Preşedintele PMP Prahova, în vizită în Republica Moldova. Ce a declarat despre proiectul de ţară

Written by Anca Visan Category: Politic Created: Tuesday, 10 October 2017 10:26

pmp ph moldovaO delegaţie a Partidului Mişcarea Populară, din care au făcut parte şi mai mulţi politicieni din Prahova, a făcut o vizită, la finalul săptămânii trecute, în Republica Moldova, unde a purtat mai multe discuţii cu autorităţile locale. Deplasarea vine în condiţiile în care, încă din campania electorală din 2016, PMP a fost singura formaţiune care şi-a asumat ca proiect de ţară reunirea României cu Moldova.

Printre membrii delegaţiei conduse de Traian Băsescu s-a numărat şi deputatul Cătălina Bozianu, preşedintele PMP Prahova, aceasta fiind însoţită de mai mulţi colegi din filiala judeţeană.

"În acest sfârșit de săptămână, am avut onoarea de a fi în delegația conducerii naționale a Partidului Mișcarea Populară care l-a însoțit pe președintele Băsescu în Basarabia. Timp de două zile, împreună și cu colegii mei din PMP-Prahova, Ionuț Pițigoi, Bogdan Hodorog și Mircea Radu, am luat contact nemijlocit cu realitățile, cu speranțele și cu nevoile fraților noștri de peste Prut. Chișinău-Soroca-Ialoveni-Costești a fost traseul străbătut de echipa noastră, umăr la umăr cu partenerii noștri din Partidul Unității Naționale (PUN), formațiune al cărei președinte de onoare este nimeni altul decât Traian Băsescu. Ne-am întâlnit cu oameni obișnuiți ale căror inimi bat românește și care visează la ziua în care se vor uni cu patria-mamă", a afirmat deputatul Cătălina Bozianu, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

"Am văzut credință în acest ideal național pe care ni l-am asumat și noi, cei din PMP, ca proiect de țară. Am văzut speranță că el se va îndeplini cât mai repede. Am văzut oameni care, chiar dacă țara lor nu a atins nivelul de dezvoltare de dincoace de Prut, se străduiesc să pună în valoare ceea ce Basarabia are mai bun: produse, tradiții, locuri. Îndrăznesc să spun chiar că avem de învățat de la frații basarabeni în această privință. Ei au o Zi Națională a Vinului pe care o celebrează în această perioadă și pentru promovarea căreia s-au deplasat la Chișinău câteva zeci de jurnaliști din țările vest-europene. De pe partea politică, știrile cele mai importante le-a dat deja președintele Băsescu. Eu mă rezum la a spune că vizita delegației PMP dincolo de Prut are darul de a ne face să ne simțim parte a unui mare proiect, pentru realizarea căruia merită să muncim și să ne batem: unirea Basarabiei cu Țara", a mai declarat preşedintele PMP Prahova.

În timpul vizitei făcute, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, l-a criticat în termeni duri pe liderul moldovean, Igor Dodon. "Eu am avut o perioadă o relaţie acceptabilă cu preşedintele Voronin, după care s-a depreciat după ce am vorbit despre unire. Cu preşedintele Dodon nu am avut niciun fel de relaţii. Dar, este o deosebire fundamentală între cei doi preşedinţi. Voronin nu a fost un pro-rus, nu şi-ar fi dat ţara ruşilor, pe când Dodon ar da-o mâine. Noroc că nu se grăbeşte Putin să o ia. Mare deosebire. Voronin era un statalist, cu statul lui, mic, mare, cu problemele lui, nu a acceptat până la urmă Planul Kozak de federalizare a Republicii Moldova. Dodon cred că şi mâine ar accepta federalizarea. Sunt total diferiţi ca abordare. L-am considerat mult mai patriot pe Voronin, dintre cei doi", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la postul TVC21, potrivit Mediafax.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.