Politic

Politic

Camera Deputaților a adoptat miercuri seară, în calitate de for decizional, proiectul privind starea de alertă, după mai multe modificări și amendamente aduse variantei propuse inițial Legislativului.

Read more: Deputatul de Prahova Laura Moagher, despre votul final pe proiectul privind starea de alertă:...
Politic

Deşi încă din martie ni se promisese un aparat de testare rapidă pentru COVID-19 la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, suntem la două luni distanţă, mai e puţin şi ieşim din starea de urgenţă şi în unitatea medicală nu se fac astfel de teste. Fostul primar Andrei Volosevici, viitorul candidat al PNL pentru Primărie, a luat atitudine, solicitându-le lămuriri reprezentanţilor spitalului şi administraţiei locale.

Read more: La Spitalul de Pediatrie tot nu a ajuns aparatul PCR promis. Volosevici, reacție dură: “Toți...
Politic

Deputatul de Prahova Cătălina Bozianu i-a adresat joi o interpelare ministrului Economiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, solicitându-i să precizeze public măsurile care vor fi luate de Executiv pentru sectorul dedicat hotelurilor şi alimentaţiei publice.

Read more: Cătălina Bozianu, apel către ministrul Economiei pentru salvarea sectorului HORECA
Politic

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a anunțat că una dintre inițiativele USR pentru protecția pădurilor a făcut un pas important. Proiectul privind înființarea "DNA-ului pădurilor" a fost adoptat, joi, de deputați.

Read more: Deputatul Dan Rădulescu: "Proiectul privind înființarea «DNA-ului pădurilor» a fost adoptat de...
Politic

Partidul MIşcarea Populară a lansat o campanie pentru implicarea societăţii civile şi găsirea de soluţii la problemele pe care le traversează România în acest moment. Deputatul Cătălina Bozianu, preşedintele organizaţiei judeţene a PMP, a transmis cu acest prilej invitaţia prahovenilor să intre pe platforma solutiata.ro şi să lase sugestii, promiţân că soluţiile cele mai bune venite dinspre cetăţeni vor fi transpuse în proiecte legislative în Parlament.

Read more: Deputatul Cătălina Bozianu invită prahovenii să vină cu soluţii la criză: "Cele mai bune se vor...
Politic

Deputatul de Prahova Roberta Anastase a transmis astăzi o scrisoare mai multor mari companii din Ploieşti şi din vecinătatea municipiului, solicitându-le să ţină cont de contextul actual, să reducă emisiile nocive unde este cazul şi să publice zilnic rapoartele de automonitorizare pe care sunt obligate să le realizeze. Solicitarea vizează rafinăriile, dar şi companii specializate în neutralizarea deşeurilor sau producerea de detergenţi şi vine după ce "în ultimele zile a crescut numărul de sesizări cu privire la poluarea aerului".

Read more: Roberta Anastase somează firmele bănuite de poluarea aerului din Ploieşt să-şi publice rapoartele...
Politic

Forul legislativ ploieştean a aprobat, vineri, într-o şedinţă extraordinară, un proiect pentru eşalonarea a ceva mai mult de jumătate dintr-o datorie către bugetul municipal a companiei Telekom, proiect pentru care, înaintea şedinţei, consilierii PNL făcuseră chiar un apel public. După ce, la rândul lor, au votat favorabil, reprezentanţii PSD Ploieşti au răspuns ironic, tot printr-un comunicat, declarând că au votat de fiecare dată când au fost proiecte importante pentru dezvoltarea oraşului propuse de liberali, dar reclamând că unele dintre acestea n-au fost duse la capăt de executivul local.

Read more: Consilierii PSD şi PNL Ploieşti se duelează-n comunicate: "Să înțelegem că nu mai există...
Politic

Primăria Ploieşti, prin intermediul Serviciului Public Finanţe Locale, a câştigat un proces cu societatea Telekom în urma căruia are de încasat aproximativ 81 milioane lei. Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Local a fost propus un proiect de hotărâre pentru eşalonarea acestei datorii, urmând ca 35 milioane de lei să ajungă la bugetul local până la sfârşitul acestei luni, iar diferenţa să fie plătită în tranşe egale pe parcursul a 24 de luni.

Read more: Proiect de eşalonare a unei datorii de 81 de milioane de lei pe care bugetul Ploieştiului o are de...
Politic

Fostul primar Andrei Volosevici vine cu o propunere pentru administraţia ploieşteană, sugerându-le actualilor factori de decizie ca pe lângă proiectele grandioase - multe aflate la stadiul de anunţ - să se concentreze pe micile detalii care ţin de normalitate într-un oraş decent, precum curăţenia, dezinsecţia sau îngrijirea spaţiilor verzi înainte de redeschiderea lor.

Read more: A. Volosevici: “Le vorbim ploieștenilor despre proiecte grandioase, neconcretizate, dar uităm de...
Politic

Preşedintele PMP Prahova, Cătălina Bozianu, cere ajutoare de stat pentru producătorii agricoli. Deputatul de Prahova argumentează că, pe lângă criza economică generată de pandemie, aceştia sunt afectaţi şi de seceta excesivă înregistrată în ultima perioadă. E puţin probabil ca ploile din ultimele zile să mai schimbe prea multe lucruri, aşa că parlamentarul sugerează implicarea augtorităţilor pentru a sprijini agricultura, argumentând că acest domeniu ar putea salva economia României în 2020.

Read more: Cătălina Bozianu: "Guvernul trebuie să salveze producătorii agricoli prin acordarea de ajutoare de...
Politic

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu cere demisia fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, și a președintelui CCR, Valer Dorneanu, după verdictul dat de CEDO marți, în privința contestației formulate de Laura Codruța Kovesi împotriva deciziei de revocare a sa din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Read more: Deputatul Dan Rădulescu, după verdictul CEDO în favoarea Laurei Codruța Kovesi: "Demisia lui...
Joomla SEF URLs by Artio