PSD Ploieşti a transmis luni seară un comunicat de presă în care explică refuzul consilierilor social-democraţi de a aproba, în şedinţa derulată ceva mai devreme, proiectele pentru construirea a două grădiniţe, finanţabile parţial de la Uniunea Europeană. Aşa cum o făcuseră şi în timpul şedinţei, consilierii PSD au reclamat costurile totale foarte mari propuse pentru cele două obiective de investiţii, notând în comunicatul de presă că nici aleşii locali din partidul primarului nu şi-au asumat să aprobe proiectele în cauză.

Cele doup obiective de investiţii vizau construirea unor grădiniţe în cartierele 9 Mai şi Bariera Bucureşti, estimate la 13-14 milioane de lei, peste media din alte localităţi, şi cu o contribuţie proprie a bugetului local care varia între 70 şi 92%. Găsiţi toate detaliile despre dezbaterile, calculele şi explicaţiile din Consiliul Local Ploieşti AICI!

În comunicatul de presă transmis după încheierea şedinţei, PSD Ploieşti reclamă că primarul Adrian Dobre a avut o tentativă de "manipulare" şi îi cer acestuia "să iniţieze urgent proiecte viabile" pentru construirea de grădiniţe. "Consilierii locali PSD doresc construirea de grădiniţe noi în Ploieşti şi îi solicită primarului Adrian Dobre să iniţieze urgent proiecte viabile în acest sens, proiecte care să demonstreze grijă faţă de banul public! Consilierii PSD au votat, de-a lungul timpului, achiziţionarea de mijloace de transport nepoluante, reabilitarea termică a blocurilor din municipiul Ploieşti, reabilitarea sistemului de iluminat public, regenerarea urbană a mai multor cartiere din oraş sau realizarea legăturii dintre Gara de Vest şi Gara de Sud prin prelungirea străzii Libertăţii. (ultimul proiect fiind adoptat astăzi! ) Proiectele privind construcţia unor grădiniţe la preţuri uriaşe, cu o cotă foarte mică de contribuţie din fonduri europene,  nu au fost aprobate de Consiliul Local al municipiului Ploieşti, iar acest fapt ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru primarul Dobre. Contribuţia municipalităţii ar trebui să fie de 69% în cazul grădiniţei cu program normal de pe str. Aleea Strunga şi...92% în cazul celei cu program prelungit de pe Blvd. Petrolului!  Consilierii locali PSD au atras atenţia, în nenumărate rânduri, asupra costurilor uriaşe, iar punctul nostru de vedere a fost împărtăşit şi de reprezentanţii Direcţiei Economice din Primăria Ploieşti, care au refuzat să avizeze proiectele de hotărâre de Consiliu Local. Mai mult, documentele puse în mapa consilierilor locali nu aveau nici viză de legalitate, ceea ce făcea imposibilă votarea acestora", au justificat reprezentanţii PSD Ploieşti în comunicatul de presă transmis luni.

"Încercarea de manipulare a primarului Adrian Dobre nu a mai fost acceptată nici de către consilierii locali PNL în Consiliul Local Ploieşti  care s-au abţinut să voteze proiectele iniţiate de edilul Ploieştiului. Suntem curioşi cum va justifica Adrian Dobre votul colegilor săi de partid! Am fost acuzaţi că suntem trădători, că nu dorim dezvoltarea Ploieştiului, că ne opunem construirii de unităţi de învăţământ. Votul de astăzi ne-a demonstrat că avem dreptate şi că în tabăra PNL există înţelepciune şi grijă faţă de banul public.  Vrem grădiniţe noi, dar nu atunci când nu este respectat banul public! Reiterăm faptul că suntem deschişi la aprobarea oricărui proiect menit să rezolve problemele acestui oraş, iar principala condiţie este ca acesta să respecte întocmai legislaţia în domeniu!", se mai arată în comunicatul PSD.

Joomla SEF URLs by Artio