Read more: Rezultate oficiale: Iulian Dumitrescu a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova la o...
Politic

PNL este marele câștigător al alegerilor locale, în Prahova. Situația creionată până acum de numărători paralele și rezultate parțiale a fost confirmată, miercuri, oficial, de Biroul Electoral Județean, care a transmis, prin Prefectura Prahova, rezultatele finale ale scrutinului din 27 septembrie, pentru alegerea primarilor și a membrilor consiliilor locale din județ.

Read more: OFICIAL! 57 de primari liberali, în Prahova, după alegerile din 27 septembrie. PNL are și aproape...
Politic

Alianța pentru Prahova (PSD - ProRomânia - PPU-SL) reclamă că, în cazul unor secții de votare din județ, au existat diferențe între cifrele trecute în procesele verbale, după numărătoarea voturilor, și cele afișate pe site-ul AEP, dar și numărul mare de voturi nule la alegerile pentru CJ și președintele Consiliului Județean. Alianța a anunțat, marți seară, că a sesizat Biroul Electoral Județean, cu privire la aceste aspecte, și că este dispusă să meargă în instanță cu aceste probleme.

Read more: ALEGERI 2020 - Sesizare depusă de Alianța pentru Prahova, privind diferențe între procesele...
Politic

Schimbări substanţiale în Consiliul Local Ploieşti, unde mai bine de jumătate dintre oamenii care vor intra la debutul mandatului 2020-2024 sunt noi, ba chiar mulţi dintre ei intraţi de curând în politică. Va fi o împrospătare şi în privinţa partidelor, cu USR şi Prahova în Acţiune depăşind pragul electoral la prima lor participare la alegerile locale. Sunt şanse, totuşi, să fie şi o revenite în forul legislativ ploieştean pentru trei persoane care au mai deţinut calitatea de consilier în trecut.

Read more: Cine vor fi cei 27 de consilieri locali din Ploieşti în mandatul 2020-2024
Politic

Deputatul Dan Rădulescu a criticat public tăcerea reprezentanţilor instituțiilor cu atribuții în domeniul protecției mediului, care au părut lipsite de reacție după incidentul reclamat de numeroși prahoveni, sâmbătă seară (VEZI DETALII).

Read more: Deputatul Dan Rădulescu trimite interpelări instituțiilor cu atribuții de control în urma...
Politic

După scrutinul de duminică, PNL are conducerea a 17 consilii județene, cu două mai multe decât în mandatul precedent, iar unul dintre cele mai bune scoruri obținute a fost al candidatului de la Prahova, Iulian Dumitrescu, al cărui rezultat a și schimbat "culoarea" județului.

Read more: Iulian Dumitrescu, al doilea cel mai bun scor obținut de PNL, la nivel național, la alegerile...
Politic

Noul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a dat prima declaraţie după câştigarea alegerilor, mulţumindu-le prahovenilor pentru încrederea arătată alianţei PNL-USR-PLUS.

Read more: Iulian Dumitrescu, după victoria la CJ: "Această victorie muncită înseamnă o schimbare profundă în...
Politic

Nou apărut pe scena politică locală, dar cu o viziune inedită asupra modului în care pot fi soluționate problemele comunitare, Partidul Prahova în Acțiune a reușit să furnizeze surpriza acestor alegeri locale, în județul Prahova.

Read more: Partidul Prahova în Acțiune, marea surpriză la alegerile locale din acest an
Politic

Cu 27.553 de voturi obținute pentru lista de consilieri locali propusă la alegerile locale, la Ploiești, PNL a fost la un pas să câștige nu doar Primăria și cel mai mare număr de mandate în CL, ci chiar majoritatea simplă în Legislativul Local.

Read more: PLOIEȘTI - REZULTATE FINALE. La câte voturi a pierdut PNL majoritatea simplă în Consiliul Local
Politic

Peste 35.000 de ploieșteni, din cei aproape 62.000 care au avut voturi valabil exprimate pentru primarul municipiului, l-au ales în funcție pe candidatul PNL Andrei Volosevici.

Read more: REZULTATE PLOIEȘTI: Andrei Volosevici, ales primar al municipiului cu aproape 60% din voturi