dan barna caravana fara penali ploiestiNumărul de semnături strânse în Prahova în cadrul acţiunii civice "Fără penali în funcţii publice" se apropie de 12.000, au anunţat reprezentanţii Uniunii Salvaţi România, care astăzi, în frunte cu preşedintele formaţiunii, Dan Barna, au derulat o campanie amplă în municipiul Ploieşti, în vecinătatea Halelor Centrale şi a Palatului Administrativ.

Deputatul Dan Barna, preşedintele USR, a amintit că iniţiatorii acestui demers trebuie să strângă cel puţin în 21 de judeţe ale ţării câte 20.000 de semnături, arătându-se încrezător ca prahovenii vor susţine această iniţiativă, care propune interzicerea dreptului de a ocupa funcţii publice pentru persoanele condamnate definitiv.

"Mai avem nevoie la nivel naţional de 120.000 de semnături din 14 judeţe. Practic, ne apropiem foarte mult de plafonul de 500.000, dar, dincolo de asta, este acea limită de a avea 21 de judeţe cu 20.000 de semnături. Judeţul Prahova este unul dintre aceste judeţe în care noi suntem convinşi că vom atinge acest prag, pentru că este un judeţ care trebuie, credem noi, să transmită acest mesaj Parlamentului că nu trebuie să avem persoane condamnate penal definitiv în funcţii publice. În momentul de faţă, suntem undeva la 12.000 de semnături la nivelul judeţului. Am venit cu caravana de la Bucureşti şi sperăm ca în următoarele două săptămâni să ajungem şi aici la 20.000 de semnături. Am mare încredere în locuitorii Ploieştiului şi ai celorlalte localităţi din judeţ, pentru că e o miză mare pentru toţi şi spiritul civic există cu siguranţă şi aici", a declarat Dan Barna, preşedintele USR.

Joomla SEF URLs by Artio