PNL Prahova  a emis, marți, un comunicat de presă, ca urmare a informațiilor potrivit cărora mai mulți liberali au trecut la ALDE. Unele dintre aceste plecări au fost deja confirmate în spațiul public, altele vor deveni oficiale, probabil, în scurtă vreme, liberalii explicându-le prin faptul că noii lor foști colegi ar fi fost "șantajați cu pierderea locului de muncă, momiți cu creșteri de salarii și contracte suculente cu statul, ori pur și simplu frustrați că nu-și primesc sinecuri prin primării".

În comunicatul transmis marți de PNL Prahova, liberalii fac trimitere la vizita pe care președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, o va efectua la Ploiești în zilele următoare:

"Domnul Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE, se pregătește sa vină la Ploiești. Să nu credeți că vine ca să-i convingă pe supușii săi din Consiliul Local să voteze alocarea de fonduri pentru continuarea demersurilor de construire a noului spital municipal sau a centrului de radioterapie pentru pacienții oncologici din tot județul, lucru pentru care primarul Adrian Dobre le cerșește, la propriu, voturile în consiliu.

Domnul Tăriceanu și doamna Grațiela Gavrilescu nu au nici o treabă cu asta. Nu-i doare pe ei de faptul că singura șansă la viață a unui pacient bolnav de cancer este naveta la radioterapie în București sau Brașov. Nu-i doare nici de faptul că ploieștenii sunt condamnați să respire otravă în fiecare zi de către autoritățile de mediu care lucrează în interesul poluatorilor, după cum le ordonă partidul.

Liderii ALDE alocă fonduri pentru depoluare, spitale, școli, grădinițe doar atunci când acestea urmează să fie păpate de firmele camarilei de partid.

Pe sănătatea noastră și spre profitul lor, Ploieștiul a ajuns în topul celor mai poluate orașe din România, iar Prahova a fost transformata în lada de gunoi a industriilor poluatoare. În mandatele Grațielei la conducerea Ministerului Mediului, în ciuda opoziției totale a populației, depozitele de deșeuri periculoase și toxice au fost avizate pentru funcționare pe tot teritoriul județului.

Tăriceanu și Grațiela vin la Ploiești să anunțe triumfalist că, șantajați cu pierderea locului de muncă, momiți cu creșteri de salarii și contracte suculente cu statul, ori pur și simplu frustrați că nu-și primesc sinecuri prin primării, o serie de foști liberali «au trecut» la ALDE. Că, brusc, și-au descoperit vocația de susținători ai Vioricăi și ai lui Tudorel.

Ne doare însă să vedem la ce metode cinice apelează pentru a-i transforma în martorii lui Dragnea pe unii oameni care până mai ieri se considerau liberi. Și ne mai doare să vedem cum, folosindu-se de majoritatea din Consiliu pe care o au împreună cu PSD, blochează permanent dezvoltarea Ploieștiului și dreptul la o viața decentă pe care o merită ploieștenii.

Aidoma colegilor Dragnea și Oprișan, care se pozau lângă cadavrele mistreților vânați la orgiile TelDrum, Tăriceanu și Grațiela se vor poza joi lângă niște trofee pe care le vor abandona imediat în debaraua ALDE Prahova. După care vor pleca repede la București, pentru că aerul de Ploiești e (nu-i așa?) cât se poate de periculos pentru sănătate".

Medicii Ion Luchian și Bogdan Nica au confirmat, amândoi, trecerea la ALDE. Și fostul parlamentar de Prahova Dragoș Gunia ar face aceeași mișcare. Și președinții unor organizații mai mici, din cartiere, vor face aceeași mișcare.

Joomla SEF URLs by Artio