Marți, 23 Mai 2017
 

Politic

Craiolguța, după ce a ucis limba engleză la ONU: M-am prezentat decent!

Written by Radu Danciu  |  Created on Wednesday, 15 March 2017 08:59  |  Category: Politic

olgutaOlguţa Vasilescu reacţionează, printr-un mesaj pe Facebook, după clipul viralizat în care apare vorbind în limba engleză: „ Pentru cineva care n-a făcut nicio ora de engleză in școala (...) m-am prezentat decent", spune ea.

Tabără pentru tineretul pesedist pe banii statului

Written by Radu Danciu  |  Created on Sunday, 12 March 2017 06:09  |  Category: Politic

tsd argesZeci de studenţi ai Universităţii din Piteşti au fost folosiţi drept paravan pentru a acoperi cheltuielile Ministerului Tineretului pentru un eveniment de partid, scrie Digi 24.

Ponta și-a înaintat demisia din PSD. Explicațiile fostului premier

Written by Radu Danciu  |  Created on Saturday, 11 March 2017 08:04  |  Category: Politic

ponta dragneaFostul premier social-democrat Victor Ponta a declarat, vineri, că și-a înaintat demisia din PSD.

Înghesuială la modificarea Codurilor Penale. Propunerea UDMR urmărește îmblânzirea legii

Written by Radu Danciu  |  Created on Friday, 10 March 2017 13:27  |  Category: Politic

unguriOpt senatori și deputați UDMR au depus, pe 8 martie, un proiect de modificare a Codului penal, Codului de procedură penală și a Legii privind executarea pedepselor, în sensul îmblânzirii condițiilor pentru liberarea condiționată și a reducerii pedepsei maxime aplicabile. Unii dintre inițiatorii proiectului au depus amendamente controversate și la Legea grațierii, aflată în dezbaterea Comisiei juridice din Senat, scrie Digi 24.

Analiză republikanews.ro: Daniel Savu, de la trădarea Partidului Social Democrat, până la trădarea lui Sebastian Ghiță

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 09 March 2017 19:47  |  Category: Politic

daniel savuPortalul de știri Republikanews.ro conturează o analiză extrem de dură asupra traseului politic al fostului senator Daniel Savu, etichetându-l drept "marioneta" mogulului Sebastian Ghiță, „până când acesta din urmă a dispărut”. „Acum Savu se pare că își caută un nou "stăpân", concluzionează analiza republikanews.ro

După ce ani de zile a fost membru PSD, în luna martie a anului trecut, fostul ofițer SRI, Daniel Savu a demisionat din partid, ca urmare a deciziei colegilor săi de a nu-l lăsa să candideze pentru Primăria Ploiești, preferat fiind Cristian Ganea.

Deputatul prahovean Roberta Anastese, președintele unei importante organizații de politică externă

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 08 March 2017 15:43  |  Category: Politic

roberta-anastaseDeputatul prahovean Roberta Anastase a fost desemnat de către colegii parlamentari în funcţia de Preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), se arată într-un comunicat trimis presei.

 

Furtună în PSD. Ponta îi trimite lui Dragnea demisia în alb

Written by Radu Danciu  |  Created on Wednesday, 08 March 2017 12:46  |  Category: Politic

ponta dragneaFost premier și fost președinte al social-democraților, Victor Ponta a spus că îi va trimite o demisie în alb lui Liviu Dragnea.

România Liberă: Șerban Nicolae, specialistul în grațieri al regimului Iliescu

Written by Radu Danciu  |  Created on Wednesday, 08 March 2017 09:44  |  Category: Politic

serban nicolaeÎn 2001, actualul senator PSD Nicolae Şerban a pus pe masa preşedintelui Ion Iliescu decrete de graţiere pentru cinci persoane condamnate definitiv sub acuzaţii de corupţie: luare de mită, trafic de influenţă şi dare de mită, scrie România Liberă

Ce spune președintele Iohannis despre amendamentul privind grațierea corupților

Written by Radu Danciu  |  Created on Tuesday, 07 March 2017 17:19  |  Category: Politic

klaus-iohannis presedintePreședintele Klaus Iohannis a vorbit despre amendamentul depus de Șerban Nicolae, șeful Comisiei juridice din Senat, la legea grațierii și a afirmat că acesta ar transmite un mesaj greșit în societate.
„Dacă s-ar graţia corupţii, s-ar da un semnal total, total greşit în societate. Contez pe realismul şi pe buna credinţă a parlamentarilor", a spus șeful statului, citat de News.ro.

Deputatul Roberta Anastase, raport de activitate pentru luna februarie. Amendamente, interpelări, propuneri legislative

Written by Administrator  |  Created on Monday, 06 March 2017 19:31  |  Category: Politic

roberta-anastasePrima parte a lunii februarie a fost marcată de dezbaterea în Parlament, a Legii bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale aferente anului 2017. În cadrul acestor dezbateri, deputatul Roberta Anastase a susţinut în plen amendamentul referitor la construcţia unui Spital Municipal nou la Ploieşti – amendament respins de majoritatea PSD-ALDE.

Cristina enacheȘedința Biroului Politic Municipal a PNL Ploiești în care erau anunțate demiteri ale unor membri importanți de partid s-a încheiat. Liberalii ploieșteni au votat excluderea Cristinei Enache (foto) din partid, aceasta urmând să-și piardă și calitatea de consilier municipal din cadrul CL Ploiești.