Joi, 14 Decembrie 2017
 

Politic

Un deputat USR de Prahova a lansat o invitație inedită către colegii săi, de la tribuna Parlamentului, chemându-i la o plimbare prin Ploieștiul a cărui poluare, deși gravă și recunoscută de autorități, este totuși ignorată.

Liderul grupului PNL din Senat, Iulian Dumitrescu, a luat cuvântul în plen, cu prilejul dezbaterii declarației pentru marcarea a 20 de ani de Parteneriat strategic cu SUA, subliniind că nu este de ajuns să transformăm acest document în "vorbe goale", ci el trebuie întărit prin respectarea angajamentelor pe care ni le-am asumat, ca țară.

Deputatul Cătălina Bozianu a cerut demiterea "ministrului haosului" de la Educaţie

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 13 September 2017 13:01  |  Category: Politic

catalina bozianu in parlamentPreşedintele PMP Prahova, deputatul Cătălina Bozianu, a cerut, astăzi, schimbarea din funcţie a ministrului Educaţiei, Liviu Pop, pe care îl acuză de haosul creat în sistem cu puţin timp înainte de deschiderea anului şcolar. Într-o declaraţie făcută în Camera Deputaţilor, parlamentarul ploieştean a precizat că bâlbâielile Ministerului Educaţiei în privinţa manualelor riscă să aibă consecinţe grave pe termen lung în pregătirea şi dezvoltarea elevilor.

PMP a solicitat Birourilor Permanente Reunite convocarea unei şedinţe de plen reunit a celor două Camere ale Parlamentului pentru dezbaterea situaţiei comunităţii româneşti din Ucraina, au anunţat, miercuri, liderii de grup din Senat şi Camera Deputaţilor.

Eliminarea ajutorului social pentru persoanele care refuză un loc de muncă și stoparea creșterii aberante a salariului minim sunt două dintre aspectele considerate prioritare de PNL în actuala sesiune parlamentară, a anunțat prim-vicepreședintele PNL, președintele PNL Prahova Iulian Dumitrescu.

Prima zi a noii sesiuni parlamentare a creat, deja, o situație îngrijorătoare, a atras atenția președintele organizaţiei Prahova a Partidului Mișcarea Populară, deputatul Cătălina Bozianu, care acuză "monstruoasa coaliție" anti-PMP.

PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, este, din această săptămână, lider al grupul parlamentar liberal din Senatul României.

 

PNL și fostul premier Victor Ponta ar negocia o alianță menită să confere șanse unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului PSD. Scenariul a început să circule în mediile politice și capătă contur și greutate, cu atât mai mult cu cât este însoțit de calcule destul de precise.

Un membru al Consiliului Local Ploiești a ținut să le arate alegătorilor săi, dar și celor care nu l-au votat, însă pe care îi reprezintă în această calitate, ce a făcut în ultimul an, de la câștigarea mandatului în CL.

Reprezentanții PMP în Consiliul Local Ploiești și Consiliul Județean Prahova au mers, joi seară, în cartierul Nord al Ploieștiului, pentru a sta de vorbă cu cetățenii și a afla care sunt nemulțumirile acestora. Acțiunea s-a derulat în cadrul campaniei "PMP luptă pentru tine! Vino alături de noi!".

Deputatul de Prahova Roberta Anastase nu abandonează tema legată de poluarea din Ploiești, una cu atât mai gravă cu cât acesta este și orașul care a dat actualul ministru al Mediului. Parlamentarul îi transmite Grațielei Gavrilescu, printr-o scrisoare deschisă, un mesaj deosebit de dur, punctând că aceasta s-a lăsat mai sensibilizată de o barză decât de sănătatea ploieștenilor.