În mod tradiţional un prilej de unitate, mai ales la 100 de ani de la Marea Unire, Ziua Naţională a adus un nou scandal în administraţia ploieşteană. Viceprimarul Cristian Ganea l-a criticat în termeni duri pe primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, pe care îl acuză de "incompetenţă", ca urmare a unor gafe organizatorice.

Într-o postare făcută sâmbătă seară pe pagina personală de Facebook, Cristian Ganea îl critică pe primar pentru modificarea cu o oră a programului oficial de 1 Decembrie, care a făcut ca mulţi ploieşteni veniţi ca să vadă parada militară să afle că aceasta se încheiase de zeci de minute. De asemenea, vicele a criticat şi o altă decizie a primarului Dobre, aceea ca discursul său să fie citit de nişte copile, Cristian Ganea reclamând că elevele "racolate" au fost "obligatesă apară în costume populare cu mânecă scurtă, pe un ger de - 5 grade". Reclamaţia vine în contextul în care, la rândul său, şi viceprimarul fusese acuzat că din cauza lui au fost scoşi copiii în frig, la o inaugurare de loc de joacă derulată în octomrbie.

"Astăzi a fost o zi importantă pentru noi toți. Cea mai importantă ,am împlinit o suta de ani ca stat unitar. O zi în care trebuia să fim mândri că suntem români. Din păcate, organizarea evenimentului la Ploieşti m-a mâhnit profund. Poate încă o dată, primarul Adrian Dobre a reuşit să îşi demonstreze incompetența. Ploieştenii au ratat parada militară pentru că programul anunțat a fost devansat cu o oră. Nu a fost singura gafă a edilului. A adus în fața publicului, pentru a ține o alocuțiune în locul lui, trei eleve, racolate de la şcoală de consilierul personal al primarului, domnul profesor Prună. Copilele au fost obligate să apară în costume populare cu mânecă scurtă, pe un ger de - 5 grade. Deşi nu am avut nici o contribuție în organizarea manifestării de 1 Decembrie, pentru că sunt viceprimar, şi pentru că îi respect pe ploieşteni, țin să-mi cer scuze tuturor celor care au fost dezamăgiți de cele întâmplate astăzi. Îmi cer scuze în numele celor responsabili de acest fiasco, chiar dacă nu am avut nicio legătură cu producerea lui. Ploieştenii merită respect, ploieştenii merită să trăiască într-un oraş cu adevărat european, dar mai ales merită sprijin din partea autorităților", a afirmat viceprimarul Cristian Ganea, la finalul manifestaţiilor din Ploieşti dedicate zilei de 1 Decembrie.

Acuzat pentru modificarea programului, primarul municipiului Ploieşti răspunsese încă de sâmbătă, dând vina pe Garnizoana Ploieşti şi spunând că reprezentanţii Armatei s-au ocupat de defilarea militară.

Joomla SEF URLs by Artio