Liderii PSD Prahova i-au transmis o invitaţie oficială premierului Ludovic Orban, ca răspuns la o declaraţie în care acesta spusese că oraşele conduse de social-democraţi arată ca în Evul Mediu. "Îl aşteptăm la Ploieşti, să vadă un municipiu condus de un PNL-ist", i-a transmis senatorul Radu Oprea, într-o conferinţă susţinută în această după-amiază, alături de preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, şi preşedintele PSD Ploieşti, Cristian Ganea. "Măcar aşa, poate se mai vopseşte ceva", a comentat ironic parlamentarul, cu trimitere la marmura de la Sindicate vopsită înainte de sosirea lui Iohannis. Deşi era aşteptat un anunţ oficial privind candidatura la Primăria Ploieşti, social-democraţii au evitat subiectul, invocând pandemia, şi au ales să discute despre alte aspecte administrative sau politice, inclusiv problema inundaţiilor din ultimele zile sau mult aşteptatul plan de redresare economică.

 

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a anunţat că organizaţia are propuneri pentru candidaţi la primării în 100 dintre cele 104 localităţi ale judeţului. Nu este clar dacă Ploieştiul se numără sau nu printre cele patru încă nedecise, pentru că aici filiala municipală a votat o propunere, în persoana senatorului Radu Oprea, însă mai e nevoie şi de validarea în Comitetul Executiv Judeţean, explicaţia fiind că acesta nu s-a putut reuni tot din cauza restricţiilor privind adunările de persoane.

Foarte vocal în timpul conferinţei, Radu Oprea a evitat să discute despre proiecte şi promisiuni de campanie, dar a criticat actualul Executiv pentru întârzierea mult aşteptatului program de relansare economică şi pentru exemplul prost dat populaţiei odată cu deja celebra fotografie în care premierul şi mai mulţi miniştri au apărut fără mască de protecţie în interiorul Palatului Victoria, la un pahar de alcool şi un trabuc. "Nu vrem să facem o prezentare de candidat şi sub nicio formă o prezentare de program. În primul rând nu ştim data alegerilor, nu ştim dacă va fi sau nu 27 septembrie, nu ştim cum evoluează pandemia şi n-am vrea să fim în aceeaşi paradigmă în care au fost cei din PNL când pandemia evolua într-un ritm incredibil în România şi ei vorbeau despre alegeri anticipate. Sunt indundaţii, viituri, pierderi de vieţi omeneşti în ţară. Aţi văzut cumva vreun ministru la televizor spunând ceva despre aceste lucruri? Când eram în Guvern, am răspuns de Prahova şi de Braşov şi eram pe teren zi-noapte. Toţi miniştrii din cabinetul Dăncilă, în timpul inundaţiilor, erau pe teren. Ne preocupă aceste lucruri sau stăm de whiskey-uri şi fumuri? Cu certitudine PSD va veni cu un program serios pentru judeţul Prahova şi pentru municipiul Ploieşti, dar toate la momentul potrivit", a declarat Radu Oprea.

"Aş vrea să discutăm despre o afirmaţie a premierului Ludovic Orban, care a spus că oraşele conduse de primari PSD arată ca în Evul Mediu. Şi atunci m-am gândit ca, împreună cu colegii noştri, să îl invităm pe domnul Orban la Ploieşti, un oraş condus de un PNL-ist. Şi atunci vom vedea dacă imaginea de Ev Mediu e într-adevăr reală în Ploieşti sau nu. Sunt foarte multe lucruri care ar putea să fie schimbate extrem de uşor. Întotdeauna în Ploieşti am vorbit despre mari proiecte, dar în drumul nostru de acasă către şcoală sau locul de muncă avem foarte multe lucruri pe care le observăm şi care ne deranjează. Spre exemplu, aveam nişte imagini cu nişte chioşcuri părăsite, care pot fi ridicate imediat. Îl rugăm pe domnul primar Dobre să le ridice, lucrul acesta nu este atât de greu şi am scăpa de unul dintre lucrurile care deranjează cetăţenii. La cabinetul senatorial am avut foarte multe reclamaţii pe aceste subiecte. Am putea să observăm, spre exemplu, celebrele trepte vopsite când a venit preşedintele Iohannis şi mă gândesc că dacă vine Orban poate mai vopsim ceva. Cred că atâta consideraţie merită şi el din partea primarului. Ar putea să ne spună despre cum vede rezolvarea problemei esplanadei sau putem să-l aducem aici, vizavi de noi, unde erau înainte cărţile (n.r. cu referire la fostele tarabe de pe pasajul "Nichita Stănescu", situate vizavi de sediul PSD Ploieşti) şi vedem astăzi dezastrul. Avem, din păcate pentru ploieşteni, un mandat al unui primar PNL care a ţinut Ploieştiul în loc patru ani şi nu vedem niciun progres. Îl invit pe domnul Orban să vină în vizită la Ploieşti şi să vadă cum arată un oraş condus de un PNL-ist", a mai transmis Radu Oprea.

Joomla SEF URLs by Artio