Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu a prezentat un grafic în care compară datele privind poluarea cu PM 10 și benzen, în ultimle patru luni, cu cele din aceeași perioadă a anului trecut. Parlamentarul remarcă, în zona Ploieștiului, un fenomen bizar. În timp ce, în acest interval, mai peste tot poluarea s-a redus simțitor, aici valorile au crescut (VEZI DETALII)!

 

Ciudat este că stațiile de monitorizare din zona Ploieștiului înregistrează valori mari la indicatorii de poluare atmosferică, în unele cazuri chiar peste nivelul din aceași perioadă a anului trecut. Fenomenul este de neînțeles dacă ne gândim că, în contextul pandemiei, traficul și activitatea economică sunt mai redus. Aspectele au fost subliniate și de parlamentarul USR de Prahova Dan Rădulescu.

"... dacă în perioada 15 martie - 15 iulie a acestui an în majoritatea țărilor poluarea s-a redus simțitor, ba chiar și-n București, la noi, în Ploiești, treaba stă fix pe dos!

Să luăm, spre exemplu, stația de monitorizare APM PH4 de la Brazi: aici, indicatorii pentru benzen, cât și pentru praful din aer au crescut considerabil. Cantitatea totală de PM 10 din atmosferă s-a majorat cu peste 20%, în timp ce concentrația de benzen a urcat cu încă 10 procente față de anul trecut!

Iar luna asta, în iulie, vârfurile concentrației de benzen au atins, iarăși, valori uriașe, care pun în pericol sănătatea oamenilor. Astfel, pe 6 iulie, limita legală maxim admisă pentru benzen a fost depășita de aproape 30 de ori! Nu mai amintesc despre cât de cancerigen este benzenul și ce influențe nefaste are asupra sănătății noastre...

Că de obicei – și, prost obicei! – instituțiile care ar trebui să ne apere dreptul constituțional la un mediu sănătos sunt de-a dreptul toropite de incompetență. De la Primărie, până la agențiile statului, adică un fel de Agenția pentru protecția mediului sau un fel de Garda de mediu și până la un fel de Direcție de sănătate publică fără direcție...

Pentru primărie, deja se ascut cuțite deja teșite, apar tot felul de catindați, unul mai reciclat decât celălalt, traseiști care au în fața ochilor orice altceva decât interesul comunității, iar directorilor de instituții, probabil, le cam tremură suflețelul că, deh, dacă se schimbă orânduirea, se cam pot schimba și ei, așa că, la naiba cu cetățeanul și drepturile lui!...", a scris deputatul prahovean pe pagina sa de Facebook.

Joomla SEF URLs by Artio