Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, acuză Guvernul Orban că este mai preocupat de campania electorală decât de criza din sănătate, resimțită în contextul pandemiei, și consideră că această atitudine "ne izolează ca țară și pune în pericol cetățenii".

 

Bogdan Toader, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, pe care o deține și în prezent, acuză restanțe pe care le are Guvernul PNL față de județ, în ceea ce privește sprijinul și măsurile pe care Executivul și le-a asumat în contextul pandemiei: "În loc de propagandă mincinoasă, Guvernul PNL, prin reprezentanții din Prahova, ar face bine să acționeze în acest sens!

Așteptăm în continuare măștile de protecție pentru populația vulnerabilă, precum și resursele investite încă din primele luni de pandemie, când Prahova plătea pentru materialele de protecție și aparatura necesară în spitale, iar Guvernul era mult prea ocupat cu organizarea alegerilor anticipate..."

În opinia președintelui PSD Prahva, "Guvernul Orban trebuie să conștientizeze faptul că românii au nevoie în această perioadă de un sistem de sănătate eficient și nu de mobilizarea resurselor țării, financiare și umane, cu prioritate pentru organizarea alegerilor.

Sănătatea este mai importantă decât campania electorală, iar faptul că Guvernul ignoră în continuare această realitate ne izolează ca țară și pune în pericol cetățenii

Nu ne putem bloca în discuții nesfârșite despre cine are interesul sau nu să organizeze alegeri locale în luna septembrie, când numărul persoanelor infectate crește de la o zi la alta, iar Guvernul nu acordă niciun fel de ajutor populației vulnerabile pentru a se proteja!

Nu este posibil ca cetățenii să fie acuzați că nu respectă regulile de protecție, în condițiile în care reprezentanții Guvernului sunt primii care demonstrează că își bat joc de propriile lor reglementări"!

Toader consideră că alegerile locale pot fi organizate doar în condiții de maximă siguranță pe care Executivul nu a demonstrat, deocamdată, că le poate asigura. "În calitate de președinte al CJ Prahova, vreau să trag un semnal de alarmă asupra faptului că gestionarea sistemului de sănătate necesită disciplină, implicare și bani. Dacă Guvernul vrea să organizeze alegeri, să o facă, dar în condiții de siguranță deplină pentru cetățeni. Protecția oamenilor nu poate fi garantată în haos și cu nemulțumiri ale cadrelor medicale din prima linie", a mai transmis Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean și al organizației județene a PSD.

Joomla SEF URLs by Artio