iulian dumitrescu candidat pnlSenatul a adoptat, marți, cu 107 voturi "pentru", propunerea de revizuire a Constituției pentru redefinirea familiei, printre cei care s-au declarat în favoarea acestei inițiative numărându-se și liderul liberalilor prahoveni, Iulian Dumitrescu.

Senatorul liberal de Prahova a anunțat că a votat "în favoarea inițiativei legislative de revizuire a Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. Dincolo de opțiunea personală, votul meu a avut în vedere și argumente care țin de istoria și valorile Partidului Național Liberal".

Într-o postare pe Facebook, acesta a subliniat că "PNL, singurul partid istoric reprezentat astăzi în Parlament, a înțeles că biserica a fost mereu un partener instituțional loial al statului român. Și când spun biserică, am în vedere nu doar Biserica Ortodoxă Română, dar și alte culte care au avut contribuții remarcabile la dezvoltarea României și la promovarea conștiinței unității spirituale a neamului românesc. În toate momentele importante ale istoriei românilor, biserica, prin reprezentanții săi, a sprijinit modernizarea statului român, propășirea și devenirea sa. După 22 decembrie 1989, odată cu revenirea în spațiul politic românesc, PNL a militat pentru reabilitarea situației juridice a bisericilor care au avut de suferit în perioada comunistă și a martirilor acestor biserici din închisorile comuniste, ca o restituție morală necesară și obligatorie. În virtutea colaborării istorice cu biserica, PNL consideră că raportul dintre stat și biserică continuă să fie important pentru dezvoltarea României".

Este perspectiva din care Dumitrescu a anunțat că salută "inițiativa Coaliției pentru familie, susținută de culte, de a face un demers consistent în sprijinul familiei tradiționale, cea care a constituit vreme de mai multe secole stâlpul de temelie al societății românești. În contextul în care PNL este un partid ce are în centrul doctrinei sale libertatea, consider că această inițiativă cetățenească de revizuire a Constituției este o formă de exprimare a drepturilor și libertăților cetățenești".

"Societatea românească parcurge o perioadă în care învață valorile și regulile regimurilor democratice, regimuri în care libertatea religioasă, alături de libertatea de expresie, de asociere etc, sunt fundamentale pentru consolidarea regimului politic din România. În consecință, cred că introducerea unui articol care vine să lămurească conceptul de familie va ajuta legislativul ca ulterior să reglementeze și alte raporturi care privesc interese individuale sau de grup ale unor minorități, în condițiile în care toți suntem cetățeni egali ai statului român. Îi invit pe toți cetățenii să participe la referendum, la dezbatere, pentru ca vocea să le fie auzită!" a mai punctat președintele PNL Prahova.

Sursa: Facebook / Iulian Dumitrescu

Joomla SEF URLs by Artio