Politic

Politic

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre prezenţa scăzută la urne, în Bucureşti – premieră absolută post-revoluţionară. Este un mesaj clar pe care primarul general Gabriela Firea i l-a transmis lui Liviu Dragnea.

 

Read more: C.T.Popescu la Digi24: Firea i-a dat un cap în gură lui Dragnea, de cred că-i va deranja dinţii și...
Politic

Președintele Grupului Social-Democrat din Parlamentul European, Udo Bullmann, a salutat eșecul referendumului pentru familia tradițională și a cerut guvernului să se concentreze pe problemele reale.

 

Read more: Grupul socialiştilor europeni aplaudă eşecul referendumului. Mesaj pentru guvernul PSD: „Să se...
Politic

Președintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, a lansat, vineri, un ultim apel înainte de referendumul din 6-7 octombrie, pentru revizuirea Constituției. Aceasta îndeamnă populația să iasă la vot și să-și exprime punctul de vedere cu privire la tema supusă consultării publice.

Read more: Cătălina Bozianu, deputat de Prahova, îi îndeamnă pe oameni să se prezinte la referendum: "Este...
Politic

Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a dialogat, în ultimele săptămâni, cu ministrul de Externe și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, punând accent pe teme subiecte conexe apropierii momentului în care România va prelua Președinția rotativă a Consiliului UE.

Read more: Aderarea României la Schengen și zona Euro, temele de politică externă abordate în ultimele...
Politic

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că 49 de liberali s-au înscris pe lista candidaturilor la alegerile europarlamentare, printre ei fiind şi Crin Antonescu, Vasile Blaga, Alina Gorghiu sau Cristian Bușoi. Interesant este că Orban, care momentan nu e pe listă, ar putea fi al 50-lea, conform unei clauza statutare care i-ar permite asta. Acum urmează o etapă de evaluare a CV-urilor şi proiectelor doritorilor.
Read more: 49 de liberali şi-au depus candidaturile pentru lista de europarlamentare
Politic

serban nicolae 820Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, i-a cerut demisia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, pentru prestaţia avută în cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European privind situaţia din România. Parlamentarul social-democrat merge pe linia lansată de colegii săi, susţinând că oficialii europeni care critică guvernarea din România sunt fie prost informaţi, fie rău-voitori, fie ambele. În această notă, Nicolae reia tema de discuţie legată de statul paralel şi îl acuză pe Timmermans că susţine abuzurile justiţiei asupra românilor.

Read more: Hai c-am auzit-o şi p-asta: Şerban Nicolae îi cere demisia lui Frans Timmermans urgent
Politic

roberta anastase comisie parlament afaceri europene barnierComisiile reunite ale Parlamentului României pentru afaceri europene şi politică externă au avut, marți, un schimb de opinii cu domnul Michel Barnier, Negociatorul şef al Comisiei Europene pentru ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Deputatul PNL de Prahova, Roberta Anastase, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene, a atras atenția, cu acest prilej, asupra necesității unui climat stabil și predictibil pentru companiile din blocul comunitar.

Read more: Michel Barnier, interpelat de deputatul Roberta Anastase, pe tema urmărilor ieșirii Marii Britanii...
Politic

roberta anastase comisie brexitNegociatorul-şef al Comisiei Europene pentru negocierile privind Brexit, Michel Barnier, a venit marți, la București, pentru discuții cu oficialii români, având întâlniri cu președintele, premierul, președinții celor două camere ale Parlamentului, dar și cu reprezentanți ai comisiilor de specialitate din Legislativ.

Read more: Vizita lui Michel Barnier la București, oportunitatea optimă  pentru clarificarea unor aspecte...
Politic

catalina bozianu semnaturi alegere primarCampania de strângere de semnături pentru susținerea inițiativei legislative care propune revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin s-a încheiat, în Prahova, cu un bilanț foarte bun. Filiala județeană anunță că a strâns nu mai puțin de 35.000 de semnături.

Read more: PMP Prahova a strâns 35.000 de semnături de la cetățeni care susțin alegerea primarului în două...
Politic

dumitrescu iulian pnl prahovaModificările pe care Guvernul ar urma să le aducă Programului Start-Up Nation au intrat în atenția senatorului PNL, Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova și prim-vicepreședinte al liberalilor pentru mediul de afaceri.

Read more: Programul Start Up Nation va fi modificat. Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova: "S-ar...