Senatorul Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, alocarea de urgenţă a 3,5 milioane de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

 

Măsura a fost adoptată de Guvern, în contextul pandemiei, fondurile fiind alocate în contextul pandemiei, pentru achiziţionarea de aparatură și dotări de care echipa celui mai mare spital din Prahova are nevoie urgent.

"Având în vedere situaţia dificilă în care se găseşte Spitalul Judeţean de Urgenţă în contextul pandemiei de SARS – CoV2 şi a subfinanţării cronice din partea actualei administraţii a Consiliului Judeţean, Guvernul PNL a decis alocarea rapidă a 3,5 milioane de lei către unitatea sanitară.

Banii vor merge pentru a cumpăra: două aparate de radiologie, trei ecografe doppler, două nebulizatoare, 30 de paturi de terapie, o platformă de electrochirurgie cu sigilare vasculară şi o consolă balon cu contrapulsaţie.

Această finanţare este dependentă de un vot favorabil în Consiliul Judeţean pentru rectificarea bugetului Spitalului Judeţean. Să sperăm că PSD nu se va împotrivi, din raţiuni politice goale de conţinut, acestei alocări extrem de importante pentru sănătatea prahovenilor", a anunțat Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova și candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio