Politic

Politic

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, iese cu o declaraţie publică după negocierile purtate luni cu reprezentanţii Veolia Energie, în contextul în care contractul de termoficare a Ploieştiului expiră la 1 mai. Oficialul CJ îl acuză pe primarul Dobre de o atitudine duplicitară şi spune că acesta foloseşte aceste discuţii pentru a căpăta capital electoral, fără a găsi o soluţie concretă pentru continuarea serviciului de utilitate publică şi după data de 1 mai.

Read more: Bogdan Toader: "Primarul Adrian Dobre nu a învăţat nici acum, când mai are doar un an de mandat,...
Politic

Cu aproximativ o lună rămasă până la expirarea contractului pentru termoficarea Ploieştiului, reprezentanţii PSD îl acuză pe primarul Dobre că în ultimii doi ani, dincolo de comandarea unor studii, n-a făcut niciun demers pentru evitarea unei posibile crize. Într-un comunicat de presă transmis marţi, viceprimarul Cristian Ganea, preşedintele PSD Ploieşti, acuză că Adrian Dobre va lăsa ploieştenii fără apă caldă după data de 1 mai şi îi cere primarului să facă un gest de bărbăţie şi să demisioneze.

Read more: PSD Ploieşti îi cere demisia primarului Dobre, din cauza crizei termiei: "Va lăsa ploieştenii fără...
Politic

Luni, pe 18 martie, la împlinirea a 102 ani de la nașterea maestrului Mircea Ionescu Quintus, președintele PNL Prahova a vizitat-o pe văduva seniorului liberal, aducându-i un omagiu celui care a marcat istoria liberalilor în România și care va rămâne, pentru totdeauna, un model de om politic.

Read more: 102 ani de la nașterea lui Mircea Ionescu Quintus. Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu:...
Politic

Reacții, la Ploiești, după noul episod consumat, ieri, în serialul privind asigurarea agentului termic, în municipiu, din mai încolo, după expirarea contractului cu Veolia. Grațiela Gavrilescu, președintele ALDE Prahova, îl atacă din nou pe primarul Adrian Dobre, după noua rundă de negocieri cu Veolia și scandalul din ședința de Consiliu Local de luni.

Read more: Grațiela Gavrilescu îl atacă din nou pe Adrian Dobre: "Primarul plângăcios ne va încălzi...
Politic

Liderul liberalilor prahoveni, senatorul Iulian Dumitrescu, s-a numărat printre cei  prezenți la întâlnirea de ieri cu Manfred Weber, candidatul PPE la funcția de președinte al Comisiei Europene, prezent la București pentru Summitul liderilor locali și regionali ai PPE de la București.

Read more: Președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, prezent la întâlnirea cu  Manfred Weber
Politic

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu trage un nou semnal de alarmă cu privire la efectele poluării asupra sănătății ploieștenilor. Pornind de la concluziile unui studiu pe acest subiect, despre care și Actualitatea Prahoveană a scris AICI, parlamentarul de Prahova arată că, în municipiu, în jur de 1.000 de oameni mor anual din cauza poluării cu particule în suspensie și benzen.

Read more: Deputatul de Prahova Dan Rădulescu: "Poluarea ucide, ANUAL, cel puțin 1.000 de ploieșteni"
Politic

Președintele PMP Prahova Cătălina Bozianu atrage atenția asupra "ipocriziei generate de actuala formă a legislației electorale", arătând, într-un mesaj public, faptul că pe durata campaniei posibilitățile de campanie ale formațiunilor politice sunt limitate, în timp ce, în perioada de dinainte, "cu excepția îndemnului la vot, totul este permis". Deputatul de Prahova consideră că, astfel, "legea electorală nu generează egalitate de șanse între partide sau candidați și nici nu elimină metodele de campanie electorală cu conotație contravențională sau penală, ci doar limitează accesul la informație al alegătorilor".

Read more: Deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu critică actuala legislație electorală: "Limitează...
Politic

Dragi prieteni și neprieteni, prin acest text vreau să vă împărtășesc, la pachet cu experiența neplăcută cauzată de un mail dubios primit în decursul zilei de luni, și un profund sentiment de dezamăgire trăit, in personam, în timpul lecturării chestiunii în cauză numită, pompos, „reacție oficială a USR Prahova”. Așadar, vă las să lecturați e-mailul primit, după care îmi voi permite câteva comentarii pe marginea obrăzniciei cu pricina:

E-mail USR Prahova: Bună ziua, Vă transmit mai jos o reacţie oficială din partea USR Prahova cu privire  la publicarea de către publicaţia dumneavoastră a articolului intitulat "Liderul USR Prahova, prima reacţie după decizia ICCJ legată de candidatura USR-PLUS la europarlamentare", pe data de 09 martie 2019. (http://www.actualitateaprahoveana.ro/editia-electronica/politic/liderul-usr-prahova-prima-reactie-dupa-decizia-iccj-legata-de-candidatura-usr-plus-la-europarlamentare-24153). "Vă mulţumim pentru publicarea materialului referitor la un subiect de actualitate pentru USR.

Articolul face referire la o poziţie luată de domnul Dan Rădulescu,
deputat USR de Prahova, prezentat de către dumneavoastră cu sintagma
"liderul organizaţiei judeţene a USR".

Precizăm, în acest sens, că domnul deputat Dan Rădulescu nu deţine în
acest moment nicio funcţie de conducere în cadrul filialei judeţene USR
Prahova sau a oricărei filiale locale din judeţ. Începând cu luna
octombrie 2018, preşedintele USR Prahova este domnul George Marussi,
senator USR de Prahova.

Menţionăm, de asemenea, că mesajul publicat de domnul deputat Dan
Rădulescu reprezintă în primul rând o poziţie personală a dumnealui, în
calitate de deputat, şi nu este întru totul poziţia oficială a filialei
USR Prahova.

Conform celor expuse anterior, vă adresăm rugămintea de a modifica
titlul şi cuprinsul articolului publicat de dumneavoastră, astfel încăt
domnul Dan Rădulescu să fie prezentat cu sintagma "deputatul USR
Prahova".

Totodată, solicităm publicarea unei lămuriri în finalul articolului, în
care să se precizeze că poziţia domnului deputat Rădulescu reflectă o
poziţie personală a dumnealui, în calitate de deputat USR.

Rămânem în continuare deschişi pentru orice formă de colaborare."

Cu stimă,
Mihai Sandu
Vicepreşedinte USR Prahova
Coordonator comunicare externă

Așadar,

rar mi-a fost dat, în ultimii 18 ani de când fac meseria asta, să citesc un mesaj atât de lipsit de noimă. Niște tipi și tipe care nu comunică nimic de ani de zile ies din silenzio nu pentru a trimite vreo „reacție oficială” împotriva regimului PSD-ALDE, a PNL sau a extratereștrilor, ci se umflă din cauză de funcție de conducere și își atacă propriul deputat. Caz de ambulanță, nu?

În anii de când USR Prahova a luat ființă, oamenii fantomatici de acolo nu au publicat o urmă de raport de activitate sau măcar o listă de prezentare cu membrii birourilor județean sau municipal, ca să știe poporul plătitor de taxe și impozite în contul partidelor politice parlamentare cu cine stă de vorbă și, eventual, cu cine votează. Un comunicat, o conferință de presă, o caravană Love parade, o bătaie cu perne, ceva-orice, însă îl belesc în stil balcanic pe Rădulescu, colegul LOR care este deputat USR de Prahova și unul dintre cei mai activi și vocali parlamentari din județ.

Puteți să întrebați

pe cine vreți din spectrul politic și vă va răspunde astfel: Rădulescu este o voce activă, prezentă, atât în spațiul public, cât și la job, în Parlament. Cu mențiunea că peneliștii, până la cel mai înalt nivel, o zic cu jumătate de gură, iar pesediștii îl înjură cu ură și patos, cum le stă bine.
Astfel că Rădulescu trăiește un paradox: e înjurat de tot PSD-ALDE, în timp ce este săpat din interior de tipii și tipele din USR Prahova. Al dracului paradox cu iz de manea de la noi, de aici, din Balcani!

Nu vreau să se interpreteze greșit acest text, pentru că observ că lumea se înfierbântă, treptat, odată cu apropierea alegerilor. Însă tiparul ăsta comportamental nu face cinste membrilor și conducerii unei organizații politice care se dorește să reprezinte o alternativă bazată pe normalitate împotriva jegului din spațiul public contemporan.

Ok, Rădulescu nu e președintele USR Prahova și „nu are nicio funcție de conducere”, fiindcă, nu-i așa, este doar deputat (sic!). Însă de aici și până la răspunsuri de grădiniță, în care niște personaje fantomatice în politică se dezic de singurul reprezentant al USR Prahova care de doi ani este vizibil în spațiul public este cale lungă. Nu știu ce se consumă la organizația de bază, dar sigur e expirat – altă explicație nu am.

Mai mult de-atât, să trimiți mesaje în care „soliciți” ca un ziar să adauge note stupide de subsol, când este vizibil și din avion că declarația este citată cu ghilimele nu mai denotă doar puerilism, ci și o mentalitate totalitară, neo-marxistă, absolut nefrecventabilă. Nu lipsa de dorință ne-a făcut să nu promovăm acțiunile celorlalți membri ai USR Prahova din ultimii doi ani, ci doar simplul fapt că nu au existat. Nu au transmis nimic legat de politica locală, de problemele importante ale comunităților prahovene, despre scandalurile politice locale, cele legate de justiție, de corupție, despre incapacitatea administrativă care a transformat orașul într-o localitate cu iz pronunțat rural, nimic, nimic. Comunicare publică zero. Iar acum, după zero prezență, trântesc chestiunea aiuritoare de mai sus.

Le răspund, punctual, autorilor de poziții oficiale din USR Prahova,, cu scopul declarat de a-i scoate din bula lor meschină de mici combinatori care salivează după servici la stat în mandatul viitor, fără să aibă niciun plan sau proiect pentru comunitatea locală. Sau măcar o urmă de preocupare în a avea.

1. Autorii comunicatului sunt vădit deranjați de sintagma „liderul organizației USR Prahova”, adăugând certăreț faptul că „domnul deputat Dan Rădulescu nu deţine în acest moment nicio funcţie de conducere în cadrul filialei judeţene USR Prahova sau a oricărei filiale locale din judeţ. Începând cu luna octombrie 2018, preşedintele USR Prahova este domnul George Marussi, senator USR de Prahova”, se adaugă în mesajul trimis pe mailul redacției.

RĂSPUNS: Stimați militanți pentru o Românie normală, în care competența bate pila de partid, luptători împotriva hidrei pesediste, ne scuzați, nu am știut. De ce? Pentru că nu ați organizat o conferință de presă de atunci, nu ați trimis niciun mesaj politic de atunci, un comunicat, o prezentare a biroului județean sau municipal, o postare asumată public, măcar pe Facebook, în condițiile în care dușmanul vostru numărul 1, PSD, v-ar oferi zilnic motive să îl faceți terci. Iar voi nu o faceți, dragi luptători. De ce, dragi luptători, de ce?
Vă limitați la a da share-uri pe Facebook, preluând postările susținute de liderii naționali, în rest nexam opinii personale asumate de la nivelul județean. Și îl certați pe unul, întâmplător chiar deputat USR, care dă cu dușmanul doctrinar de pământ?

Dragă domnule președinte, senator George Marussi,
înțeleg că sunteți un tip rasat, comunicativ, afabil. De ce nu comunicați nimic, domnule? Unde sunteți? Unde v-a găsit electoratul în ultimii doi ani, de când vă primiți un generos salariu din bani publici?

Care sunt proiectele vizibile pentru comunitatea prahoveană pentru care presupun că luptați cu fanatism? Vă adresez aceste gânduri pentru că există așteptări majore de la USR, domnule Marussi, iar dumneavoastră nu existați, domnule. În Parlament, observ că sunteți semnatarul unor initiațive legislative alături de alte câteva zeci de semnături pentru fiecare proiect. Sunt atât de bătrân în zona asta, domnule Marussi, încât știu cum devine un parlamentar inițiator de proiect de lege. Se bagă în seamă, semnând la grămadă, alături de alți 50, câte un proiect, după care și-l agață la cingătoare, ca și cum el singurel a muncit pentru idee. Iar el, domnule Marussi, în proporție covârșitoare, nici nu știe ce a semnat. De fapt, ați și dovedit, cu subiect și predicat, că semnați la grămadă și, uneori, habar nu aveți ce semnați – LINK AICI.

2. Sfaturi tovărășești despre ce să scriem și cum

Ia citiți aici, ce rugăminte primim noi la redacție: „Vă adresăm rugămintea de a modifica titlul şi cuprinsul articolului publicat de dumneavoastră, astfel încăt domnul Dan Rădulescu să fie prezentat cu sintagma "deputatul USR Prahova. Totodată, solicităm publicarea unei lămuriri în finalul articolului, în care să se precizeze că poziţia domnului deputat Rădulescu reflectă o poziţie personală a dumnealui, în calitate de deputat USR”.

Domnii de la USR Prahova vor să adăugăm note de subsol. Din lipsă de exercițiu în comunicarea publică, oamenii se fac de râs. În viziunea lor ușor neo-marxistă, ghilimelele declarației care delimitează citatul din Rădulescu nu sunt suficiente. Vor să adăugăm și la capătul articolului câteva explicații. Ca și cum tipul ăsta, Rădulescu, este vreun lunatic scăpat de la psihiatrie care zburdă în spațiul public fără noimă, nu e deputat din partea USR Prahova, singurul reprezentant al acestei organizații politice care are coerență și prezență vizibilă în spațiul public.

3. Adresez, la final, o rugăminte către organizația USR Prahova, fiindcă simt că există o dorință neostoită de comunicare: fiind o entitate publică, vă rugăm să ne transmiteți lista cu membrii aleși în cadrul biroului județean și municipal (Ploiești, Câmpina). De asemenea, vă rugăm să ne transmiteți data următorului comunicat de presă/conferință de presă/declarație de presă legate de un subiect de actualitate la nivel județean sau municipal și lista declarațiilor de presă din trecut ale domnului senator George Marussi, datate, în care tratează subiecte de maxima importanță din administrația și politica locală din cadrul comunității prahovene, unde domnul Marussi și-a câștigat mandatul de senator al României.

Mulțumesc pentru atenție și îi asigur pe membrii USR Prahova că le vom promova ieșirile oficiale în spațiul public legate de subiectele importante pentru comunitatea prahoveană, politice, sociale sau administrative. Doar să existe, atât le cerem!

Și 4: Dacă aud comentarii că m-a pus pesedeul, peneleul, Soroș sau chiar Rădulescu să vă cert, fără să vă observați ticăloșia și impotența din propria ogradă, mă voi supăra și voi considera că sunteți o mizerie de partid, cu scenariști paranoici și ahtiați după funcții și combinații, la fel ca PSD, PNL, ALDE, UDMR, PMP, PCR, PLM, ați prins idea? Eu încă nu cred asta și sper că sunteți niște oameni curați, fără securiști și alte orătănii printre voi, niște oameni care, iată, mai și greșesc, dar care sunt dornici să schimbe țara asta, cot la cot cu orice om de bună credință. Fiindcă am copii, bă, și dacă sunteți la fel ca toate celelalte javre fac rapid ce-a zis Ghiță ieri într-o emisiune unde vorbea beat manga, după care emigrez. Și n-aș vrea asta, ați prins-o?
PS: Încă ceva: din mailul tâmpit pe care l-ați trimis înțeleg că Rădulescu prezintă „poziții personale” care nu sunt „întru totul” similare cu „poziția oficială a USR Prahova”. Ok, am înțeles. USR Prahova are o poziție. Nu e rău. O ultimă întrebare: Care?

Sebastian Ignat/ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

O ultimă imagine, de la alegerile parlamentare, pentru amuzamentul amar al electoratului

marussi radulescu

Politic

Viceprimarii municipiului Ploieşti, mandataţi de Consiliul Local să rezolve preluarea terenului de la fosta unitate militară de pe Torcători propus pentru construirea viitorului spital municipal, anunţă că au programat discuţii la Ministerul Apărării şi Agenţia Naţională pentru Locuinţe, pentru a lămuri condiţiile de obţinere a terenului, dar şi la Ministerul Sănătăţii, pentru sprijin în vederea realizării noii construcţii. Viceprimarul George Pană reclamă că nici în acest moment autorităţile nu ştiu cu exactitate ce ar trebui să preia, argumentând că în acte nu apar anumite construcţii vechi existente pe acest teren şi că Primăria n-a verificat dacă pe sub el există cumva vreo reţea de utilităţi. "Primarul se pregătea să construiască un spital fără să ştie condiţiile terenului pe care intenţiona să facă această construcţie", mai reclamă vicele, care-l acuză pe Adrian Dobre că a lansat doar o "petardă".

Read more: Viceprimarul George Pană, despre preluarea terenului de pe Torcători: Iată încă o "petardă"...
Politic

Partidul Naţional Liberal votează, joi, lista finală cu candidaţii pentru alegerile europarlamentare. Varianta prezentată pe surse în spațiul public este deschisă de jurnalistul Rareș Bogdan.Din informațiile de până acum, Crin Antonescu nu se va număra printre candidații liberali la scrutinul din 26 mai.

Read more: Lista candidaților PNL la alegerile europarlamentare