PSD i-a retras sprijinul politic ministrului Justiției , Tudorel Toader, după ce Toader a refuzat sistematic să adopte ordonanțele privind modificarea codurilor penale și contestația în anulare atât de necesare pentru Liviu Dragnea și PSD, potrivit surselor citate de presa centrală.

 

Votul din CEx a fost dezvăluit de surse politice. Potrivit stiripesurse.ro, Comitetul Executiv a votat, miercuri, și noua propunere de ministru al Justiției, fiind vorba despre  deputatul Eugen Nicolicea.

De asemenea, liderii PSD au votat propunerile de miniștri pentru fonduri UE și diaspora, deputatul Oana Florea în locul Rovanei Plumb, la Fonduri Europene, și Tit Brăiloiu, ca ministru pentru Românii de pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

Update - "Oana Florea, votată pentru a fi ministru al Fondurilor Europene este o colegă care are experiență, a lucrat la Bruxelles, are experiență în ceea ce privește fondurile europene. Liviu Brăiloiu, propus pentru Ministerul Românilor de Pretutindeni a stat mult timp în Spania, deci este familiarizat cu problemele românilor de acolo. Pentru ministrerul Justiției nu am avut o propunee, dar colegii au stabilit să fie domnul Eugen Nicolicea", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că se așteaptă de la viitorul ministru al Justiției să pună în aplicare programul de guvernare, document care prevede înlăturarea nedreptăților.

Joomla SEF URLs by Artio