Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a acceptat-o pe Adina Vălean pentru funcția de comisar european din partea României.

 

Anunțul oficial a fost făcut de un purtător de cuvânt al președintelui CE: „România a transmis astăzi, 6 noiembrie, două propuneri de candidați pentru postul de comisar european. Ambii au avut interviuri cu președintele-ales și s-au descurcat bine. Președintele-ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele comisiei ITRE. În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al «Mecanismului pentru Interconectarea Europei», prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”.

Adina Vălean are 51 de ani și este originară din Prahova, fiind născută la Băicoi. Din 2009 este soția fostului lider PNL Crin Antonescu.

Vălean este membru PNL din 1999, a fost aleasă deputat în Parlamentul României în legislatura 2004 - 2008, iar din 2007, de la aderarea României în UE, este europarlamentar, aflându-se deja la al treilea mandat.

Joomla SEF URLs by Artio