Deputatul PNL de Prahova Roberta Anastase a anunțat , miercuri, că proiectul legislativ pe care l-a inițiat, privind introducerea de autobuze școlare pentru transportul elevilor, a primit aviz favorabil și de la Comisia pentru apărare și ordine publică din Camera Deputaților.

"Propunerea legislativă pentru utilizarea autovehiculelor şcolare destinate transportului public local al elevilor din ciclul învăţământului primar/gimnazial precum şi pentru completarea art.6 din OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a obţinut, în unanimitate, votul favorabil al membrilor Comisiei pentru apărare şi ordine publică a Camerei Deputaţilor. Le mulţumesc din suflet colegilor pentru votul acordat", a transmis parlamentarul de Prahova.

În expunerea de motive, deputatul PNL arată că "o proporție covârșitoare a accidentelor rutiere în care sunt implicați elevi se întâmplă în proximitatea unităților de învățământ", iar în ultimii 10 ani au fot consemnate peste 28.000 de accidente produse în apropierea acestor instituții, 600 dintre ele fiind mortale.

Propunerea legislativă are ca obiectiv completarea actualului act normativ privind circulația pe drumurile publice, în sensul reglementării utilizării autovehiculelor școlare destinate transportului public local al elevilor și instituirea unor măsuri suplimentare adresate participanților la trafic.

Joomla SEF URLs by Artio