Politic

Politic

OUG 13 revine pe firmament, prin vocea liderului PSD. Liviu Dragnea îi cere ministrului Justiţiei să prezinte cât mai repede un proiect privind amnistia şi graţierea. Potrivit digi24.ro, Dragnea îl acuză pe Tudorel Toader că nu a făcut nimic în această privinţă. Şeful PSD spune că dacă în săptămânile următoare Tudorel Toader nu va prezenta un proiect privind amnistia şi gratierea, atunci va cere CEx PSD să ia o decizie. Termenul final pentru adoptarea aministiei și grațierii ar fi finalul acestui an.

 

Read more: BOMBĂ. Toader, amenințat cu remanierea. Liviu Dragnea îi cere ministrului Justiției o soluție...
Politic

Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase participă, în perioada 26 - 38 noiembrie, la cea de-a 52-a Adunare generală a organizaţiei care are loc la Erevan, în Armenia.

Read more: Deputatul de Prahova Roberta Anastase reprezintă România la cea de-a 52-a Adunare generală a...
Politic

"Eu, de un un an de zile, vorbesc de unitate pentru alegerile europarlamentare, unitatea opoziţiei şi pe urmă unitate pentru un singur candidat, care nu poate fi domnul Cioloş. Probabil că domnul Iohannis va dori un al doilea mandat şi va trebui susţinut preşedintele în funcţie", a declarat Traian Băsescu, la România TV. Întrebat dacă Dacian Cioloş are şanse în cursa electorală, fostul şef al statului a negat, susţinând că preşedintele Iohannis poate avea o campanie care să-l facă favorit pentru al doilea mandat.

 

Read more: Traian Băsescu: „Cioloş nu are şanse la prezidenţiale, Opoziţia ar trebui să-l susţină pe...
Politic

Incendiul de aproape 80 de ore care a avut loc, în urmă cu două săptămâni, la Ploiești, și a socs la iveală un depozit în care ajunseseră, ilegal, cantități uriașe de substanțe periculoase. În declarația politică susținută în această săptămână, în Parlament, deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu critică lipsa de reacție a autorităților, în urma unui incident atât de grav.

Read more: Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a vorbit, în Parlament, despre cel mai grav episod de...
Politic

Discuţiile legate de remaniere, concentrate pe situația de la Ministerul Transporturilor și de la Ministerul Dezvoltării, a cam lăsat să treacă neobservată numirea lui Constantin Bogdan Matei în funcția de ministru al Tineretului și Sportului. Și zău că ar fi păcat să nu primească atenția cuvenită. Iată de ce!

Read more: Noul ministru al Tineretului și Sportului, dascăl de 2,75 la titularizare
Politic

Deputatul PMP de Prahova Cătălian Bozianu a punctat, în declarația sa politică din această săptămână, cât de bine le-ar prinde românilor dacă s-ar construi autostrăzi cu aceeași viteză cu care sunt schimbați miniștrii.

Read more: Ministerul Transporturilor, blocat și de scandalul remanierii. Cătălina Bozianu: "Miniștrii se...
Politic

PSD a decis, miercuri seară, să trimită la Cotroceni două propuneri noi, pentru Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării, după ce primele au fost refuzate marți de Klaus Iohannis. Președintele a anunțat, însă, joi, că în această săptămână nu va avea loc nicio schimbare și a spus că subiectul va mai reveni în discuție abia după Ziua Națională.

Read more: Iohannis refuză a doua remaniere: "Nu va exista nicio schimbare în această săptămână"
Politic

Alegerile europarlamentare ce vor avea loc în primăvara anului viitor sunt un „test de partide”, spune deputatul liberal Adriana Săftoiu. „Europarlamentarele vor da trendul. Acolo se va stabili cam cum stau partidele, se va stabili puţin care va fi bătălia la prezidenţiale. (...) Sunt într-adevăr şi eu destul de curioasă care va fi ierarhia partidelor în europarlamentare. Vă rog, nu mi-o luaţi în nume de rău, dar tot PSD-ul va câştiga europarlamentarele”, a afirmat Adriana Săftoiu la o dezbatere pe tema opoziției, organizată de Grupul pentru Dialog Social și revista „22”.

 

Read more: Deputat liberal: PSD va câștiga alegerile europarlamentare
Politic

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că se "delimitează total" de declarațiile lui Ilan Laufer, care l-a acuzat de antisemitism pe președintele Klaus Iohannis. Nici premierul Viorica Dăncilă nu susține declarațiile lui Laufer. "Mă delimitez total de declarațiile lui Ilan Laufer", a spus Dragnea, miercuri seară, înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD. De asemenea, întrebată dacă își asumă declarațiile lui Ilan Laufer, premierul Viorica Dăncilă a răspuns: "Nu”.

 

Read more: Liviu Dragnea: Mă delimitez total de declarațiile lui Ilan Laufer