Comisia Europeană a adoptat, luni, un prim set de concluzii referitoare la tranziția digitală și a modului în care aceasta va contribui la procesul de redresare economică al Uniunii Europene post COVID - 19.

 

Documentul emis de către instituția europeană subliniază că tranziția digitală este unul din factorii cheie ce vor sta la baza redresării economice a spațiului comunitar. Din acest considerent, de la izbucnirea pandemiei cu noul coronavirus, atât viitorul buget al Uniunii Europene aferent perioadei 2021-2027, cât și fondul de relansare economică de 1,824 de miliarde de euro prevăd investiții de 6,8 miliarde de euro dedicate finalizării proiectului Europei Digitale.

"Documentul făcut public de către Comisia Europeană reprezintă un semnal clar dat tuturor statelor membre UE cu privire la necesitatea accelerării procesului de digitalizare prin reforme și investiții care să determine, la rândul lor, creștere economică. În acest context dificil, în care presiunea generată de pandemia de COVID -19 duce la restrângerea activităților desfășurate în unele dintre cele mai importante domenii precum cel economic sau cel educațional, o reevaluare a priorităților devine tot mai necesară astfel încât acestea să răspundă actualelor provocări. În acest sens, unul din principalele obiective ale Guvernului condus de Ludovic Orban este cel referitor la digitalizarea sistemului de educație, proiect demarat, la nivelul județului Prahova, de către Consiliul Județean condus de președintele Iulian Dumitrescu (VEZI DETALII). Sunt încrezător că cele două proiecte pentru susținerea unităților de învățământ din Prahova, în valoare de 30 de milioane de euro, vor fi aprobate în cel mai scurt timp posibil, astfel încât cei aproximativ 56.000 de elevi și 4.300 de profesori să poată beneficia de tabletele și laptopurile necesare desfășurării procesului educațional”, a declarat Răzvan Prișcă, candidatul Partidului Național Liberal pentru Camera Deputaților.

Joomla SEF URLs by Artio