Marți, 23 Mai 2017
 

Politic

Comitet executiv PSD Prahova: rezoluție de susținere pentru Guvernul Grindeanu

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 15 February 2017 20:36  |  Category: Politic

CEX psd prahova 15 febr 2016PSD Prahova a organizat miercuri, 15 februarie 2016, o reuniune a Comitetului Executiv al organizației județene în care social-democrații au votat două rezoluții prin care anunță că susțin Guvernul Grindeanu și pe președintele partidului, Liviu Dragnea. Anunțul a fost de către deputatul Laura Moagher pe pagina personală de Facebook.

Sursa: Facebook/LauraMoagher

Bozianu (PMP) bagă PNL la pachet cu PSD și ALDE: Mă așteptam ca liberalii să fie sinceri în eforturile de reformare a sistemului politic

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 15 February 2017 16:53  |  Category: Politic

catalina bozianuLiderul PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, critică respingerea de către reprezentanții PNL, PSD și ALDE a inițiativei legislative a PMP prin care s-a propus reducerea numărului de parlamentari la 300 de membri. „Speram ca măcar parlamentarii PNL, printre care se află și foști pedeliști care au făcut campanie în 2009 alături de Traian Băsescu pentru reducerea numărului de parlamentari, să fie sinceri în eforturile de reformare a sistemului politic", scrie Bozianu într-o postare pe pagina personală Facebook.

Grațiela Gavrilescu, audiată ca martor la DNA

Written by Radu Danciu  |  Created on Wednesday, 15 February 2017 13:15  |  Category: Politic

gratiela-gavrilescu 1Ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, a ajuns miercuri la sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde urmează să fie audiată de procurori.

#Petrolul. Dobre dă de pământ cu Botez și Ganea: „Când e oportun, iubim Petrolul, când nu e interesant, culorile devin periculoase"

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 14 February 2017 19:08  |  Category: Politic

adrian dobre conferinta presa 5 iulie 2016Primarul Ploieștiului îl critică în termeni duri pe consilierul municipal George Botez, acuzându-l că a „intoxicat și dezinformat" suporterii împreună cu viceprimarul Cristian Ganea. Tema principală a schimbului dur de replici este dezbaterea legată de marca Petrolul. Reacția lui Dobre vine drept răspuns la un interviu pe care avocatul George Botez l-a acordat marți publicației jurnalulph.ro - link articol. Botez a fost contactat și de Actualitatea Prahoveană pentru a da detalii despre propunere - link Cât ar trebui să plătească Petrolul 52 pentru marcă? Ce spune consilierul local George Botez

Când va anunța Iohannis data referendumului

Written by Radu Danciu  |  Created on Tuesday, 14 February 2017 13:26  |  Category: Politic

iohannis parlamentPreședintele Klaus Iohannis a declarat marți că în zilele următoare va anunța data la care se va organiza referendumul pe care l-a inițiat pe tema luptei anticorupție.

Parlamentul a avizat propunerea de referendum a președintelui României

Written by Radu Danciu  |  Created on Monday, 13 February 2017 16:37  |  Category: Politic

cleptocratiaPlenul Parlamentului a avizat favorabil, luni, solicitarea președintelui Klaus Iohannis privind inițierea unui referendum național cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

MIȘCAREA LUI ORBAN: Ludovic Orban își anunță „candidatura fermă" la președinția PNL

Written by Administrator  |  Created on Monday, 13 February 2017 13:00  |  Category: Politic

orbanLudovic Orban și-a anunțat luni „candidatura fermă" la președintia PNL. Orban anunțase că se înscrie în această cursă dacă se lămurește problema pe care o are în Justiție. El a fost achitat pe 31 ianuarie, în prima instanță, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul în care este acuzat că i-a cerut bani omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu pentru campania electorală la alegerile locale din vara anului 2016. Decizia nu este definitivă.

Parchetul General: Dosar penal pentru finanțarea USR din campanie. Suspiciuni de spălare de bani, delapidare şi conflict de interese

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 11 February 2017 22:40  |  Category: Politic

nicusor-danBiroul de Presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie precizează că există un dosar în lucru de la începutul anului. „Pe rolul secţiei de urmărire penală şi criminalistică este înregistrat de la începutul anului un dosar, fiind începută urmărirea penală cu privire la faptă, pentru delapidare, spălare de bani şi conflict de interese", se arată într-un răspuns al Biroului de Presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

catalina bozianu 2Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară a decis schimbarea din funcţie a 19 preşedinţi de organizaţii judeţene, urmare a rezultatelor obţinute la alegerile parlamentare, interimatul la şefia respectivelor filiale urmând a fi asigurat de parlamentari PMP, a anunțat președintele partidului, Traian Băsescu.

Președintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, preia și conducerea interimară a organizației Dâmbovița, urmând să se ocupe de filială până la organizarea alegerilor interne pentru desemnarea unui nou lider local. 

Roberta Anastase, PROPUNERE către PSD, ALDE și PMP. Precizări legate de proiectul unui nou spital în Ploiești

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 09 February 2017 20:32  |  Category: Politic

roberta-anastaseDeputatul liberal Roberta Anastase a venit cu precizări suplimentare la propunerea sa privind realizarea unui nou spital public în Ploiești, după ce miercuri amendamentul pe care l-a susținut, legat de alocarea unui sume pentru viitoarea investiție publică, a fost respins de majoritatea PSD-ALDE.

Anastase vorbește despre „necesitatea stringentă a unui spital nou, cu medici și dotări pe măsură. Un spital în care să nu mai intrăm cu teama că vom pleca infectați cu cine știe ce virus sau bacterie care ne pune viața în pericol", deputatul PNL propunând tuturor parlamentarilor de Prahova să-și unească eforturile, indiferent de orientarea politică, pentru realizarea acestui proiect.

„A fost de la stres". Ganea și-a șters postarea de pe Facebook împotriva primarului. S-au împăcat la deszăpezire

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 09 February 2017 17:09  |  Category: Politic

cristian ganea adrian dobre„Am șters postarea. Am avut o discuție cu primarul Adrian Dobre și am ajuns la concluzia că ne dorim să facem o echipă", a declarat viceprimarul Ploieștiului pentru jurnaliștii observatorulph.ro