Politic

Politic

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu i-a transmis ministrului Educației, Monica Anisie, o scrisoare deschisă în care semnalează faptul că nu există niciun document care să impună ca, în acest an, corectarea lucrărilor la Bacalaureat să se facă încrucișat, între județe. Această metodă a fost utilizată în anii precedenți, la examenele naționale, pentru asigurarea corectitudinii examenului.

Read more: Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu îi cere ministrului Educației să introducă obligativitatea...
Politic

Candidatul PNL la Primăria Ploieşti, Andrei Volosevici, a publicat miercuri o listă cu lucrările realizate în mandatul său, între 2008 şi 2012, după ce fusese acuzat de actualul primar şi coleg de partid, Adrian Dobre, că ar fi îndatorat în mod iresponsabil municipalitatea. Volosevici a explicat că din creditul de 40 de milioane de euro contractat atunci o sumă de aproape 27 de milioane de euro a rămas netrasă la finalul mandatului, practic la dispoziţia administraţiei care a urmat, în timp ce banii pe care i-a avut municipalitatea la dispoziţie au fost utilizaţi pentru asfaltări, reţele de utilităţi, construirea de unităţi de învăţământ sau modernizarea celor existente, amenajarea locurilor de joacă sau construirea stadionului "Ilie Oană" şi extinderea Sălii "Olimpia".

Read more: Contre între fostul şi actualul primar din Ploieşti. Volosevici răspunde după ce Dobre a criticat...
Politic

Aflată în imposibilitatea de a acoperi toate cheltuielile cu serviciile publice până la finaul anului şi cu un buget pe 2020 şubred şi şubrezit şi mai tare de pandemie, Primăria Ploieşti a primit o importantă "gură de oxigen" la finalul lunii trecute, după ce a încasat o primă tranşă dintr-o datorie eşalonată pe care o are Telekom, după ce Serviciul Public Finanţe Locale a câştigat un litigiu cu firma de comunicaţii. Candidatul PNL la Primăria Ploieşti, Andrei Volosevici, a somat autorităţile locale să facă un "exerciţiu de transparenţă" şi "să facă public modul în care va fi distribuită această sumă deloc de neglijat".

Read more: Volosevici: Solicit Primăriei Ploieşti să facă public modul în care va fi distribuită suma de 35,8...
Politic

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova şi al organizaţiei judeţene a PSD, Bogdan Toader, propune acordarea de facilităţi fiscale pentru firmele din sectorul HoReCa, arătând că aceste societăţi au fost puternic lovite în timpul pandemiei şi că, fără sprijin, supravieţuirea multor dintre ele este în pericol.

Read more: Bogdan Toader (PSD Prahova): "E nevoie de sprijinirea sectorului HoReCa, astfel încât să nu avem o...
Politic

Executivul are nevoie de un cadru legislativ adecvat pentru implementarea măsurilor sale, iar societatea civilă are nevoie de legi bune pentru a-și putea apăra drepturile și a-și manifesta energiile pozitive, consideră deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu. În opinia acestuia, este necesar astfel ca Parlamentul să devină mai eficient.

Read more: Deputatul de Prahova Dan Rădulescu: "Am înaintat cinci propuneri legislative referitoare la mediu....
Politic

Proiectul iniţiat de un mic grup de parlamentari USR din care face parte şi deputatul de Prahova Dan Rădulescu a fost adoptat de Senat, cu 96 de voturi "pentru", 29 "împotrivă" şi 9 abţineri.

Read more: Proiectul deputatului de Prahova Dan Rădulescu, privind introducerea hidrogenului sulfurat pe...
Politic

Deputatul de Prahova Cătălina Bozianu a lansat vineri un apel către premierul Ludovic Orban, solicitând îmbunătăţirea modului în care sunt trataţi românii în criza COVID-19. Preşedintele PMP Prahova argumentează că românii, într-o proporţie covârşitoare, au fost raţionali în timpul stării de urgenţă şi că "marile excese" au fost făcute de "cei care dădeau amenzi în stânga şi-n dreapta".

Read more: Cătălina Bozianu, apel către premier: Autoritățile să-i trateze pe români cu mai mult respect în...
Politic

Argumentând că hotelurile şi restaurantele au fost cele mai afectate de pandemie, reprezentanţii PSD în Consiliul Local Ploieşti anunţă că vor susţine un proiect de hotărâre care să aducă scutiri pentru firmele care deţin terase.

Read more: Consilierii PSD Ploieşti propun facilităţi pentru terase şi restaurante
Politic

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a punctat, într-o postare pe Facebook, împlinirea a 30 de ani de la primele alegeri libere în România, despre ce au însemnat ele atunci, într-o duminică de mai a anului 1990, și despre cum sunt privite astăzi, dar mai ales despre ce au învățat sau nu românii în mai bine de un sfert de veac, cât a trecut de atunci.

Read more: 30 de ani de la primele alegeri libere în România. Deputatul Dan Rădulescu: "Din păcate, istoria...
Politic

După Parlamentul a adoptat proiectul cu privire la instituirea stării de alertă, deputatul PNL de Prahova Răzvan Prișcă a atras atenția că această etapă nu marchează revenirea la normalitatea dinaintea crizei Covid-19.

Read more: Deputatul de Prahova Răzvan Prișcă: "Starea de alertă nu înseamnă întoarcerea la normalitatea de...
Joomla SEF URLs by Artio