Politic

Politic

Viorica Dăncilă ar intenționa să ceară un audit financiar care să verifice în special contractele încheiate în perioada în care Liviu Dragnea s-a aflat la conducerea partidului.

Read more: Viorica Dăncilă pregătește un audit financiar la PSD, care să controleze contractele semnate pe...
Politic

Preşedintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, critică modul în care actuala guvernare a împărţit bugetul de stat pe 2019, lăsând foarte multe primării din ţară în situaţia de a nu mai avea de unde să-şi achite cheltuielile de funcţionare până la finalul anului. Pornind de la situaţia din Capitală, parlamentarul prahovean afirmă, într-o declaraţie politică făcută miercuri, că "pericolul de faliment al Bucureștiului este un simbol al falimentului administrației PSD, bazată pe circ și pe umflarea cheltuielilor bugetare". Deputatul Bozianu o taxează şi pe Gabriela Firea, afirmând că administraţia locală, după trei ani din actualul mandat, ar trebui să îşi asume măcar o parte din vina pentru situaţia economică precară.

Read more: Cătălina Bozianu: "Pericolul de faliment al Bucureștiului este un simbol al falimentului...
Politic

Guvernanţa din sectorul public este călcâiul lui Ahile, la fel şi guvernanţa din zona civică, iar una dintre marile provocări este să încercăm să transformăm sectorul public prin digitalizare şi e-Guvernare, a declarat, joi, într-un forum de specialitate, Mircea Geoană, preşedintele Institutului Aspen România.

Read more: Mircea Geoană: Guvernanţa din sectorul public este călcâiul lui Ahile, la fel şi în zona civică
Politic

Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a anunțat , miercuri, că proiectul legislativ pe care l-a inițiat, privind introducerea de autobuze școlare pentru transportul elevilor, a primit aviz favorabil și de la Comisia pentru apărare și ordine publică din Camera Deputaților.

Read more: Proiectul deputatului PNL Roberta Anastase, privind introducerea autobuzelor pentru elevi, a...
Politic

Textul moţiunii de cenzură, ce urmează să fie depus de Opoziţie în Parlament, enunță motivele pentru care Guvernul Dăncilă trebuie să plece, referindu-se la eșecul organizării alegerilor, ordonanțele de urgență pe Justiție, dar și la cazul Valea Uzului.

Read more: Cinci motive pentru care Guvernul Dăncilă trebuie să plece, punctate în textul moțiunii de cenzură
Politic

Pe lângă dezbaterile organizate în plenul Camerei Deputaților și în comisiile de specialitate, parlamentarul PNL de Prahova, Roberta Anastase, s-a preocupat, în luna mai, pe plan legislativ, și de unul dintre cele mai importante evenimente de politică externă din regiune.

Read more: Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a cerut autorităților române un punct de vedere oficial...
Politic

Deputatul PNL de Prahova Răzvan Prișcă așteaptă de la premierul României un răspuns negru pe alb cu privire la reacția prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, în urma recentelor modificări aduse Codurilor penale.

Read more: Deputatul PNL Răzvan Prișcă solicită Guvernului un punct de vedere clar față de opinia oficialilor...
Politic

Deficitul bugetar a crescut la 1,11% din PIB după primele patru luni ale anului, arată o analiză ale cărei cifre au fost date recent publicității. Deputatul PNL de Prahova, Răzvan Prișcă, a solicitat, ministrului de resort, explicații pe acest subiect.

Read more: Deputatul PNL de Prahova Răzvan Prișcă solicită explicații de la ministrul de Finanțe, privind...
Politic

Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a ritică măsurile luate de ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, după incidentul produs vineri, într-un cartier al Ploieștiului. Parlamentarul liberal i-a adresat pe cale oficială o întrebare pe acest subiect.

Read more: Deputatul de Prahova Roberta Anastase îl critică pe ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu,...
Politic

După mobilizarea românilor din diaspora, la alegerile din 26 mai, deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu readuce în discuție necesitatea de a acorda protecție sporită familiilor celor plecați în străinătate.

Read more: Deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu solicită o strategie națională pentru copiii ai căror...
Politic

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a comentat mișcările de trupe de la cel mai înalt nivel, produse într-un ritm chiar alert din momentul condamnării definitive și al încarcerării  fostului lider social-democrat Liviu Dragnea. Luni s-a consumat episodul dedicat echipei de consilieri a premierului, demisionarul zilei fiind nimeni altul decât Darius Vâlcov.

Read more: Deputatul Dan Rădulescu, după schimbările rapide din echipa Dăncilă: "A plecat Vâlcov, cel cu...