Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova și șeful organizației județene a Partidului Social-Democrat, a criticat, miercuri, limita de îmbolnăviri de la care autoritățile au posibilitatea să decidă plasarea în carantină a unor localități sau cartiere. Acesta acuză Guvernul liberal că a stabilit un prag în funcție de care, în curând, măsura va fi instituită în întreaga țară, și reclamă scopul cu care s-a luat o asemenea decizie.

 

"În calitate de președinte al Consiliului Județean Prahova și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nu voi fi de acord NICIODATĂ cu instituirea carantinei în localitățile în care există trei cazuri confirmate de coronavirus la o mie de locuitori!

Ce ar însemna acest lucru? Că, la rata actuală de îmbolnăvire, luând în calcul datele oficiale furnizate zilnic de guvernanți, se vor putea carantina comunități întregi, după bunul plac al unor incapabili să țină sub control epidemia!

3 la mie! Dacă se va ține cont de această rată de infectare, în curând toată România va intra în carantină!" avertizează președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Acesta consideră că decizia este una "aberantă" care, de fapt, ar ascunde "incapacitatea acelorași guvernanți de a ține în frâu răspândirea comunitară a noului coronavirus! Incapacitatea sau imposibilitatea direcțiilor de sănătate publică de a efectua corect și în timp util anchetele epidemiologice, în ciuda faptului că, recent, reprezentanții Guvernului Orban s-au lăudat că au suplimentat posturile în DSP-uri!"

"Domnilor liberali, nu vă bați joc de români! Luați decizii normale și corecte, nu hotărâri în spatele cărora să vă ascundeți neputința de a guverna" le-a transmis guvernanților Bogdan Toader, președintele CJ Prahova și al organizației județene a PSD.

Joomla SEF URLs by Artio