Politic

Politic

În mijlocul unei şedinţe în care au validat mai bine de zece noi membri, veniţi din PNL, conducerea ALDE Prahova a anunţat astăzi că şi primarul comunei Podenii Noi, Mihai Alionte, s-a alăturat echipei. Deşi, oficial, pentru a nu risca pierderea mandatului, nu a semnat nicio adeziune, edilul a declarat că poate fi considerat al patrulea primar ALDE din judeţ şi a explicat că a luat decizia după un conflict cu actuala conducere a organizaţiei judeţene a PNL.

Read more: Un primar PNL din Prahova trage cu ALDE: "Sunt primul care are curajul s-o dea pe faţă"
Politic

Declarându-se nemulţumiţi de direcţia în care merge Partidul Naţional Liberal şi de modul în care e condusă filiala locală, mai mulţi membri importanţi ai formaţiunii au trecut la ALDE. Adeziunile au fost validate luni, într-o şedinţă a ALDE Prahova, urmată de o conferinţă de presă, ocazie cu care noii membri au explicat motivele acestei decizii. Aproape în unanimitate, toţi au declarat că au făcut acest pas atraşi în primul rând de perspectiva de a colabora cu fostul primar Andrei Volosevici pentru recâştigarea Primăriei Ploieşti la alegerile locale din 2020.

Read more: Mai mulţi membri PNL au trecut în bloc la ALDE Ploieşti, anunţând că vor să-l ajute pe Andrei...
Politic

Deputatul de Prahova Răzvan Prişcă lansează o nouă ipoteză despre bugetul de stat pe 2019, tocmai contestat de Klaus Iohannis la Curtea Constituţională, vorbind despre o posibilă întârziere premeditată a guvernanţilor, pentru a se asigura că nu se vor face investiţii publice şi că vor rămâne suficienţi bani la buget pentru salarii şi pensii. În susţinerea teoriei sale, parlamentarul PNL spune că proiectul de buget era creionat încă de prin decembrie, dar a fost în mod deliberat "împins" până acum. El mai spune că i s-ar fi părut main indicat ca statul să încurajeze investiţiile publice şi să se concentreze pe cofinanţarea proiectelor europene, afirmând că este "o mare bătaie de joc" faptul că au trecut cinci ani de la începerea sesiunii de finanţare 2014-2020 de la UE şi statul nu se concentrează pe fondurile externe.

Read more: Răzvan Prişcă: PSD întârzie în mod deliberat investiţiile, au făcut în aşa fel încât preşedintele...
Politic

Klaus Iohannis a anunţat vineri că va contesta la Curtea Constituţională a României bugetul de stat pe 2019, pe care l-a catalogat drept "bugetul ruşinii naţionale". Preşedintele afirmă că PSD a întârziat adoptarea lui cu trei luni pe motiv că nu are bani de investiţii şi reclamă că, în schimb, social-democraţii au "avut grijă" să aloce sume uriaşe pentru finanţarea din bani publici a propriului partid, sume de 20 de ori mai mari decât în 2018.

Read more: Preşedintele Iohannis contestă la CCR bugetul de stat pe 2019: "PSD nu vrea investiţii, dar a avut...
Politic

Mai multe proiecte deosebit de importante pentru prahoveni rămân în stand-by, deși ele au fost aduse în atenția parlamentarilor prin amendamente la proiectul bugetului pe 2019. Potrivit deputatului PMP de Prahova Cătălina Bozianu, zeci de astfel de propuneri au fost respinse în bloc, deși ele se refereau la proiecte prioritare pentru locuitorii județului.

Read more: Alternativa la DN 1, un nou spitalul de pediatrie pentru Ploiești și modernizarea mai multor...
Politic

Acuzată că a racolat membri PNL şi că ar fi făcut presiuni asupra acestora, inclusiv de natură financiară, Graţiela Gavrilescu, preşedintele ALDE Prahova, confirmă că mai mulţi liberali au făcut sau urmează să facă pasul spre formaţiunea sa, dar pune această plecare în masă din Partidul Naţional Liberal pe seama modului în care Adrian Dobre a condus filiala şi a înţeles să îşi "fidelizeze" colegii.

Read more: Graţiela Gavrilescu anunţă că mai mulţi aleşi PNL Ploieşti trec la ALDE, deranjaţi de atitudinea...
Politic

PNL Prahova  a emis, marți, un comunicat de presă, ca urmare a informațiilor potrivit cărora mai mulți liberali au trecut la ALDE. Unele dintre aceste plecări au fost deja confirmate în spațiul public, altele vor deveni oficiale, probabil, în scurtă vreme, liberalii explicându-le prin faptul că noii lor foști colegi ar fi fost "șantajați cu pierderea locului de muncă, momiți cu creșteri de salarii și contracte suculente cu statul, ori pur și simplu frustrați că nu-și primesc sinecuri prin primării".

Read more: PNL Prahova:  "Tăriceanu și Grațiela vin la Ploiești să anunțe triumfalist că, șantajați cu...
Politic

Adrian Dobre, primarul Ploieştiului şi preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Naţional Liberal, reclamă presiuni politice făcute de reprezentanţii coaliţiei PSD-ALDE pentru blocarea unor proiecte "esenţiale pentru comunitatea locală". Totodată, politicianul arată cu degetul spre preşedintele ALDE Prahova, Graţiela Gavrilescu, spunând că aceasta ar încuraja anumite presiuni făcute asupra aleşilor locali PNL.

Read more: Primarul Dobre reclamă presiuni pentru blocarea proiectelor esenţiale şi pentru racolarea unor...
Politic

Deputatul PNL de Prahova Răzvan Prișcă îi cere ministrului de finanțe, Eugen Teodorovici, să prezinte obiectivele României în cadrul Consiliului BERD, după ce acesta a fost ales vicepreședinte al Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Read more: Deputatul Răzvan Prișcă către ministrul de Finanțe, ales vicepreședinte al Consiliului...
Politic

Senatorul Iulian Dumitrescu, președinte al PNL Prahova și prim-vicepreședinte al PNL, trece în revistă probleme majore cu care sistemul sanitar se confruntă în ultima perioadă și consideră că se impune ca ministrul Sănătății și șefii instituțiilor responsabile să-și prezinte demisia.

Read more: Președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, cere demisia ministrului Sănătății