Pentru că ar fi prea de tot să mai pretindă că Ploieștiului nu este poluat, autoritățile din domeniu au găsit soluția salvatoare pentru ele, prin care or fi sperând, pesemne, să împace și capra, și varza. Situația a fost adusă în atenția cetățenilor otrăviți zilnic de deputatul Dan Rădulescu, după răspunsul primit de acesta la solicitările oficiale pe acest subiect.

 

"Lanțul slăbiciunilor unui dialog constant cu instituțiile de protecție a mediului:

  1. Interpelare – primit răspuns copy-paste din lege
  2. Răspuns la răspuns – rezultat: și mai mult copy-paste din lege
  3. Sesizare – răspuns: infirmarea motivelor sesizării
  4. Infirmarea infirmării motivelor – răspuns: explicații irelevante, care eludează infirmările
  5. Trimis documente cu cifre, limite și depășiri – răspuns: «unele dintre substanțele monitorizate (inclusiv 1-3 butadiena) nu sunt normate prin legislație» – reușita nr. 1 – recunosc că nu mai au ce copy-paste să dea

...

  1. O nouă adresă. Răspuns: «apreciind preocuparea dvs. constantă și profundă referitoare la calitatea aerului din bazinul atmosferic al aglomerării Ploiești, vă comunicăm măsurile luate».

Când să-mi revin din atâtea aprecieri, citesc măsurile luate cu privire la valorile extreme ale parametrului 1-3 butadienă: DSP a informat Ministerul Sănătății, iar Ministerul a reiterat către APM necesitatea normării poluanților monitorizați.

La sfârșit – nici Ghidul de Calitate a Aerului al Organizației Mondiale a Sănătății nu a normat poluantul butadienă...

M-am luminat! 10........N demersuri nu au fost degeaba.

Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu, Ministerul, toți luptă și luptă, își fac treaba, măsoară, amendează și trudesc. Dar mor oamenii și se sufocă în Ploiești și în localitățile învecinate din vina ăstora de la Organizația Mondială a Sănătății...

Acum că ne-am lămurit, parcă e mai nepoluată poluarea, venind de la OMS...

PS. Cchiar acum mi-a scris cineva cum că la Ghighiu miroase îngrozitor. Bănuiesc că vajnicii apărători ai calității aerului și ai dreptului nostru constituțional la un mediu sănătos, plătiți din bani publici, deja sunt în drum spre zonă, că doar au început programul la 08.30...", a scris parlamentarul USR de Prahova într-o postare publicată, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook.

Vedeți AICI detalii despre sesizările depuse de Dan Rădulescu, privind poluarea cu butadeină.

Joomla SEF URLs by Artio