Sâmbătă, 19 August 2017
 

Politic

Șerban Nicolae a fost lăsat fără funcțiile din Senat, după scandalul privind Legea grațierii

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 10 May 2017 14:34  |  Category: Politic

Șerban Nicolae a fost înlocuit, miercuri, de la conducerea Comisiei Juridice din Senat. Acesta nu mai este nici liderul grupul PSD din camera superioară a Parlamentului.

Cătălin Predoiu nu mai candidează pentru funcția de președinte al PNL

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 10 May 2017 14:18  |  Category: Politic

Prim-vicepreşedintele liberal Cătălin Predoiu anunţă că nu mai candidează la şefia Partidului Naţional Liberal, la congresul din 17 iunie.

Declaratie in Parlament impotriva poluarii. Raportul de activitate din aprilie al deputatului Roberta Alma Anastase

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 09 May 2017 20:36  |  Category: Politic

roberta-anastaseÎn luna aprilie, activitatea parlamentară a doamnei deputat Roberta Anastase s–a concentrat, în mare parte, asupra proiectelor legislative dezbătute în cadrul şedinţelor de plen şi a comisiilor de specialitate. Prin intermediul unei declaraţii politice susţinute în plenul Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a atras atenţia, din nou, ministrului mediului, Graţiela Gavrilescu, asupra pericolului la care sunt expuşi zi de zi ploieştenii din cauza poluării. Aflată la cel de – al doilea mandat în fruntea Ministerului Mediului, doamna Gavrilescu a fost somată să intervină, de urgenţă, pentru stoparea acestei situaţii inacceptabile.

Deputatul Cătălina Bozianu (PMP), invitație de colaborare către toți primarii, indiferent de culoarea politică

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 05 May 2017 11:51  |  Category: Politic

Deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu lansează un apel către toți primarii din județ, cărora le propune o colaborare independent de culoarea politică, al cărei rezultat să fie în beneficiul comunităților pe care le reprezintă.

Daniel Constantin, pe făraș din partid. Conducerea ALDE a hotărât excluderea

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 05 May 2017 10:40  |  Category: Politic

Delegația Permanentă Națională a ALDE a decis, joi, excluderea din partid a lui Daniel Constantin, fostul co-președinte al formațiunii politice. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea.

Un fost preşedinte al PNL, propus pentru excluderea din partid

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 05 May 2017 09:53  |  Category: Politic

Liberalul Dragomir Tomaşeschi, membru în Biroul Permanent Naţional al PNL, a anunţat că va cere în următoarea reuniune a conducerii partidului excluderea Alinei Gorghiu din PNL, considerând că aceasta şi-a premeditat, miercuri, absenţa de la lucrările Comisiei Juridice a Senatului, sprijinind, indirect, proiectul susţinut de PSD privind graţierea unor fapte penale.

anastase conferinta 4 mai 2017Deputatul Roberta Anastase solicită Ministerului Mediului să ia de urgență măsuri concrete pentru rezolvarea problemei poluării din municipiul Ploiești și zonele limitrofe. Parlamentarul prahovean propune dotarea municipiului Ploiești cu stații mobile moderne de monitorizare permanentă a aerului, pentru identificarea agenților poluatori și organizarea unei dezbateri publice în care să fie implicați atât factorii decidenți din politică și administrație, cât și reprezentanți din partea specialiștilor pe probleme de Mediu, întâlnire în urma căreia să se ajungă la un set de măsuri clare pentru rezolvarea acestei probleme grave care afectează comunitatea locală.

Link VIDEO DISCURS PROPUNERI ROBERTA ANASTASE

Principalele teme:

„Am venit cu solicitări și propuneri care sper eu, că vor pune lucrurile în mișcare.
Pe de-o parte, am avut schimbări semnificative în legislația Mediului pentru a transpune unele directive europene și odată cu legea 278 din 2013 se introduce obligativitatea evaluării calității mediului dar și a impactului asupra sănătății umane. În acest context, primul lucru pe care îl solicit doamnei ministru grațiela Gavrilescu, locuitor al Ploieștiului, este acela de a iniția, împreună cu specialiști din Sănătate și cu autoritățile competente pentru protecția mediului cu atribuții inspecție de control, o acțiune clară de evaluare a calității mediului din Ploiești și examinarea tuturor efectelor asupra sănătății.
Această evaluare ar fi trebuit deja să existe, iar dacă ea există aștept, conform aceleiași legi, să facă publice rezultatele acestei evaluări. Legea o obligă să facă acest lucru, având obligația ca aceste informații să le facă publice.

În al doilea rând, am văzut că în dezbaterea pentru fondul de Mediu, există un un subcapitol care vizează alocarea de fonduri pentru achiziția de instalații fixe și mobile pentru evaluarea calității Mediului. Am văzut că deja a promis Bucureștiului că va fi dotat cu aceste instalații. Am vorbit cu primarul Adrian Dobre pe această temă, solicitându-i să parcurgă acești pași pentru ca și Ploieștiul să beneficieze de aceste laboratoare mobile de evaluare a calității aerului.

Există posibilitatea și pentru operatorii privați să își achiziționeze aceste aparate. Am să le scriu companiilor care au apărut în presă ca poluatori informându-le că pot să facă acest lucru, pentru că sunt convinsă că orice operator economic își dorește să scape de suspiciunea că este poluatorul și afectează comunitatea unde funcționează. Și atunci, dacă poate să aplice, ar fi un lucru extraordinar care ar ajuta Ploieștiul, dar și pe fiecare dintre acești operatori privați să arate că funcționează corect sau, dacă există disfuncționalități, să intre într-un program de rezolvare ale problemelor cu care se confruntă și să se conformeze la exigențele de Mediu. Din punctul meu de vedere, suntem departe de a îndeplini niște condiții de Mediu care sunt necesare. Am citit și eu în presă - vorbim de oameni, de copii, de animale, de tot ce este viu și este afectat acum în Ploiești.

Având aceste date de evaluare, asupra calității mediului și a impactului asupra sănătății, le voi solicita primarului Ploieștiului, dar și președintelui Consiliului județean Prahova, să inițiem împreună o dezbatere cu specialiști în domeniu, cu specialiști în Sănătate, cu operatori în care să discutăm concret despre soluțiile și pașii de care sunt necesari astfel încât calitatea aerului să fie una îmbunătățită.

Sigur, mi-aș dori din tot sufletul, dacă nu există un alt cuib de barză care să îi ocupe timpul doamnei ministru, sper să participe chiar și doamna ministru la această dezbatere și, împreună, să găsim o soluție pentru ca noi, copiii noștri, să putem respira un aer mai curat în Ploiești”, a declarat Roberta Anastase în cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 4 mai 2017, la Ploiești.

PSD şi-a stabilit candidaţii la alegerile locale din 11 iunie, în Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 04 May 2017 16:22  |  Category: Politic

29.000 de prahoveni sunt aşteptaţi la urne, în data de 11 iunie, pentru a-şi alege primarii. Scrutinul anticipat se ţine în patru localităţi din prahova care au rămas fără primari de la începutul acestui mandat, Buşteni, Băicoi, Dumbrava şi Călugăreni.

catalina bozianu 3Deputatul PMP de Prahova, Cătălina Bozianu, a adresat de la tribuna Parlamentului un apel la responsabilitate către factorii decidenți din politică dar și către părinți în legătură cu subiectul arzător al zilei, vaccinarea obligatorie. „În condiţiile în care statul nu este capabil să evalueze cu exactitate efectele adverse ale unor vaccinuri, nu poate acuza părinții de rele tratamente aplicate minorilor. La nivel de principiu, această abordare este inacceptabilă, la fel cum inacceptabilă este şi poziţia celor care se opun vaccinării copiilor. (...) Am fi mai mulţumiţi dacă statul s-ar îngriji de procurarea vaccinurilor care lipsesc, dacă i-ar informa pe oameni atât cu privire la riscurile refuzului vaccinării, cât şi la efectele unor vaccinuri şi, în general, dacă ar înceta să-i mai considere pe părinţi nişte subordonaţi ai săi”, afirmă deputatul PMP într-un discurs susținut la tribuna Parlamentului.

 

Consilierul municipal Bogdan Hodorog critică conducerea Primăriei Ploiești: Când montați relantisoarele? Vă pasă de siguranța copiilor?

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 27 April 2017 10:47  |  Category: Politic

bogdan hodorog pmpConsilierul municipal Bogdan Hodorog (PMP) lansează critici dure la adresa Executivului ploieștean, acuzând reprezentanții municipalității de „nepăsare iresponsabilă". Deși zăpada s-a topit de luni de zile, relantisoarele care au rolul de a tempera vitezomanii în zonele unităților de învățământ din Ploiești nu au fost remontate, lipsa acestora putând duce la accidentarea copiilor care merg la școli și grădinițe, scrie Bogdan Hodorog pe contul personal de Facebook.

Dragnea dixit: Vreau doar să fac câteva precizări cu lipsa de imoralitate care mă caracterizează

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 26 April 2017 19:44  |  Category: Politic

liviu dragneaParlamentarii au retrimis la Comisia juridică proiectul privind înființarea comisie care să ancheteze alegerile prezidențiale din 2009. Scopul este clarificarea obiectivelor acesteia, în condițiile în care Parchetul General a deschis și el o anchetă ce, practic, a blocat înființarea acestei comisii pe care Liviu Dragnea și-ar fi dorit să o conducă. De la tribuna Parlamentului, șeful PSD a susținut că retrimiterea proiectului la Comisia juridică nu reprezintă un pas înapoi.