Politic

Politic

Ales cu peste 137.000 de voturi la scrutinul din 27 septembrie, Iulian Dumitrescu urmează să depună vineri jurământul în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. Asta înseamnă că preşedintele PNL Prahova urmează să renunţe la funcţia de senator, care va fi preluată, în cele câteva luni rămase din actualul mandat parlamentar, de către Virgil Guran.

Read more: Iulian Dumitrescu depune mâine jurământul în funcţia de preşedinte la Consiliul Judeţean. Cine îi...
Politic

Reprezentanţii USR-PLUS au depus astăzi listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare aşteptate să aibă loc pe 6 decembrie. Listele din Prahova sunt deschise de Aurel Oprinoiu, la Senat, respectiv Andrei Lupu, la Camera Deputaţilor, ambii noi în "peisajul" alegerilor parlamentare. Actualul senator George Marussi apare abia pe locul al doilea, în timp ce deputatul Dan Rădulescu a fost marginalizat complet.

Read more: Alianţa USR-PLUS Prahova a depus candidaturile pentru alegerile parlamentare
Politic

Comisiile de specialitate din cadrul Camerei Deputaților trebuie să dezbată proiectul de lege propus de un grup parlamentar,i printre care se numără și deputatul PSD de Prahova, Laura Moagher, pentru reglementarea, prin lege, a Programului național de prevenire și gestionare a înmulțirii populației de câini fără stăpân.

Read more: Inițiativa legislativă a Laurei Moagher, privind programul de prevenire a înmulțirii câinilor fără...
Politic

Conf. univ. dr. Mihai Apostolache și-a anunțat candidatura la alegerile din 6 decembrie, menționând că va intra în cursă ca independent, susținut de Partidul Prahova în Acțiune. Acum, acesta a revenit cu o postare publică în care explică motivele pentru care vrea să revină în Parlamentul României, după mandatul de deputat avut în perioada 2008 - 2012.

Read more: Manifestul lui Mihai Apostolache, candidat independent în Prahova, la alegerile parlamentare, a...
Politic

Reprezentanţii PSD Prahova au depus, miercuri după-amiază, într-un cadru discret, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Pe poziţiile fruntaşe apar preşedintele organizaţiei judeţene, Bogdan Toader, fostul judecător CCR Simona-Maya Teodoroiu şi deputatul Graţiela Gavrilescu, până acum la PPU(SL), ceea ce a scos în afara poziţiilor considerate eligibile mai mulţi actuali parlamentari de Prahova. De altfel, actualii deputaţi Andreea Cosma şi Răzvan Ursu şi senatorul Emanoil Savin nici nu mai apar pe noile liste.

Read more: Andreea Cosma, Emanoil Savin şi Răzvan Ursu nu mai candidează. Cum arată listele PSD Prahova
Politic

Fără şanse ca fuziunea dintre partidul lui Ponta şi cel al lui Tăriceanu să se finalizeze oficial prea curând, reprezentanţii celor două formaţiuni au decis să concureze la alegerile parlamentare din partea Pro România, iar astăzi reprezentanţii organizaţiei Prahova au depus listele de candidaturi la Biroul Electoral. Acestea sunt deschise de Alexandru Iacobescu, la Camera Deputaţilor, preşedintele Pro România Prahova, respectiv Cătălin Beciu la Senat, până acum preşedintele ALDE Prahova.

Read more: Listele Pro România Prahova la parlamentare, deschise de Alexandru Iacobescu şi Cătălin Beciu
Politic

Deputatul de Prahova Roberta Anastase deschide lista de candidatură a Partidului Naţional Liberal pentru Senat. Parlamentarul a vorbit miercuri, la depunerea candidaturilor, despre priorităţile guvernării liberale şi despre nevoia unei configuraţii parlamentare stabile. "E important să avem o majoritate parlamentară şi să avem în continuare un Guvern care înţelege şi susţine priorităţile judeţului Prahova şi ale Ploieştiului", a subliniat actualul deputat.

Read more: Roberta Anastase, la depunerea candidaturii pentru Senat: "Suntem în faţa unei competiţii...
Politic

PNL Prahova adepus miercuri listele de candidatură pentru alegerile parlamentare. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este una dintre surprizele de aici. Aflat pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor, el a vorbit astăzi despre atuurile pe care le are Partidul Naţional Liberal şi despre obiectivele asumate de actuala guvernare.

Read more: PNL a depus dosarele de candidatură pentru alegerile parlamentare din Prahova: "Niciun alt partid...
Politic

Deputatul de Prahova Dan Rădulescu  a anunțat că, la începutul aceste săptămâni, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților a fost repus Proiectul de Lege privind utilizarea, conservarea şi protecţia solului.

Read more: Deputatul Dan Rădulescu: "Proiectul de Lege privind utilizarea, conservarea şi protecţia solului a...
Politic

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Raul Petrescu, fost viceprimar al municipiului în mandatul 2012-2016, a luat decizia de a candida la alegerile parlamentare din acest an. El va concura independent, pentru un mandat de deputat.

Read more: Raul Petrescu, directorul RASP Ploieşti, candidează independent la alegerile parlamentare din...
Joomla SEF URLs by Artio