Politic

Politic

Un număr de 22 de membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei au semnat o rezoluție prin care cer forului european o anchetă cu privire la atacurile lui Darius Vâlcov, consilierul premierului, și ale fostului ministru al Educației, Liviu Pop, la adresa minorității germane din România, relateaza Mediafax.

 

Read more: Atacurile lui Darius Vâlcov și Liviu Pop la adresa minorităților fac România subiect de anchetă în...
Politic

PSD va introduce, de anul viitor, măsuri de austeritate și nu va mai aplica Legea salarizării unitare - afirmația a fost făcută sâmbătă de senatorul liberal Florin Cîțu, care prezintă în acest sens un document trimis către CE prin care coaliția de guvernare promite înghețarea salariilor în sectorul bugetar în 2019.

 

Read more: Înghețarea salariilor în 2019, promisă de PSD - ALDE într-un document trimis Comisiei Europene
Politic

 

Scandal în administraţia ploieşteană legat de cheltuielile de la Servicii de Gospodărire Urbană! Primarul Adrian Dobre a vorbit despre un posibil "tun", reclamând că măsura de externalizare a pazei, menită să aducă economii, ar urma să ducă la o dublare a cheltuielilor pentru această activitate. N-a durat mult şi a venit şi replica din partea viceprimarului social-democrat Cristian Ganea, care a publicat pe o reţea de socializare calculele care au stat la baza deciziei de externalizare a acestui serviciu, afirmând că primarul e prost informat şi sugerând că acesta "se laudă cu munca altora sau aruncă cu noroi în adversarii politici".

 

Contrele dintre primarul Adrian Dobre şi viceprimarul Cristian Ganea vin după ce, zilele trecute, cei doi au fost implicaţi într-un scandal, tot pe reţelele de socializare, legat de contractul pentru demolarea şi reconstruirea aşa-zisului pod de lemn. De data aceasta, mărul discordiei este SGU Ploieşti, iar Dobre a reclamat că reprezentanţii PSD, care controlează societatea prin oamenii pe care îi au în Adunarea Generală a Acţionarilor şi Consiliul de Administraţie, ar pregăti un "tun" odată cu angajarea unei firme de pază, primarul afirmând totodată şi că actualul CA, care funcţionează interimar, nu ar avea dreptul să ia măsuri care să afecteze organigrama societăţii. Găsiţi declaraţia completă AICI!

 

În replică, Cristian Ganea spune că primarul e cel care a greşit calculele şi a publicat pe Facebook fotografia unei coli pe care apar calculele comparative ale cheltuielilor de pază, atât pentru varianta cu angajaţi proprii, cât şi pentru varianta cu externalizare. Respectivele calcule mai arată că, în cea de-a doua variantă, SGU ar plăti lunar sub 270.000 de lei, obţinând o economie de peste 101.000 de lei, însă ele nu explică şi de ce, la procedura de selecţie, societatea s-a arătat dispusă să consume până la 700.000 de lei pe lună.

"Nu îmi plac polemicile! Dar nu pot asista pasiv la jocul deloc curat pe care l-a adoptat primarul Adrian Dobre în ultima perioadă. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Adrian Dobre a prezentat o situație care nu are nici o legătură cu realitatea. Ba mai mult, pot afirma cu tărie că ori este prost informat, ori minte cu nerușinare! Primarul a insinuat că există un interes al PSD de a externaliza serviciul de pază al SGU Ploiești, și asta pe o sumă fabuloasă și fără respectarea legii. Mă văd obligat să ripostez, nu doar în calitate de președinte al PSD Ploiești, de viceprimar al acestui oraș, dar mai ales pentru că SGU mi-a fost «pasat» de către Dobre atunci când a văzut că nu poate gestiona în nici un fel relația dintre Primărie și această societate comercială aflată în subordinea Consiliului Local. Sau poate că, atunci când mi-a pasat SGU-ul, primarul și-a imaginat că mă va îngropa cu tot cu societate, considerand că nu voi fi capabil să gestionez lucrurile. Iata că soluții exista, daca se vrea! Este adevărat că se dorește externalizarea acestui serviciu, lucru cu care Dobre a și fost de acord, dar nu pentru vreun «tun», ci pentru a se face o economie la bugetul SGU, în încercarea de a redresa societatea. În acest moment sunt 109 persoane angajate pentru pază la SGU, pe un număr de 22 de posturi fixe şi un post mobil. Asta generează cheltuieli cu paza de 371.000 pe lună. Externalizând paza, cheltuielile se reduc cu aproximativ 100.000 de lei lunar. Îi sugerez primarului Dobre să se apuce de treabă și să lase dezinformările. În doi ani de mandat nu a făcut nimic, iar acum se laudă cu munca altora sau aruncă cu noroi în adversarii politici", a scris Cristian Ganea pe Facebook, ca replică la acuzaţiile primarului.

 

 

Politic

Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a participat, în perioada 17-18 octombrie, la Kavala (Grecia), la cea de-a 52-a reuniune a Comisiei pentru afaceri juridice și politice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN).

Read more: Deputatul Roberta Anastase a condus delegația Parlamentului României la reuniunea Comisiei pentru...
Politic

Parlamentarul de Prahova Cătălina Bozianu s-a numărat printre reprezentanții României la Geneva, cu prilejul sesiunii de toamnă a Uniunii Interparlamentare, organism aflat sub egida ONU.

Read more: Protejarea femeilor împotriva traficului de persoane și a violenței, subiecte sensibile abordate...
Politic

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu anunță o nouă sesiune de audiențe în stradă, aceasta urmând să aibă loc în al doilea municipiu al județului, Câmpina.

Read more: Audiențele în stradă ajung la Câmpina. Deputatul Dan Rădulescu le dă întâlnire cetățenilor "La ceas"
Politic

Comisia Europeană a atenționat, recent, România în legătură cu deficiențele semnificative în ceea ce privește monitorizarea poluării aerului pe întregul său teritoriu. Pornind de la acest semnal de alarmă tras de autoritățile europene, în cazul țării noastre, deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu anunță înaintarea unei inițiativa pentru modificarea Legii privind protecția mediului.

Read more: Deputatul Dan Rădulescu anunță o nouă inițiativă de modificare a Legii privind protecția mediului
Politic

În următoarele două zile, deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase se va afla la Kavala, în Grecia, unde va reprezenta România la o nouă reuniune a Comisiei pentru afaceri juridice și politice a APCEMN.

Read more: Deputatul de Prahova Roberta Anastase reprezintă România la a 52-a reuniune a Comisiei pentru...
Politic

Capitala a găzduit, luni, o nouă întâlnire din seria celor care pregătesc preluarea, de către România, a Președinției rotative a Consiliului UE, începând cu 1 ianuarie 2019.

Read more: Deputații din Comisia pentru Afaceri Europene, față în față cu omologii din Bulgaria. Roberta...
Politic

PMP a adunat peste 1 milion de semnături de susținere pentru revenirea la alegerea primarului în 2 tururi.

Proiectul de lege al PMP a trecut de Senat si urmează să se dezbată în Camera Deputaților.

De asemenea proiectul de lege al PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300, a trecut de Senat și urmează să fie votat în Camera Deputaților.  PMP cere punerea cât mai urgent pe ordinea de zi a celor 2 proiecte de lege. "Vom merge cu acest mesaj în Parlament. Legea cu privire la modificare Legii 115/2015 privind alegerea administrației publice locale a fost depusă de PMP încă din 2016. Această inițiativă legislativă a fost adoptată de Senat, deci legea cu privire la alegerea primarilor în două tururi a trecut de Senat. Acum vom merge cu cele un milion de semnături în Parlament, pentru a le cere și deputaților să voteze revenirea la alegerea primarului în două tururi”, a declarat, sâmbătă, la sediul central al PMP, președintele partidului, Eugen Tomac.

Politic

Au început să apară reacții care conturează efectele modificărilor aduse Legilor Justiției prin Ordonanța de Urgență adoptată luni de Guvern. Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu vorbește despre "noul ordin a lui Dragnea pentru ministrul justiției", privind "blocarea accesului magistraților tineri în DNA și în special în funcțiile de conducere".

Read more: Accesul magistraților tineri în DNA, BLOCAT prin ordonanța adoptată luni. Deputatul Dan Rădulescu...