Politic

Politic

În contextul discuțiilor privind proiectul bugetului național pe 2019, deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu a anunțat că așteaptă propunerile edililor din Prahova, pe care să le facă apoi cunoscute, în calitatea sa de parlamentar. Încă de la începutul mandatului, în 2016, Cătălina Bozianu și-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu toți primarii din județ, indiferent de culoarea lor politică, în sensul de a facilita legătura oamenilor din administrația locală cu factorii de decizie de la București.

Read more: Deputatul Cătălina Bozianu se oferă să transmită, la București, propunerile tuturor primarilor din...
Politic

Deputatul Andreea Cosma a declarat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, că nu se aștepta la decizia judecătorilor, spunând că rezultatul este doar o răzbunare din partea fostului procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. „A fost o surpriză, mă simt neîndreptățită și acum, punând cap la cap piesele jocului, îmi dau seama că acest lucru a fost o răzbunare din partea palierului, să spun, Laura Codruța Koveși. Urmează să demonstrez asta. (...) O să fac un anunț în premieră: Am formulat un denunț împotriva Laurei Codruța Kovesi. Denunț înseamnă că am încunoştinţat organe de cercetare penală cu privire la săvârșirea unei posibile infracțiuni”, a declarat Andreea Cosma în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

 

Read more: Andreea Cosma, reacție după condamnarea din dosarul Ciuperceasca: Nu mă așteptam, am formulat un...
Politic

UDMR a depus, luni, la Parlament, un proiect pentru ”transpunerea în legislaţie a prevederilor privind popoarele conlocuitoare din Rezoluţia de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”. Una dintre prevederi face referire la posibilitatea înfiinţării, prin lege, a unor regiuni de dezvoltare separate. Aceste noi regiuni pot obţine ”un statut de autonomie specială pentru judeţele care aparţin unor regiuni istorice sau în care o minoritate naţională istorică are o proporţie semnificativă”.

Read more: Proiect depus de UDMR în Parlament. Între prevederi, posibilitatea obţinerii unui statut de...
Politic

În mod tradiţional un prilej de unitate, mai ales la 100 de ani de la Marea Unire, Ziua Naţională a adus un nou scandal în administraţia ploieşteană. Viceprimarul Cristian Ganea l-a criticat în termeni duri pe primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, pe care îl acuză de "incompetenţă", ca urmare a unor gafe organizatorice.

Read more: Politică la minus 5 grade. Ganea: Dobre ține copiii în frig. Viceprimarul a fost acuzat că acum 2...
Politic

Ca să arate cât de tare se mândreşte cu ţara noastră, Guvernul României a comandat şi publicat un film de prezentare, care a fost prezentat în premieră în această săptămână, la şedinţa solemnă ţinută joi la Alba Iulia. Singura problemă, dincolo de textul plat, mai degrabă demn de o compunere şcolară, şi de omiterea unei virgule fix când era mai vizibil mesajul, ţine de imaginile folosite. Unele dintre ele, cu toată mândria locală, nu sunt din România!

Read more: Filmul de prezentare realizat de Guvernul României, plin cu imagini din alte ţări
Politic

Președintele Klaus Iohannis a atras atenția formațiunii conduse de Liviu Dragnea să nu adopte o ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea, deoarece acest lucru ar fi „o catastrofă pentru România” şi ar declanşa o criză politică fără precedent. „Există semnale că la PSD nu s-a abandonat această idee. O astfel de ordonanţă, care priveşte amnistia şi graţierea unor politicieni până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România. Adoptarea unei astfel de ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

 

Read more: Iohannis, avertisment pentru PSD: „OUG pentru amnistie și grațiere ar fi o catastrofă pentru...
Politic

În anul centenarului Marii Uniri de la 1918, parlamentarii români au adoptat o lege prin care obligă Executivul să realizeze o autostradă care să lege Moldova şi Transilvania. Iniţiativa legislativă inedită a fost promulgată de preşedintele Iohannis în această săptămână, în umra unei ceremonii la care au luat parte şi mai mulţi parlamentari care au susţinut demersul. Prezent la eveniment, preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, şi-a felicitat colegii de partid care au militat pentru adoptarea acestei legi şi a afirmat că iniţiatorii au primit asigurări de la Ministerul Finanţelor că Autostrada Unirii va primi fonduri în bugetul pe 2019.

Read more: Eugen Tomac (PMP), reacţie după promulgarea legii care obligă la construirea Autostrăzii Unirii
Politic

Reacții vehemente din lumea politică, după declarațiile făcute de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, privind perspectiva introducerii unor permise muncă pentru români, are să le permisă acestora să lucreze nu mai mult de cinci ani peste hotare. Președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, apreciază că această idee ar trebui să-l coste funcția pe Teodorovici.

Read more: Senatorul Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, cere demisia ministrului de Finanțe, după...
Politic

Deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu, președintele organizației județene a formațiunii politice, a vorbit, în declarația politică depusă în această săptămână la Parlament, despre contextul în care România celebrează Centenarul Marii Uniri, din păcate o sărbătoare "a dezbinării provocate de politică".

Read more: Deputatul Cătălina Bozianu, despre Centenarul Marii Uniri: "O sărbătoare a dezbinării provocate de...
Politic

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici declară că în niciun caz în declarația sa (LINK AICI) nu este vorba de o piedică sau de o limitare a accesului românilor în spaţiul european, ci mai degrabă dorinţa mea, aşa cum a fost întotdeauna, de a apăra şi promova interesele românilor şi ale companiilor româneşti. Totodată, ministrul adaugă că afirmaţiile sale reprezintă o subliniere a necesităţii de a standardiza la nivel european legislaţia şi procedurile privind accesul pe piaţa muncii în statele europene, astfel încât să avem condiţii egale de acces pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene.

Read more: Eugen Teodorovici revine cu explicații legate de accesul pe piața muncii: Nu voi pune niciodată în...