Prahova, alături de Cluj și Sibiu, a fost unul dintre județe fruntașe din punct de vedere al numărului de voturi acordate liberalilor. Cifrele au fost prezentate de președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, aflat în prezent, practic, la conducerea celei mai importante forțe politice din județ.

 

Într-un interviu acordat pentru Observatorul Prahovean, Iulian Dumitrescu a subliniat ponderea uriașă pe care voturile prahovenilor în favoarea liberalilor au avut-o în scorul final. "PNL Prahova se numără între primele trei organizații județene ale PNL care au adus împreună aproape 15% din voturile din țară ale partidului. Astfel, PNL Prahova se găsește pe podiumul premiantelor din perspectiva numărului de voturi obținute, cu 94.543 voturi, după PNL Cluj, cu 110.945 voturi, și PNL Sibiu, cu 98.841 voturi. Mai mult, am reușit să fim, în Prahova, cu aproape 6% peste USR-PLUS și cu aproape 8% peste PSD, ceea ce ne califică drept cea mai importantă forță politică din județ. Fără rezultatele primarilor PNL din Prahova și fără dăruirea membrilor și a simpatizanților de partid, o asemenea performanță nu era posibilă", a declarat Iulian Dumitrescu.

În ceea ce privește rezultatul național obținut de PNL, președintele organizației județene a punctat că, prin acesta, "mesajul cetățenilor care s-au prezentat la urne pentru europarlamentare, în 26 mai, este clar. Aceștia vor să trăiască într-o Românie conectată la Uniunea Europeană, să fie conduși de politicieni serioși, competenți, care au o agendă concretă de îmbunătățire a calității vieții românilor. Pe de altă parte, românii, și în mod particular prahovenii, s-au pronunțat la referendum pentru susținerea luptei împotriva corupției și pentru independența justiției. Fără nicio îndoială, PNL este singura alternativă la PSD, iar rezultatele noastre la alegerile de ieri au confirmat acest lucru".

În interviul pentru sursa citată, președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat și planurile liberalilor în perspectiva următorului scrutin, pentru alegerea președintelui României, programat spre finalul acestui an.

Citiți interviul integral pe observatorulph.ro.

Joomla SEF URLs by Artio