Preşedintele PMP Prahova, în vizită la Chişinău, la congresul Partiului Unității Naționale, alături de Băsescu

Written by Anca Visan Category: Politic Created: Sunday, 25 June 2017 13:48

basescu pmp sinaia boziLiderul Partidului Mişcarea Populară, senatorul Traian Băsescu, va pleca astăzi spre Chişinău, unde, potrivit unor informaţii prezentate de site-ul stiripesurse.ro, urmează să ia parte la primul congres al Partiului Unității Naționale (PUN), formaţiune care militează pentru calea europeană a Republicii Moldova. Alături de fostul şef al statului român, la Chişinău merge şi preşedintele PMP Prahova, deputatul ploieştean Cătălina Bozianu.

Pe agenda Congresului figurează alegerea echipei de conducere, trasarea liniilor directoare, dar și ”multe surprize” așa cum informează Anatol Șălaru, președintele partidului, pe pagina sa de facebook.

Partidul Unității Naționale a fost înregistrat săptămâna trecută la tribunal și este condus de fostul Ministru al Apărării din Moldova, Anatol Șălaru, care s-a remarcat drept unul dintre cei mai mari susținători ai integrării în Nato a Moldovei, mai notează sursa citată. PUN își propune să devină principala forță de dreapta și să coaguleze în jurul său toate mișcările unioniste.

Participarea lui Traian Băsescu la primul congres al PUN va fi un semnal puternic transmis electoratului pro-unionist din Moldova, mai ales în contextual actual, când electoratul unionist este foarte disipat. Partidul Liberal din Moldova, care a fost principalul beneficiar al votului unionist, a dezamăgit în ultimii anii, ajungând la un scor de 2%. Mihai Ghimpu, președintele PL, nu a putut obține un scor mai mare de 2% în alegerile prezidențiale care au avut loc anul trecut, deși, în ultimii ani, electoratul pro-unionist din Moldova a crescut constant.

Băsescu are o cotă de simpatie foarte mare în Moldova, fiind apreciat pentru măsurile luate de-a lungul timpului, acordarea cetățeniei românești, bursele pentru studenții moldoveni, gazoductul Iași-Ungheni, dar și lobb-yul făcut de acesta la Bruxelles, în favoarea Moldovei și a primirii acesteia în UE.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.