În semn de protest faţă de modul în care se derulează activităţile de ridicare a deşeurilor şi de curăţenie a căilor publice, preşedintele USR Prahova, Mihai Poliţeanu, însoţit de doi colegi candidaţi, a deşertat astăzi două tomberoane cu gunoaie aproape putrezite în faţa sediului Rosal Ploieşti. Politicianul a îndemnat şi alţi ploieşteni să îi urmeze gestul, caracterizat drept "exemplu extrem" şi "protest civic", însă la final cei trei au ajuns să fie legitimaţi de jandarmi şi să-şi strângă singuri gunoaiele, sub privirile angajaţilor firmei de salubritate.

 

"Din păcate, problemele Ploieştiului şi ale Prahovei nu au dispărut peste noapte doar pentru că nu am mai vorbit noi despre ele. Din păcate, s-au înmulţit, s-au agravat, iar în ceea ce priveşte probema gunoiului din Ploieşti, problema mizeriei, începem să ajungem la aceeaşi situaţie ca în vara lui 2019, când Ploieştiul devenise un al doilea Napoli, un oraş îngropat de gunoaie. Şi pentru că Rosalul nu vine la ploieşteni, am decis noi să venim la Rosal. Şi pentru că Rosalul nu vine să ridice gunoiul ploieştenilor, am decis să aducem noi gunoiul la Rosal Ce vedeţi aici este pubela de la mine din curte, iar în pubelă este gunoi neridicat de două săptămâni, care a stat în soare, deşi Rosalul avea obligaţia să vină să ridice acest gunoi", a declarat preşedintele USR Prahova, candidat al alianţei USR-PLUS pentru Consiliul Local Ploieşti, în timpul unei conferinţe de presă organizate în faţa sediului firmei de salubritate.

"Când vom ajunge în consiliile locale, în Consiliul Local Ploieşti, în Consiliul Judeţean Prahova, la primării, vrem să închidem această poveste prin rezilierea contractului cu Rosal. Nu mai are ce căuta în acest oraş şi acest judeţ, având în vedere bătaia de joc la care supune ploieştenii", a mai declarat Mihai Poliţeanu, înainte de a expune o problemă personală în relaţia cu firma de salubritate, explicând că s-a mutat recent într-o casă care nu mai fusese locuită demult, pe strada Praga, şi că a vrut să arunce aproximativ o tonă de deşeuri voluminoase, însă timp de câteva luni n-a reuşit să dea de reprezentenaţii firmei de salubritate, iar la un moment dat un angajat i-a cerut mită ca să vină cu maşina de gunoi.

Din timpul conferinţei de presă, în zonă a ajuns şi o patrulă, cu un poliţist şi doi jandarmi. Aceştia au urmărit ce se întâmpla, iar la final i-au legtimat pe cei trei membri ai USR care au participat şi apoi i-au informat că gestul lor poate fi sancţionat cu amendă contravenţională între 500 şi 1.000 de lei. Politicienii au cooperat, ba chiar au strâns şi gunoaiele aruncate anterior, punândun-le înapoi în tomberoane şi urcându-le în maşina cu care fuseseră aduse, totul sub privirea câtorva angajaţi ai Rosal ieşiţi în faţa sediului. Unul dintre aceştia adusese şi nişte hârtii scoase la imprimantă cu harta cartierului şi traseul parcurs de maşinile de gunoi, conform datelor GPS, argumentând că maşinile au trecut pe strada Praga ca să colecteze gunoaiele de la populaţie. În final, "protestul civic" s-a încheiat fără amenzi, doar cu avertismente.

Joomla SEF URLs by Artio