Joi, 14 Decembrie 2017
 

Politic

Codul de furtună. Deputatul Cătălina Bozianu critică abordarea autorităților și goana după imagine a unor primari

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 26 September 2017 19:43  |  Category: Politic

bozianu declaratie politica 25 sept 2017Președintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, critică reacția autorităților avută în fața alertelor de furtună de săptămâna trecută, comportament care, în opinia deputatului prahovean, nu a produs decât panică în rândul populației. Totodată, Bozianu a amintit de reacția „heirupistă” a unor primari care au urmărit să-și facă capital de imagine. „Consider această abordare intolerabilă o insultă la adresa cetățenilor acestei țări", a susținut Bozianu într-o declarație politică susținută la tribuna Parlamentului.

Deputatul USR Dan Rădulescu a cerut demisia ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 26 September 2017 10:30  |  Category: Politic

gratiela gavrilescu vicepremierDeputatul Dan Rădulescu, preşedintele USR Prahova, i-a cerut, astăzi, demisia ministrului Mediului, prahoveanca Graţiela Gavrilescu. Parlamentarul USR reclamă că ministrul Mediului nu a luat măsuri concrete pentru combaterea poluării aerului din Ploieşti şi din împrejurimi.

Traian Băsescu, prezent la Festivalul Toamnei de la Filipeștii de Târg

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 25 September 2017 14:07  |  Category: Politic

traian basescu filipestiPreședintele PMP, Traian Băsescu, a participat la Festivalul Toamnei de la Filipeștii de Târg, eveniment organizat de Primăria Filipeștii de Târg și ajuns la ediția cu numărul 6.

PMP, despre Dragnea și miniștrii cercetați de DNA în dosarul Belina: Să-și dea toți demisia

Written by Administrator  |  Created on Monday, 25 September 2017 09:28  |  Category: Politic

dragneaPMP a publicat un comunicat de presă în care cere demisia miniștrilor implicați în scandalul Belina. Totodată, reprezentanții Partidului Mișcarea Populară îl critică în termeni foarte duri pe Liviu Dragnea care, în accepțiunea PMP ar trebui „să dispară din peisajul politic românesc".

Anastase, atac dur la Gavrilescu: Nu respectă programul de guvernare. O să-l întreb pe Tudose dacă o mai ține în funcție

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 21 September 2017 18:11  |  Category: Politic

roberta anastase 21sept 2017Deputatul liberal Roberta Anastase a adresat joi, în cadrul unei conferințe de presă, critici dure la adresa ministrului Mediului, vicepremierul Grațiela Gavrilescu, reproșându-i că, în ciuda interpelărilor repetate pe care i le-a adresat, ministrul nu a alocat fonduri în bugetul anului curent pentru achiziționarea unei stații de monitorizare a aerului în Ploiești. Totodată, Anastase anunță că săptămâna viitoare îl va întreba pe premierul Tudose dacă o mai menține în funcție pe Gavrilescu, în condițiile în care prin nealocarea de fonduri în buget la capitolul „Reducere a Impactului asupra atmosferei inclusiv monitorizarea calității aerului" ministrul Mediului nu ar respecta programul de guvernare asumat de actuala coaliție aflată la putere.

Principalele declarații:

Roberta Anastase, despre inițiativa deputatului Dan Rădulescu referitoare la schimbarea legii privind calitatea aerului: Susțin și votez

Written by Administrator  |  Created on Thursday, 21 September 2017 17:12  |  Category: Politic

roberta anastase 21sept 2017Deputatul Roberta Anastase (PNL) a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Ploiești, că va răspunde pozitiv apelului formulat de către deputatul Dan Rădulescu (USR) care propune modificarea legii 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător. „Susțin, semnez și votez o initiativă care urmărește să îmbunătățească condițiile de mediu în care locuiesc ploieștenii", a declarant Anastase.

Deputatul Dan Rădulescu: "Paradoxurile poluării unui oraș «nepoluat»"

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 21 September 2017 13:23  |  Category: Politic

poluare aer genericDeputatul Dan Rădulescu, preşedintele USR Prahova, se implică în problema poluării din Ploieşti, reclamând faptul că normele legale pentru anumite emisii nocive din atmosferă se raportează anual şi nu ţin cont de variaţiile acestor indicatori statistici de-a lungul anului, creând premisele ca marii agenţi economici să polueze aerului pentru o perioadă îndelungată fără să fie măcar pedepsiţi. Totodată, parlamentarul remarcă faptul că nu există studii epidemiologice elocvente, anchete de simptome sau studii de impact asupra sănătăţii populaţiei expuse la poluanţii din aer.

Parlamentarii PMP îi cer ministrului Sănătăţii să vină la discuţii privind priorităţile din sistem

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 19 September 2017 13:01  |  Category: Politic

pmp-ministerul-sanatatiiDeputaţii şi senatorii din Partidul Mişcarea Populară i-au adresat o invitaţie ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, căruia i-au cerut să vină în plen pentru a prezenta priorităţile în acest domeniu. Pentru că guvernantul nu s-a prezentat, luni, în Parlament, un grup de parlamentari PMP s-a deplasat astăzi la sediul Ministerului Sănătăţii, încercând săobţină întrevederea solicitată.

Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: "Avem o gurvernare total haotică şi în învăţământ"

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 19 September 2017 12:12  |  Category: Politic

iulian dumitrescu1Preşedintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, s-a arătat întristat că moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Educaţiei, Liviu Pop, a fost respinsă, parlamentarul ploieştean reclamând că în domeniul educaţiei sunt probleme foarte grave, pe care actuala conducere a Ministerului nu numai că nu le-a rezolvat, dar le-a şi accentuat.

Senatorii și deputații Partidului Mișcarea Populară efectuează, marți, o viziă la ministrul Sănătății, după ce Florian Bodog nu a dat curs invitației lansate de acesta, de a lua parte la o discuție, la Parlament.

Mesajul PNL Prahova după dispariţia lui Mircea Ionescu Quintus

Written by Anca Visan  |  Created on Saturday, 16 September 2017 14:12  |  Category: Politic

mircea ionescu quinstusReprezentanţii PNL Prahova au transmis un mesaj oficial în se arată îndureraţi de trecerea în nefiinţă a preşedintelui onorific al partidului, fostul senator şi ministru Mircea Ionescu Quintus, şi transmit condoleanţe familiei îndoliate.