Răzvan Prișcă, deputat PNL de Prahova, i-a transmis premierului Viorica Dăncilă un set de întrebări referitoare la decizia de a muta Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

"Subiectul mutării ambasadei române de la Tel – Aviv la Ierusalim nu este deloc unul nou. Fix în urmă cu un an, în primăvara anului 2018, aceleaşi declaraţii, făcute de această dată în cadrul unei emisiuni televizate de Preşedintele Camerei Deputaţilor şi Preşedinte al PSD– Liviu Dragnea, stârneau un val de reacţii vehemente din partea instituţiilor europene, a partenerilor occidentali precum şi a Administraţiei Prezidenţiale. La acel moment, aţi insistat, împreună cu Ministrul Afacerilor Externe, domnul Teodor Meleşcanu, asupra faptului că o astfel de decizie urma a fi luată doar în urma unui amplu proces de analiză de impact.

Cu toate acestea, iată că, la un an distanţă, tema este reluată şi ocupă un loc important în agenda publică internă şi europeană", a comentat deputatul de Prahova acest demers.

Răzvan Prișcă i-a cerut premierului ca, în acest context, să precizeze care este articolul prevăzut în Constituţie în baza căruia a decis mutarea Ambasadei României, dar și dacă a existat o comunicare inter – instituţională cu Administraţia Prezidenţială, în speţă cu preşedintele României, cu privire la acest subiect.

Parlamentarul de Prahova a mai solicitat detalii despre stadiul analizei de impact întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe și l-a întrebat pe premier dacă a fost aceasta înaintată spre analiză Preşedintelui României.

Pe același subiect, deputatul PNL de Prahova Răzvan Prișcă i-a adresat mai multe întrebări și ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio