Proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale ale parlamentarilor, diplomaților, funcționarilor parlamentari, personalului auxiliar din instanțe, de la Curtea de Conturi și Avocatul Poporului, inițiat de PMP, a fost adoptat, miercuri, de Senat, a anunțat deputatul PMP de Prahova Cătălina Bozianu.

Parlamentarul, care este și președintele PMP Prahova, a apreciat că adoptarea proiectului în camera superioară a parlamentului reprezintă "o victorie importantă în războiul pentru eliminarea pensiilor speciale".

"Senatul a aprobat tacit propunerea noastră legislativă prin care se anulează pensiile speciale ale parlamentarilor, diplomaților, funcționarilor parlamentari, personalului auxiliar din instanțe, de la Curtea de Conturi și Avocatul Poporului. Noi credem că pensiile speciale sunt o formă de furt care generează nedreptăți strigătoare la cer între oamenii care au muncit din greu zeci de ani și primesc pensii mici, și privilegiații «specialelor» care sfidează cu pensii de zeci de mii se lei pe lună. Singurii care merită pensii speciale sunt veteranii de război care și-au riscat viețile pentru România.  Dacă proiectul PMP va deveni lege, peste 9.200 de pensii speciale vor fi desființate, realizându-se, astfel, economii importante la bugetele de stat", a explicat Cătălina Bozianu.

Parlamentarul de Prahova a punctat că PMP este "singurul partid care și-a asumat deschis și fără echivoc eliminarea acestor pensii aberante".

"Sper că, la votul din Camera Deputaților, colegii din partidele care declară că fac opoziție la guvernarea Dragnea-Dăncilă, vor susține inițiativa PMP. Pentru că ar fi cea mai bună dovadă a bunei lor credințe, precum și un act de dreptate pentru majoritatea covârșitoare a pensionarilor români", a mai transmis deputatul de Prahova.

Sursa: Facebook/ Cătălina Bozianu

Joomla SEF URLs by Artio